banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Citat
PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Japanese_rose je napisao:
Hristov je napisao:
Ejsss, sad ispada da sam ja Blek (granitna) Stena :D

Koliko dugo nisi - ljut bio ?
:D :lol:

Otkad se tusiram hladnom vodom. I, osh se poceti tusirati hladnom vodom? :D

bug -> debug -> debugging -> debagovanje

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42

Onaj Danac je mala maca sta se njemu sprema.

p.s. Tema je zrela za Humor.

Ja konto vec pasati kuburu i sablju :D ...kad ono ...

Nego meni nista draze od cvijeca, brate po Kraljici cvijeca.

Necu na danasnju svetu vaskrsnu nedjelju...pa nek je sto poslova :wink:

Imal koji indijanac da palimo lulu mira i ljubavi... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41

Ja konto vec pasati kuburu i sablju :D ...kad ono ...

Ah Viteze, padam u nesvijest...( iz zaleta )... :lol: :lol: :lol:

Nego meni nista draze od cvijeca, brate po Kraljici cvijeca.

Necu na danasnju svetu vaskrsnu nedjelju...pa nek je sto poslova :wink:

Sta neces - da mi poklonis jos cvijeca ? Bacicu se sa najviseg prozora mog zamka.... :oops: :D :lol:

Citiraj:

Chu ima li Indijanac, ima nish' manje nego Manitu, a i ja sam Skvo da ti pravo kazem...Haug. :lol: :lol:

Citiraj:
I, osh se poceti tusirati hladnom vodom?

Pocela pa opet zaboravila. Hocu jedino ako se i lavic obavezhe. :lol: :lol:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 04 Apr 2010, 15:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 15:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ah Viteze, padam u nesvijest

Ah djevo, ne mogu to da dopustim...ja, don Huan Oficir de Marko ne smijem to da gledam... :sleepy2:

Sta neces - da mi poklonis jos cvijeca ? Bacicu se sa najviseg prozora mog zamka....

Ne smijem to da dopustim, :snipersmile: :2gunfire:

"Sad se jadan pitam, sta mi zivot znaci, pregrst njenih suza i buket krvavih ruza."

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a i ja sam Skvo da ti pravo kazem...Haug. :lol: :lol:

Mene vise podsjecas na Anu cetiri pistolja :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
a i ja sam Skvo da ti pravo kazem...Haug. :lol: :lol:

Mene vise podsjecas na Anu cetiri pistolja :D

:lol: :lol: :lol:

TEshi se. :D A ti mene na Jeremiju.

:evil3: :lol:

Krvavi Oficir je napisao:

Ne smijem to da dopustim, :snipersmile: :2gunfire:

"Sad se jadan pitam, sta mi zivot znaci, pregrst njenih suza i buket krvavih ruza."

Pa nista, zaboravi na mene i drzi se lavica. :confused2: :violent3: :D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na Jeremiju? :oops: Hvala ti Ruzo, evo ti poljubac za to. :) Imam dosta njegovih osobina.

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Imam dosta njegovih osobina.

Kao na primjer ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 17:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa nista, zaboravi na mene i drzi se lavica.

Yes Habibi :D

http://www.youtube.com/watch?v=_DJ0fQwe ... re=related
8)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nista, zaboravi na mene i drzi se lavica.

Yes Habibi :D

http://www.youtube.com/watch?v=_DJ0fQwe ... re=related
8)

Joj Habibi...ne valja. :oops: :lol: :lol:

Kod mene pali samo ova : :D

Tamally Maak :love5:

Ova tvoja mozda upali kod lavica... :lol: :lol: tj prihvaticu nakit za stopala u znak izvinjenja sto si me nasekirao danas. :D :P

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Sta ti je zensko, cim se pojavi negdje nastane pometnja, ni sa njima ni bez njih, i ode duhovnost :-)

oficiru, zapalimo tu lulu i pravac na svirku...moze "letu stuke" ili "disciplina kicme"

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 21:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ne znam čemu gadljivost prema zalepljenim tekstovima ..?
Pa zar onaj citat nije iz časnog kurana ???
Ako je to časno navoditi ljude da ubijaju narode onda nemamo o čemu govoriti.
MOJ BOG KAŽE BLAGOSILJAJ ONE KOJI TE KUNU i ne kaže de ubi neistomišljenika.

