banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2010, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
chils je napisao:
ccuj abisinjia u juznoj africi a jebem ti geografiju i nastavnicu Stanu kud mi bolje ne objasni ja prosle godine bio u Addis Abebi i koliko me sjecanje a i kompas sluze Istok brale i to sjevero-istok ( u odnosu na juznu afriku)

meni je nastavnica stana predavala biologiju i hemiju :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
amidža je napisao:
Stoljećima su Bošnjani i Bošnjanke potomci drevnih Ilira nesalomivi znali stajati hrabro na braniku svoje jedine domovine, Bosne (Bosone) .

Ni pred legijama Konstantina vladara svijeta nije bio strah taj koji ih je odveo u poraz.

Samo zidine drevnog Vranduka znaju kako su djeca Bošnjana i Bošnjanki sa svojim materama išla u zagrljaj vatre, u smrt.

Obraz i čast bijahu iznad svega i iznad života.

Konstantinove legije su stale pred Bošnjanima, stale su u nevjerici jer su ratnici Bošnjani jedni druge ubadali sabljama. Ponos je bio iznad života.

Stale su legije vladara svijeta. I Bošnjani o kojima se glas pronio sve do šuma drevne Abisinije na jugu Afrike gdje i danas kažu BOSONA za hrabre ratnike, poučeni legendama koje su se prenosile svijetom o Bošnjanima i Bosoni...

Legije Rima proniješe priče o hrabrim i ponositim Bošnjanima.

Od tada do danas mnoge imperije su dolazile da napasaju svoju glad sa bosanskih livada i njiva, da proljevaju krv Bošnjana kojima je istina uvijek bila jednaka sa pravdom i na tom putu su stali ne samo pred dvorom Beča, pred Sultanima Turske, pred Hitlerom, pred Miloševićem,,,

Stajali su uvijek i podizali su se sa koljena onda kada su svi mislili da će ih nestati.

Davno sam citao, ali sam ipak prilicno siguran da se lik zvao Sauron a ne Konstantin. :lol:

A najjadnije je sto se Muslimani ozbilnjo hvataju ove verzije. Sta ce, ne moze se istoriji pogledati u oci pa se mora nova izmisliti.
amidža je napisao:
U ime 1.marta DANA NEZAVISNOSTI, u ime stotinu hiljada onih koji nisu danas s nama da se sjete DANA SLOBODE, dana kada je još jednom Bošnjanin rekao da samo hoće svoj mir u svome domu,

Bošnjani i Bošnjanke,dragi BOSANCI I HERCEGOVCI,

SRETAN VAM NAŠ DAN, DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA koji su daleko van svoje domovine,,,posebni pozdravi i čestitke.

Do dana pravde za sve koji su pali na putu slobode, do dana kada se vratimo jedni drugima, do dana konačnog ujedinjena svih Bošnjana svih vjera u Bosni (Bosoni) , te širom svijeta.

POZDRAV BOSNO!

Ti mozes da podebljavas i pises velikim slovima koliko hoces ali ovaj dan nije dan nezavisnosti BiH jer tako nesto jednostavno ne postoji. Tako da nemas sta cestitati kome.
amidža je napisao:
Proglašenjem nezavisnosti, koju je priznao cijeli dunajluk, bosansko-hercegovački narod je stvorio temelj za slobodan razvoj i punopravno sudjelovanje u međunarodnim odnosima. Možemo biti ponosni na sve ono što je dobro i vrijedno učinjeno u proteklih godina i ujedno iskazati dužnu zahvalnost svima koji su u postizanje i očuvanje nezavisnosti države Bosne i Hercegovine ugradili svoj rad i znanje, a posebice onima koji su za to položili svoj život.

Tek si ovde navaljao gluposti. Nije da nisi u prvom djelu navaljao, ali ono je toliko glupo da se covjek moze samo sprdati sa tim.
Prvo, bosansko-hercegovacki narod ne postoji. Drugo, nije stvorena nikakva nezavsnost niti mogucnost punopravnog sudjelovanja u medjunarodnim odnosima, jer BiH nije nezavisna zemlja. Stvoreno je nesto drugo. :) A i to sto je stvoreno nije stvorio nikakav "narod" BiH, nego su to stvorili Ameri koji su nas bombardovali sa svojim F-543134145315-ticama.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Japanese_rose je napisao:
Pozdrav Domovini !

Sucur Alahu!

amidza, sretno i tebi. BiH je savrseno nezavisna. Od nje nista ne zavisi.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 15:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Pozdrav Domovini !

