banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
amidža je napisao:
Činjenica je da je SDP jedina multietnička stranka u BiH i da kao takva funkcionira već odavno.
Činjenica je da traže da se pod hitno evidentiraju fašističke organizacije i da se zabrani njihov rad.
Činjenica je da traže da se usvoji Zakon o porijeklu imovine kao i da se formira institucija koja će oduzimati i brinuti se o nelegalno stečenoj imovini.
Činjenica je da ljudi unutar SDP-a ne odašilju u javnost izjave tipa:
"Neće nam suditi sudije muslimani/srbi/hrvati isl šovinističke gluposti".

Dovoljno razloga da ih smatram normalnijim u odnosu na ostale!

Cinjenica je da su iz SDPa multietnicni sve dok to odgovara muslimanskim stavovima.
Cinjenica su i izjave SDPovca Komsica kojima je pokazao pravo lice SDPa.
Cinjenica je da su Komsica izabrali Muslimani sto je paradoks jer bi trebao predstavljati Hrvate.
Cinjenica je da pokusavaju da nametnu jedan zakon bez strucne rasprave i sve one koji traze dodatne amandmane nazivaju fasistima.Ne moze nekome pasti napamet da napise zakon bez konsultovanja strucnjaka.Cak i predstavnici SDPa vredjaju narod koji je najvise stradao u II sv. ratu.
Cinjenica je da za tu stranku uglavnom glasaju Muslimani,sto znaci da nije ni multietnicna.

Ako ih ti smatras normalnima,to je tvoj stav.Daleko su oni od normalnoga.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Besparica je napisao:
Joj amidza Iliru stari. Ti da nekome kazes da udara ko "maksim po diviziji". :lol: To je vrhunska ironija.
Lupas nevezane gluposti kao i uvjek. Ali to je jednostavan nedostatak argumenata. Ti da govoris o nekoj knstruktivnosti. :lol:
Mada taj je stil primjetljiv kod svih tvojih politicara. Na konkretne argumente i probleme se ne odgovara konkretnim odgovorima nego priljepljivanjem sto kakvih etiketa tipa nacionalista, fasista idolopoklonik itd.

Pa jbt, pričamo o sličnostima i mogućnostima fuzije 3 političke partije u BiH a ti s ciljem miniranja diskusije udrobiš u priču : Dudakovića,Harisa,Svena Alkalaja,BHT,zajedničke institucije,zločine Muslimana,,,,,,, i šta sve ne!

Budi barem kao onaj filozof pa reci :ja ne vjerujem da je to moguće!Ali nas poštedi nabrajanja silnih gluposti!

Jednog dana kad odvedeš vlastito dijete u dom zdravlja pa shvatiš da njegovo zdravlje zavisi od onih starih prevaziđenih aparata , sjeti se tih velikih vođa i njihovih nekretnina "tamo daleko" koje su nastale na uštrb kupovine novih aparata i opreme u tom domu zdravlja.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Pa jbt, nije se o tome pricalo, pricalo se o institucijama BiH. :confused2:
A ako bi iko trebao da nas postedi gluposti to si ti.
Kakve fuzije, kakve gluposti. :lol: To samo postoji u tvojoj glavi.

amidža je napisao:
Jednog dana kad odvedeš vlastito dijete u dom zdravlja pa shvatiš da njegovo zdravlje zavisi od onih starih prevaziđenih aparata , sjeti se tih velikih vođa i njihovih nekretnina "tamo daleko" koje su nastale na uštrb kupovine novih aparata i opreme u tom domu zdravlja.

Ti da nekome kazes da te postedi nabrajanja silnih gluposti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Руjа je napisao:

А шта је кључна разлика између СНСД и СДС?

