banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jan 2010, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
:lol: samo pljujte, a za koji mijesec cete traziti po netu da kupite jedan :lol:

sagittarius je napisao:
slazem sa tezom da je to samo veliki iPhone.

tu nema nista lose. iPhonov-om safariju, interface-u, touch screen-u... bi na prakticnosti pozavidjeli mnogi laptopi. Znam o cemu pricam jer sam imao iphone a znam koliko laptop zna biti retardiran kada nemas misa. Pa de ubodi touchpad pa de naciljaj na X dok ti je laptop tezak par kila u krilu na temperati od 100 stepeni. Nokiu (koju trenutno imam) necu ni spominjati. Surfati netom sa nokiom je isto kao da jedes slabo peceni biftek cackalicama (pojesces ga, ali poslije ti se zgadi :lol: )

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Sad ce se ljudi naloziti na ovo jer je od Apple-a, zalosno.
A tabletića vec odavno ima na trzistu, kao i elektronskih citaca, ali nije popularno bilo. :D
Ja sam pre dve godine htela ovaj od Hp-a, sreca pa sam odustala.

Slika

V@nja je napisao:
Pretjerano fensi, skup, uredjaj bez kojeg se, realno, itekako moze - kao i svi Apple uredjaji - i ja ga opet zelim :lol:

:snob: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 00:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2004, 15:34
Ja sam licno razocaran tim sto je apple predstavio, s obzirom na ime i inovacije koje donose ovo mi samo izgleda kao kupljenje kajmaka od iphona i ipod touch-a.
Proizvod sa vecim touch screen ekranom.
E sad razloga je mnogo ali evo:
Nema usb prikljucka, sta ako ja nekome hocu nesto da napravim na licu mjesta i da mu to odmah predam a file je velicine recimo 1 gb (lupam) najjednostavniji nacin bi bio da mu to prebacim na stick a ne da trazim gdje imam wi-fi mrezu pa da mu to saljem net-om.
Nema multitasking, sta ako radim recimo u iWork i trebam nesto na brzinu na net-u pogledati nekoliko puta, svaki put moram sacuvati to sto sam radio.
Nema kamere ni sa prednje ni sa zadnje strane jer ako hocu uslikati neku prezentaciju ili nesto na sajmu nekom moram to uraditi aparatom i cekati da dodjem kuci da bih to prebacio na iPad i onda to pokazivati nekome. A sa prednje strane bi kamera dobro dosla za skype ili msn ili bilo koji drugi program koji podrzava video chat.
Nema GPS (wi-fi model) sto je glupo.
Nema radio, jer sta ako mi se ne slusa muzika koju imam na iPad-u nekad hocu da ukljucim radio a ne mogu jer ga nema u 2010 godini.
Nisam vidio da ima olovku koja moze rukopis prepoznati (sa odredjenim programom) ili da crta sa njom po iPad-u (ja licno ne crtam ali mozda bih nekad nesto zapisao) bez da vadim njegovu tastaturu.
Ne moze se povezati nekim programom sa iphon-om ili ipod-om (kompom bez kabla) pa da prebacujes muziku sa iphona ili ipod-a na njega ili obrnuto.
Ne podrzava flash.
I na kraju mi malo izgleda kao digitalni ram.

Vjerovatno ima jos tih sitnica ali se ne mogu sad sjetiti.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ima tu i taktike. Nakon nekog vremena će izbaciti "unapređenu verziju" pa će prodati po dva-tri iPad istim kupcima.

Nije li ono prvi iPhone bio bez 3G u vrijeme kada je 3G bio redovna pojava na mnogim mobilnim telefonima, pa su kasnije izbacili i iPhone sa 3G i još nekim unapređenjima, pa kasnije i 3GS model.

Ne može se ostvariti veliki broj prodanih jedinica, tj. velika zarada, ako će prvi model biti savršen. To je taktika koju svi primjenjuju, ne samo Apple. Takvi su i digitalni fotoaparati, mobilni telefoni i druga elektronička oprema. Takvo je poslovanje. Skoro svakom modelu nešto fali, nešto što drugi model ima. Čak i jačim modelima nekad fali nešto što imaju jeftiniji modeli. Sve je to poslovna taktika.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 02:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da nema multitasking. I dalje mislim da je tu doslo do neke novinarske zabune. Ako je to stvarno tako, onda je to vec otvoreno zajebavanje korisnika, i trzista. Nesto u smislu, "Ne mozemo mi napraviti toliko debilan proizvod, koliki vi idioti mozete biti".

