banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 11:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Isus i Muhamed
PostPoslato: 15 Mar 2010, 23:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
1 ]]Lavicu da li ti vjerujes da imas duha svetog,

DA!

2 I da li vjerujete da su pisci Biblije imali duha svetog pri pisanju?

DA! Nadahnuti Duhom napisaše Božji ljudi nama da verujemo reči koje im reče Bog. Nije svaka reč koju čovek izgovori od Boga data jer čovek ima slobodnu volju da govori po svom razumu a ima kad citira primljenu poruku po Duhu.

Vidis tu ja nailazim na problem.

Svi krscani, krscanske crkve, denominacije, sekte, govore da u sebi imaju duha svetog, a neki od njih u ucenjima idu u totalno suprotnom pravcu jedni od drugih.

Evo uzmimo samo tebe i Mariya za primjer. Na pitanje

Citiraj:
Oficir s ruzom je napisao:
Da li je Isus igdje za sebe rekao da je Bog?

Mery odgovara

Citiraj:
ne.

Isto pitanje

Lavic odgovara

Citiraj:
Da li je Isus igdje za sebe rekao da je Bog?

Citiraj:
DA.

Dakle sta je sad Lavicu i ti Mary....DA ili NE.
Jednostavno pitanje totalno suprotni odgovori.
Zbunjujuce.
Jos ako vidim da je pitanje dogmatskog znacaja ne znacaja vjerovozakona, onda je problem jos veci.

To je samo jedno od dogmatskog razilazenja unutar krscanstva a ima ih, reci cu sao dovoljno....

Zadnje sto sam nasao jest crkva u Jeruzalemu, cije sam svestenstvo vidio i bar po uniformama mislim da vise pripadaju pravoslavcima, medjutim niti vjerujuju da je Isus Bog, niti Bozji Sin, niti da ima ista bozansko u sebi, nego da je samo Poslanik. Cak ne vjeruju niti da je bezgrjesno zacet...Ucenje koje imaju odnosno Biblija koju posjeduju kazu za nju da ju je pisao (cini mi se) brat Isusov....itd. lahko cete naci na you tube.

Ono sto ja brate lavic vidim kod krscanstva jest slijedece...

Krscanstvo je preslobodna religija, bez zakona i s zakonom, bez zakona po Pavlu, s zakonom po Isusu, vi vjerujete i jednom i drugom iako drugi ima stepen nad prvim kao sto Sunce ima svjetlost koja dopire do nas u odnosu na svjetlost ostalih zvijezda. Vjerujete da su ljudi pisali po duhu svetom a i sami se razilazite i dana danas po pitanju i samog duha svetog i samih tekstova. Prihvatate tekstove ljudi "po duhu svetom" a zanemarujete nedvosmislene tekstove samog Isusa( bez obzira da li ga smatrali bogom ili sinom bozjim), vjerujete u trojstvo iako ono se ne nalazi u vasoj Bibliji, (govorim opcenito), vjerujete da je Biblija nepromjenjena rijec Bozja, iako se mjenja gotovo svake godine izlaze nove izmjenjene nadopunjujuce verzije, u nedvosmislenim citatima samog najsvetijeg vaseg bozanstva Isusa vidite rijec "nije on mislio to reci", previse ste popustljivi po vjerozakonu vasem pa je to jedan od razloga ako ne i najveci da gubite masu vjernika koji uglavnom prelaze u agnostike, ateiste, ili neke druge crkve ili religije, ne posjedujete pouzdan lanac prenosilaca za mnoge skripte koji bi potvrdio da su to pisali poslanici ili sveti ljudi, o protivrijecnosti Biblije sam uglavnom saznao od vas samih, od vasih ucenjaka, od ljudi koji su zivot proveli citajuci i proucavajuci vase skripte, doveli ste Isusa u stepen bozanstva, spustili Boga u relani svijet pa se gubite u mnostvu pitanja poput slobode volje ili mora li bog u wc, original Biblije nisam vidio, evandjelje po Isusu koje stalno trazim ne nudite, vjerujete poslanicima s.a.w.s. ali radite poptuno suprotno sto oni radili npr. nisu vjerovali da je Isus bog, niti sin bozji...u predavanjima koje sam slusao tumacite Bibliju da bi poduprili vjerovanje svake od sekte, neslozni ste i u samoj dogmi...

Islamska zajednica, brate lavicu, (u stvari bolje da si rekao ummet ili citav islamski narod) prihvata sve proroke, i vjeruje im ali ne vjeruje Bibliji, jer joj mnogi od vas samih ne vjeruju, ali naravno nije to osnovni razlog. Pravi razlog jest sto smatramo da imamo vjeru koja je definirala, cak i "spavanje s zenom" koje si ti naveo, pa se cak i u spavanju s zenom moze desiti kufr, ili izlazenje iz vjere ako covjek ne pazi,

To je moj komentar, a vjerujem i vecine muslimana...koji ste vi odavno znali, ali naravno to nije razlog da ne razgovaramo, prepiremo se, pokusamo jedni druge uvjeriti, razumjeti, ili Boze daj konvertirati :wink:

Ovo sto ja mislim o vama i sto znam da vi mislite o meni, ne cini vas nimalo manje vrijednim kao covjecija bica...jer Poslanik s.a.w.s. je rekao "Nije musliman onaj koji zanoci sit a njegov komsija gladan".- Komsija ne mora biti musliman nego moze biti bilo koje vjere i nacije.

