banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2010, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Malo o terminu "borenja"...
http://www.aiki.rs/kina.htm

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Romeo88 je napisao:
Interesuje me upisivanje neke borilacke vjestine (nije toliko vazno koja, mada ne preferiram bas ove udaracke tipa boxa i kick boxa, vise nesto sto je u fazonu aikida i tome slicno) pa me zanima kakvi su klubovi i ponude u nasem gradu sto se toga tice...Naravno, najvaznije kakve su cijene :D , ali i kakvi su uslovi za treninge, te sami treneri i nacini treninga, da nije bas davanje para da bi se ucile neke totalno beskorisne gluposti nakon kojih i dalje neces imati pojma o doticnoj vjestini......Jel ima upucenih?

Odlutaste od teme, a (skoro) niko ništa konkretno nije predložio čovjeku. Ono što primjećujem iz ovog posta je da ni sam nisi siguran šta tačno želiš, tako da prvo to moraš da riješiš. Želiš da naučiš da se makljaš i braniš na ulici? Onda su kik boks i boks možda i najbrži put (ali ih ne preferiraš). Ne znam kakva je primjenljivost karatea (mislim na četvorogodišnji program do crnog pojasa) ili tekvondoa, ali ćeš popraviti elastičnost, zategnuti tijelo i biti u dobroj formi. Džudo mi se takođe sviđa, akcenat je na se bacanjima od kojih ti se ''rašire'' leđa :D Da sad ne nabrajam, poenta je da skontaš šta tačno hoćeš. Ako ti je cilj održavanje forme i fizička aktivnost, nije od presudnog značaja šta ćeš upisati. E sad, ako baš hoćeš da ovladaš nekom vještinom, to se ne može učiniti preko noći, pa ni za nekoliko godina, pogotovo po par sati sedmično. Za to su potrebne godine rada i posvećenosti. Tako da bilo koja vještina može biti ''davanje para da bi se ucile neke totalno beskorisne gluposti nakon kojih i dalje neces imati pojma o doticnoj vjestini'' ako je shvatiš olako i hoćeš rezultate preko noći, jednako brzo ćeš se i razočarati. Ono što bih ja uradio (nakon što shvatim šta želim): raspitaj se za termine vještina ili sportova koji te zanimaju, i odradi trening-dva sa svakim klubom (vjerujem da u većini klubova ovo nije problem), tako ćeš bar iz prve ruke znati šta ti se nikako ne sviđa, a šta bi moglo da dođe u obzir. Već su ti ljudi ostavljali neke informacije gdje ko trenira, pa prošvrljaj malo. Jeste da će ti trebati više vremena, ali ćeš na kraju vjerovatno biti sigurniji da si načinio dobar izbor.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
E, jebiga, tek sada vidjeh ovu temu...
Dakle: treninzi se održavaju u školi Dositej Obradović, ali se sada traži alternativa jer im se parket u sali digao usljed negrijanja, a još nisu ni počeli da rade na tome. Treninzi su utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 20 do 21.30h. Mjesečna članarina je 40KM, a trener je Dragan Đumić, magistar sporta i majstor kineskog borenja 4. rang...
Eto, ako treba još neka informacija...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 16:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jan 2010, 11:14
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Treba dobro promisliti u koju od tih skola otici, jer iz pouzdanih izvora znam da su mnoge aktivne cisto zbog zarade. A ako imas trenera koji samo gleda koliko je mjesecnih uplata imao, tesko da ces tu nesto bitno nauciti.

Tacno.

PS-dobar nick :)

Vrh

Tema posta: Borilacka oprema
PostPoslato: 14 Feb 2010, 20:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Feb 2010, 20:32
Pozdrav forumasi :D

Zanima me gdje mogu kupiti borilacku opremu(fokusere i ostala pomagala)...Inace to mi treba za taekwondo pa ako neko zna gdje mogu kupiti tu opremu bilo gdje kod nas u RS-u uz dostavu ili slicno.Pozz

Vrh

Tema posta: Re: Borilacka oprema
PostPoslato: 15 Feb 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U Banjaluci imaš jednu radnju u zgradi gdje je Rajfajzen banka ili diskoteka "Underground"...

