banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 13:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2010, 03:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Danas sam slušao saopštenje Biljane Bokić bilo je u stilu eto Vlada to više ne može da trpi i mora povući crtu. Napadi medija iz Federacije nikada nisu ni prestajali, samo što je Dodo u periodu 98-01 bio njihov miljenik.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ja sam ubijedjen da se Dodik i Bakir uopste ne mrze, niti da su toliki neprijatelji kako se to prikazuje. Bakir Dodiku pomaze da dobije izbore, da mu je zaista stalo do istine, ne bi koristio toliko senzacionalisticki i ofanzivan ton, kojim samo produbljuje jaz izmedju naroda, sireci jezik mrznje, te htio ne htio, povecava Dodikov rejting medju narodom.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Sigurnio mu je ovo pogresan potez. Ali ovi na FTV stvarno nisu normalni. bas neki dan pogledam njihov dnevnik. Prvih 25 minuta dnevnika je pljuvanje RS. Bukvalno se samo RS spominje i problemi u istoj, nema penzija, banktor RS, ratni zlocinci iz RS, Mile i kradje. Zatim ide jedan prilog o Ganicu te jedan osaobracajnoj nesreci u Sarajevu. Potpm ide sport i vrijeme.
Po tome se vidi koji su mediji u BiH politizovani i kojim upravljaju stranke (SDP = FTV). kao da nema gladnih u federaciji, nema siromasnih, nema ratnih zlocinaca...nema nikakvih problema.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
ferdinand je napisao:
Sigurnio mu je ovo pogresan potez. Ali ovi na FTV stvarno nisu normalni. bas neki dan pogledam njihov dnevnik. Prvih 25 minuta dnevnika je pljuvanje RS. Bukvalno se samo RS spominje i problemi u istoj, nema penzija, banktor RS, ratni zlocinci iz RS, Mile i kradje. Zatim ide jedan prilog o Ganicu te jedan osaobracajnoj nesreci u Sarajevu. Potpm ide sport i vrijeme.
Po tome se vidi koji su mediji u BiH politizovani i kojim upravljaju stranke (SDP = FTV). kao da nema gladnih u federaciji, nema siromasnih, nema ratnih zlocinaca...nema nikakvih problema.

'ajde na http://www.glassrpske.com/ i procitaj prvih par vijesti sve je na temu Sarajeva koje glase ovako:
Citiraj:
Срби неће учествовати у прављењу приватне БиХ
Мирослав Филиповић

БAЊA ЛУКA - Српски представници у институцијама у БиХ, који се противе противуставном...
» Види више
Драго Калабић: Поручују нам да за Србе нема мјеста у Парламенту
Вања Штрбац

Инцидент који је изазвао посланик СДП-а Златко Лагумџија у Парламенту БиХ јасна је порука да за...
Силајџић и Aлкалај дјелују антидејтонски
Мирослав Филиповић

БAЊA ЛУКA - Представници Републике Српске у институцијама БиХ имају легитимно право да се одреде да...
БиХ центар за дистрибуцију дроге
Глас Српске
, a tako je bilo i prije neki dan, a nista bolje nije ni na ostalim medijima pod kontrolom SNSD, jednostavno dobitna formula za izbore glasi ako si politicar u RS pljuj sto vise po SA, a ako si iz federacije sto vise po RS, jer to narod voli cuti i to prica prolazi i oni se rukovode tim ona taktika sto donosi rezultate ne treba da se mjenja. Kad njih covjek slusa rekao bi da rat nije ni prestajao.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Reakcije na ponasanje politicara iz FBiH u medijima RS su bljutave i formalne.

Sustina je u tome da BiH postoji samo zahvaljujuci Dejtonu
(buduci da je svimajasna volja stanovnika RS da im Hare, Zlatko i ekipa ne upravljaju drzavom i zivotima).

