banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: TAXI
PostPoslato: 04 Mar 2010, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
prasica je napisao:
Gazda je napisao:
Naruchim taxi da me vozi na Fortunu bazen... taxistu zaustavlja murija zbog prekorachenja brzine.....taxista izlazi i raspravlja se sa njima 15 minuta boli ga penis sto je musterija u autu u po ljeta bez klime a tqaximetar radi....vraca se u auto sav sjeban i psuje....stizemo na Fortunu kaze on meni 20 KM...ja se opalim smijati reko evo tebi shefe 10 i zivio.....ostade covjek zacudjen :)

Kakve veze ima sto radi, kad stojite?

Taximetar radi na dva principa kilometraza i vrijeme. 1 kilometar ili 30 sekundi pa sta prije prodje (nisam siguran koji je omjer ali uglavnom to je princip)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
tako nekako gazda u voznji jedna tarifa na cekanju druga al udaraju jedna sporije jedna brze

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 18:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Moj tamo neki Kum radi kao taxista u BG i on moli boga kad mu musterija kaze da upali taximetar posto na volanu ima neki prekidac koji je spojen sa taksimetrom i on ladno na regularan nacin ukrade jos koju markicu :lol: :lol:.
To stoji da je na poziv jeftiniji taxsi nego kad ga zaustavis na ulici.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
kad pomenuste situaciju oko ''deranja po dzepu'' sjetih se scene od ljetos, vratim se i BG.a sa tekme Srbija-Austrija...negdje oko 5-pola 6 ujutro. nadjem na nekog merdzu 190-ku...unutra se sve zivo raspada...odbaci me do medicinske elektronike i na satu pise 7.20. upitam: majstore, koliko dodjem. - pošto si prvi jutros, 5 KM za tebe...ja kontam zajebava me...pruzim mu 5-aka, čovjek uze i ode...poslije pokusao na isti fazon, al nije prošlo :D

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
contador je napisao:
kad pomenuste situaciju oko ''deranja po dzepu'' sjetih se scene od ljetos, vratim se i BG.a sa tekme Srbija-Austrija...negdje oko 5-pola 6 ujutro. nadjem na nekog merdzu 190-ku...unutra se sve zivo raspada...odbaci me do medicinske elektronike i na satu pise 7.20. upitam: majstore, koliko dodjem. - pošto si prvi jutros, 5 KM za tebe...ja kontam zajebava me...pruzim mu 5-aka, čovjek uze i ode...poslije pokusao na isti fazon, al nije prošlo :D

Umiljavanje i ne uspijeva tako često. Ja inače jednom ušao u taxi i tražio da me što prije odveze na jedno mjesto, i došli mi vrlo brzo kaže on 5 km, ja njemu evo 10.
Vidite, njima je samo do zarade.
Sa druge strane, jednom ja nosio komp na popravak tamo blizu policijske stanice dolje kod supa (čorbica je bila :wink: ), i jedan me fin čovjek vozio, ja nisam znao gdje je servis pa je on pokušavao da nađe, čak je jednom i izišao da ga pronađe i ja iziđem i kažem hvala i dadem mu 10 km a on odbija i zamoli za onoliko koliko je bilo na taximetru, oko 7.
Ipak ima i poštenih :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sto se tice 'divljanera' - najvise sam ih vidjao u NS za vrijeme Exita. Pretprosle godine ulazi par britanaca u neobiljezen Clio sa znakom TAXI na krovu. Cim su oni usli vozac je izasao iz auta i skinuo znak, a pritom se poceo smijati kako je par njihovih zemljaka za voznju od autobuske stanice do tvrdjave odrao za 100e (a ista, kod legalnih taxista, kosta maksimum 3-4e :lol: )

Po BL rijetko kad idem TAXIjem - a ako je to slucaj onda je obicno Patrol u pitanju.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
na ekskurziji u srednjoj školi, kad smo bili u atini, neki likovi naprave se pametni i vrate se taksijem u hotel...za 2 km voznje platili 45 evra...sutradan kad su skontali koliko ih je lik zajebao htjeli ga traziti da vrate pare nazad :lol: :lol: :lol: prejaka scena

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
NIsam znala da taksimetar mjeri i kilometrazu i vrijeme.
Ne znam zasto su mene neki taksisti pitali hocu li do Zaluzana, iz grada, autoputem ili starom cestom. Uvijek sam kontala da hoce da me zeznu, jer autoputem je blago udaljenije.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 12:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zipo je napisao:
Prošle godine sam se vraćao iz Beograda u BL i kako nikoga nije bilo od porodice da dođe po mene uzmem taksi. Pitam jednog koliko košta prevoz do Česme (oko 3-4 kilommetra), a čova ladno odovara 20 evra. Pitam opet jeli to neka greška jer nema šanse da plaćam 10 maraka po kilometru, a on meni "jesi li ti došao onim beogradskim autobusom ili onim drugim". Pogledam iza kad ono autobus koji vozi iz Švedske.

Zaključak: Za različite putnike različit cjenovnik. Zato kad uzimate taxi na autobuskoj stanici u Banja Luci obavezno prvo pitajte koliko košta vožnja do potrebne lokacije prije nego sjednete u vozilo.

Nikad,al' nikad ne sjedati u taksi koji ima crnu tablu,na kojoj piše samo TAXI,bez firme kojoj pripada.To su taksisti divljaneri koje su ili izbacili iz udruženja ili nikad nisi ni bili članovi nekog od istih.U glavnom ni radija nemaju u autu.Operišu po autobuskoj stanici i oko parka Petar Kočić.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
U BL skoro nikada ne koristim njihove usluge, sem naravno u izuzetnim situacijama, kao sto je Herc rekao, gradski autobuski saobracaj je poprilicno funkcionalan.
U NS skoro uvijek uzimam taxi ali vecinom provjerene sluzbe ili prvo pitam koliko kosta voznja do xy...cinjenica je da je kod njih taxi usluga znatno jeftinija nego kod nas..Juce, od A.stanice do faxa platih voznju 150 dinara...nasi bi prevoz na toj udaljenosti naplatili ladno 10 KM.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 16:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2009, 20:54
Imam rođaka koji je taksista u banjaluci. Rekao mi je kako će negdje od sredine ljeta kada navale turisti biti uvedena sedmična i mjesečna karta za taksi prevoz. Kaže da će sedmična karta biti 50.00 KM i ograničena na 230 kilometara vožnje, a mjesečna karta će iznositi 195.00 KM i biće ograničena na 998 kilometara vožnje. Ovim promotivnim potezom biće uklonjen mit o taksistima kao pljačkašima putnika namjernika.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jel to dijaspora potrosila pare pa vise ne rentaju nove mercedese i druge limuzine... Sada im TAXI glavno prevozno sredstvo :lol: :lol: :lol:

Ono sto su kafane zaradjivale prvih godina kada su se krenuli vracati, sada ce taxisti :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 16:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
_zoka je napisao:
Nikad,al' nikad ne sjedati u taksi koji ima crnu tablu,na kojoj piše samo TAXI,bez firme kojoj pripada.To su taksisti divljaneri koje su ili izbacili iz udruženja ili nikad nisi ni bili članovi nekog od istih.U glavnom ni radija nemaju u autu.Operišu po autobuskoj stanici i oko parka Petar Kočić.

Ti bi _zoka trebao znati jednog taxistu sa Krcmarica ja ga znam vec preko 15g.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]