banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 02:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2010, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Negativne reakcije javnosti, što me i ne čudi

Ćirilični domen do kraja godine

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Има она песмица: Ви имате латиницу а ми ћирилицу, ћирилица латиницу је*ала у пицу :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
Tasić je ocenila da će ćirilični domen prvenstveno omogućiti Srbiji da svetu pokaže svoju kulturu i dostignuća na tom nivou, jer je ćirilica pismo koje se koristi više od 1.000 godina.

"Ni za Registar, ni za državu to neće biti neki poslovni potez koji će doneti novac, ali je veoma važno da Srbija počne da se pojavljuje sa svojim identitetom na Internetu i zato to nikako ne treba propustiti'',

Шта није у реду са овим?

Ако народ има своју културу, он има право да jе користи. У супротном, то је кршење људских права.

Али ако некоме то смета .... нека му буде оно што је Херцо рекао.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Prica je besmislena jer predstavlja uzaludno trosenje vremena, energije i resursa. Posebno bih izdvojio pominjanje BiH ustava na raspravi o novim srbijanskim cirilicnim .rs domenima kao izuzetnu zamjenut teza koju odavno ne procitah na forumu. Ukratko: obicna glupost ........

Za one koji ocigledno ne kontaju: promjena domena NECE promijeniti sadrzaj sajta ... Da li ce sajtovi imati cirilicne verzije ni najmanje ne zavisi od domena ... Ponavljam: gluuuupooooost .......

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ej internacionalisto koga briga šta ti misliš.
Očigledno ICANN dopušta da nacionalni domeni budu na pismu države koji se zvanično koristi u toj državi. Ako to ostale države rade, ne vidim razloga da se to nama ne omogući, ako sarajevska vrhuška bude to opstruisala biće to još jedna potvrda da im smeta sve srpsko pa čak i na Internetu.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma nikog ...Al' kad svi laprdaju, konah da se i ja uhvatim u kolo :P

Citiraj:
“Internet-domen na ćirilici omogućiće bolju komunikaciju države, privrede i građana i lakše korišćenje elektronske uprave i elektronske trgovine, a dopinosiće i konkurentnosti Srbije”, rekla je Matić.
A ti opet o Sarajevu ... Fkt si glavni klovn, onaj sa maramicom na pocetku kola :P

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
filozof sa vrbasa je napisao:
Očigledno ICANN dopušta da nacionalni domeni budu na pismu države koji se zvanično koristi u toj državi. Ako to ostale države rade, ne vidim razloga da se to nama ne omogući, ako sarajevska vrhuška bude to opstruisala biće to još jedna potvrda da im smeta sve srpsko pa čak i na Internetu.

E jebala te više i ćirilica i latinica i glagoljica i klinasto pismo i runsko pismo i hijeroglifi ako treba...
Neka piše svako kako hoće, niko nikom ne brani da se osjeća kako se osjeća, da ispoljava svoju kulturu i duhovnost na način koji najbolje dolikuje... samo nemoj odmah miješati dnevnu politiku u cijelu priču, zdravlja ti!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
Ma nikog ...Al' kad svi laprdaju, konah da se i ja uhvatim u kolo :P

Citiraj:
“Internet-domen na ćirilici omogućiće bolju komunikaciju države, privrede i građana i lakše korišćenje elektronske uprave i elektronske trgovine, a dopinosiće i konkurentnosti Srbije”, rekla je Matić.
A ti opet o Sarajevu ... Fkt si glavni klovn, onaj sa maramicom na pocetku kola :P

Pa neću valjda ići u BG po bh domen na ćirilici. Hajde izvali još koju, dobro ti ide.

STRATOKASTEL je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

E jebala te više i ćirilica i latinica i glagoljica i klinasto pismo i runsko pismo i hijeroglifi ako treba...
Neka piše svako kako hoće, niko nikom ne brani da se osjeća kako se osjeća, da ispoljava svoju kulturu i duhovnost na način koji najbolje dolikuje... samo nemoj odmah miješati dnevnu politiku u cijelu priču, zdravlja ti!