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nema multitasking, da ima Apple bi već demantovao brojne kritike oko toga. Mnogi samo zbog toga neće kupiti iPad.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
MuskoBre je napisao:
Ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da nema multitasking.

to i usb mu ni ja ne mogu oprostiti. Sto jest jest

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Izgleda da zaista ne podrzava multitasking, samo se muzika moze slusati istovremeno. Znaci, uzimam :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
server je napisao:
Ja sam licno razocaran tim sto je apple predstavio, s obzirom na ime i inovacije koje donose ovo mi samo izgleda kao kupljenje kajmaka od iphona i ipod touch-a.
Proizvod sa vecim touch screen ekranom.
E sad razloga je mnogo ali evo:
Nema usb prikljucka, sta ako ja nekome hocu nesto da napravim na licu mjesta i da mu to odmah predam a file je velicine recimo 1 gb (lupam) najjednostavniji nacin bi bio da mu to prebacim na stick a ne da trazim gdje imam wi-fi mrezu pa da mu to saljem net-om.
Nema multitasking, sta ako radim recimo u iWork i trebam nesto na brzinu na net-u pogledati nekoliko puta, svaki put moram sacuvati to sto sam radio.
Nema kamere ni sa prednje ni sa zadnje strane jer ako hocu uslikati neku prezentaciju ili nesto na sajmu nekom moram to uraditi aparatom i cekati da dodjem kuci da bih to prebacio na iPad i onda to pokazivati nekome. A sa prednje strane bi kamera dobro dosla za skype ili msn ili bilo koji drugi program koji podrzava video chat.
Nema GPS (wi-fi model) sto je glupo.
Nema radio, jer sta ako mi se ne slusa muzika koju imam na iPad-u nekad hocu da ukljucim radio a ne mogu jer ga nema u 2010 godini.
Nisam vidio da ima olovku koja moze rukopis prepoznati (sa odredjenim programom) ili da crta sa njom po iPad-u (ja licno ne crtam ali mozda bih nekad nesto zapisao) bez da vadim njegovu tastaturu.
Ne moze se povezati nekim programom sa iphon-om ili ipod-om (kompom bez kabla) pa da prebacujes muziku sa iphona ili ipod-a na njega ili obrnuto.
Ne podrzava flash.
I na kraju mi malo izgleda kao digitalni ram.

Vjerovatno ima jos tih sitnica ali se ne mogu sad sjetiti.

Pa cekajte malo, nece napraviti sve odjednom, narod kupi i gotovo.
Za koji mjesec trebaju izaci nove bolje generacije iPad-a pa ce se "sjetiti" to da ubace.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Covece nije to sve odjednom... 90% nabrojanih stvari je normalna pojava, cak i na vecini novih mobilnih telefona... Gluposti, ja ovo nikada ne bih uzeo... Neverovatno kakva prevara i stvarno ne razumem ko moze na ovo da baci pare, da bi im za 3-4 meseca prodali maglu sa sasvim "novim" inovativnim uredjajem, necim sasvim novim na trzistu, podrzava multitasking i ima prikljucak za USB... po ceni od 899evra samo 199 evra skuplje od prethodnog modela, a dobili ste tako "puno"

Apple je jedna obicna prevara kako od njihovih racunara, tako do kompletne opreme koju oni proizvode... Mazu narodu oci lepim bojama :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Apple je jedna obicna prevara kako od njihovih racunara, tako do kompletne opreme koju oni proizvode... Mazu narodu oci lepim bojama

Vazi :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pa multitasking ima telefon od 40 evra. Znaci otvoreno zajebavaju narod. Mislim da provode neki socioloski experiment, "Ajd da vidimo do koje granice mozete biti retardirani".

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
MuskoBre je napisao:
Pa multitasking ima telefon od 40 evra. Znaci otvoreno zajebavaju narod. Mislim da provode neki socioloski experiment, "Ajd da vidimo do koje granice mozete biti retardirani".