Federacija osporavajuci RS upravo osporava Dejton, jer upravo Dejton drzavotvorni akt za danasnju BiH, a ne povelje Kulina Bana,
praveci se ludi da time otvoreno dovode u pitanje opstanak BiH i situaciju vracaju u '92 godinu sa divljim referendumom koji je izazvao rat.

No medjutim, sustinska prica nije ni u kakvim politickim principima, vec prosto starom principu Sarajeva da pola milenijuma begovski zivi od tudjeg rada.

- Nakon rata to su bile strane donacije ali je pipa zavrnuta buduci da je novac nestao a od obnove, povrata i multietnicnosti naravno nije bilo nista,

- nakon toga bogati sponzori iz Saudi Arabije lupaju milione sponzorisuci vehabizam i radikalizovanu verziju islama,
ali opet nista, jer Eu i Sad ne dozvoljavaju formiranje serijatske drzave u Evropi,

- nakon toga se uzeo kredit kod MMF-a koji je lagano ulupan takodje ni u sta, odosno u kupovinu socijalnog mira,
ali opet ni taj kredit nije iskoristen u svrhe razvijanja privrede i ekonomije, te se lagano doslo do totalnog bankrota

Poslednji trzaji su bili uvodjenje PDV-a (za nas van Sarajeva to je princip "platis deset dobijes tri"), ali ni taj novac ne moze da pokrije apetite,
te se sada ide na poslednju i najekstremniju opciju - podizanje tenzija do ivice ratnohuskackog govora, sve u cilju ukidanja RS.

Ne boli njih za Milom, nego za parama - pare od prodaje Telekoma i izgradnje zgrade Vlade su po njima trebale ici u Sarajevo (kako je to ranije bilo),
odnosno sav budzet Vlade RS, koji je i dalje veci od federalnog je trebao na gomilu u Sarajevo, pa da onda bude princip kao prije rata "sedam meni, jedan tebi".

Mogu da se kladim da je sledeca faza ekonomskih magova iz Sarajeva uvodjenje Slobine ekonomije kao prije rata,
sa starim provjerenim fazonima obrtanja deviza (nekada njemacka marka, sad ce to biti euro) i stampanjem love na prazno - dakle izazivanjem hiperinflacije,
gdje ce u tom sibicarenju predratni magovi ulicne ekonomije, kasnije ratni sverceri i profiteri a sada "bogati biznismeni" i cak ministri u vladama,
se snalaziti kao ribe u vodi.

Jedva bi docekali stanje pucanja u narodu i novi rat, jer imaju razradjene medjusobne seme sverca.

Jel znate kad se rat u BiH zavrsio?

Ne onda kad je nestalo metaka, nego kada su vidjeli da su opljackali narod do poslednje pare.
Tad vise nije bilo smisla ratovati pa su se udarile ofanzive i Dejtoni.
Nadam se samo da necemo opet biti glupi i naivni i nasjedati
na prevare ulicnih kriminalaca koji se javnosti BiH predstavljaju kao ozbiljni politicari.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 13:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Nemogu skontati da banjolučka mladost konta ovako površno i poglupo? Naročito na porostoru gdje postoje ovce koje se furaju na naciju i gluposti. Priča nam dragih javnih emitera je otišla u kurac i svi se bave sa RS i odbranom iste. Niko nekaže riječ koju kako se živi, kao prebroditi krizu, kako preživjeti, kako podizati djecu, kako se ponovo zaposliti, ko je kriv što imamo najveće cijene u Evropi, kako otići na ljetovanje/zimovanje? Uopšteno ljudske svakodnevne teme nemaju mjesta kod javnih emitera.
Draga naciji(sve3) dotad žvačite naše gluposti dok vam mi i posljednu novčanicu iz džepa uzimamo a to je preplata. STOP preplati!