SDS je jedna od prvih jednonacionalnih stranaka koja se pojavila na prvim demokratskim višepartijskim izborima. Stranku su osnovali ljudi koji su još za vrijeme austrougarskog podnarednika Tite uvidjeli svu pogubnost komunističkog sistema pogotovo štetu koja je načinjena srpskom narodu. Međutim srpska demokratija se preilia iz Hrvatske gdje ju je već uspješno primjenio pokojni Jovan Rašković. U stranku su pristupili i četnici i partizani, kao i njihovi potomci, podjela je bila zaboravljena, osim onih za koje je bilo prekasno, zaobadani komunisti su postali reformisti Ante Markovića, iz tih reformista nastaće SDP, a nekoliko godina kasnije i SNSD.

Po izbijanju rata u BiH SDS ima apsolutnu vlast, 90% skupštine je njihovo i naravno potvrđeno je pravilo da apsolutna moć apsolutno kvari. Na prvim slobodnim izborima poslije rata SDS u Srpskoj odnosi vlast i to traje do 1998, kada SNSD dolazi na vlast i to traje do 2000. Narod je tada osjetio da je bio prevaren i to pokazuje na izborima. SNSD odlazi u prošlost do 2005, a na vlast dolazi koalicija PDP-SDS.

Moja Pyjo iz ove perspektive neke ključne razlike nema, SDS je bio čvrsta nacionalistička stranka sa neiskorištenim prilikama i ogromnim *ebavanjem u mozak od strane međunarodne zajednice, a SNSD je nastupio sa pozicije multietničara, to je išlo dotle da su u jednom momentu iz Federacije na Dodika gledali kao na premijera čitave BiH, a SDP je htio koaliciju sa njima, a prije nekoliko godina SNSD okreće ploču počinje da priča o referendumu i poziciji Srba u BiH, zamjera se međunarodnoj zajednici, Bošnjacima, a kod Hrvata osvaja simpatije pričom o trećem entitetu.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ali kada se sjetim onih prvih izbora i kada se CIK zvao PIK, kada je bilo omogućeno da jedan čovjek registruje stranku i kandiduje se na izborima, to je bila poplava stranaka, jedna stranka i nezavisni kandidat na hiljadu ljudi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 17:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Interesantno je da je Denis Becirovic iz amidzine omiljene stranke SDP predlozio zakon o drzavnim praznicima u kojem ima datuma koji smetaju drugim narodima kao npr.1.mart,a nije stavio dan kada je potpisan Dejton.Ako je SDP multietnicka kako tvrde onda bi trebala postuje zelje sva tri naroda i da predloze zakon o praznicima koji bi odgovarao svima.Ovako odgovara samo muslimanima.jos jedan dokaz da je SDP muslimanska stranka koja se krije iza multietnicnosti.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 19:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
najaci su ovi sto ne razmisljaju o izborima...a kad neko pobjedi onda samo pljuju po njemu...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Kontam ovdje su školovani ljudi, kontam imaju nekog konta ali ne kontam glorifikaciju SDS, SNSD i ostalih koji su nas doveli na rub propasti. Ustvari sve one goreprozvane komunjare, fašisti i petokolonaši su ista ekipa. Prodali bi rođenu mater za malo vlasti. Sve to još nadograđeno našom zlom sudbom i seljačko balkansko filozofijom: ili ga ja tebi ili ga ti meni pa kad raja prestane gledati ajmo mi u kurvarluk i povaliti nešto. Jest da nemeremo od silnih guta jebati ali će mo im bar ruke pozavrtati, pa valjda će i to izazvati neku ekstazu. E tako mi djeluje ovaj besparica i ostali dodikovi guzoljupci i dušebrižnici Republike Srpske. Da ih informišem još jednom: Mi smo je napravili još davne '92 i molio bih ih da je nebrane više. Sva se jadna sjeba. Ovaj podforum izgleda da je već u predizbornoj milosti. Graktanja i kolutanja očiju na sve strane na naša lijepa nacija bijednija i u kurcu kao nikad od rata pa do sada. Moj favorit je Krsmanović, fočak koji očigledno bode oči nekima. Daću mu glas pa ako i on usere, na slijedećim izborima, rokada. O hrvatskim i bošnjačkim strankama ne želim da pišem niti me interesuju i niti se osjećam ugrožen od njih. Više se osjećam iznevjerenim od SNSD jer nisu ispunili poooodoooosta obećanja a dadoh im povjerenje. Sad ću briznuti u plač i počeću naglas razmišljati kako postati lizoguzac pa da prizovemo opet austrougare jer je fakat da su se oni jedini domaćinski odnosili prema ovoj zemlji. Nek vlada ko zna a ovi naši nek se .ebu. :evil3:

