Aj da malo oživim ovu temu

Stvarno imam puno toga da kažem, pa ću zato numerisati
1.čitam postove sa prethodnih stranica, mnogo vas je položilo iz prve. Ako ste polagali u BL pretpostavljam da su neki od vas sigurno imali vezu. Čisto sumnjam da vas je toliko položilo vožnju iz prve regularno u BL(mada je moguće)
Kao što reče skeva:
skeva je napisao:
Testove iz prve, a voznju iz treceg puta...jebiga, kod nas u doboju ako ne platis mozes biti Huan Pablo Montoja al neces iz prve poloziti...
a isto je ovakvo stanje i u BL...iz prve slabo ko položi regularno, uglavnom je polaganje iz prve rezervisano za one koji imaju vezu, pa onda ove ostale obaraju
2.Iskreno i ja da sam imao vezu pokušao bih da sredim da položim iz prve, jer ono polaganje po meni i nije baš neki dobar pokazivač koliko je neko dobar vozač. Tek se na ulici kasnije stiče iskustvo. Ima dosta osoba koje su položile mnogo lakše nego ja pa sad ne smiju da uđu sami u auto, mada to nije pravilo jer ima i onih koji padaju sa razlogom pošto veze nemaju sa životom.
3.Prva pomoć - kod nas je to čista formalnost(mada zavisi kod koje doktorice dođete na ispit), ali po meni to je velika greška, i mislim da bi se mnogo ozbiljnije trebala polagati prva pomoć i da bi trebalo i praktično da se vježba i polaže!!!! Znam da se mnogi od vas ne slažu sa tim, ali vjerujte mi ako to jednom naučite kako treba to je jedna divna stvar koja će vam pomoći u životu, dakle ne samo za vrijeme vožnje nego i u nekim životnim situacijama!
Većina ljudi nije svjesna koliko griješi kod nekih stvari, i takođe nisu svijesni koliko bi puno mogli pomoći samo da završe kurs prve pomoći...
3.E sad moje iskustvo dok sam polagao vozački(nažalost jako loše iskustvo

)
Položio sam vozački prije 3 i po godine. Od tada dosta vozim i mogu reći da sam dosta siguran u vožnji i ponekad malo brže vozim(mada nisam od onih mladih momaka koji vole da jurcaju 80 na sat kroz grad... sve ima svoje mjesto i vrijeme). Uglavnom se prilagođavam uslovima puta.
Na obuku sam išao u autoškolu Krajina. Ne volim nikome da pravim lošu reklamu, ali me stvarno za njih veže jedno loše iskustvo. Instruktor koji je mene obučavao, POGREŠNO me učio neke stvari! Npr. kad god skrećem normalno je da prije skretanja prebacim iz treće u drugu i polako skrenem, eventualno da malo pritisnem kočnicu ako treba. Ali moj instruktor me je tjerao da svaki put dok skrećem držim kvačilo pritisnuto sve dok ne skrenem
Ja sam naravno mislio da tako treba jer nikad prije nisam vozio. I bilo je tu još nekih sitnica. Npr. nikad mi nije rekao da preko ležećeg odradim "prvu u pokretu" nego sam uvijek držao auto u drugoj i pritisnuto kvačilo kad prelazim preko ležećeg. A onaj Polo bio dosta nov i dovoljno je bilo da idem 2-3 na sat i on je kretao u drugoj brzini.
Nuliram test iz prve, i padnem na poligonu! (koje ironije, a svaki put sam makar 15 minuta vježbao poligon jer AŠ Krajina ima svoj sopstveni)
Meni je bilo glupo kod tog poligona jer se nije učilo kako da steknem osjećaj nego kako da napamet parkiram, tačno se znalo da mi onaj štap mora biti na sredini zadnjeg prozorčića...
Položim poligon iz druge i padnem prvi put na vožnji, onaj iz komisije mi zaustavio auto i pitao jesam li normalan i zašto po klizavom putu ja kad skrećem držim pritisnuto kvačilo, jer će nas odnijeti i tri pm. a ja onako tupo gledam i kažem pa tako me instruktor naučio
Drugi put na vožnji opet okinem. Tad mom starom pukne film i prebaci me u AŠ Volan. Tek kad sam tamo odradio 10 časova na starom kliu kecu, vidio sam da ja nemam pojma o vožnji(ali su me makar tada naučili kako da pravilno vozim)
I onda izađem treći put i padnem i iz četvrtog položim.
Sve u svemu čitavo polaganje, obuka, test i ostalo sve sam platio 960 KM

(a da ne pričam što sam se namučio oko svega toga i što su me pogrešno učili, uf sad mi muka dođe čim pomislim na to...)