banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 16:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 20 Mar 2010, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Vader je napisao:
Ne vjerujem da se svakog mjeseca dobija nova kartica koju treba ovjeravati, moguće da nisi nešto dobro shvatio.

Citiraj:
Obavjestavamo Vas da cete Vasu sljedecu, i svaku narednu, reizdatu debitnu karticu dobivati, putem poste, na Vasu kucnu adresu, odnosno na adresu na koju dobivate izvod svakog mjeseca.
Reizdate d. kartice koje Vam budemo od sada slali na ovaj nacin, bit ce, iz sigurnosnih razloga, neaktivne, a dostavljat cemo ih u kovertama koje ne nose oznaku Raiffeisen banke!
Reizdate d. kartice jednostavno cete aktivirati ukucavanjem Vaseg PIN broja prilikom podizanja novca ili provjere stanja na bilo kojem raiffeisen bankomatu. Nacin aktivacije Vase reizdate d. kartice bit ce dodatno objasnjen i slikovito prikazan u pismu koje cete dobiti zajedno sa Vasom reizdatom d. karticom...

Ovo je tekst sa izvoda....

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 10:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:37
Evo malo novih iskustava...

23.11.2009 narucen punjac za laptop,nije stigao,posle mnogo ubjedjivanja sa prodavcem (istekao mi rok za zalbu) poslao ga ponovo sa trackingom i stigao je konacno za nekih 20 dana preko bh poste.

Prije mjesec narucio sam kuciste za hdd (bez trackinga),jos nije stiglo i sumnjam da ce stici.

Prije 15 dana narucen mobilni telefon iz Hong Konga (sa trackingom) ,napustio hong kong 11.03,danas stigao preko Srpskih posta,znaci za 9 DANA!!!

ZAKLJUCAK:Srpske poste su izgleda brze u svakom slucaju i narucujte samo robu koja ima tracking jer tako 99% stize brze i bez problema.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Gdje se na eBay vidi ili bira da li roba ima i ide sa trackingom?

@Archangel, nisam znao da Raiffeisen radi tako.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Archangel - koliko sam ja shvatio, misli se da ce ti poslati karticu na adresu na koju ti izvod stize svaki mjesec. A karticu novu salju, kad stara istekne.
Inace, meni evo jucer stigao iz kine kablic koji ide na plocu, dok s druge strane ima prikljucak za serijski kabl (nebitno, nesto sitno je u pitanju)... a poslat je 24og novembra. I potrazio poslije prodava na ebay-u, posto mi vratio pare, i vidim nije vise registrovan.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

dejan je napisao:
meni evo jucer stigao iz kine kablic ... a poslat je 24og novembra

Skoro 4 mjeseca :)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
dejan je napisao:
Archangel - koliko sam ja shvatio, misli se da ce ti poslati karticu na adresu na koju ti izvod stize svaki mjesec. A karticu novu salju, kad stara istekne.

Upravo tako. Izvjestaj se salje svaki mjesec, a karticu ce ti poslati na istu adresu - ali kad istekne ova.

@Vader - ja sam doplatio sa PayPal-a 3 dolara da mi uz posiljku kupe od poste i Tracking number. Napomenes prodavcu pri kupovini i onda on trazi da mu doplatis. Imas na PayPalu opciju da saljes novac, i dovoljno je samo da upises e-mail adresu trgovca jer je vec registrovana kod PayPal-a i upises cifru koju placas. U napomenu naravno stavis sta placas i mozda sifru proizvoda koji si narucio ili tako nesto, da se lako skonta o cemu se radi.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 13:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Odnosno kad zatrazis novu. Odnosno ako podneses zahtjev za novu. Nece valjda automacki poslati novu karticu ako ova istekne? Izvjestaj ne mora da stize svaki mjesec barem ne kod mene. Ako je nisi koristio za transakcije odnosno ako je nisi uopste upotrebljavao tokom mjeseca (nemas prihoda ni rashoda)nece stici izvjestaj time neces ni platiti 1.99km za naknadu vodjenja racuna.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za izvjestaj si u pravu - nece poslati prazan papir ako nisi koristio karticu. Za karticu nisi - automatski se izdaje nova i ceka te da je podignes. Valjda je tako i sa ovom, samo sto automatski posalju postom.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blaf77 je napisao:
ja sam doplatio sa PayPal-a 3 dolara da mi uz posiljku kupe od poste i Tracking number