Pozvao si me u krscanstvo lavicu...hrabro od tebe, vjerovao ili ne cjenim to, medjutim mozes li mi ponuditi u svojoj vjeri cistotu jutarnje molitve, ili molitve 5 puta danas, cistotu posta u ime Boga gdje je i svako disanje jedno dobro djelo pa cak i kad covjek spava, mozes li mi ponuditi fizicku cistotu da se ne priblizavam Kur'anu kad sam dzunup (arapska rijec za poluciju u snu ili snosaj s zenom), zatim da ne kazem na svakog poslanika "neka je na njega Bozji milost i spas" a ne jednostavno Isus, Mojsije, Muhamed...

Ne kazem da ne postoji u tvojoj vjeri u cemu i ti ne osjecas isto, vjerujem da je tvoje neprocjenjivo kao i moje...

"Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: “Mi smo kršćani”, zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole." (Kur'an 2:82)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 13:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Drugi o Muhammedu s.a.w.s:

http://www.youtube.com/watch?v=dqzoF_zM ... re=related

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 15:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mary
šta se zbi 1914?
Jesmo li mi to na oblacima u raju već skoro vek a toga nismo svesni?
Isus je stigao pre 90 godina i On ubija svoje sluge kroz ratove?
On je tu i niko ga ne vidi?
Da nepoznam Boga po vašem učenj pomislio bi da je Spasitelj najveći neprij. vernih.
Sve što si rekao u jotu se slaže sa učenjem raslelovih svedoka. A šta bi sa onih 7 vremena što se ispuniše na Navuhodonosoru?

Poznat mi je taj duh po rečima i iskreno primi moje saučešće za ono što ubijaš u sebi i drugima.
Isus nije rukotvorina kao Adam reci to svojim učenicima već taj stih govori o mudrosti ali vi prepraviste Pismo prema svom učenju.
Zar misliš da neznam kojim citatom ćeš se poslužiti posle svakog pitanja pa i ja sam izučavao tu ,,nauku''iz radoznalosti da bi mogao drugima kao i vama ukazati na mnoštvo neistina koje se prave kao mozaik malo odavde malo odande i šarena laža gotova.
Dobro vam je što ste sad počeli i ljude iz drugih crkvi smatrati ljudima i što ste od vama najcrnjih neprij. Pravoslavaca počeli prihvatati mikročip kao mogući žig i što ne mislite više da je zver stvarna sedmoglava životinja.

Odgovor ako može na markirano.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 16:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
lavić je napisao:
Mary
šta se zbi 1914?
Jesmo li mi to na oblacima u raju već skoro vek a toga nismo svesni?
Isus je stigao pre 90 godina i On ubija svoje sluge kroz ratove?
On je tu i niko ga ne vidi?
Da nepoznam Boga po vašem učenj pomislio bi da je Spasitelj najveći neprij. vernih.
Sve što si rekao u jotu se slaže sa učenjem raslelovih svedoka. A šta bi sa onih 7 vremena što se ispuniše na Navuhodonosoru?

Poznat mi je taj duh po rečima i iskreno primi moje saučešće za ono što ubijaš u sebi i drugima.
Isus nije rukotvorina kao Adam reci to svojim učenicima već taj stih govori o mudrosti ali vi prepraviste Pismo prema svom učenju.
Zar misliš da neznam kojim citatom ćeš se poslužiti posle svakog pitanja pa i ja sam izučavao tu ,,nauku''iz radoznalosti da bi mogao drugima kao i vama ukazati na mnoštvo neistina koje se prave kao mozaik malo odavde malo odande i šarena laža gotova.
Dobro vam je što ste sad počeli i ljude iz drugih crkvi smatrati ljudima i što ste od vama najcrnjih neprij. Pravoslavaca počeli prihvatati mikročip kao mogući žig i što ne mislite više da je zver stvarna sedmoglava životinja.

Odgovor ako može na markirano.

