banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 14:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Регионална фудбалска лига је:
излаз за фудбал на овим просторима и то одмах 25%  25%  [ 9 ]
утопија (рјешења треба тражити унутар националних лига) 36%  36%  [ 13 ]
излаз за фудбал на овим просторима, али не сад (треба радити да се створе услови за њу) 39%  39%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 36
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2010, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
PS
nemojte me shvatiti kao nekog Jugonostalgicara (valjda nick sve govori), nego sam jednostavno praktican i interesuje me da prvenstveno nasi klubovi (citaj Srbijanski), pocnu opet nesto ostvarivati u Evropi.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ali takva liga ne postoji nigdje u Evropi jer UEFA tako ne funkcionise a nije jedino nas fudbal u krizi... Zasto bi pravili presedan kad smo mi u pitanju?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Walker je napisao:
Ali takva liga ne postoji nigdje u Evropi jer UEFA tako ne funkcionise a nije jedino nas fudbal u krizi... Zasto bi pravili takav "presedan" kad smo mi u pitanju?

Ja se stavljam na mjesto nekog u Uefi, i takav prijedlog bi me definitivno interesovao jer znaci pojacanje konkurencije. A kako je neko ovde rekao - UEFA je zainteresovana za veci nivo fudbala. U biti je tehnicko pitanje, cak bi odricanje nacionalnih liga na pravo kvalifikacija u evropske takmicenja islo "nama" na stetu, bar na pocetku.
Sa takvom formulacijom onda i ne ispada presedan, nego kako rekoh - tehnicko pitanje.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 05:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Zar posle ovakvih komentara ima uopste smisla diskutovati?

Divac,Kicanovic,Obradovic,Todoric

ja sam spominjao titule, bilo kakve, koje su osvojili klubovi iz tih navodno velikih kosarkaskih centara. kakve veze ima to sto je divac rodjen u kraljevu, kad je igrac postao u partizanu i lejkersima? sta bi bilo sa njim da je ostao u tom istom kraljevu?

...il' me ovde neko zayebava,il je stvarno znanje i naivnost u pitanju?

Igrac se ne postaje od jednom sa 20 godina,nego je to dug proces stvaranja,a odlazak u velike klubove je samo finalizacija stvaranja velikih igraca.Divac je postao veliki igrac u partizanu,medjutim kosarku je naucio u Kraljevu.
Nemanja Vidis je naucio fudbal u Uzicu,dobrim covekom postao u kuci svojih roditelja,a vrhunski fudbaler postao u ZVEZDI,Moskvi i Mancesteru,e sad zamisli da nema tog Uzica sta bi bilo.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
a u stvari je srpska liga trenutno na nekom optimumu i tesko da moze bolje

Pa ne bih se složio, jer je infrastruktura očajna. Hrvati su bar uveli reflektore, ispeglali stadione, napravili promociju kao da je Liga šampiona u pitanju. Te stvari su kod nas tek u povoju.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma sta su Hrvati ispeglali...? Imaju jedan pravi stadion... Poljud. I jedan koji se uvijek renovira a ostaje rupa...

A za ovu regionalnu ligu UEFA nece dati podrsku jer je to protivno njenom statutu (koji se moze mijenjati ali ne tako lako i ne zbog nas sigurno)... To sto je Platini bacio udicu da bi dobio podrsku u kandidaturi za celnog covjeka UEFA-e mozes macku o rep... Kad je nastajala Royal liga Lennart Johansson(dakle Svedjanin) je bio predsjednik UEFA-e i opet se nije uspjelo nista promjeniti u odnosu prema nacionalnim savezima... Dakle Royal liga nije imala nikakav znacaj i bila je samo rekreativno takmicenje najbolje plasiranih skandinavskih timova.

Ove zadnje glasine o regionalnoj ligi su samo znak da je Zdravko Mamic promjenio dilera i da je na losem tripu... Nista vise. Kad smo vec kod podizanja kvaliteta fudbala to se moze postici samo i iskljucivo novcem. Rumunska liga je jos jedan savrsen primjer...
Glupo je ocekivati da bi stvaranjem regionalne lige pare pocele padati s neba... Mozemo mi i bez Hrvata samo nam trebaju pare... :)

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Можда УЕФА ипак одобри регионалне лиге:

Citiraj:
Vaskrs Čehoslovačke preko fudbala?

Slika

Predstavnici FS Češke i Slovačke dogovorili su se da obnove nekadašnju ligu Čehoslovačke, pa je zemlja koja se raspala pre 17 godina dobila šansu da vaskrsne.