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 23:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
e sabane dobro si zakljucio da ovdje nema zivota...austrougari su sampioni ...samo ne treba zaboraviti da su oni opljackali sve okolo i onda poceli da stvaraju svoju drzavu...al izgleda da se drugacije ne moze...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dolomit je napisao:
e sabane dobro si zakljucio da ovdje nema zivota...austrougari su sampioni ...samo ne treba zaboraviti da su oni opljackali sve okolo i onda poceli da stvaraju svoju drzavu...al izgleda da se drugacije ne moze...

E mo komšo, može se, može, sve kad se hoće ali se neće. No to nije poenta. Poenta je okrenuti se sebi i svoje poslove raditi. Odgovornost. Koje priče o RS više? Života ovdje ima i te kako ima ali nema domaćina moj komšija. Sve go šljam i kompleksaši koje svoje traume iz djetinjstva provode na nama. Još seru kako Titina država nije valjala. Eto nek im ova valja.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Poslednji put menjao Zozon dana 23 Mar 2010, 23:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
kompleksaši

:lol:
A tvoja ostala lupetanja nisu ni vrijedna odgovora. Cenim da bi se admini trebali pozabaviti tim.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 23:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Zozon je napisao:
Sad ću briznuti u plač i počeću naglas razmišljati kako postati lizoguzac pa da prizovemo opet austrougare jer je fakat da su se oni jedini domaćinski odnosili prema ovoj zemlji. Nek vlada ko zna a ovi naši nek se .ebu. :evil3:

Jeste, toliko su se "domaćinski" odnosili prema BiH da je nastala "Mlada Bosna" čiji su članovi izvršili atentat na Franju Ferdinanda.
Eto koliko su bili "zadovoljni" Austrougarskom.
Zatvaranje intelektualaca, izvlačenje sirovina iz BiH i bogaćenje na osnovu toga, u državnoj upravi postavljeni strendžeri, itd., sve sama "dobra djela" i domaćinsko "ponašanje" Austrougarske.
Ali odošmo na drugu temu... i drugi podforum.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Zozon je napisao:
Sad ću briznuti u plač i počeću naglas razmišljati kako postati lizoguzac pa da prizovemo opet austrougare jer je fakat da su se oni jedini domaćinski odnosili prema ovoj zemlji. Nek vlada ko zna a ovi naši nek se .ebu. :evil3:

Jeste, toliko su se "domaćinski" odnosili prema BiH da je nastala "Mlada Bosna" čiji su članovi izvršili atentat na Franju Ferdinanda.
Eto koliko su bili "zadovoljni" Austrougarskom.
Zatvaranje intelektualaca, izvlačenje sirovina iz BiH i bogaćenje na osnovu toga, u državnoj upravi postavljeni strendžeri, itd., sve sama "dobra djela" i domaćinsko "ponašanje" Austrougarske.
Ali odošmo na drugu temu... i drugi podforum.

E sve to što nabroja, danas mi to radimo sami sebi.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 23:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Zozon je napisao:
kompleksaši

A tvoja ostala lupetanja nisu ni vrijedna odgovora. Cenim da bi se admini trebali pozabaviti tim.