odgovor šta se zbi, je da je isus ustoličen kao kralj na nebi, a sotona i njegovi demonski anđeli zbačeni na zemlju...
što se tiče markiranog ako nešto pitaš da ti odgovorim, poput toga o navuhodonozoru, daj neki biblijski stavak koji govori o tome, također ako tvrdiš da neko nešto prepravlja u bibliji daj stavak koji je prepravljen i kako bi trebao biti original..
što se tiče pravoslavne crkve i katoličke one nemaju veze sa biblijom i hrišćanstvom, štaviše to čak nisu ni monoteističke crkve.
a ko pravi isusa kao rukotvorinu od drveta i kamena ko se toj rukotvorini klanja je poznato.
za mene je isus ključ spoznaje o bogu već sam pisao o isusu i opet ću, ali opet ponavljam isus je ono što za njega biblija tvrdi da jeste, a ti mi nađi da sam ja napisao za isusa nešto što nije istina.
ako nekog optužuješ za nešto, samo biblijski stavak može to dokazati, međutim ti to ne prezentiraš, već kao što to i obično rade oni ogrezli u idolopoklonstvo optužuju po nauci ljudskoj jer znaju da po pismu nemaju šta reći.
ko se klanja likovima rezanim i slikama? ko se moli mrtvim ljudima i obožava ih? ko nije neutralan i ide u ratove i blagosilja oružje? ko je zabranjivao da se biblija prevodi na žive jezike? ko je iz biblije izbacio božije ime? čije sveštenstvo se međusobno udara? ko se bavi filozovijom više nego biblijom? ko nesavršene ljude koji su usput bili i grešnici proglašava svecima i uče ljude da se treba klanjat njihovim slikama i moštima? i još milion ovakvih pitanja se može postaviti.
jednostavna je činjenica svakom ko i površno pogleda u bibliju da crkve koje slave božić pri tom čineći bigumrske paganske obrede kojima su se nekad slavili paganski obredi, i ne samo božić već i vaskrs sa svojim paganskim obredima i slavljenje svetaca čije se slave podudaraju sa nekad paganskim slavama, dakle takve crkve nemaju veze sa biblijom i hrišćanstvom.
i onda bi ti nekom da pričaš o hristu i bogu i pismu, ma hajde nemoj me nasmijavat.
nastavi da djeliš slatkoriječive blagoslove, a ako nešto tvrdiš da je po pismu onda otvori to pismo i prezentuj stavak koji to potvrđuje ili koji drugog demantuje inače je sve šupljak.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 17:13 
Veteran
Veteran

Mom dragom bratu Oficiru!
Sve brate što si rekao u mojoj duši stoji i voleo bih da mogu negirati bar jednu rečenicu ali ne mogu jer su istinite.
Evo javno kažem da sam se molio Bogu za tebe da ti otvori razum za istinu i podari mudrost jer samo Bog zna svu istinu.
Sinoć otvorih Bibliju i to je poruka bila za tebe Jevanđelje po Jovanu 14 glava.
O njoj bi malo ali bih predhodno kratko prokomentarisao tvoje ispravno zapažanje.

Što se tiče mnoštva različitih učenja to je prorečeno jer svaki vuk za sebe krade ovcu nudeći joj hranu jer ta izgubljena ovca nepozna glas svog pastira jer joj taj glas da se vrati nije mio pa srlja za laskavim vukom.

Da li ćemo se 3 ili 5 ili10 puta dnevno moliti nije uslov jer ako bi molitvu gledali kao prinos Bogu onda bi se 2 puta molili jer je toliko prinosa bilo u hramu dnevno.
Nemaš ni jednu crkvu koja će se cela spasiti već će to biti pojedinci koji poznaju glas pravog i dobrog pastira i žive po reči tog pastira jer poslušni idu za Gospodom a oni drugi za srcem koje je prevarljivo više svega.

14-ta glava je uglavnom citat Isusovih reči.
Molim te uzmi Bibliju i čitaj redom reči Isusa.
U prvoj glavi Isus kaže da veruju Bogu i da veruju Njemu. Mi možemo verovati svakom iskrenom čoveku a Bogu moramo verovati.

U drugom stihu Isus kaže da ima mnogo stanova u kući Njegovog Oca da li je Josif Njegov Otac i da li je tamo spremao mesto za učenike kad znamo da je rekao kako i ptice imaju svoj vlastiti dom a On nema gde glave zakloniti.

Treći stih je obećanje da će učenici biti u tom domu sa Njim dok im pripremi mesto. Da li su apostoli spavali u Josifovoj kući-
Četvrti i peti stih objašnjava im da znaju put do kuće ali jedan učenik nezna pa pita za put.

Šesti stih Isus govori kojim putem se stiže do tog doma,,JA SAM put i ISTINA i ŽIVOT i niko neće doći do te kuće van tog puta. Brate govore li Božiji proroci Istinu?

Sedmi stih Isus im kaže da Ga oni ne poznaju jer u Nemu vide samo učitelja i proroka zato im kaže kad bi Njega Isusa poznali znali Bi bOGA kako upoznavši proroka možeš znati Boga? Koga upoznaš toga i znaš. I onda im u uši sruči da čuju ono što oči ne vide ,,i od sad ga vidite i od sad ga poznajete..''
Koga im je Isus predstavio...sebe.
Oni Ga vide i čuju ali ne prepoznaju pa dalje pitaju...
Šta Ga pitaju u 8-om stihu?
Da im pokaže Josifa ili Boga?
Josifa znaju kao i Mariju onda ih interesuje da vvide Oca Isusovog.
Deveti stih najčudniji odgovor u istoriji ljudi stiže u 9-om stihu na zahtev da vi pokažete svoga oca vi bi ga pokazali bez problema a Isus pokazuje svoga Oca rečima:,,Toliko sam vremena s vama i NISI ME (Filipe) poznao.On govori o sebi a pitanje je bilo da pokaže Oca.Oni nisu razumeli pa nastavlja pojašnjavajući: KOJI VIDI MENE VIDI OCA'' kako je sin otac...Zar sin sam sebe stvori...to učenici nisu mogli nositi zato je na gori preobraženja pokazao ko je On.