Zar normalan čovek može čitati takvu knjigu i tvrditi da je to Bog rekao...i sagledajte samo smisao svega je dominacija Islama i ništa tu duhovno ne nalazim.

Prvo sa Rimom protin nekih protivnika pa vojnik na kraju bitke kao nije video da su toliko vremena išli za zastavom pod krstom i onda se otrezni pa opleti dalje i naravno i obavezno zatrti Židove jer što Hitler ne učini treba neko drugi da učini.

Šta kaže ona stara knjiga da je Jerusalim bio i ostao stanište jedinog Boga pa dalje kaže da je Bog AVRAMOV,ISAKOV i Izrailjev baš po obećanoj lozi kroz koju dođe i Isus u koga NE VERUJETE jer je on sve to potvrdio i najavio svoju smrt i vaskrs. To isto je najavio i Isaija u koga takođe ne verujete.Mojsije je takođe za vas laža jer Agara nije Egipćanka ni robinja već židovka koju Avram otera ne znajući ni sam zašto...eto prohtelo mu se...

Onaj ko dođe k razumu plakaće videvši da je išao za čovekom a ne za Bogom jer se MOJ BOG NE MENJA niti protivreči sebi zato Kuran ne govori istinu. Pročitajte tu knjigu i videćete šta je tamo napisano...to nema sa Božjim govorom nikakve sličnosti jer se tamo govori samo o ubijanju i nasilju pa gde je tu Bog mira i ljubavi???

Nisam mogao ni zamisliti da je to knjiga užasa već mislio knjiga mudrosti jer je to Božija odlika.
Anđeo Gavrilo javlja Mariji da će po Duhu začeti što i biva a Muhamedu govori sasvim drugo.
Ili taj anđeo nije Gavrilo ili Marija nije po Duhu začela?
Ja znam odgovor jer verujem jednom živom Bogu i zato mogu reći Hristos Voskrese za život svih koji veruju Bogu.
Amin.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 21:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Joj Habibi...ne valja.

Mene ucili, kad ti poklone truhlu jabuku nakloni se i zahvali, a tebi ne valja... :cry:

prihvaticu nakit za stopala u znak izvinjenja sto si me nasekirao danas.

Ja, nasekiro... ? Jok [-( [-X

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 21:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Sta ti je zensko, cim se pojavi negdje nastane pometnja, ni sa njima ni bez njih, i ode duhovnost

Ne znam kako u krscanstvu , ali kod nas postoji izreka da je prvo iskusenje doslo od zene (na ovom svijetu )

ihtus je napisao:
oficiru, zapalimo tu lulu i pravac na svirku...moze "letu stuke" ili "disciplina kicme"

Svakako sam za, Hrostov se javio da je indijanac, on bi to mogo preko veze da nadje, a ako ne imaju odbre stare egipatske nargile....oci ispadnu dok vuces, ali fuckas citavu noc...

Sto se tice svirke moze....

Ev sad nadjoj jednog tipa...rahmetlija je , vjerovatno ga se vecina sjeca iz onih mirnih jugoslovenskih dana..

http://www.youtube.com/watch?v=sbobG0ec ... re=related

Uz ovu i kad stanem na cep, pjan sam... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bas ti lavicu znas pokvariti dernek.... :D

lavić je napisao:
Ne znam čemu gadljivost prema zalepljenim tekstovima ..?

Mozda zbog intonacije ili autora "zaljepljivaca" za kojeg svi znamo da je "mehlem" - u stvari bar smo mislili.

lavić je napisao:
Pa zar onaj citat nije iz časnog kurana ???
Ako je to časno navoditi ljude da ubijaju narode onda nemamo o čemu govoriti.