Ajde dodigovac, nije problem. Čim se nešto napiše protiv traktoriste ti odma da lupetamo. Samo malo, čitajući ovaj forum nisam primjetio da si izostavio nekog sagovornika a da ga nisi okarekterisao da "lupeta". I ja misli da admini bi trebali da imaju posla ali nisam sudija a ni tužilac. Mislim da razgovaramo. Smanji doživljaj. Valjda možemo imati mišljenje osim zvaničnog. Sad bi ja ono trebao zakolutati očima...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 08:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Mar 2010, 13:35
Ovo potpisuje NSP:

- Otvorena borba protiv kriminala - DO BOLA
- Energicna borba protiv narastajuceg siromastva
- Vracanje dostojanstva i iskreno zastupanje prava koja su silom i prevarom oduzeta radnickoj klasi
- Oduzimanje nelegalno i kriminalom stecene imovine, te stavljanje iste u funkciju otvaranja novih radnih mjesta
- Povecanje nadleznosti i funkcionalnosti svih opstina, te sprecavanje odliva finansijskih sredstava iz opstine u vece centre
- Besplatno lijecenje
- Ulazak BiH u EU 2014

(u cetvrtak na BN u 21. gostuje Z.Krsmanovic.... pa procjenimo koliko je uvjerljiv)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Zatvaranje intelektualaca, izvlačenje sirovina iz BiH i bogaćenje na osnovu toga, u državnoj upravi postavljeni strendžeri,

A danas je bolje?

Intelektualci? - Svi su se savili ispod repa nekog od vladara i niko vrijedan ni da pisne?

Izvlacenje sirovina i bogacenje? - Puno bolja opcija je ovo danasnje prodavanje svega sto vrijedi STRANCIMA, te takodje bogacenje, velika nafaka raji sto kapital ode u Laktase,Tursku ili Ciglane?

Drzavna uprava? - Eto, sva nam je sreca sto su nam danas upravnici, direktori i ministri domaci inkompetentni cobani koji ogulise budzete, a rezultata rada nigdje...

Neka , dobro je svima, necemo nista mijenjati :roll:

Najveca boljka svih je izgleda to da se boje "baciti" svoj glas na neku minornu opciju, te se tako dovesti u polozaj da nemaju nikog "jakog" igraca koji ce "braniti" da li RS i njen ustavno-pravni polozaj ili cjelovitu BiH , i to je to sto koci promjene. K tome dodati nas balkanski kult licnosti, tj da volimo jake pojedince, koji iako ne valjaju, "nasi" su, tako da dok se god ljudi ne podju sami mijenjati i ne prebrode ove bolesti, bice nastavak dosad vidjenog.....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Хвала Фичо!

СДС jе против чланства у НАТО :)
http://www.sdsrs.com/sajt/

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zozon je napisao:
Besparica je napisao:
Zozon je napisao:
kompleksaši

Ajde dodigovac, nije problem. Čim se nešto napiše protiv traktoriste ti odma da lupetamo. Samo malo, čitajući ovaj forum nisam primjetio da si izostavio nekog sagovornika a da ga nisi okarekterisao da "lupeta". I ja misli da admini bi trebali da imaju posla ali nisam sudija a ni tužilac. Mislim da razgovaramo. Smanji doživljaj. Valjda možemo imati mišljenje osim zvaničnog. Sad bi ja ono trebao zakolutati očima...

Prvo, samo sam tebi i tvom alter egu rekao da lupetas jer lupetas. To kada nekome kazes "dupelizac" i "dodigovac" je obicno lupetanje i ne znaci nista. Da ne spominjemo:
Zozon je napisao:
Jest da nemeremo od silnih guta jebati ali će mo im bar ruke pozavrtati, pa valjda će i to izazvati neku ekstazu.

Sta je ovo nego lupetanje, i sta na ovo uraditi nego :roll:?

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 11:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Besparica,

Koliko je sad metar drva neiscjepanih?

Prije nego što me optužiš da lupetam prvo mi daj odgovor jer znam da imaš informacije :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]