Japanese_rose je napisao:
Nije prica sa sa-xa, bilo je masa izgreda za koje sam citala u novinama, fkt mi se sad ne da traziti. Jedan kojeg se sjecam je predBajramsko paljenje dzamije u Fazlagica Kuli prije jedno godinu i po dana. Jesi li pocinitelji ikada uhvaceni btw ? Kako bi se ti kao covjek osjecao da ti neko ( nedaj Boze ) zapali crkvu ?
Da znas da jeste. Srbi su u Sarajevu i Tuzli ravnopravni gradjani, zaposleni u svim ustanovama i firmama, a to nije slucaj u RS. Dokazi suprotno. Koliki je uopste procenat povratnika ? Cini mi se da su neSrbi prije rata ( Bosanci i Hrvati ) cinili 35% stanovnistva. Koliko ih je sada u BL - 2% ?
Da se osvrnem prva na prvi dio tvoga posta....Da li ti stvarno imaš pristup samo polovičnim informacijama?Da li te istina uopšte ne zanima ako nije u skladu sa tvojim pogledom na svijet.Evo vijest sa jednog bošnjačkog sajta:
Citiraj:
Požar koji je izbio u džamiji u Fazlagića Kuli kod Gacka prije ovogodišnjeg Kurban-bajrama nije bio namjerno izazvan, objavili su iz Okružnog tužilaštva Trebinje.
Foto: APDo požara je došlo zbog neadekvatno postavljenih elektroinstalacija, utvrdio je stučni tim za požare i eksplozije na osnovu uzoraka s lica mjesta.
"Krajevi kalbova pod naponom, koji su bili smotani i pričvršćeni na gredu krovne konstrukcije iznad ulaza u džamiju, nisu bili adekvatno izolovani i udaljeni od drvene konstrukcije", stoji u saopštenju
Malo i o ovome drugome dijelu.....
Citiraj:
Broj Srba u glavnom gradu opao je sa 160.000, koliko ih je bilo tokom
devedesetih, na svega 20.000 do 40.000. Ne postoje precizne brojke jer u Bosni i
Hercegovini nakon rata nije sproveden nijedan popis stanovnistva
Citiraj:
Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 1991. godine, Grad Sarajevo (područje svih deset općina) imalo je 527.049 stanovnika.(Bošnjaci - 259.470 (49,23%), Srbi - 157.143 (29,81%), Hrvati - 34.873 (6,61%), Jugoslaveni - 56.470 (10,71%) i ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 19.093 (3,62%)).
30000 od 527000...koliko je to posto?Ima li matematičara ovdje?