Talija je napisao:
Misliš da je boj na Kosovu (ako na to misliš) bio presudan za spas duše čovječanstva?
70.000 Srba i 120.000 Turaka, zašto bi Bog samo uslišavao molbe jedne strane?
Prvo ne mislim da je bio presudan, nego ono poslije. Mogao je bog uticati da se tursko carstvo raspadne mnogo prije.
Ali da, kad smo vec kod konkretnog dogadjaja, DA. Nije bilo 7 Srba na 120.000 Turaka, i ako uzmemo da je "hricanski" bog onaj jedini, trebao je pomoci. Na kraju krajeva, bilo je nejednakih bitaka u covjecanstvu i istoriji. Sjetimo se samo izuma engleskog dugog luka koji je protivnika iznenadio i potukao. Bar jedna jedina mala pomoc slicna toj bila bi Srbima od velike koristi tad. A da ne idemo dalje kroz istoriju pa do danas.
I ako cemo iskreno, ne radi se tu o stranama, nego o agresoru i narodu koji se brani. Kad se kaze "strane" to vise zvuci kao na obostrano dogovoren rat, ali i tad PRAVEDAN BOG treba da staje na stranu onog kome pomoc treba.
Ili ako zelis da prebacimo na onu situaciju od maloprije:
Ovako to ide: Svadjamo se brat i ja i on je nesto malo bogatiji i mocniji od mene i hoce da mi uzme kucu i auto samo zato sto moze; sta ce roditelji raditi? Nijemo stajati? Pravi roditelji nece.