Citat jest iz Kur'ana.

Dakle lavicu...

I po Bibliji i Kur'anu postojali su poslanici koji su bili da tako kazem obicni, drugi su bili vodje svog naroda. Kao vodje svog naroda izdvojicemo Davida, Solomona, Mojsiju, Muhammeda s.a.w.s. Spomenuo sam 3 iz Biblije i jednog kojeg ti ne prihvatas. U redu.
Oni koji su bili kraljevi i vođe, bili su odgovorni za cijeli svoj narod, pa je njima objavljen vjerozakon koji u sebi sadrži koncept rata, jer nijedan narod na ovom svijetu ne može opstati bez vojske koja će ga štititi, zbog konstantnog postojanja tendencija kod drugih naroda za širenjem i osvajanjem tuđih teritorija. Zato vidimo u sadašnjoj verziji Starog zavjeta, koji se pripisuje Musau – Mojsiju, kao nekom ko je zadužen da vodi svoj narod, mnogo izuzetno strogih propisa koji se tiču rata, a o kojima ćemo ovdje govoriti, dok u Novom zavjetu, koji se pripisuje Isau – Isusu, toga nema u tolikoj mjeri, jer on u toku svog života nije imao nikakvu vlast nad bilo kojim dijelom svog naroda, i bio je samo pozivač, dok tamo gdje se najavljuje ponovni dolazak Isaa – Isusa, a.s., kada će on imati izvjesnu vlast i snagu, već vidimo najavljivanje korištenja sile s njegove strane, pa i smrtonosne.
S obzirom da je poslanik Muhammed, s.a.v.s., u drugom periodu svoje misije, u Medini, imao vlast nad svojim narodom i bio njihov vođa, i njemu je Uzvišeni Stvoritelj propisao rat protiv onih koji napadnu zajednicu vjernika i egzistencijalno je ugroze, a zabranio je rat protiv miroljubivih, neratobornih pripadnika drugih vjera.

Mnogi kao ti misle da Biblija zagovara
lavić je napisao:
ne kaže de ubi neistomišljenika.
medjutim citajuci "Ne pocini umorstvo" (Izlazak 20:13), dakle s predumisljajem ubiti neku osobu ili iz zlobe, mada cemo vidjeti da u Bibliji postoji mnostvo primjera da je bilo ubijanja djece, staraca, zena i dojencadi...ti to znas vrlo dobro.

Kaze su u Bibliji strozije od Kur'ana puno, puno puta, samo ne znam ili ne citas ili ne zelis citati sljedece :

Izlazak 21,12;
12 ''Ko drugoga udari, tako da umre, ima se kazniti smrću.''
15. “Ko udari oca svojega ili mater svoju, ima se kazniti smrću.
16 Ko ugrabi čovjeka pa ga je već prodao, ili je još u ruci njegovoj, ima se kazniti smrću.
17 Ko proklinje oca svojega ili mater svoju, ima se kazniti smrću.”

Izlazak 22,28-29;
28 Ako vol ubode muža ili ženu tako da nastupi smrt, ima se kamenovati vol, ali meso njegovo neka se ne jede, a gospodar vola ipak se ne kazni.
29 A ako je vol već otprije bio bodač i gospodar njegov bio opomenut, a on ga ipak nije čuvao, onda se vol ima kamenovati, ako je usmrtio muža ili ženu, gospodar njegov ima se kazniti smrću.

Ezra, glava 7-26:
26 A svaki koji ne bi izvršivao zakona Boga tvojega i zakona kraljeva, ima se strogo sudbeno kazniti: bilo smrću ili progonom ili globom ili tamnicom."

Suci, glava 21-5
5 Tada upitaše sinovi Izraelovi: "Ko od svih plemena Izraelovih nije došao na skupštinu Gospodu?" Bili su naime svečanom zakletvom zaprijetili svakomu koji ne bi došao u Misu Gospodu: "Ima se kazniti smrću!

Ovo stao sam izvadio je samo dio...