Je*o mater, ali stvarno nema drugog objasnjenja... Mislim da ovo cudo dodje samo kao modni detalj, da neke prave funkcije i nema :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Hertzog je napisao:
MuskoBre je napisao:

Je*o mater, ali stvarno nema drugog objasnjenja... Mislim da ovo cudo dodje samo kao modni detalj, da neke prave funkcije i nema :lol: :lol: :lol:

nek nema tako i treba kad je narod stoka i opet ce ga kupovati i prodace 20 miliona komada, tako i treba raditi, nije njima u cilju da sad izbace racunar koji ce moci trajati 10 godina iducih nego da mlatnu pare u kratkom vremenu, pa ce onda kasnije izbaciti iPad sa kamerom pa onda iPad sa flash stickom pa ce reci e sad ako ocete multitaskig imamo novi FW MAC OS-a X koji kosta 99$ i ta njihova standardna politika ista prica kao kod iphone-a 3g i 3gs sto se tice kamere zooma, bluetootha i tih malih gluposti daje 99 centi i imacete sve sa app storea.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 08:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Loša prezentacija iPada?
Prema istraživanju tvrtke Retrevo Pulse, Jobsova prezentacija dugo očekivanog iPada možda je učinila ovome tabletu više štete nego koristi. Prema njihovom ispitivanju provedenom prije i poslije predstavljanja uređaja, broj onih koji su čuli za iPad ali ga ne žele kupiti porastao je sa 26% na čak 52% nakon 27. siječnja.

Doduše, istodobno je broj onih koji ga definitivno žele kupiti porastao triput – sa 3% od svih ispitanih na 9%.

Također, sada kada su poznati svi podaci o uređaju, broj onih koji su sigurni da takav uređaj ne trebaju porastao je sa 49% na 61%, a 59% smatra da za 3G povezivost ne bi trebalo niti namjerava plaćati dodatnih 130 dolara.

http://www.retrevo.com/content/blog/201 ... nce-buyers

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Apple je americka kompanija :) sto implicira da su stvorili proizvod za svoje trziste. iPad kod nas je apsolutno beskorisna stvar, niti cemo kupovati muziku, filmove, serije i sl.. niti cemo kupovati knjige. Razocarao sam se cinjenicama da OS nije baziran na SL-u, da nema USB, i da nema kameru. Sa druge strane ima fantasticnu bateriju (barem tako kazu, iako sumnjam kada bi OS bio baziran na SL-u da bi baterija tako dugo trajala). Nisam bas nesto fan kategorije izmedju smartphone-a i laptopa (slazem se sa izjavom Steve Jobs-a da su netbuci jeftini laptopi i nista drugo - ili tako nekako :) ). Kao sto neko rece, super je stvar za ljude koji puno putuju (kada uzmes u cinjenicu koliko nama treba vremena do faxa, posla ili sta vec, a koliko amerikancima). Ja bih radije uzeo MacBook+iPod nego iPad, ali iPad je jeftiniji pa sad. Oni su ciljano napravili ovaj proizvod okakav kakav jeste da bi povecali profit u svojim online prodavnicama.
edit: iPad UX Interactions

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Steve Ballmer poludio jer ga je djelatnik slikao iPhoneom

:)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 00:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
MuskoBre je napisao:
Ali ja i dalje ne mogu da vjerujem da nema multitasking. I dalje mislim da je tu doslo do neke novinarske zabune. Ako je to stvarno tako, onda je to vec otvoreno zajebavanje korisnika, i trzista. Nesto u smislu, "Ne mozemo mi napraviti toliko debilan proizvod, koliki vi idioti mozete biti".

V@nja je napisao:
Pretjerano fensi, skup, uredjaj bez kojeg se, realno, itekako moze - kao i svi Apple uredjaji - i ja ga opet zelim :lol:

Negdje vidjeh da je prvog dana online pretprodaje (u petak) iPad u nekoliko sati naručilo 90-ak 'iljada ljudi, a ukupno tog dana 120 000 :o

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 07:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
300 000 komada prodano prvi dan: clanak (prevedeno sa Google-prevodiocem). Original clanak ovdje

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
3 dana zaredom na CNN se vrti prica oko iPada.
Dobar ili los - nebitno. Svoj cilj je itekako postigao.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]