10-11 stihovi govore istu misao nadovezujući se na postavljeno pitanje.
Isus je u Bogu i Bog je u Isusu da Bog je u tom telu.Bog se javi u telu.On napustitelo na krstu da bi smrt mogla to telo uzeti.
Reči koje je govorilo telo ugotovljeno za spasenje ljudi nisu bile reči tog tela već reči Oca koji je u telu bio i govorio telu a telo nama prenosilo kao kad je narod molio da Bog ne govori nego Mojsije da narod nebi popadao mrtav od Božijeg glasa.Tako se Otac oglasi kroz to telo ,,jA SAM...''i popadaše oni što dođoše da odvedu telo na krst.

Braćo moja kažem u množini jer sam se i za Ahmeda molio nismo mi u stanju promeniti jedni druge ali to može učiniti Bog zato neka svima nama podari mudrost i otvori razum da služimo Njemu po volji Njegovoj i da nas opravda pravdom svojom jer nema čoveka bezgrešna makar u pomisli,pogledu,u reči zato nam treba prečisto da nas očisti i hoće ako verom pristupimo.

Preklinjem vas u sebi se tajno molite zato što neprijatelj čuje i nemojte uvek moliti istu stvar jer on zna da došapne laž zato pazite,a molite ne imenujući nikog tražite samo jednog živog i istinitog Boga i molite da vam kaže da li je Isus Mesija i da li se verom u tu žrtvu spasava.
Budite istrajni jer će taj Jedan istiniti Bog dati da znate a onda mu zahvalite
i proslavite ga držeći se za Njegovu reč. Bog vas blagoslovio i bio u pomoći zbog milosti i ljubavi Njegove. Amin.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 17:20 
Veteran
Veteran

Mary
nemam komentara,jer si ti to sam obavio.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 00:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Lavicu zasto pravis istu gresku koju su napravili Jevreji, ne vjerujuci u Isa a.s., ti pravis istu gresku ne zeleci povjerovati u Muhammeda s.a.w.s. Da li se bolje uciti na greski tudjoj ili na vlastitoj svojoj.

Kazes da ne mozes negirati niti ijednu moju recenicu, cak sto vise potvrdjujes istinitost sveg nabrojanog ali i dalje me uvjeravas u ispravnost upravo onog sto si negirao, odnosno oko cega smo se slozili.
Da se kojim slucajem nalazimo pred sudom, to bi bilo priznanje i definitivno bih dobio slucaj.

Ali...

Koliko sam vidio sad smo se okrenuli u smijeru koji vodi tome da je bog bio u Isusovom tjelu. Da je Bog govorio kroz Isa a.s.

Ovo drugo da, ono prvo nikako, jer Bog je govorio kroz sve poslanike s.a.w.s. ali niti u jednom od njih nije "usao", a i zasto bi???

Zasto tvoje poimanje oprostaja grijeha mora biti vezano za isusovu krv, smrt, pacenje. Bog je Svemocan, moze da oprosti grijeh kome hoce, kad hoce, da bude razlog, da ne bude razlog. Kome to Bog mora polagati racune da bi kroz krv saprao Adamov grijeh. Smrti??? Smrt je zakon koji je sam Bog uspostavio. To je prelaz s ovog na onaj svijet, kao prelaz preko mosta. Zasto treba krv i to covjeka koji nista zgrjesio nije, covjeka koji nikom nazao nije ucinio, zasto da se on muci, udara, ponizava, i na kraju ubija??? Zasto "tvoj Bog" ispravlja "svoju gresku" preko krvi nevinog covjeka???

Bog ne moze postati stvorenje, niti stvorenje moze postati Bog-a krscantsvo je upravo cudna mjesavina i jednog i drugog, ne zna se gdje je cija linija.

Molitva se ne gleda kao prinos Bogu, Bogu nije potreban niti nasa molitva, Bog je Apsolut, molitva je potreba nama.Ali je s tvoje tacke gledista sasvim razumljivo da ne gledas na broj molitve, jer ne postoji u tvojim skriptama. Medjutim ona i po tvojim skriptama postoji, ne kaze li se u Bibliji da je Isus "padao" na zemlju moleci Boga, "Neka me mimoidje ovaj kalez" u noci kad je predan rimskim legijama. Vidimo da je molitva tu i forma kako se ona obavlja, - upravo tako mi muslimani obavljamo molitvu, spustajuci najsvijetliji dio tjela ( glavu i lice) na zemlju iz poniznosti prema Bogu.

Poslanici su uvjek govorili istinu, zato i sam Isus kaze BOGA NIKO NIJE VIDIO.

i za kraj.

Da li ti vjerujes u pakao i njegovo postojanje?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 00:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Oficir, i hriscani se mole kao sto si ti naveo...na koljena, spustene glave...