Znači ti doplatiš prodavcu a on kupi taj tracking number od pošte pomoću koje šalje i pošalje ga tebi da ti pratiš kako roba putuje? Nije to loše. Koliko inače košta, tako oko 3 dolara?
A gdje uneseš taj tracking number, gdje pratiš kako roba putuje?
Da li to može bez obzira odakle se kupuje, da li sve pošte koje šalju imaju tu mogućnost?

blaf77 je napisao:
Za izvjestaj si u pravu - nece poslati prazan papir ako nisi koristio karticu.

Mislim da u Hypo šalju i prazan papir. Ja sam to kasnije prebacio da mi izvještaj šalju na mail.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Upravo. Sami reizdaju novu, osim ako pre isteka ne otkazes karticu.
Sto se tice izvestaja, zavisi i od banke, kakav je sistem slanja izvestaja.
Definitivno, dve najgore karticne sluzbe su u Zagrebackoj i Novoj banci.

Sto se ja navozah sa jednom gospodjom na ebay-u, ovih zadnjih dana, dok joj uplatih pare i ganjajuci je da mi posalje tacan invoice, pa to je cudo jedno.
Na kraju sam joj morala slati pare preko PP, nevezano za ebay. Nadacu se da ce sve proci u redu.

Naime, gospodja je "slucajno" pokrenula "unpaid" akciju i onda je zatvorila kad sam joj poslala mail. Posto je ona to zatvorila, ebay to onda tretira kao placeno, jer smatra da je transfer sproveden na neki drugi nacin, mimo PP, tako da ja vise nisam imala "pay" opciju na osvojenim artiklima. Onda se ona zbalnula, ne zna sta da radi.
Radi ilustracije, eBay store je u pitanju, top-rated seller, imaju preko 20 000 feedback-a.

Ja joj napisem da mi posalje invoice za taj item sa PP, sa novim total-om, jer da sam promenila adresu dostave na USA adresu jer mi je skupo da mi salje ovamo, jer salje samo USPS Express-om.
Ona ladno posalje invoice sa starom sumom, gde je postarina 38$.
Ja se smorila ziva, doslo mi da sve iskuliram. Posle nekoliko sati, smognem snage i objasnim joj ponovo, sve natenane i jos jednom zamolim da mi izracuna novu postarinu i posalje novi invoice.
Onda meni gospodja rece da ja dodam 12$ postarine za FedEx Ground i posaljem joj taj iznos PP i email kad posaljem, sto ja i uradih.
Evo, sad vidim, ostavila mi je pozitivan feedback.
Fala nekom organu!

I kad onda neko kaze da Ameri nisu poglupavi.

EDIT: blaf77, kupila sam onaj nalog, o kojem smo pricali, pa cu ti preneti iskustva posle par kupovina, kako sljaka. ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Za taj invoice, koliko sam vidio prodavac može da mi pošalje eBay invoice, a može i PayPal invoice. Ako pošalje eBay invoice onda ga vidim i tamo u My eBay u Won sekciji, a ako pošalje PP invoice onda ga nemam u My eBay, ali vidim račun na svom PP nalogu. Nekako mi je zgodnije da ide preko eBay invoice, da ga imam tamo u svojoj evidenciji u My eBay, uz sve ostalo.

Koliko vidim item se može kupiti ali se ne mora odmah platiti. Koliki je rok da se plati? Da li je fiksan ili zavisi od prodavca? Ako se ne plati neko vrijeme onda valjda ide ono "eBay Note: The seller relisted this item."