Reci to ovim internacionalisitma u Sarajevu, a nama naša prava neka se ne uskraćuju.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pises na pogresnom mjestu jer tema je o najavljenim promjenama u Srbiji ... Jest da si ti "okrenuo kapu" vec u drugom postu teme, ali to i dalje ne mijena stvari ... Otvori novu temu, medjede :D :P
(joj, jest mi zanimljivo ... obozavam se svadjati na forumu ... jedva cekam novi odgovor nadobudnog borca za pravo na neobrezanu kitu :lol:)

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne znam čemu odricanje od latinice??? Srpski jezik ima dva ravnopravna pisma: ćirilicu i latinicu, prema tome svejedno je kojim jezikom se piše.
Ja pišem oboje isto, kad čitam nisam svjesna koje pismo čitam jer su mi oba "laka" za korišćenje.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
Pises na pogresnom mjestu jer tema je o najavljenim promjenama u Srbiji ... Jest da si ti "okrenuo kapu" vec u drugom postu teme, ali to i dalje ne mijena stvari ... Otvori novu temu, medjede :D :P
(joj, jest mi zanimljivo ... obozavam se svadjati na forumu ... jedva cekam novi odgovor nadobudnog borca za pravo na neobrezanu kitu :lol:)

To volim kod vas, tikava bez korjena, kada je riječ o kulturi i tradiciji, nema granice na Drini, osim barijera u glavama, tikvi bez korjena poput npr. tebe.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, tikva sam bez korjena (jel to tvoj post pisan latinicom? :P) ... Nego, de mi pojasni te barijere ... Jel imam granice/barijere na Drini/u glavi ili ne? Ne kontam, a dok mi ne kazes necu znati da razmisljam :P

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti bi razmišljao, ali ne možeš zbog barijere u tvoj glavi. To je očigledno, nema ti lijeka.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kao što bi rekla Ruja "ode tema u qrac!" :confused3:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aaaaaaaaa, moj zivot je izgubio i poslednji tracak smisla ... Cika filozofe, ima li nade za mene? Nema? jooooooooj ... osjecam kako padam u najdublje komore depresije ... poklanjam gitaru i cuku u humanitarne svrhe ... samoubicu se cekicem u glavu ... jooooj, ne ideeeeee ... dzaba udarati, nemam sta razbiti ...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rusi su to fino odradili .ru je dobio pandan .рф (Руска Федерација), .rs će najvjerovatnije da dobije .срб (vrlo originalno) , ja predlažem da se stupidna skraćenica .ba dobije .бх .

љутибошњаци.бх mnogo ljepše izgleda nego sadašnji ljutibosnjaci.com, a ovakvih primjera ima zaista mnogo.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Teta Talija, teta Talija, stricek filozof me poceo ignorirati :(

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Talija je napisao:
Ne znam čemu odricanje od latinice??? Srpski jezik ima dva ravnopravna pisma: ćirilicu i latinicu, prema tome svejedno je kojim jezikom se piše.
Ja pišem oboje isto, kad čitam nisam svjesna koje pismo čitam jer su mi oba "laka" za korišćenje.

Каква неозбиљна изјава!

Да ли је могуће да стварно неко може рећи, пишем обоје исто? Какво мјерило користиш, па си сигурна у ово што си написала? Или користиш једно више или друго, док ти једно не пређе у навику и њега пишеш у 90% случајева, ово друго користиш само кад идеш у цркву или неку сличну организацију у којој је "ин" писати Ћирилицом. Мислим да сам довољано рекао овом реченицом.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Филзофе ни ја нисам добио одговор од тебе на своје питање постављено још на почетку дискусије а везано је за више и једнонационална мјеста?

Што се коријена и традиције тиче, вјеруј ми као Србин (ако си Србин), ниси, као и ми остали, у прилици да промовишеш традиционалне врједности. Не лежи проблем ни у Федерацији нити код Бошњака и Хрвата, него у нама самима. Нико нам није потиснуо писмо него ми сами а све зарад неких "интеграција" и биједних изговора. С времена на вријеме потегне се нека прича као што је и ово сад о доменима, што у овим условима примјене нашег писма не представља ама никакву битну ставку. Да је у српском друштву примјењена Ћирилица као у Русији, Бугарској, Македонији онда би се дало разговарати на ту тему.

Овако питање од опстанка писма гласи, како научити заљубљеног основца да себе и симпатију потпише на улазу ћириличним а не латиничним писмом, јер он мисли да је ово друго тотално "оут" јер се користи само у досадној школи, која је подразумјева се у том периоду његов највећи непријатељ!?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]