lavić je napisao:
Mary
Kako posle takve izjave da demantuješ ba nisi svedok? Da li je i to moguće.
Pitao si bar jedan razlog zašto je dobro da ne budeš JS ili njihov učitelj kao što jesi.
Učenje JS po pitanju Isusovog dolaska kao nevidljivog sa određivanjem mnoštva godina i da ste razumeli da je onih 7 vremena prešlo preko Navuhodonosora nikad nebi stigli do 1914 god. A da Isusa ne smatrate kao večitog Logosa već tvorevinu to pokazuje koja nauka i od koga je i o tome Pavle piše kako da prepoznamo koga.Eto to je jedan razlog a možemo i redom ići ibrojati ih.
Možda sam u nečem pogrešio ...ili se izdavanjam ,,svoje Biblije'' sedmi put promenilo učenje.Imam u rodu JS i nekad im zavidim kako svake dekade(u proseku)uče novu nauku jer predhodna nije dobra pa im nikad nije dosadno uvek uče novo.
Mary da li ti reč Pilar nešto znači?
Pozdrav.
šta da demantujem, lijepo vam kažem da nisam jehovin svjedok i da se ne ponavljam više hajde da se bavimo biblijskim temama, a ne mojom malenkošću.
dakle,pitao sam za bar jedan razlog po PISMU, nisi mi naveo ni jedan razlog po PISMU, i kao što sam već rekao nisam ni interesent, a kamoli njihov učitelj, ja sam, nazovimo to prijatelj istine i biblije.
što se tiče ovog o "7 vremena", stvar je jednostavna:
radi se o tome kad je isus ustoličen u nebeskom kraljevstvu?
isus je znao da predviđeno vrijeme njegova vladanja zemljom leži u budućnosti daleko iza njegova vaskrsnuća i uzlaska na nebo (dj. 1:6-11; luka 19:11, 12, 15).
pisma su to prorekla. kako?
proročanski nazivajući isusa 'gospodinom' kralj david je rekao: "reče gospodin ['jahve', st] gospodinu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim" (psalm 110:1; usporedi dj. 2:34-36). u ovom se proročanstvu ukazuje na to da isus neće zavladati odmah nakon što uzađe na nebo. umjesto toga on će čekati s desne strane bogu (jevrejima 10:12, 13). koliko će dugo čekati? kad će zavladati? biblija nam pomaže da nađemo odgovor.
na cijeloj je zemlji jerusalim bio jedini grad koji je jahve obilježio svojim imenom (1. carevima 11:36). bio je i glavni grad od boga priznatog zemaljskog kraljevstva. zato je razorenje jerusalima od strane vavilonaca 607 pr. n. e. bilo veoma značajno.
taj je događaj obilježio početak dugog razdoblja u kojem je bila prekinuta direktna božija vlast nad njegovim narodom na zemlji. oko 6 vijekova kasnije isus je ukazao na to da je to razdoblje prekida vlasti tada još uvijek trajalo, rekavši: "jerusalim će gaziti neznebošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca ["određena vremena nacija", nw]" (luka 21:4).
to je razdoblje počelo razaranjem jerusalima 607. pr. n. e., a danilo je dao naznaku da će ono trajati "sedam vremena" (danilo 4:23-25) koliko traje to vremensko razdoblje? biblija pokazuje da tri i pol "vremena iznose 1260 dana (otkrovenje 12:6, 14). dvaput toliko tj. 7 vremena iznosi 2520 dana. na kraju tog kratkog perioda ništa se nije dogodilo. međutim, primjenimo li na danilovo proročanstvo pravilo "na svaki dan po godinu" i pribrojimo li 607. pr. n. e. 2520 godina dolazimo do 1914. n. e. (4. mojs 14:34; ezehijel 4:6).
a evo i ovako hronološki:
- linija vladara kraljevstva prekinuta 607. pr. n. e. (ezehijel 21:30-32)
- "sedam vremena treba proći dok se vladavina ne obnovi (danilo 4:32, 16, 17)
- sedam = 2 x 3
1/2 vremena, ili 2 x 1260 dana (ot.12:6, 14; 11:2, 3)
- dan za godinu [iznosi 2520 godina] (ezehijel 4:6; 4. mojsijeva 14:34)
- traju do uspostave kraljevstva (luka 21:24; danilo 7:13, 14).
ubuduće ako nešto želiš mi reći po PISMU molim te upotrijebi biblijske retke koje potkrijepljuju to po PISMU, jer jedino PISMO koje ja znam je biblija, svejedno koji i čij prevod jer ja po tom pitanju nemam predrasuda.
u pravu si u biblij zaista piše kako da prepoznamo koga i to je najbolje svjedočanstvo, a matej 24:23-26; 7:15-23 kaže prepoznaju se po plodovima
razmisli malo šta rade crkve otvori oči i pogledaj pripadnici kojih crkava idu u ratove, vjenčavaju homosexualce, vrše blud i pedofiliju, idolopoklonstvo, ljubav prema novcu itd. itd.
zar isus nije rekao da će svijet njegove slijedbenike mrziti zbog njega, koliko ja vidim njegovi takozvani slijedbenici vladaju, žare i pale svijetom i progone ponizne hrišćane sa biblijom u ruci i traže njihov linč.