Pozdrav SveCkoj! Srecan joj dan drzavnosti!!!!!!!!!!!!Da nam dugo zivi Kraljevina SveCka 8)

I srecni dani drzavnosti ostalim skandinavskim zemljama. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
I srecan rodjendan Petru Panu i svim djecacima zemlje Nedodjije!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
MuskoBre je napisao:
Pozdrav Domovini !

Sucur Alahu!

amidza, sretno i tebi. BiH je savrseno nezavisna. Od nje nista ne zavisi.
:lol: jah,haman :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=knTv6Yjp-w0[/youtube]

BiH po mom skromnom mišljenju treba da ima dan nezavisnosti, ali to treba da bude datum kada smo Turcima i Austrougraima pokazali srednji prst. Taj dan bi trebali proslavljati pred ambasdama Mađarske, Austrije i Turske uz pokazivanje srednjeg prsta.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:02 
Veteran
Veteran

amidža je napisao:
Stoljećima su Bošnjani i Bošnjanke potomci drevnih Ilira nesalomivi znali stajati hrabro na braniku svoje jedine domovine, Bosne (Bosone) .

Ni pred legijama Konstantina vladara svijeta nije bio strah taj koji ih je odveo u poraz.

Samo zidine drevnog Vranduka znaju kako su djeca Bošnjana i Bošnjanki sa svojim materama išla u zagrljaj vatre, u smrt.

Obraz i čast bijahu iznad svega i iznad života.

Konstantinove legije su stale pred Bošnjanima, stale su u nevjerici jer su ratnici Bošnjani jedni druge ubadali sabljama. Ponos je bio iznad života.

Stale su legije vladara svijeta. I Bošnjani o kojima se glas pronio sve do šuma drevne Abisinije na jugu Afrike gdje i danas kažu BOSONA za hrabre ratnike, poučeni legendama koje su se prenosile svijetom o Bošnjanima i Bosoni...

Legije Rima proniješe priče o hrabrim i ponositim Bošnjanima.

Od tada do danas mnoge imperije su dolazile da napasaju svoju glad sa bosanskih livada i njiva, da proljevaju krv Bošnjana kojima je istina uvijek bila jednaka sa pravdom i na tom putu su stali ne samo pred dvorom Beča, pred Sultanima Turske, pred Hitlerom, pred Miloševićem,,,

Stajali su uvijek i podizali su se sa koljena onda kada su svi mislili da će ih nestati.

Koliko gluposti.

Pa zar je bosanskim Muslimanima toliko tesko prihvatiti cinjenicu da su vecinom - POTURICE?
Zar moraju falsifikovati istorijske cinjenice?Tvrditi da su od Ilira,Bogumila...?
Vidite sta su bili vasi preci...ma znate vi dobro...zato i izmisljate...Smesno!
I jadno.

I srecan da drzavnosti svim Liliputancima!
Neka vecno zivi Liliput! :D

Poslednji put menjao anoniman dana 28 Feb 2010, 16:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
chils je napisao:
ccuj abisinjia u juznoj africi a jebem ti geografiju i nastavnicu Stanu kud mi bolje ne objasni ja prosle godine bio u Addis Abebi i koliko me sjecanje a i kompas sluze Istok brale i to sjevero-istok ( u odnosu na juznu afriku)

I možeš li nam iz prve ruke ispričati pitaju li u dalekoj Etiopiji za Bosone? Jbg u rimsko doba to i jes bio jug Afrike al sumnjam da je amidža na to mislio... 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Citiraj:

BiH po mom skromnom mišljenju treba da ima dan nezavisnosti, ali to treba da bude datum kada smo Turcima i Austrougraima pokazali srednji prst. Taj dan bi trebali proslavljati pred ambasdama Mađarske, Austrije i Turske uz pokazivanje srednjeg prsta.

To bi i bilo najlogičnije rješenje... Al jebiga kad preci nekih koji sebe nazivaju pravim Bosancima i nisu baš bili voljni da ustanu protiva Austrougara a pogotovo Turaka...

Amidža će vjerovatno da predloži alternativno riješenje. Recimo datum bitke kod Donjeg Vakufa kad je prva ilirska bosanska intergalaktička flota potpomognuta hercegovačkim džedajima do nogu potukla brojno nadmoćniju flotu Darth Vader-a i tako spasila svijet...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Boksi je napisao:
Ajde ajde, ako se može čestitati Dan Republike Srpske, može i dan nezavisnsti BiH. Pokažimo malo tolerancije i poštovanja prema različitostima koje krase ovu našu dejtonsku tvorevinu.