Koliko vidimo Bog Biblije za kojeg lavic kaze da je
lavić je napisao:
uopste nije onakav kakvim ga lavic predstavi...a meni kao muslimanu je dosta razumljivija smrtna kazna nego tebi lavicu iako se ona u Islamu spominje dosta rijetko i moraju se isputniti mnogi uslovi da bi covjek bio ubijen , vidimo da u Bibliji ne treba puno i klap, neces se dugo glave nanosati jel tako brate moj napaceni?

lavić je napisao:
Zar normalan čovek može čitati takvu knjigu i tvrditi da je to Bog rekao...i sagledajte samo smisao svega je dominacija Islama i ništa tu duhovno ne nalazim

Bog je Izraelcima, prema Bibliji, često naređivao da zarate s drugim narodima... nalazis li tu duhovnosti ??? :roll:

1. Samuelova 15,3;

3. Zato idi i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude, i žene, i djecu, i šta je na sisi, i volove, i ovce, i kamile, i magarce.”

Duhovnost na djelu...

1 Samuelova, glava 23-2
2 David upita Gospoda: Trebam li ići i udariti na te Filisteje?" Gospod odgovori Davidu: "Idi, pobij Filisteje i izbavi Keilu!
Samo zbog Keila ode narod citav u helac...Keila bila bomba, zbog nje Salko u vodu skako. :D

15 Onda pobij oštricom mača stanovnike toga grada! Izvrši na njemu i na svemu, što je u njemu, također na stoci, prokletstvo oštricom mača! (Deutronomy 13:15)

Toliko o Starom Zavjetu za sada....a sad predjimo na onog koga ti stujes kao Boga i njegovu milostivost i duhovnost...

Otkrivenje 19-11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21:
»Zatim opazih otvoreno nebo i pojavi se bijeli konj. Jahač na njemu zove se Vjerni i Istiniti; on sudi i vojuje pravedno. Oči su mu plamen ognjeni; na glavi mu mnoge krune. On nosi napisano ime koje niko ne zna osim njega. Obučen je u ogrtač umočen u krv, a njegovo ime glasi: Riječ Božija. I vojske nebeske iđahu za njim na konjima bijelim, obučene u platno bijelo i čisto. Iz njegovih usta izlazi oštar mač da njime pobije narode. On će nad njima vladati željeznim žezlom. On gazi tesak vina uskipjelog gnjeva Boga, Svemogućega. A na svom ogrtaču – na boku – nosi napisano ime: 'Kralj kraljeva' i 'Gospodar gospodara'. Tada opazih jednog anđela gdje, stojeći na suncu, viče jakim glasom svim pticama što lete u najvišem dijelu neba: 'Dođite, skupite se na veliku gozbu Božiju, da jedete meso od kraljeva, meso od vojskovođa, meso od mogućnika, meso od konja, i njihovih jahača, meso od svih ljudi, slobodnih i robova, malih i velikih. Zatim opazih Zvijer s kraljevima zemlje i njihove vojske skupljene da zametnu rat protiv onog koji jaše na konju i protiv njegove vojske. Ali Zvijer bi uhvaćena zajedno s lažnim Prorokom koji je u službi Zvijeri činio znakove i njima zaveo one koji su primili žig Zvijeri i klanjali se njezinu kipu. Oboje su živi bačeni u ognjeno jezero koje gori sumporom. A ostali su ubijeni mačem što izlazi iz usta jahača na konju: sve se ptice nasitiše njihova mesa.«

Pogrešno je reći da Bog u Bibliji nikada ne podupire rat. Isus nije pacifist.

Ti lavicu moras znati i imati na umu da svoja vjerovanja trebaju zasnivati na Bibliji, a ne na osjećajima (2. Timoteju 3,16-17).

