banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Apr 2010, 23:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
na kojim si tabletama ako smijem pitati...koliko me mozak sluzi na jednoj temi postavio sam citate za obe prirode..sad tek vidim da ih nisi procitao.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 23:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Ako se Bog pretvara u čovjeka tj. uzima ljudski oblik (Isus), kome se onda Isus u molitvi moli? nije valjda sam sebi.
Ostavio sam i ja Biblijske citate koji dokazuju da su Otac i Sin dvije različite osobe, i da je sam Isus uvijek naglašavao da je Otac veći od njega, čak se kaže da o času harmaggedona niko ne zna čak ni Sin nego samo Otac, da su jedna osoba i Isus bi znao
Prema tome pusti dogme koje su izmislili Ljudi, već vidi šta Biblija kaže!
Kao što je dovoljno znati porijeklo nekih praznika tj. svetkovina ili krsta, tako je dovoljno znati i porijeklo nekog učenja, a zna se porijeklo učenja o trojstvu.

Definitivno je potrebna posebna tema o trinitarijancima :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 00:15 
staromodan
Korisnikov avatar

jok, ti si dao citate koji su vezani za poslusnost...sa tim nemam problema..

a ja tebe pitam koju prirodu je Isus imao dok je bio na Zemlji? pa ti provjeri sta Biblija kaze... :wink:

cool, opali po trinitarijancima, ja cu opet po Jovanovoj 1 glavi, o tome kako JS vodje su priznali da ne znaju citati jevrejski ni grcki, pa onda skocim do Arija, Pavla Samosatskog, ebionita, gnostika, Apolinarija, Nestorija, Justikusa, Slajermaha, Barta, Brunera, Bultmana.... :cat:

A Ahmed ce vjerovatno da te napadne po pitanju politeizma.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Politeizam je tvrdnja da tri osobe su bog, a tvrdnja da je Bog jedan je čisti monoteizam.
Vidimo se na novoj temi, pripremi Bibliju 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 00:34 
staromodan
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Politeizam je tvrdnja da tri osobe su bog, a tvrdnja da je Bog jedan je čisti monoteizam.
Vidimo se na novoj temi, pripremi Bibliju 8)

samo sto ti kazes da je Isus sin Jehove, vec ides malo u politeizam.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 08:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sam Bog ga je tako nazvao kad je rekao: "Ovo je sin moj ljubljeni" (Matej 3:17).
Dakle, Zašto ja ne bi vjerovao Bogu, a vjerovao nauci ljudskoj?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
mary juana je napisao:
Sam Bog ga je tako nazvao kad je rekao: "Ovo je sin moj ljubljeni" (Matej 3:17).

Bog je stvorio Isusa kao i sviju nas, rekao budi i on biva.

Božijeg sina rodila žena u čijoj utrobi je božiji sin bio 9 mjeseci ... Ovo i tebe buni al nećeš da priznaš. Jednostavno nema smisla u monoteizam trpati Boga i njegovog sina božanskog. To zdrav normalan razum nikad neće prihvatiti

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 10:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
mary juana je napisao:

Bog je stvorio Isusa kao i sviju nas, rekao budi i on biva.

Božijeg sina rodila žena u čijoj utrobi je božiji sin bio 9 mjeseci ... Ovo i tebe buni al nećeš da priznaš. Jednostavno nema smisla u monoteizam trpati Boga i njegovog sina božanskog. To zdrav normalan razum nikad neće prihvatiti

Pročitaj u Bibliji zašto je isusa trebala da rodi žena, mene ništa ne buni jer ja čitam Bibliju otpočetka i sve mi je jasno ko je ko i zašto je šta, za razliku od tebe koji ne čitaš Bibliju već ti drugi servira takozvane stavke kojima ćeš kao osporiti Bibliju, to ti može proći kod nazovi hrišćana koji se ne dotiču Biblije, ali ne i kod mene.
Dakle, Bog je s tačno određenim razlogom učinio da tačno određena žena u tačno određenom mjestu zatrudni i rodi dijte koje će kasnije biti identificirano kao prorečeni Mesija.
Ko ovo osporava, osporava i cijelu Bibliju od početka do kraja. Ja se ne čudim da to muslimani rade, jer i za mene je Kur'an apsolutno bezvrijedna i beznačajna knjiga i to je to.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 10:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
mary juana je napisao:
Isus je sa svojim Ocem proveo nebrojene godine stvarajući i radujući se s njim i normalno je da je vjerni Sin postao poput Oca i to je još jedan razlog koji Isusa čini ključem živonto važnog spoznavanja Boga.

