Blackwood je napisao:
Koliko se ja sjećam karte Kraljevine Srbije za vrijeme kralja Aleksandra Karađorđevića prije formiranja države Srba, Hrvata i Slovenaca - ona je imala izlaz na more i to se nedvosmisleno smatralo srpskom teritorijom. Mislim da je zaista bezvezna priča da "je on crtao granice Kraljevine Srbije" kako je on htio i po svom nahođenju.. da je to tako, onda bi sve dokazane granice kroz istoriju bile ništavne (što od Rimskog carstva, Grčke države, bivših granica SSSR itd itd itd..).
Okupirane teritorije susjedne, savezničke države? Je li to ono na šta misliš?
Blackwood je napisao:
Dakle, i pored toga i pored što se desio i II svijetski rat i što su Srbi ginuli najviše od svih ostalih naroda bivše Jugoslavije i što su pored toga opet imali najviše stanovnika i najviše zasluge - nisu dobili teritoriju koja im ako ništa drugo, istorijski pripada..
Da je stradanje relevantan osnov za dodjelu teritorije, Izrael se ne bi nalazio u Palestini, već bi zauzimao 70% Njemačke. I to onih 70% koje bi Jevreji sami izabrali.
Blackwood je napisao:
Da li na toj određenoj teritoriji ili regiji živi većinski hrvatski ili muslimanski ili bilo koji drugi narod, uopšte nije bitno, jer je prirodno da jedna država ima nacionalnih manjina - bitno je samo da Srbija dobije ono što joj pripada i ono što pripada srpskom narodu. Mene apsolutno ne interesuje šta bi Hrvati rekli da je kralj rekao, "država Srbija je do Virovitice".. Tu prestaje svaka druga polemika.. jer je to glas i volja kralja koji smatra da ta teritorija treba da pripadne Srbiji. Ono što je Tito uradio je za mene politički ugušio i podjelio srpski identitet, srpski narod i srpsku državu, a zauzvrat im dao socijalno i ekonomsko "dobro", da bi na kraju i samim ustavom iz 1974 godine i sam želio da totalno dezavuiše najveći narod u Jugoslaviji.
Ovo mi nije jasno sada, jel' ti ovo misliš ozbiljno?
Tako nešto postoji još jedino u video-igrama. Tamo možeš osnovati civilizaciju i širiti je kako hoćeš i na čiji račun hoćeš. U stvarnom životu postoje stvarne granice i zbog njihovih promjena/očuvanja ginu stvarni vojnici a ne tako rijetko stradaju i članovi njihovih stvarnih porodica.
Prije ne go što i pomisliš da mi odgovoriš, zapitaj se da li si zaista spreman da gineš za (eventualno) veću Srbiju? Vjerovatno si mlađi i nemaš još vlastitu djecu, ali, da li bi bio spreman da žrtvuješ vlastitog sina/sinove za nešto što možda bude, a možda i ne bude. Većini je dosta (i previše) ovaj prethodni rat. Jer granice se i danas "aminuju" od strane velikih sila. Uvijek bilo i biće.