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hajd malo da te utjesim:

RS je trajna kategorija bez obzira na svu sekiraciju Sarajeva sto ne moze da pljacka citavu BiH kao u poslednjih nekoliko vijekova. Et.

u potpisu:

lokal-patriota

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 14:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Hajd malo da te utjesim:

RS je trajna kategorija bez obzira na svu sekiraciju Sarajeva sto ne moze da pljacka citavu BiH kao u poslednjih nekoliko vijekova. Et.

u potpisu:

lokal-patriota

RS postoji samo za neke ljude u ovoj državi. Za mene ne postoji, ja nisam osjetio to blagostanje. Da sam blizu vladajućih možda bi i ja srbovo i palio narod. Dotad živim kako živim i netreba mi utjeha jednog balijice da RS postoji. Jednostavno mi netreba jer ja sam građanin bez obzira kako mi se država zvala.

Usput da vam velim, jučer sam u Konjicu vidio Dodu i Bakira na jagnjetini, vele dobra i fora i kontaju odkud da u tom dijelu Bosne jagnjetina najbolja?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Vlada Republike Srspke zabranila je svojim službenicima kao i funkcionerima javnih preduzeća da daju izjave za Federalnu radioteleviziju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Spoiler:
Predsednica Udruženja “BH novinari” Milkica Milojević izjavila je da „sa formlano-pravnog stanovišta na ovaj način premijer RS krši Zakon o slobodi pristupa informacijama i da će oni ministri i starešine upravnih organa koji ga poslušaju prekršiti Zakon o slobodi pristupa informacijama koji se ima jednako poštovati kao i svaki drugi zakoni.“

http://www.banjalukalive.com/rs-i-bih/dodik-zabranio-izjave-za-ftv.html
Još jedno pretjerivanje našega premijera. Ako on ima probleme sa Bakirom i njegovom emisijom, zašto u očigledno kršenje zakona vuče druge ljude? Zašto generalizuje čitavu Federalnu, ako samo Bakir ne valja?

nisam fan Dodika, ali to smece od televizije ne zasluzuje davanje izjava

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Zozon je napisao:
Usput da vam velim, jučer sam u Konjicu vidio Dodu i Bakira na jagnjetini, vele dobra i fora i kontaju odkud da u tom dijelu Bosne jagnjetina najbolja?

:thumbup:

A ja sam juce *ebo Angelinu i sad ce da me usvoji...

Jamesdine mudro zboris i dobar ti je potpis :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 16:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Walker je napisao:
Jamesdine mudro zboris i dobar ti je potpis :D

To Jamesdin želi da postane kolumnist u BuKi 8)

:lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Walker je napisao:
dobar ti je potpis :D

Najjaci ikad! Maznuh ti ga, ko ti je kriv sto nisi zastitio autorska prava na najmocniju izjavu ovog foruma ikad
(sinoc kad sam procitao toliko sam se smijao da sam razbudio pola zgrade :D)

@Zozon

Chova, ne pripadam niti jednoj partiji i radim u prosveti, dakle ni blizu vladajucih krugova koje iskreno prezirem.
Ah, da...ja sam juce vidio Elvisa kako pjeva na zboru u Han Pijesku.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Walker je napisao:
dobar ti je potpis :D

Najjaci ikad! Maznuh ti ga, ko ti je kriv sto nisi zastitio autorska prava na najmocniju izjavu ovog foruma ikad
(sinoc kad sam procitao toliko sam se smijao da sam razbudio pola zgrade :D)

@Zozon

Chova, ne pripadam niti jednoj partiji i radim u prosveti, dakle ni blizu vladajucih krugova koje iskreno prezirem.
Ah, da...ja sam juce vidio Elvisa kako pjeva na zboru u Han Pijesku.

pa prosvjeti su povecana primanja u odnosu na raniji period kad je bas bilo katastorfa, tako da imas razlog za zadovoljstvo vladajucom garniturom:)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 01:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Svaka Vama cast!
Oko cega se Vi zamajavate!
Auu.Ne bi Vam bio na mjestu. :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Samo seru ovim besmislenim saopštenjima, ako hoće da urade pravu stvar, neka pozovu narod RS-a da ne plaća RTV taksu, a na RTRS-u neka objave broj računa te kuće na koji bi se mogao uplaćivati novac direktno RTRS.u