Mery, ako mogu smo uskociti...mislim pitanje ne mora bti upuceno tebi moze odgovoriti bilo ko....

Ovako...

Ako je tako kao sto tvrdis da je Isus prije boravka na zemlji proveo nebrojene godine s Ocem stvarajuci i radujuci se itd.itd....da li to znaci da je Isus sam sebe stvarao u utrobi Merjeme, odnosno da je sam ucestvovao u svom dolasku u maternicu...ili jasnije receno moze li se to tumaciti da je Isus sam sebi Otac,naravno pored Oca???

Toliko.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 10:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2010, 03:18
Ja bih volela da mi neko definise sam pojam Boziji sin?Sta to znaci?Bog ga je direktno (izravno) stvorio?A ostale nije?Stvarno ne razumem ovaj koncept....

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 11:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Isusa je Bog prvog stvorio, on je prvo Božije stvarstvo, prvorođenac koji je kasnije sa Ocem učestvovao u stvaranju svega ostalog, dakle, sve ostalo je stvoreno preko Hrista,a jedino je Hrist stvoren izravno od Boga. Tako kaže Biblija i ja tako vjerujem, Bog se Isusu obratio kad je u 1.Mojsijevoj 1:1, 26 rekao: "Načinimo čovjeka na sliku svoju, nama sličnog".
Oficir s ruzom je napisao:
da li to znaci da je Isus sam sebe stvarao u utrobi Merjeme,

Ne, Marija je zatrudnila posredstvom duha svetog (Božije djelujuće sile) i rodila savršeno dijete, Isus nije nasljedio nesavršenost jer je njegov život došao od savršenog izvora tj. od Boga (Luka 1:34, 35.)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 13:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Isusa je Bog prvog stvorio, on je prvo Božije stvarstvo, prvorođenac koji je kasnije sa Ocem učestvovao u stvaranju svega ostalog, dakle, sve ostalo je stvoreno preko Hrista,a jedino je Hrist stvoren izravno od Boga. Tako kaže Biblija i ja tako vjerujem, Bog se Isusu obratio kad je u 1.Mojsijevoj 1:1, 26 rekao: "Načinimo čovjeka na sliku svoju, nama sličnog".

Iako rijeci "nama slicnog" oznacavaju respekt u mnozini a ne mnozinu, bar onoliko koliko poznam arapski, a hebrejski i arapski su srodni...ali nema veze...

Razumio sam i da je Bog preko duha svetog zaceo Mariju. Ima logike. Dakle nije Isus u svojstvu boga zaceo sam sebe...ali...

Gore boldirani tekst gdje kazes da "sve ostalo stvoreno preko Hrista", znaci li to onda da je Marija stvorena preko Hrista, odnosno da je Bog upotrijebio Hrista da stvori njegovu majku...pa onda kasnije putem duha sveto zaceo tu majku, koja je u stvari stvorena preko/kroz Hrista...Hoce li biti onda da Hrist ako nije sam sebi otac onda je sam sebi Majka???

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

znaci li to onda da je Marija stvorena preko Hrista, odnosno da je Bog upotrijebio Hrista da stvori njegovu majku..

Apsolutno ne, Marija je potomak Adama i Eve, dakle, potomak nesavršenih ljudi koji su zgriješili.
Adama i Evu je Bog stvorio preko Hrista.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 14:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dobro, znamo da je Marij apotomak Adama i Eve...kao i ja i ti ...ali rijec je o stvaranju e ne o potomstvu.

Da probam mozda iz drugog ugla...