U Propovjedniku 3,8 čitamo: »Sve ima svoje vrijeme ... vrijeme ljubavi i vrijeme mržnje; vrijeme rata i vrijeme mira....«

Krasnu izreku rece pisac u Propovjedniku 3:8 pa tako i Kur'anski ajeti iz sure Et-Tewbe koju ti citiras u namjeri da predstavis Islam kao vjeru bez duhovnosti i vjeru nasilja, vaze u isto vrijeme kao i propovjednik 3:8

A posto je vrijeme mira :D

Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga ko nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne cini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se neciji zivot sacuva, - kao da je svim ljudima zivot sacuvao. Nasi poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili. (El- maide 32)

Idemo dalje.... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 23:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Prvo sa Rimom protin nekih protivnika pa vojnik na kraju bitke kao nije video da su toliko vremena išli za zastavom pod krstom i onda se otrezni pa opleti dalje i naravno i obavezno zatrti Židove jer što Hitler ne učini treba neko drugi da učini.

Prvi dio s krstom i vojnikom te nisam razumio... a drugi dio zatrati Zidove, pa ovako...

Nadji mi gdje se u Kur'anu govori da treba zatrati zidove ?

Muslimani ne idu Hitlerovim stopama, cak mi se cini da je on bio tvoje vjere a ne moje, ili je bar rodjen u krscanstvu ako sam dobro informiran.

Kur'an nije opsjednut zatiranjem zidova kao naroda koliko je Biblija opsjednuta zatiranjem Filistejaca kao naroda...nemoj molim te da opet navodima citatate. Ako alaudiras na trenutni rat izmedju Palestinaca i Zidova mogu ti samo reci da je to rat za komad zemlje a ne vjerski rat. Jer da je vjerski rat tad bi na celu vojske bio Mehdi, a svi bi ocekivali Armagedon i dolazak Isa a.s....
Nigdje u Kur'anu neces naci da se Zidovska djeca ubijaju, kao sto je o radio Hitler, da se ubijaju trudnice, stari i iznemogli, kao sto je to radio Hitler, al vidi nije bio Musliman a upravo sve grozote ces naci u Bibliji, nije li Mojsije naredio ubijanje 3000 ljudi, djece, zena, staraca, stoke, trudnica....to se savremenim rijecnikom zove genocid, ekocid, zoocid, ili neznam ni ja koji vise "cid".

Nemoj mi samo spominjati bombase samoubice, jer omjer zrtava je mnogo veci u jednoj akciji Zidova, na Plaestinu i Libanon...a drugo sto bombasi samoubice ne predstavljaju ummet u nacinu ratovanja i trece "Ako si mi uzeo, djete, zenu, majku, oca, brata, kucu,...ne mozes mi uzeti nacin na koji cu da umrem" - jadno ali istinito.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj Habibi...ne valja.

Mene ucili, kad ti poklone truhlu jabuku nakloni se i zahvali, a tebi ne valja... :cry:

Ok. Moze li ovo umjesto zahvalnosti :

Jedan od prijašnjih Poslanika, kojima je objava od Allaha dolazila u snu, usnije jedne noći kako mu je rečeno slijedeće:
'Kada ustaneš, prvo na što naiđeš – to pojedi
drugo – sakrij
treće - prihvati
četvrto - ne odbij
a peto na što naiđeš - ti bježi od njega.'

Kada Poslanik ujutro ustade i krenu putem, prvo na što naiđe bijaše jedno ogromno brdo. On zbunjen zastade i poče da razmišlja:

'Moj mi je Gospodar naredio da prvo na što naiđem pojedem... samo ne znam kako li ću ovo pojesti kad je to nemoguće... ali, moj Gospodar mi ne bi naredio da učinim ono što nisam u stanju...'

Onda on čvrsto odluči da pojede to brdo i krenu prema njemu, ali što mu se više približavao, brdo se sve više smanjivalo, dok na kraju osta kao jedan zalogaj. Poslanik to pojede uvjerivši se da je to slađe od meda, zahvali Allahu na tome te produži dalje.