@Mary, oduzeo si Isusu ono sto je srz jevandjelja, S.Z.... :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 08:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
@Mary, oduzeo si Isusu ono sto je srz jevandjelja, S.Z....

pošto te poštujem, dužan si mi citat mog posta gdje ja tvrdim za isusa nešto što ne stoji u bibliji, i biblijski citat koji ti daje za pravo da sam pogrešno napisao nešto u vezi isusa.
odnosno obrazloži svoju tvrdnju.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 12:24 
staromodan
Korisnikov avatar

cek malo...zar nismo to obradili na prethodne 2 stranice gdje si dobio protivargumenat za tvoju opciju iz Jovana 1 glave :oops: ili sad treba sve ponovo isto da pisem. :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 16:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bog je jedan, isus nije bog, to isus i sam kaže, dakle, ako isus sam kaže za sebe da nije bog i da je otac veći od njega, zašto da ja onda mislim i govorim drugačije :roll:
a evo kopipejstovaću neke biblijske činjenice koje sam već iznio, a koje govore o tome:
A. bog, otac, jedna osoba, najveća u svemiru
bog nisu tri osobe... (5. mo 6:4; malah. 2:10; mk 10:18; rim. 3:29,30)
sin stvoren; prije toga bog je bio sam... (otk. 3:14; kol.1:15; isa. 44:6)
bog je oduvjek vladar svemira... (filip. 2:5,6; danijel 4:35)
boga treba uzvisivati iznad svih... (filip. 2:10,11)

B. sin podložan ocu i prije i poslije dolaska na zemlju
sin poslušan na nebu, poslan od oca... (jovan 8:42; 12:49)
poslušan na zemlji, otac veći... (jovan 14:28; 15:19; hebr. 5:8)
uzvišen na nebu, no još uvijek podložan... (filip. 2:9; 1. kor. 15:28; matej 20:23)
jahve je hristu glava i bog... (1. kor 11:3; jovan 20:17; otkr. 1:6)

C. jedinstvo boga i hrista
uvijek u potpunom skladu... (jovan 8:28,29; 14:10)
jedinstvo, poput jedinstva muža i žene... (jovan 10:30; matej 19:4-6)
tako moraju biti jedinstveni i svi vjernici... (jovan 17:20-22; 1.kor 1:10)
obožavanje boga preko hrista zauvijek... (jovan 4:23,24)

isus je božiji sin i postavljeni kralj
prvorođenac božij, preko njega je sve stvoreno (ot. 3:14; kol. 1:15-17)
postao čovjek rođen od žene, niži od anđela (gal. 4:4; heb. 2:9)
rođen božijm duhom, za nebeski život (mt. 3:16, 17)
postavljen na viši položaj od onog koji je imao prije života na zemlji (flp 2:9, 10).

jahve je božije ime (ps. 83:18; 2. mo. 6:2, 3; 3:15; isa. 42:8)
isus je obznanjivao ime (jovan 17:6, 26; 5:43; 12:12, 13, 28)

nemoguće je vidjeti boga i ostati živ (2. mo 33:20; jovan 1:18; 1. jovanova 4:12)
nije potrebno vidjeti boga da bi se vjerovalo u njega (heb 11:1; rim 8:24, 25; 10:17)
poznavati pravog boga neophodno za život (jovan 17:3; 1. jovanova 5:20)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 16:49 
Veteran
Veteran

Mary
Zato što sebe smatraš Hrišćaninom neću ti navoditi citate već samo predložiti da ne govoriš da si to što nisi.Hrišćani dobro znaju ko je sin što nam se dade i koja su mu imena.Hrišćani znaju da je Mesija rođen od device i znaju da On nije rukotvorina.
Hrišćanin koji to tek postaje zna poruku jevanđelja i zna da se spasenje NE ZASLUŽUJEveć blagodaću dobija.Sramota me je što danas svako stavlja etiketu Hrišćanina i time ruži Hrišćane.

Sedam vremena po Danilu nisi pročitao zato ih i ne razumeš jer ti neko reče da to što piše nije istina pa te oni naučiše ,,lstini''. Kažeš da se po rodovima poznaju tačno tako a koji to rod izvrće Pismo? Piše da se kušaju duhovi po nauci zato oslušni po Pismu koju nauku nosiš.

Onaj što svedoči za Boga ne uči laž a ko svedoči za rasela masona takva mu je i plata jer ti se ne boriš protiv nas već protiv Boga reč u Pismu se ne da ružiti.
Kad završavate sa ,,kulom stražara raselovih?''
Bog je na toj kuli pomeo jezike zato ni obožavaoci kule ne razumeju Boga ni istinu.

Vaše učenje je najgori miks nauka i to sa ciljem i svrhom ali ispod lepog runa
štrči poneka dlaka.Spasi dušu svoju verujući Bogu i moli za Njegovo vodstvo jer za neispravno učenje se prima ...
Moli se bar malo i nemoj brzati govoreći da imaš sve argumente jer to zvuči smešno. Nismo svi mi ovde što malo piskaramo toliko nerazumni da nevidimo ko si i koja ti je svrha.

20 god. sam sa svedocima i još nisam sreo takog da neće bar jednu rečenicu da sasluša i proveri.Imam vaša učenja od prvog vašeg vođe pa sve redom.Nemaš mi ništa reći što nebih znao o vama kao zajednici i vašim učenjima i glupo je sam sebe varati jer nas nemožeš prevariti.
Neka vam se Bog smiluje.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 17:06 
Veteran
Veteran

Mom dragom bratu Oficiru.
MOLBA
Molim te nemoj mešati moje i Maryeve odgovore jer znaš kako u Islamu postoje razne nesuglasice tako postoje i u Hrišćanstvu ali u gorem obliku.
Ono što ja napišem ti po Pismu proveri slobodno reci gde se ne slažeš pa kao ljudi da pokušamo dalje ići u sporne stvari.

