banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 07:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Mar 2010, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ima li neko provjerene informacije, javne tajne, o prisluškivanju telefona a da nisu urbane legende i babske priče tipa original levis ne gori, ako okreneš nulu na telefonu možeš čuti ovo ono...

Čuo sam da mogu pratiti glas, serijski broj telefona, mob bez baterije, ugašen, upaljen, prepaid, postpaid, da se sms poruke čuvaju 6 mjeseci...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 16:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Pa, pa, paranoja... :D Šalu na stranu, ne moraš se sikirati, oni to sve mogu (sem ovog bez baterije i valjda ugašen), poruke se zvanično čuvaju 72 sata od isporuke, nezvanično koliko im se hoće, itd.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
dzabaleban je napisao:
Ima li neko provjerene informacije, javne tajne, o prisluškivanju telefona a da nisu urbane legende i babske priče tipa original levis ne gori, ako okreneš nulu na telefonu možeš čuti ovo ono...

Čuo sam da mogu pratiti glas, serijski broj telefona, mob bez baterije, ugašen, upaljen, prepaid, postpaid, da se sms poruke čuvaju 6 mjeseci...

Moguce je Nokia telefone sa Symbian softverom

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Mtel je omogucio i citanje poruka :lol:
Citiraj:
SMS smart usluga omogućava:
Kopiranje dolaznih SMS-ova, opcija kojom birate još jedan m:tel broj na koji će pristizati svi SMS-ovi upućeni na Vaš broj,
Prosljeđivanje SMS poruka, opcija kojom SMS koji Vam je poslat preusmjeravate na drugi broj, bez da ga primate na broj na koji je poslat, sa obavještenjem pošiljaocu da je poruka isporučena na Vaš broj;
Automatski SMS odgovor, kada niste u prilici sa odgovarate na poruke, SMS smart će to učiniti za Vas.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mog se prisluskivati pozivi (dolazni odlazni), poruke (primljene poslane)... Kada je telefon na stand by moze se slusati sta se desava u prostoru oko telefona

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Moguće je uraditi više stvari, većina nije legalna, ili je moguća samo od strane organa gonjenja (naravno, uz saradnju operatora):
-triangulacija, mjerenjem jačine signala u odnosu na tri najbliža repetitora, moguće je odrediti tačnu lokaciju na kojoj se telefon nalazi(o) u trenutku razgovora ili slanja SMS/MMS-a
-skaniranje, upotrebom ne tako skupe (ali vrlo nezakonite opreme, ako nisi radio-amater, npr. Icom IC-R3), moguće je slušati razgovor. Naravno, preduslov je poznavanje malo kompleksnijih stvari u domenu tehnike i komunikacija, kao i mnogo slobodnog vremena
Ovo su samo dva primjera, ima ih još koliko hoćeš, tehnika (prisluškivanja) napreduje svaki dan, u EU je obavezno za svakog mobil, tele i internet provajdera da sačuva dokumentaciju o kompletnom saobraćaju za svakog korisnika 2 godine. To je jezivo. Nema više tajni.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma samo instaliras program koji podrzava sve ove opcije i to je to... radi u pozadini i ne moze se provaliti

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Hertzog je napisao:
Mog se prisluskivati pozivi (dolazni odlazni), poruke (primljene poslane)... Kada je telefon na stand by moze se slusati sta se desava u prostoru oko telefona

Reci da se salis za stand by. :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto... Mislim sto prevrces ocima... ne razumem :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Pa zvuci mi kao nemoguce :-)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
CALEA

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma evo ukratko, znaci programcic instaliras u telefon (Symbian) i podesis na koji broj da stizu obavestenja o porukama pozivu izlasku na interent i slicno... Kada dobijes poruku da je taj broj koji je u telefonu uspostavio poziv... ti sa odredjenog broja koji je podesen da kontrolise nazoves i ubacis se u razgovor (mora da postoji mogucnost konferencijskog razgovora) to je do mreze... Isto ako kada je telefon na stand by ti ga samo pozoves sa tog broja i program se automatski javi na poziv bez ikakvog obavestenja da je poziv uspostavljen... ZNaci dok je aktiviran program ti ga sa tog broja kojim kontrolises ne mozes dobiti jer ce se uvek program sam javiti... Uglavnom uzmes bezze broj koji ce ti sluziti za to... Jedina mana je sto za svako to obavestenje o poziv ili poruci on skida sa racuna jer ti salje poruku tako da onaj koga spijuniras moze da provali na osnovu racuna, a ako je post paid onda ne moze osim ako izvadi listu, mada mozes podesiti za sta da te obavestava... Isto tako obavesti te ako se ugasi telefon ili promeni kartica u telefonu...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
aleksw je napisao:
Hertzog je napisao:

Државна безбједност је још у 80-тим годинама имала опрему која је то радила са старим телефонима. Значи зове ти број и умјесто да звони само се укључује микрофон и то је то. Е сад, од квалитета самог телефона зависи шта ће и колико да чује.
Кад су то имали пре 30'-40 година шта мислите шта све могу сада са дигиталном технологијом.

