Citiraj:
KADA meteorolozi u Zagrebu najave kišu, u Sarajevu se pripremaju kišobrani, a kada Beograđani upozore da biometeorološke prilike neće biti povoljne, Bosanci se naoružaju tabletama.
Gledatelji iz BiH više gledaju i vjeruju vremenskoj prognozi televizija iz susjedstva nego onima u svojoj zemlji, piše Dnevni Avaz. "Susjedi to rade kvalitetnije, stručnije i temeljitije, te za vremensku prognozu angažiraju stručnjake iz meteorologije. Čak i onda kada taj posao prepuste atraktivnim voditeljicama, rezultat je bolji nego u BiH", piše Dnevni Avaz.
Na televizijskim se kućama u BiH prognoza uglavnom svodi na to da voditeljice pročitaju štura predviđanja za naredna tri dana ili se samo emitira videoprilog.
"Mi u BiH zavisimo od uređivačke politike, a oni pokazuju vrlo slab interes. U Zagrebu ima bar 20 ljudi koji se time bave. Milan Sijerković ima čak privatnu agenciju. Kod nas je petero stručnih ljudi, ali mogli bi se odazvati. U BiH se sve svodi na sporadične komentare stručnjaka, a dnevna obaveza je nešto sasvim drugo. Tu bi trebao čvršći sporazum s radijskom ili TV kućom", smatra klimatolog Željko Majstorović koji smatra kako televizijske kuće u BiH nisu pokazale interes za takvom vrstom suradnje s Federalnim hidrometeorološkim zavodom.
http://www.index.hr/xmag/clanak/u-bih-s ... 82050.aspxDa oživim malo temu o vremenskoj prognozi...