Bog je pomocu Hrista stvorio Adema i Evu...ili Adema, a kasnije od njegova rebra Evu...ok?

Dakle kasnije izrodom dolazimo do praprapra potomka Marije koja je nastala od Adema i Eve...koji su usput stvoreni od Hrista...

Da li to znaci da je Hrist usao u utrobu svoje praprapracukun unuke Marije, i postao djete svoje vlastite prapraprapracukun unuke Marije?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 14:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Daj se uozbilji, :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro, znamo da je Marij apotomak Adama i Eve...kao i ja i ti ...ali rijec je o stvaranju e ne o potomstvu.

Bog je pomocu Hrista stvorio Adema i Evu...ili Adema, a kasnije od njegova rebra Evu...ok?

Dakle kasnije izrodom dolazimo do praprapra potomka Marije koja je nastala od Adema i Eve...koji su usput stvoreni od Hrista...

Da li to znaci da je Hrist usao u utrobu svoje praprapracukun unuke Marije, i postao djete svoje vlastite prapraprapracukun unuke Marije?

Ne, to znači da si monoteist ali da vjeruješ da Bog ima svog sina koji je bio gladan i žedan i jeo ribu, te je kao i svako išao u wc.....

Da je uskrsnuo kao duh ali je morao smaknuti kamen sa groba da iziđe te se morao maskirati i reći Mariji da ne viče glasno da ga opet ne bi zaganjali jevreji iako je duh, koji je opet otišao jesti apostolima koji su ga dirali te se uvjerili da je duh a ne krvi i mesa....

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
114_AhmeD je napisao:

Ne, to znači da si monoteist ali da vjeruješ da Bog ima svog sina koji je bio gladan i žedan i jeo ribu, te je kao i svako išao u wc.....

Da je uskrsnuo kao duh ali je morao smaknuti kamen sa groba da iziđe te se morao maskirati i reći Mariji da ne viče glasno da ga opet ne bi zaganjali jevreji iako je duh, koji je opet otišao jesti apostolima koji su ga dirali te se uvjerili da je duh a ne krvi i mesa....

Da, svasta. Kakve gluposti prica ovaj mary juana. Stvarno je smijesan.
Opste poznata cinjenica je da je bio jedan prorok koji je svaki dan isao u pecinu u pustinji gdje mu je andjeo recitovao Kuran.
Cuj tamo neki Isus se rodio pa kao nesto propovijedao...svasta!

A sad jedno pitanje za sve vjernike odnosno pripadnike 3 osnovne monoteisticke religije.
Otkud ta netolerancija, kritikovanje i omalovazavanje druge dvije religije kad sve 3 imaju zajednicki korijen (Abraham)???

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Zato sto smo daleko od vjere Abrahamove.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Opste poznata cinjenica je da je bio jedan prorok koji je svaki dan isao u pecinu u pustinji gdje mu je andjeo recitovao Kuran.

A sad jedno pitanje za sve vjernike odnosno pripadnike 3 osnovne monoteisticke religije.
Otkud ta netolerancija, kritikovanje i omalovazavanje druge dvije religije kad sve 3 imaju zajednicki korijen (Abraham)???

Vjerujem ja u Isusa, jest on jedan od 5 ljudi najbliži Bogu ali nije njegov sin niti je je Bog. Vjerujem i u Mojsiju i Muhammeda na isti način.

Otkud netolerancija ?

Ma joj, to je samo žargonski pojačan govor, nije prešao granice tolerancije. Ja bi mogao ovako 1000 godina, ne bi nikad pomislio da mrzim nekog čovjeka ili da pomislim mu nešto ružno :cat: :cat:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Daj se uozbilji,
o.k. :wink:

Elvis Presley je napisao:

:D

114_AhmeD je napisao:
Ma joj, to je samo žargonski pojačan govor, nije prešao granice tolerancije. Ja bi mogao ovako 1000 godina, ne bi nikad pomislio da mrzim nekog čovjeka ili da pomislim mu nešto ružno

Osim onog "joj"...svaka je na svom mjestu :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]