A plaćanje se inače može provesti i diretno preko Pay Pal, bez eBay-a, već se ide na send money i pošalje na mail prodavca? Ako se ne varam tamo u Send Money baš ima i opcija da se plati nešto sa eBay-a.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo jednom sam dodatno placao tracking ID, i to je kostalo 3 dolara. Mozda je tu i neko osiguranje ukljuceno, jer mi ustvari rekose: "If you want tracking No, pls pay for USD3 for insurance." Dobices taj Tracking ID od prodavca mailom, i link na web stranicu Hong Kong-ske poste, i na toj stranici uneses Tracking ID i vidis da li je posiljka poslana. Ovako
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp
Trackig ID je bio:RB290984310HK pa probaj i sam. Nije od neke koristi osim sto znas da je sigurno posalo stvar, a ako zapne valjda se po ovome moze i uci u trag.
U mom slucaju sam prvo dobio posiljku na vrata pa tek onda mail od prodavca sa tracking ID brojem jer je bila kineska nova godina i nije radio skoro 2 sedmice. Uglavnom-uzimao sam ga zato sto sam sa prethodnom posiljkom imao problem - nije mi stigla, a nisam siguran ni da su mi je uopste poslali, ali dobio sam nazad novac.

Ima i gorih karticnih sluzbi - kolegica se udala i rekli joj da mora promijeniti karticu i izvaditi novu sa novim prezimenom, i naravno platiti to. Kad je otisla po novu karticu, na njoj staro prezime, i pitali je - je li vam to problem. A oni joj rekli da mora izvaditi novu, nije sama trazila, a sad kad su pogrijesili onda moze i sa greskom samo ako joj ne smeta. Natjerala ih je da joj o svom trosku izdaju novu sa novim prezimenom. Naravno svaku je cekala 15 dana.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A to je samo da se zna da je roba poslana. Nije kao FedEx gdje se sa tim brojem može tačno pratiti dokle je stigla do tog trenutka.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam da li je vise od ovog "da se zna da je poslana", ocekivao sam vise. Online da, samo ovo dobijes. Pretpostavljam da mogu uci u trag posiljki ako nestane putem, nesto kao preporucena posiljka. Ali definitivno nije kao Fedex.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Imam nekoliko pitanja.

Kupio sam nešto i dobio onaj eBay mail, koliko vidim to je mail od prodavca

Good News!! You have won the item xxxx

We will send the product at the Paypal Address as soon as we received the
payment. Please make sure the address on your Paypal account is correct and
updated. We will not accept replacement for any lost of delivery by the wrong
delivery address on Paypal.

Već sam platio do trenutka kad sam dobio ovaj mail (pošto sam kod kupovine odmah platio a nakon minute sam dobio ovaj mail gdje mi kaže da platim), i dve minute nakon tog maila sam dobio mail od PayPal koji potvrđuje da sam platio. Pretpostavljam da se ovaj prvi mail šalje automatski kod kupovine, dakle prije nego što platim, pa zato u njemu stoji obavještenje da platim, iako sam koji minut prije toga već platio. Da li je tako?

Zašto tu kažu da će slati na PayPal adresu kada imam shipping adresu na eBay? Zašto ne šalju na tu eBay adresu? Nije da mi je mnogo bitno, ista je, nego me zanima. Doduše nije potpuno ista, kod svih adresa sam kod registracije stavio "Banjaluka" (sastavljeno), nas su učili da je ispravno i sastavljeno i rastavljeno ali naknadno sam vidio da na internetu uglavnom stoji "Banja Luka" (na Wikipediji, na Google Earth) pa sam eBay adresu kod imena grada prepravio u "Banja Luka" ali na PayPal ne mogu promjeniti, ostavi mi "Banjaluka" kad idem na Edit Street Address i kada promjenim samo ime grada, ponaša se kao da nisam napravio izjmenu, napiše: "To make a change to your address, please select the address you'd like to update and click the "Edit" button below."