Vrh

Tema posta: Re: Wing Chun Kung FU
PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Feb 2010, 19:06
Ljudi mozete li mi reci gdje i u kojoj ulici imaju treninzi KUNG FU-a...molim vas odg.... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Valjda ovde

viewtopic.php?p=984873#p984873

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 00:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Feb 2010, 23:57
Postoji li neki sajt ili email od Lotos kluba iz Banja Luke ili od majstora Dragana Djumica ili vi mozete ostaviti nesto od kontakt adrese od toga na forumu...
Pozdrav za sve iz Valjeva!
Master/Sifu/ Milan Pavlovic
pamilan@verat.net

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 20:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Mar 2009, 17:42
Wing Chun kung fu se vjezba u prostorijama atomskog sklonista iza kina "Kozara"

u terminima pon 20:30h cet 19h ned 10:30h

vise info zapa@blic.net

pogledati mozete www.littleidea.com
www.malaideja.com

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Razbijacica '97 je napisao:
Ljudi mozete li mi reci gdje i u kojoj ulici imaju treninzi KUNG FU-a...molim vas odg.... :D

Treninzi Kung fu wushu kluba "Lotos" se trenutno odrzavaju u sali u zgradi ATV-a, utorkom, cetvrtkom i nedjeljom u 15 do 8 (19:45). Uvijek mozes doci i odraditi trening-dva da vidis da li ti se svidja.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 22:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Mar 2010, 22:04
Za sve vas koji se dvoumite oko tog šta je bolje mnogi će vam govoriti ovo ili ono.Najbolji način je da prije nego se odlučite u koji klub da odete provjerite sajt tog kluba i upoznjate se sa radom u klubu,ko su treneri ,ko im je dao licence i sl.
U banja luci postoji i aikido klub koji nema veze sa realnim aikidom.Glupo je pričati šta je kome bolje realni ili tradicionalni.
U akido klubu "BUSHIDO" koji trenutno radi u sali poljoprivredne škole mjesečna članarina je 30km a sva polaganja za pojaseve su besplatna uključujući i majstorske pojaseve.Svi položeni pojasevi su ovjereni od strane internacionalne iwama ryu aikido akademije.
Poledajte na youtube :
DANIEL TOUTAIN
GOZO SHIHODA
PAOLO CORALLINI
CHRISTIAN TISSIER(bercy 2008)
MORIHIRO SAITO SENSEI

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 03:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
left4dead je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Treba dobro promisliti u koju od tih skola otici, jer iz pouzdanih izvora znam da su mnoge aktivne cisto zbog zarade. A ako imas trenera koji samo gleda koliko je mjesecnih uplata imao, tesko da ces tu nesto bitno nauciti.

Tacno.

PS-dobar nick :)

Hvala ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 10:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

jony je napisao:
Za sve vas koji se dvoumite oko tog šta je bolje mnogi će vam govoriti ovo ili ono.Najbolji način je da prije nego se odlučite u koji klub da odete provjerite sajt tog kluba i upoznjate se sa radom u klubu,ko su treneri ,ko im je dao licence i sl.
U banja luci postoji i aikido klub koji nema veze sa realnim aikidom.Glupo je pričati šta je kome bolje realni ili tradicionalni.
U akido klubu "BUSHIDO" koji trenutno radi u sali poljoprivredne škole mjesečna članarina je 30km a sva polaganja za pojaseve su besplatna uključujući i majstorske pojaseve.Svi položeni pojasevi su ovjereni od strane internacionalne iwama ryu aikido akademije.
Poledajte na youtube :
DANIEL TOUTAIN
GOZO SHIHODA
PAOLO CORALLINI
CHRISTIAN TISSIER(bercy 2008)
MORIHIRO SAITO SENSEI

Evo nekih linkova za klipove:

Sensei C. Tissier :

http://www.youtube.com/watch?v=OXG57rOTE8I

the one and only, sensei Shioda Gozo:

http://www.youtube.com/watch?v=ROXaswf5OWo

Ovo je bio covjek koji je stvorio nastavu borenja u Tokijskoj policiji, interventni odjel za gusenje pobuna (Tokyo riot police), ciji je stil tradicionalnog aikidoa otjelotvoren u Yoshinkan federaciji- cvrst, beskompromisan. Napisao je nekoliko knjiga o aikidou, od kojih je jedna prevedena na (tadasnji ) srpskohrvatski jezik - Aikido, japanska vjestina samoodbrane, stampalo izdavacko knjizarsko preduzece Mladost,Zg, 1977. godine, u prevodu majstora Žarka Modrića (4.dan). Knjiga u originalu nosi naziv "Dynamic aikido", stampana 1968.god.
Sensei Shioda je bio prilicno nizak, cak i za Japanca, i male tjelesne tezine (oko 55kg, cini mi se ako me memorija ne vara :D ). To ga nije sprijecilo da bude jedan od najvecih majstora aikidoa ikada.