Naravno da moze cim demokratski izabrani predstavnici vlasti BiH utvrde taj dan i unesu ga u spisak praznika.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
IRIB/FENA - Dan nezavisnosti BiH je dan koji se tiče čitave države, jer je tog 1. marta 1992, 64 posto Bosanaca i Hercegovaca izašlo na referendum i glasalo za nezavisnost, kazao je novinarima, uoči predavanja na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Na referendum je izašlo mnogo više ljudi nego što se to danas pominje. U tih 64 posto bili su pripadnici svih naroda i manjina i ne postoji nijedan razlog da u trenutnim političkim odnosima negiramo ovu činjenicu", kazao je Komšić.

Komentirajući izjave premijera RS-a Milorada Dodika koji referendum o nezavisnosti održan 1. marta naziva "danom preglasavanja", Komšić je istakao da "ne zna na šta Dodik misli". "Ko je koga preglasao i da li je Dodik bio u referendumskoj komisiji i brojao listiće? Pustite Dodika, on svaki dan nešto novo doda i referirat se na ono što on izjavljuje svakog dana čovjeka bi odvelo samo u jednu prostačku svađu", kazao je Komšić.

Negdje u ovom kratkom tekstu cete pronaci i moj odgovor na vase provokacije - koje me se ticu kao lanjski snijeg. :wink:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ruzo, Bismillah! :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lijeci se covjece. Sto prije to bolje. :roll:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nece da me prime u Maocu. Valjda zbog brade. Kazu, tamo je dusevni raj,i izlijecenje zagarantovano.

Imas li kakvu vezu da me ubacis?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:50 
Veteran
Veteran

IRIB/FENA - Dan nezavisnosti BiH je dan koji se tiče čitave države, jer je tog 1. marta 1992, 64 posto Bosanaca i Hercegovaca izašlo na referendum i glasalo za nezavisnost, kazao je novinarima, uoči predavanja na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Reako Komsic za koga nisu glasali oni koje sada predstavlja...
Rekao covek koji verovatno nece biti reizabran...

Srecan dan Laponije!!!!!
Nek je srecno svim Laponcima!

Evo i utakmice povodom Dana Laponije.
Laponija protiv Liliputa kojem isto je danas Dan drzavnosti.
Slika
:D

Poslednji put menjao anoniman dana 28 Feb 2010, 16:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Walker je napisao:
chils je napisao:

I možeš li nam iz prve ruke ispričati pitaju li u dalekoj Etiopiji za Bosone? Jbg u rimsko doba to i jes bio jug Afrike al sumnjam da je amidža na to mislio... 8)

ne pitaju sefe nit spominju bosone al zato kad kazes jugoslavija taksisti (ako ima preko 4 banke odma ko iz topa ispali TITO) cak sam sjeo u taksi (doduse u susjednom sudanu u kartumu i vozi me lik kaze where are you from rekoh Bosnia a lik ni pet ni sest vec se okrenu i dobro vece kako si) ispalo da je studirao medicinu u zg do 4 godine a svake godine morali polagati neke jezicke testove prije upisa nove godine i rukne na 4 i stari mu kaze nemam ja love da te trpim po raznim nesvrstanim rikverc mitere i lopatu u ruke i cova se vratio i od 86-87 taksira ja ga koristio par puta super lik ( a i moze skonati cugu ilegale sto je bitno )

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
MuskoBre je napisao:

Nece da me prime u Maocu. Valjda zbog brade. Kazu, tamo je dusevni raj,i izlijecenje zagarantovano.

Choso chosavi pu ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

Pa i jesi za Maocu, nije cudo sto ti pada na pamet.

Moderacijo banjaluckog foruma, doci ce dan kada cete se stidjeti zemlje po kojoj hodate zbog ovoga sto tu dozvoljavate. Ovo prelazi sve granice i licna je karta svakog od vas pojedinacno.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:57 
Veteran
Veteran

MuskoBre je napisao:

Pa i jesi za Maocu.

Moderacijo banjaluckog foruma, doci ce dan kada cete se stidjeti zemlje po kojoj hodate zbog ovoga sto tu dozvoljavate. Ovo prelazi sve granice i licna je karta svakog od vas pojedinacno.

:lol: :lol: :lol:

Najbolje je da tebi daju da budes i administrator i moderator :lol:
A jos bolje bi bilo kada niko drugi ne bi pisao nista osim teba pa da ovaj forum bude tvoj monolog.

Sta je bilo?U SveCkoj nemiri?

Poslednji put menjao anoniman dana 28 Feb 2010, 16:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]