Oficir
,,Zasto tvoje poimanje oprostaja grijeha mora biti vezano za isusovu krv, smrt, pacenje. [u]Bog je Svemocan, moze da oprosti grijeh kome hoce, kad hoce,[/u] da bude razlog, da ne bude razlog. Kome to Bog mora polagati racune da bi kroz krv saprao Adamov grijeh. Smrti??? Smrt je zakon koji je sam Bog uspostavio. To je prelaz s ovog na onaj svijet, kao prelaz preko mosta. Zasto treba krv i to covjeka koji nista zgrjesio nije, covjeka koji nikom nazao nije ucinio, zasto da se on muci, udara, ponizava, i na kraju ubija??? Zasto "tvoj Bog" ispravlja "svoju gresku" preko krvi nevinog covjeka???

[b][u]Bog ne moze postati stvorenje, niti stvorenje moze postati Bog-a krscantsvo je upravo cudna mjesavina i jednog i drugog, ne zna se gdje je cija linija.

Mom brat želim odgovoriti na naznačene delove ali kasnije jer odmah moram krenuti...
[/u][/b]

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 19:45 
Veteran
Veteran

Evo sad malo vremena jer imamo hitnost molitve pa dok imam još malo vremena ukratko ću reći .

Ova tematika o krvi i žrtvi je kod vas teška za razumeti zato ću ako Bog da jednom prilikom temeljito tu tematiku obraditi.

,,Zasto tvoje poimanje oprostaja grijeha mora biti vezano za isusovu krv, smrt,

Zato što grešan čovek nemože sebi oprostiti greh niti može ukinuti smrt.
Zato što je po Adamu ušla smrt u ljudski rod i sav ljudski rod umire.
Zato što je trebalo ostaviti Božiju reč o smrti svetom i nepromenjivom kao platom za čovekov greh,ali to je jedna strana gde se po pravdi sudi jer je Bog pravedan a Bog nije stvorio čoveka da bi ga u smrt poslao jer je Bog znao da će čovek pogrešiti i tad Bog pokazuje svoju drugu osobinu a to je milost i ljubav pa po toj strani spašava svoje stvorenje tako što će učiniti ono što je čoveku nemoguće.
Bog je rekao da je smrt plata za greh i da čovek nebi trajno ostao mrtav Bog daje telo bez mane i greha koje će biti prineto po pravdi i po milosti na spasenje.

'']Bog je Svemocan, moze da oprosti grijeh kome hoce, kad hoce,[/u] da bude razlog, da ne bude razlog. ,,

Tačno da je sve moguće ali to ne znači da Bog sme lagati ili negirati svoju izgovorenu reč jer je on savršen a savršenom nisu potr. promene zato se Bog ne menja.Ceo univerzum bi se urušio ako bi Tvorac promenio reč kojom stvori.
Zato po pravdi stiže smrt i na Mesiju a po ljubavi i milosti stiže Mesija da nebi mi večno bili mrtvi.Tako spasenje ne dolazi po našoj dobroti već po Božijoj.Bog je pravedan i svima nudi istu mogućnost spasenja a ko neće to je njegova volja i izbor.

,,Kome to Bog mora polagati racune da bi kroz krv saprao Adamov grijeh. Smrti???''

Nikome brate jer je svet i pravedan.Da je kao mi onda bi tako i razmišljao ali ono što On čini to je savršeno i pravedno.Ako nekad pokaraš svoje dete zašto ga onda ponovo miluješ?
Zar Bog nema veću ljubav od nas?
A zašto svi umiremo ako je samo Adam sagrešio?Ako smo svi sagrešili onda svi i umiremo pa koji će mrtvac sebi dati život?
Kako po grehu Adamovom svi u smrt odlaze tako po pravdi Božijoj i milosti svi se opravdavaju u Mesiji.

,,Smrt je zakon koji je sam Bog uspostavio.

Tačno. Zato i nemože da ospori smrt ali može da otkupi svojom žrtvom čoveka jer čovek zbog svog greha umire a Mesija umire zbog otkupa jer nema greh.To je milost koju milostivi razumeju.
Da imamo 1000 života uvek bi pogrešili i nikad se nebi mi sami mogli spasiti ali to može Tvorac ali po pravdi iz ljubavi.
Ako si pravedan i kažeš svom detetu da ne učini ono što mu ti ne dozvoljavaš a ono ipak učini da li ćeš sprovesti svoju pravdu?Ako je sprovedeš ostaješ bez neposlušnog deteta a ako ne sprovedeš onda si slagao dete rekavši mu za kaznu koju nisi sproveo i nisi više pravedan zbog laži i ne doslednosti.
Voliš li ti to dete što prima kaznu...? Pa naravno da ga voliš.
Kako ćeš mu pomoći i ostati pravedan i dosledan?
Ispitaćeš razlog zašto te nije poslušalo da bi pred celim nebom pokazao kud vodi put pobune-neposlušnosti a onda utvrditi da je prvi buntovnik prevario tvoje dete i ono ti sagrešilo i prima kaznu po prestupu.
Tako sva vojska nebeska vidi pravdu Božiju i lukavstvo prvog buntovnika koji se ponese i ne želi da se pokaje.Bog za sve sprema otkup od večne smrti kroz telo spremljeno za otkup.
Tako svi moraju jednom umreti i po pravdi platiti za greh a po milosti Otkupi od DRUGE SMRTI sve koji prihvate taj otkup-Mesiju-Spasitelja.Tako će tvoj sin ponovo živeti po milosti jer se pokajao i prihvatio ljubav a prvi buntovnik se nije pokajao zato je osuđen zajedno sa svima ne pokajanim.