Sensei Toutain Daniel

http://www.youtube.com/watch?v=P9eA0wRQD0Q

E, njega sam imao priliku posmatrati uzivo, i uciti od njega na seminaru. Vjerujte, kao da pijete vodu direktno sa izvora :) tako to izgleda.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 10:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

"Iskopao" sam i klip sa sensei Saitoom gdje pokazuje tehnike sa aiki-kenom, tj. tehnike maca u aikidou. Ko razumije engleski, nacice ovde par objasnjenja zasto se koristi boken (drveni mac) u ovoj vjestini:

http://www.youtube.com/watch?v=erlXcxUzfsg

Evo malo i Steve Sigala, koliko god je los glumac, toliko je dobar majstor:

http://www.youtube.com/watch?v=lGllo9MJQwY

Nadam se na kraju da se uocava sta je izvorna stvar, i bar donekle u cemu je razlika izmedju aikidoa i "realnog aikidoa". Mada, to se mora i osjetiti na treningu a ne samo sjedeci pred monitorom, jer trening nista ne moze zamjeniti.
Inace, moguce je da ce klub Bushido od aprila preci u jednu od sala u centru grada, sto zbog boljih uslova, sto zbog olaksavanja dolaska na trening svojim clanovima.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 10:47 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 10:05
Iwama Ryu Aikido je odlicna borilacka vjestina koju moze svako trenirati.

http://iwamaryu-bih.org/

http://iwamaryu-bih.org/pages/15_jpg.htm

http://iwamaryu-bih.org/pages/13_jpg.htm

http://farm4.static.flickr.com/3512/3281191187_9d3611e109.jpg?v=0

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Borenje se ne može trenirati iz knjiga ili sa video - kaseta, odnost DVD diskova.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 15:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Borenje se ne može trenirati iz knjiga ili sa video - kaseta, odnost DVD diskova.

Naravno da ne može. Zato sam i rekao da je trening nezamjenjiv.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 18:27 
Voajer
Voajer

Da naravno nema znanja bez treniranja.
Kod nas je glavni problem što je sad svako trener i sve su neki majstori sa visokim pojasevima.Nije mi jasno kako neko može da bude majstor 3 ili 4 dan a aikido trenira ukupno 4 do 5 godina.Do prvog dana u aikidou potrebno je 7 godina aktivnog treniranja kod dobrog učitelja sa redovnim odlascima na seminare i uchi deshije na kojima se trenira tri puta dnevno po tri sata.
Zato svi koji odluče da se bave aikidom ili realnim aikidom,prvo nek pitaju trenera koliko dugo on vježba i koliko dugo ima zvanje koje ima i kod koga je položio i može li to dokumentovati.Ako vam se počne pravdati na bilo koji način onda je i on jedan od samozvanih trenera koji je došao do pojasa preko noći i sad uzima pare i prodaje maglu.
Većina ih je sama sebi dala pojas a od aikidoa znaju samo ono sto su vidjeli na internetu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 18:30 
Voajer
Voajer

jony je napisao:
Da naravno nema znanja bez treniranja.
Kod nas je glavni problem što je sad svako trener i sve su neki majstori sa visokim pojasevima.Nije mi jasno kako neko može da bude majstor 3 ili 4 dan a aikido trenira ukupno 4 do 5 godina.Do prvog dana u aikidou potrebno je 7 godina aktivnog treniranja kod dobrog učitelja sa redovnim odlascima na seminare i uchi deshije na kojima se trenira tri puta dnevno po tri sata.
Zato svi koji odluče da se bave aikidom ili realnim aikidom,prvo nek pitaju trenera koliko dugo on vježba i koliko dugo ima zvanje koje ima i kod koga je položio i može li to dokumentovati.Ako vam se počne pravdati na bilo koji način onda je i on jedan od samozvanih trenera koji je došao do pojasa preko noći i sad uzima pare i prodaje maglu.
Većina ih je sama sebi dala pojas a od aikidoa znaju samo ono sto su vidjeli na internetu.

Daljac je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]