Колико се сјећам негдје тамо после 2000-те се писало како је ДБ РС-а добио опрему за аутоматско праћење чини ми се до 10000 телефонских разговора истовремено. Значи унесеш тих 10000 бројева и само касније то све организујеш по фолдерима. Дивота права :) .

Хрватски Национал је негдје тамо 2002. године писао о опреми коју су хрватске тајне службе добиле од Америке и којим су прислушкивани како телефони, тако и други видови телекомуникација. Чак су давали дијелове разговора Милошевића са најближим сарадницима.

Велики Брат је свуда око нас.
Или што би Милан Младеновић рекао:
неко нас посматра
неко нас стално гледа
(додати и слуша)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A da neko je pitao za poruke... Mislim da se izbrisane poruke mogu izvuci isto samo iz Nokia telefona

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ma moze sa svih telefona ko ti je to rekao da samo Nokia i symbian. Eto mtel je omogucio i pretpaltnicima da putem sms smart usluge kontrolisu nekog ili sami sebe :) a ima i ona fora sto se prikaci na mob.(obicno se poklanja djevojci :) ) pa mozes da budes obavjesten i da slusas kada prica sa nekim, citas sms-ove ili recimo da pregled razgovora i sms dobijas na mail.

Sto se tice ovog za prisluskivanje u stand by-u da moze znam komso mi je radio u opbavjestajnoj sluzbi pa prica da moze, tako da sto manje znate to bolje... uglavnom nije tajna da Vas mogu prisluskivati i sl. jedina zastita je da se izvadi baterija i baci sim kartica :) mnoge lopove hvataju na taj fazon jer su naivni i ne znaju na koji nacin se sve mogu prisluskivati. Samo u telekomu bi morali prilikom prodaje pre paid kartica da uzimaju licnu kartu i sl. ovo bas odgovara krimosima i djecurliji koja zeza za dojavu bombi po skolama, jer brojevi nisu skupi 10KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 06:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
aleksw je napisao:
Hertzog je napisao:

Čula sam i ja za ovo, naime nemoguće je prisluškivanje samo ako se izvadi baterija.

Što se tiče prisluškivanja i praćenja jedino ako se ima razloga za to, a ostali obični građani ne treba da se plaše toga.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 08:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kao sto je vec receno, moze sve osim u slucaju kad je baterija izvadjena...
I ti koji prisluskuju ne moraju biti samo drzavne institucije, vec bilo ko ko malo bolje poznaje tehniku ili ima zelju i volju da se posveti tome...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 19:26 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Apr 2010, 19:12
procurila je informacija da se vrsi prisluskivanje u mtel u i da ga je vrlo lako provjeriti i to pozivom na 08 tj pozovete 08 i ako radi zvoni prisluskuju vas , na telefonima pokazuje da su aktivna preusmjerenja na telefonu.
Da li neko zna vise o ovome pozz

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
gogy200 je napisao:
procurila je informacija da se vrsi prisluskivanje u mtel u i da ga je vrlo lako provjeriti i to pozivom na 08 tj pozovete 08 i ako radi zvoni prisluskuju vas , na telefonima pokazuje da su aktivna preusmjerenja na telefonu.
Da li neko zna vise o ovome pozz

Malo si okasnio, juče je bio prvi april.
Apsolutno netačno.
Da pojasnim ovo za prikaz da su preusmjereni pozivi, praktično svima su aktivna preusmjerenja, ili neko sam uključi na telefonu ili onda ona za uslugu ko me zvao, zato to ispisuje.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 12:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
A5/1 algoritam (cypher) je razbijen prije par mjeseci, tako da uz PODOSTA SKUPOG (nezakonitog) hardvera, dovoljno vremena i znanja, moze se mnogo toga. E sad, da li Mtel ima neku enkripciju i koju, ne znam, nije me zanimalo. Jedno od rjesenja je koristenje 3G, koja forsira A5/3 enkripciju koju je nemoguce provaliti, prvenstveno zbog hardverskih zahtjeva.

Za one koji bi se igrali te igre, nek racunaju na terabajte fajlova, i hiljade dolara:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]