Ali ono glavno što sam mislio pitati je što u tom mailu od PayPal koji potvrđuje da sam platio piše:

You sent a payment of xxxx EUR to xxxxx

Seller
xxxxxx
xxxx

Shipping address - unconfirmed
xxxxx
xxxxxx
Banjaluka, Republika Srpska
78000
Bosnia and Herzegovina

Zašto "Unconfirmed"? Šta treba da uradim da bude Confirmed?

Da li prodavci inače gledaju PayPal adresu ili eBay adresu?

Ima li neko ideju kako da na PayPal "Banjaluka" promjenim u "Banja Luka"?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1. Ne brini, sve je u redu!

Te mailove salju automatski.
Prilikom placanja PayPalom na e-bay prikaze ti adresu na koju ce poslati pa ako nije ta onda promijenis. Po defaultu cini mi se uzima adresu sa PayPala. Vidjeces sljedeci put, mada je svejedno jer ti je ista.
Sto se mucis sa tim Banja Luka, svejedno je.
Unconfirmed, i kod mene to pise i opet sve radi normalno. Cini mi se da sam negdje procitao da samo adrese u USA mogu biti Confirmed.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
blaf77 je napisao:
Unconfirmed, i kod mene to pise i opet sve radi normalno. Cini mi se da sam negdje procitao da samo adrese u USA mogu biti Confirmed.

Nije, to samo znaci da nisi zavrsio proces verifikacije naloga.
Jesu li ti trazili da im posaljes skeniran dokument sa slikom i nek racun sa tom adresom koju si naveo?

Mozes promeniti adresu na PP i maticnu, a i dodati jos neke.
Na ebay nalogu isto mozes dodati jos adresa.
Kad bidas na nesto, odes prvo na nalog, promenis adresu na koju hoces da ti se salje na default i onda bidas, jer ako osvojis item, sistem ce ti automatski racunati shipping za default adresu.

Nikad nemoj da placas istog momenta kad aukcija zavrsi, ne zuri ti se nikud. :)

Jel iko od vas procitao sta od onih ebay pravila ili kakav vodic, slucajno? :D

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisu nista trazili da posaljem. Izmijesalo mi sa sa Moneybookers-om, ne sjecam se sta sam radio za koji nalog. A i nije mi toliko bitno, jer radi bez problema. Jedni su mi slali neku sifru obicnom postom pa sam nju unio na svoj account da potvrdim adresu. Ali to je valjda bio moneybookers.
Uputstva citam kad mi nesto zatreba, do tad ne razbijam glavu viskovima.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blaf77 je napisao:
Sto se mucis sa tim Banja Luka, svejedno je.

Meni jeste, nadam se da je i njima :), ali vjerujem da mora biti isto. Ja inače pišem "Banjaluka", ali sam vidio da se po internetu piše "Banja Luka". Ali kontam da je njima najbitnije da ide u BiH, a kad dođe u BiH ovde svi znaju da Banjaluka = Banja Luka, tim prije što stoji i ono 78000.

HugoLina je napisao:
Nije, to samo znaci da nisi zavrsio proces verifikacije naloga.
Jesu li ti trazili da im posaljes skeniran dokument sa slikom i nek racun sa tom adresom koju si naveo?

Nisu. Samo je bilo ono da PayPal skine $1.95 sa računa pa dobijem kod od 4 cifre i unesem da bih verifikovao račun.

Ali ako nije bitno što za PayPal adresu piše "unconfirmed" onda nema veze.

HugoLina je napisao:
Mozes promeniti adresu na PP i maticnu, a i dodati jos neke.

Znam da se mogu dodati i da ima Edit za trenutnu, ali meni taj Edit ne prihvati promjenu "Banjaluka" u "Banja Luka". Možda očekuje da promjenim i naziv ulice a ne samo naziv grada :)

HugoLina je napisao:
Nikad nemoj da placas istog momenta kad aukcija zavrsi, ne zuri ti se nikud. :)

Nisam bidao, bar do sada, kupujem sa "Buy now".
A koliko ti čekaš da platiš kad aukcija završi?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Meni je poštar nešto donio danas i naplatio 3.10 KM za carinski pregled. Da li je to fiksna cifra ili zavisi od veličine/težine paketa?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]