,,Zasto treba krv i to covjeka koji nista zgrjesio nije, covjeka koji nikom nazao nije
ucinio
,''

Oprosti mi brate ali nisi svestan šta si ovde rekao.Ako čovek ije ništa zgrešio to znači da kod Boga nije pravda pa ubija NEVINE. Bože sačuvaj to nije tako jer ko ti daje život on te najviše voli i neće postupati nepravedno kad grešni čovek po pravdi zna suditi zar Bog to ne ume?
Bog je rekao ba nema čoveka bez greha i zato se ni jedan svojom pravdom nemože spasiti.

,,Zasto "tvoj Bog" ispravlja "svoju gresku" preko krvi nevinog covjeka???

Slava mom živom i jedinom Bogu koji je svet i savršen i nIKAD NE GREŠI.
Moj Bog je sve stvorio kao i tebe brate jer je to Bog Avramov,Isakov i Izrailjev i nema drugog životodavca.On ispravlja naše grehe svojom pravednošću i milošću inače bi večno bio mrtav zbog svog greha.
Mora da dođe savršeno i čisto kako bi očistilo i dalo otkup nečistom zbog pravde.
Bog je rekao Mojsiju šta da čine u šatoru.Veruješ li Mojsiju?
Aron je sve to sprovodio,da li je Aron služio Bogu?
Zašto Avram prinosi sina šta to predstavlja i da li je to Bog od njega tražio?

Čovek nije sam sebe stvorio niti može sam sebe vaskrsnuti niti narediti Bogu šta Bog da čini.
Ko ima uho da čuje neka čuje i po milosti razume i prihvati spasenje.

Poslednji put menjao lavić dana 19 Mar 2010, 21:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 21:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Mary
Zato što sebe smatraš Hrišćaninom neću ti navoditi citate već samo predložiti da ne govoriš da si to što nisi.Hrišćani dobro znaju ko je sin što nam se dade i koja su mu imena.Hrišćani znaju da je Mesija rođen od device i znaju da On nije rukotvorina.
Hrišćanin koji to tek postaje zna poruku jevanđelja i zna da se spasenje NE ZASLUŽUJEveć blagodaću dobija.Sramota me je što danas svako stavlja etiketu Hrišćanina i time ruži Hrišćane.

Sedam vremena po Danilu nisi pročitao zato ih i ne razumeš jer ti neko reče da to što piše nije istina pa te oni naučiše ,,lstini''. Kažeš da se po rodovima poznaju tačno tako a koji to rod izvrće Pismo? Piše da se kušaju duhovi po nauci zato oslušni po Pismu koju nauku nosiš.

Onaj što svedoči za Boga ne uči laž a ko svedoči za rasela masona takva mu je i plata jer ti se ne boriš protiv nas već protiv Boga reč u Pismu se ne da ružiti.
Kad završavate sa ,,kulom stražara raselovih?''
Bog je na toj kuli pomeo jezike zato ni obožavaoci kule ne razumeju Boga ni istinu.

Vaše učenje je najgori miks nauka i to sa ciljem i svrhom ali ispod lepog runa
štrči poneka dlaka.Spasi dušu svoju verujući Bogu i moli za Njegovo vodstvo jer za neispravno učenje se prima ...
Moli se bar malo i nemoj brzati govoreći da imaš sve argumente jer to zvuči smešno. Nismo svi mi ovde što malo piskaramo toliko nerazumni da nevidimo ko si i koja ti je svrha.

20 god. sam sa svedocima i još nisam sreo takog da neće bar jednu rečenicu da sasluša i proveri.Imam vaša učenja od prvog vašeg vođe pa sve redom.Nemaš mi ništa reći što nebih znao o vama kao zajednici i vašim učenjima i glupo je sam sebe varati jer nas nemožeš prevariti.
Neka vam se Bog smiluje.

naravno da nećeš navodit citate jer ih nemaš.
i mene je sramota što se idolopoklonici koji slave paganske slave, tj. mnogobošci nazivaju hrišćanima, koji bibliju nisu u životu otvorili ali sve znaju o farbanju jaja :roll:
danilovo proročanstvo za razliku od tebe imam u malom prstu, ali kad već pominješ kaži šta sam pogrešno rekao i argumentuj?

sad idi poljubi komad ili željeza drveta u obliku paganskog simbola i obavi ostale bogumrske paganske obrede i nadaj se spasenju, a o bibliji i istini nemaš šta reći, jer u bibliji naprosto ne piše to što ti zastupaš i u šta vjeruješ.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 21:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Mar 2010, 21:32
Kako je BOG samo princip i pokretačka sila to mu je svejedno šta se dešava na nižim razinama.Sve ostalo je nastalo tako što su laici pretvarali učitelje u bogove.Gdje Isus tvrdi da je sin božji? On samo kaže Ja sam put.Gdje bilo koji od učitelja tvrdi da je BOG?Iza učitelja dolaze laici i pretvaraju učitelje u bogove,stvaraju crkve,dijele se, i na kraju kolju između sebe zato što misle da su samo oni u pravu.U stvarnosti svaki učitelj kaže samo jedno :Budi LJUBAV! Kako su to shvatili u različitim konfesijama vidi se kroz čitavu ljudsku istoriju.Najviše mrtvih je palo u ime boga,a da on sa tim nema ama baš ništa.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 01:36 
staromodan
Korisnikov avatar