Idući dalje naiđe na zlatnu posudu, pa pošto se sjeti da to treba da sakrije, on iskopa rupu u zemlji, zakopa to i krenu dalje. Kada se osvrnu, ugleda onu zlatnu posudu kako je opet na površini zemlje. On se vrati pa je ponovo zakopa, ali se tu opet pojavi, i tako se to ponovi nekoliko puta.

Poslanik onda reče sam sebi: 'Ja sam uradio ono što mi je naređeno.'

Onda produži dalje ne osvrćući se više.

Idući dalje ugleda jednu ptičicu koja je bježala od sokola i prije nego što će biti sustignuta ona viknu:

'O Allahov Poslaniče, spasi me.'
On prihvati ptičicu i sakri je u rukav, a soko mu viknu:

'O Poslaniče. Ja sam veoma gladan i od jutros tražim nešto za jelo, i taman kad htjedoh da uhvatim ovu pticu ti me spriječi i omete da uzmem svoju nafaku.'

Poslanik pomisli: 'Naređeno mi je da treće na što naiđem prihvatim, i to sam i učinio, ali naređeno mi je i to da ne odbijem četvrto, a četvrto je ovaj soko koji traži svoju nafaku.'

Nakon kraćeg razmišljanja, uze nož i odreza komad mesa od svoje noge, baci to sokolu, a on ga uze i ode.

Poslanik onda pusti pticu i krenu dalje. Peta stvar na koju naiđe bijaše nekakva lešina koja se raspadala od smrada i truleži, a on, sjetivši se svoga sna pobježe od toga.

Kada je uveče ponovo zanoćio on reče:

O Gospodaru! Ja sam uradio ono što si mi naredio, pa mi sada objasni značenje svega toga ?

U snu on ču glas koji mu reče:

'Što se tiče prvog, onog što si pojeo to je srdžba koja ispočetka izgleda kao brdo, a na kraju kada se čovjek strpi i svoju srdžbu proguta, izgleda kao zalogaj slađi od meda.'

Drugo znači: Ko uradi neko dobro djelo, pa i ako ga prikrije, ono će opet izaći na vidjelo.

Treće znači: Ko ti se povjeri, nikad ga ne iznevjeri.

Četvrto znači: Ako ti čovjek u nuždi nešto zatraži, nastoj da mu to daš makar i tebi bilo potrebno.

Peto je ogovaranje, i uvijek bježi od onih ljudi koji druge ogovaraju.

Citiraj:
Ja, nasekiro... ? Jok [-( [-X

Ja sam, ja sam... :fadein:

Citiraj:
Ne znam kako u krscanstvu , ali kod nas postoji izreka da je prvo iskusenje doslo od zene (na ovom svijetu )

Pazi sta pises...jer moje ukljucenje na temu nije bilo s namjerom da te stavim na iskusenje. Moja namjera je bila drugacije prirode. Sapienti sat.

I pitanje : Ima li ljudsko bice dusu ? Dijeli li se ona na zensku i musku ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 23:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Šta kaže ona stara knjiga da je Jerusalim bio i ostao stanište jedinog Boga pa dalje kaže da je Bog AVRAMOV,ISAKOV i Izrailjev baš po obećanoj lozi kroz koju dođe i Isus u koga NE VERUJETE jer je on sve to potvrdio i najavio svoju smrt i vaskrs. To isto je najavio i Isaija u koga takođe ne verujete.Mojsije je takođe za vas laža jer Agara nije Egipćanka ni robinja već židovka koju Avram otera ne znajući ni sam zašto...eto prohtelo mu se...

Isus nije najvaio svoju smrt nije vaskrsao niti je umro...mozemo se i oko toga raspravljati do sutra...a da ne vjerujem u Isusa to je cista i notorna laz, cak sto vise ne vjerovati u Isa a.s. znaci ne biti musliman.

Hadzara jest Egipcanka, Musa a.s. nije laz, Ibrahim a.s. nije laz...ali jest klaz ono sto ti zelis da imputiras a to je sovinisticka, nacionalisticka i cionisticka izjava Saraje za kojom se povodis. "Otjeraj djete robinje...." - koju si u srcu prihvatio, krijes se iza "lijepih" tekstova o vjernicima dok si sad pokazao pravo lice...mislio sam da sam bio u krivu kad sam rekao da nemas jezik zmije, lazan i pakostan kao i Biblijski jezik Saraje...