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Samo seru ovim besmislenim saopštenjima, ako hoće da urade pravu stvar, neka pozovu narod RS-a da ne plaća RTV taksu, a na RTRS-u neka objave broj računa te kuće na koji bi se mogao uplaćivati novac direktno RTRS.u

pa ko bi im uplacivao dobrovoljno, jesi lud :lol: vidis da i ovako moraju da liejpe uz tel.racun da bi naplata isla koliko toliko kako treba.

Citiraj:
Dragan Čavić: Nećemo slušati SNSD-ove predizborne odluke

Predsjednik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić izjavio je danas, komenirajući jučerašnjoj izjavu člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da predstavnici RS-a neće učestvovati u „privatnoj državi BiH“, da je Radmanović, kao i svi predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), odavno stavio znak jednakosti između sebe i RS-a. „Ne mislimo da iz zajedničkih organa treba bježati i mi nećemo slušati takve odluke koje se donose u svrhu izborne kampanje“, rekao je Čavić danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci. Osvrćući se na nalog premijera RS-a Milorada Dodika članovima Vlade da ne komuniciraju s Federalnom televizijom, on je rekao da je ta odluka kontradiktorna i u suprotnosti sa Zakonom o dostupnosti javnih informacija.

„Inače su ti ljudi poznati po ličnoj uvredljivosti kad ih neko negdje prozove. Ali problem je što ih niko ne proziva u javnim medijima RS-a“, ocijenio je Čavić.

On je saopćio i da DP prihvata ujedinjenje opozicije u RS-u, uključujući i zajedničke kandidate za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a na predstojećim oktobarskim izborima, ali samo ako bude ravnopravan partner u toj koaliciji.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora DP-a donesena je odluka i oko hitnog pokretanja incijative za opoziv izmjena i dopuna Zakona o penzijsko-invalidskom osguranja RS-a, kojim su umanjene penzije za oko 40.000 penzionera iz reda boračkih kategorija.

Zadužena su dva poslanika DP-a u Narodnoj skupštini RS-a da prikupe 30 potpisa kako bi se hitno sazvala posebna sjednica parlamenta na kojoj bi se poništio ovaj zakon i navedenoj populaciji vratili dosadašanji iznosi penzija, čijim umanjenjem bi trebalo uštedjeti oko 30 miliona KM godišnje u budžetu RS.

„Tih 30 miliona KM uštede u Fondu PIORS-a, koji je Vlada RS obećala MMF-u radi realizacije neophodnog kredita podrške budžetu, mogu se nadoknaditi odustajanjem od kupovine luksuznih ureda za institucije RS-a“, istakao je potpredsjednik DP-a Vojislav Gligić.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 13:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Dec 2009, 01:22
Da nema FTVa i 60 min. vecina ljudi ne bi ni znala za Dodika i njegove zasluge za RS.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 08:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
Evo, akcija se nastavlja... Ko u doba Staljina. Da se zamisle svi od dolje navedenih koji su to mediji "izdajnicki".

http://www.6yka.com/instrukcija-vlade-r ... m-medijima

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 09:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Najjaca mi je prva recenica! :lol:
Cuj Buka dosla do dokumenta, k'o da je to neka tajna! :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Najjaca mi je prva recenica! :lol:
Cuj Buka dosla do dokumenta, k'o da je to neka tajna! :lol: :lol: :lol:

I jeste tajna kao sto je tajna bila i prethodna instrukacija za bojkot FTV.
Ove instrukcije pocinju da lice na direktive KPJ i sl. :lol: cuj da o tome odmah obavijeste svoje sluzbe kao da je UDBA pa u fazonu ako neko sazna nesto da se prica protiv nas nek odmah dojavi, nagrada slijedi napredovanje u sluzbi :) kud plovi ovaj brod :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]