@Mary

1 Kol 1.15, Jevr 1.5, Djela 13.32 ---rijec o vaskrsenju, a ne rodjenju...

postao covjek da, al tebi jos nije jasno da u N.Z imas stihove koji potvrdjuju Hristovu ljudsku prirodu i bosansku prirodu...rekao sam ti ranije, Isus je bio drugi Adam i svojom poslusnocu je zelio reci kakav odnos treba biti izmedju Boga i nas....zbog toga pogledas dobro kontekst glave, stiha il dogadjaja kad Isus kaze "u saglasnoscu sa Ocem"...takva i nasa djela trebaju biti...na tome je pao prvi Adam....

Kad citiras Fil 2;9-10, ne zaboravi rijec Gospod, koja je to rijec na grckom ravno jevrejskom..takodje ne zaboravi prethodne stihove 5-8..rijec je o tome da je Isus prilikom utjelovljenja predao nezavisnu upotrebu bozanskih atributa, tj nikad ih nije koristio bez dozvole Oca..

cool, Jahve je Bozije ime....Is 40;1-3 a onda predjes na Mt 3;3..
Jovan 20;28..pa 2 Sol 1;12, pa Titu poslanica 2;13 ...uzmes grcki sto se tice ovih stihova.(ali ti je grcki nepoznat, sorry)

sto se tice 1 Jovanova 4;12, stvarno cupas iz konteksta, al evo ti odgovor u Jovanovom jevandjelju 12.45 " I ko vidi mene, vidi onog koji me poslao"... :wink: takodje Jovan 14;8-9... :evil3:

Jovan 8;24 "da sam ja".."pocetak".... :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 09:28 
Veteran
Veteran

Spavaču
Zar misliš brate da kroz okvir zvani dogma mogu proći tvoji citati i dobra namera... pre će kamila proći kroz onaj otvor.
Nije greh ne razumeti već je greh videti sebe ne pogrešiva. Tvrdoglava upornost je ne izlečiva.
Tvoj drugi pokušaj sa raselovim đakom će proći kao i prvi i svaki naredni.Drago mi je što imaš strpljenja. :cat:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 09:43 
Veteran
Veteran

Raselovom sledbeniku
Kad imaš Danila u ,,malom prstu'' to je odlika tvoje pre svega skromnosti.
Pokušaj to iz prstića prebaciti u razum možda se nešto desi.
U kom si mojem tekstu pročitao da podržavam idolopoklonstvo....to je proizvoljna ,,pamet''
kao i cela raselova šarenica.
Nisi ti prvi raselov đak bilo ih je... i nisu ,,sve znali'' kao ti na njihovu sreću.
Kad budeš spreman sagovornike saslušati i proveriti što ti odgovore pa konstruktivno o svemu govoriti javi se a do tad :cat:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 20:58 
Veteran
Veteran

Oficiru
Peta Mojsijeva 18-ta glava

Kao uvod zalepio bih moje pitanje i drata Oficira odgovor na to pitanje:
,,23. Koja je razlika između poslanika i proroka?

Odgovor:

Poslanici su dobijali objavu od Allaha i nove zakone, knjige a vjerovjesnici / proroci nisu dobijali nove zakone već samo ljude vraćali na zadanu objavu
npr
Musaa a.s je poslanik
a onda je do drugog poslanika Isaa a.s bilo par vjerovjesnika.. El Jesea npr

Iz bratovog odgovora se jasno vidi sledeće:
1.Poslanici su dobijali objavu od Allaha i nove zakone
2.Musaa a.s je poslanik
3.vjerovjesnici / proroci nisu dobijali nove zakone već samo ljude vraćali na zadanu objavu

Po ovim rečima je Muhamed poslanik
Sad čitajmo V Mojsijevu 18. 18 samo prvi redak stiha
,,PROROKA ĆU IM PODIGNUTI...''

Ako tvrdite da je Muhamed POSLANIK onda ovde nije reč o njemu jer on nije Prorok-Verovesnik.
Nastavićemo redom sa argumentima iz ove i sledeće glave i svih za koje tvrdite da govore o Muhamedu.
Čitao sam propovedi Muslimana koji su autoriteti i znam između mnoštva pitanja koja obrađuju u tim govorima neizostavno je i pitanje da se u Bibliji mora naći i Muhamedova najava.
Ne, nemora. Zato što on nije bezakonik koji će sesti u Jerusalim i proglasiti sebe Bogom.Niti je vojskovođa koji će zarobiti Njegov narod i osvojiti Jevrejsku zemlju.

Biblija opisuje sve likove i pojave vezane za Izrael.Da je Bog opisivao sve verske vođe kroz istoriju trebala bi cela knjiga za to ali to kao i svaki rat pojedinačno nisu opisani ali jeste sve što je vezano za Njegov narod Izrailj kao i za pagane koji će verom naći Boga.
Uz Božiju pomoć nastavljamo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]