Za tebe je Hadzara samo robinja a Ismail a.s. sin robinje preko kojeg ce doci narod koji nece vjerovati ono sto lavic kaze...isti taj narod ti je pred nosom ZIDOVI, isti ti zidovi su ibili tvog Boga, razapeli ga, niti dan danas ne vjeruju u Isusa ni pod razno...zasluzuju li oni epitet da budu sinovi nevjerovanja ili mi muslimani...gukni sokole sivi???

I jos jednu laz da dokezemo brate rodjeni...rekao si da Hagara ne zasluzuje da bude zena, jer nikad Bog nije dozvolio brak izmedju pagana i "odabranog naroda", te si na osnovu toga zakljucio da je Ismail a.s. kopile, a Hagara bludnica...

Dakle dokaz

28 A onaj mu reče: "Od sada se nećeš više zvati Jakov, nego Izrael; jer si se borio s Bogom i s ljudima i nadjačao si. (Postanak 32:28) (ovdje zanemarujemo glupost Borbe s Bogom jer nam ona nije bitna u onom sto zelid da ti kazem)

23 A uvečer uze kćer svoju Leau i uvede je k njemu (Jakovu), i on imade s njom ženidbeno općenje.

24 I Laban dade kćeri svojoj Lei ropkinju Zilpu za sluškinju. (Postanak 29:23-24)

Zatim

28 Jakov učini tako i navrši s njom svadbeni tjedan. Tada mu dade i kćer svoju Rahelu za ženu. (Postanak 29:28)

I dade mu osobnu sluškinju svoju Bilhu za inoču, i Jakov je općio s njom. (Postanak 30:4)

9 I kad Lea vidje, da je prestala rađati, uze sluškinju svoju Zilpu i dade je Jakovu za ženu. (Postanak 30:9)

Isti slucaj kao s Sarajom i Abramom i Hagerom...jel tako ????

Kako vidimo Jakov (Izral) je imao 4 zene i 12 djece.
Djeca su : Reuben, Simeon, Levi, Judah, Issachar, Zebulun, Joseph, Benjamin, Dan, Naptali, Gad and Asher (ovo cetvero djece su bila djeca robinja)...isto kao sto je i Ismail djete Hagare jel tako ???

Nisu li ovo cetvero djece trecina Izraelskog naroda???

Trecina nacije bice da su pagani, da zasluzuju pakao i a su djeca nevjernika, i to samo iz razloga sto su im majke robinje ???

Nije li to isti onaj zidovski narod i nacija za koje ti kazes da su "odabrani" ???

Bice da su trecina zidovske nacije, po tebi "odabranog naroda" kopiladi??? Ha?

Idemo dalje...

A ovo je jos slag

40 Svi su ovi sinovi [color=#FF0000]Ašerovi,
poglavari svojih obitelji, izabrani hrabri ratnici, glavari među knezovima. Bilo ih je za vojsku na broj dvadeset i šest tisuća ljudi. (1. Ljetopis 7:40)

Kako da sinovi Aserovi budu knezovi kad su oni kopilad, kako ti tvrdis jer je Aser bila ropkinja s kojom se ozenio Jakov (Izrael)....???? :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 23:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Onaj ko dođe k razumu plakaće videvši da je išao za čovekom a ne za Bogom jer se MOJ BOG NE MENJA niti protivreči sebi zato Kuran ne govori istinu. Pročitajte tu knjigu i videćete šta je tamo napisano...to nema sa Božjim govorom nikakve sličnosti jer se tamo govori samo o ubijanju i nasilju pa gde je tu Bog mira i ljubavi???

Tvoj bog je bio mrtav od petka do juce ...jel tako???

Zasto sljedis mrtvog boga???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]