Sportski funkcioneri u obe zemlje od obnavljanja federealne čehoslovačke lige, koja je funkcionisala od 1925. do 1993. godine, očekuju bolji fudbal, veću atraktivnost za navijače, a i više novca sa boljim marketignom i prodajom prava na TV prenose.

"U tom zajedničkom takmičenju trebalo bi da učestvuje 12 čeških i šest slovačkih fudbalskih klubova", kazao je za današnje Lidove novini potpredsednik Fudbalskog saveza Češke Miroslav Kšiž posle prvog ekspertskog sastanka grupe za obnavljanje lige.

Čelnici češkog i slovačkog saveza nadaju se da će Evropska fudbalska unija (UEFA), koja do sada nije ohrabrivala spajanje nacionalnih ligaških takmičenja, ipak promeniti stav, ako joj predlože dobar projekt.

Slične ideje skandidanavskih zemalja ili zemalja Beneluksa UEFA je do sada odbijala.

"Zajedničku federalnu ligu igrali smo više od četrdeset godina, dakle imamo istorijsko iskustvo sa takvim takmičenjem", upozorio je na razliku češko-slovačkog projekta od skandinavskog Petr Kašpar iz slovačkog saveza.

Kašpar je dodao da bi u obnovljenu ligu preneli sve što je u staroj Čehoslovačkoj bilo dobro, a slovački fudbalski funkcioneri veruju da bi utakmice najboljih klubova dve zemlje bile jak magnet i za navijače na stadionima i za gledaoce.

"Bez prećutne podrške UEFA ne bi ni razmatrali taj projekt", kazao je slovačkoj agenciji TASR šef slovačke Unije klubova Karol Belanjik.

Reprezentacija Čehoslovačke postala je pravak Evrope na prvenstvu održanom u Jugoslaviji 1976. godine.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=414201

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
sve će uraditi samo da uzmu pare 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Igrac se ne postaje od jednom sa 20 godina,nego je to dug proces stvaranja,a odlazak u velike klubove je samo finalizacija stvaranja velikih igraca.Divac je postao veliki igrac u partizanu,medjutim kosarku je naucio u Kraljevu.
Nemanja Vidis je naucio fudbal u Uzicu,dobrim covekom postao u kuci svojih roditelja,a vrhunski fudbaler postao u ZVEZDI,Moskvi i Mancesteru,e sad zamisli da nema tog Uzica sta bi bilo.

sto se tice kosarke, tu od ove godine postoji juniorska liga srbije, pa ti veliki kosarkaski centri imaju priliku da pokazu taj svoj fantasticni rad sa mladima. a mladi sansu da ih primijete klubovi u kojima bi mogli da igraju jake utakmice. ja primjecujem da se mnogo vise odlicnih mladih srpskih kosarkasa, igrom slucaja, pojavilo i afirmisalo otkako se igra NLB liga, nego dok su se igrale samo raznorazne lige srbije i crne gore.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 10:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
partizan i zvezda nisu putujuci cirkusi, pa da im je zadatak da posjecuju sela i priredjuju predstave za narod tamo.

zato sad posjećuju selendre po hercegovini i kojekakve kasabe u bosni i još neke slovenske i hrvatske pripizdine.
pa čačak i niš su metropole za široki, domžale, i ostala jebena sela koja ne znam ni pobrojat.

u svakom slučaju sam protiv te nakaradne lige.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
kim deal je napisao:
partizan i zvezda nisu putujuci cirkusi, pa da im je zadatak da posjecuju sela i priredjuju predstave za narod tamo.

zato sad posjećuju selendre po hercegovini i kojekakve kasabe u bosni i još neke slovenske i hrvatske pripizdine.
pa čačak i niš su metropole za široki, domžale, i ostala jebena sela koja ne znam ni pobrojat.

Ja i ti se u mnogo čemu slažemo pa i u ovome.Imamo mi dovoljno centara Niš,Kragujevac,Novi Sad,Subotica,Zrenjanin... vremenom i BL :D ...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 03:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

live je napisao:
kim deal je napisao:

Ja i ti se u mnogo čemu slažemo pa i u ovome.Imamo mi dovoljno centara Niš,Kragujevac,Novi Sad,Subotica,Zrenjanin... vremenom i BL :D ...

Pisi propalo.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 19:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
http://www.mondo.rs/s162469/Sport/Fudba ... _ligi.html

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovaj donji transparent mi nije jasan...

A s gornjim se slažem :evil3:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Walker je napisao:

Misle da to HNS(hrvatski nogometni savez) gura regionalnu ligu.Bar ja tako mislim

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ko kaze da u Regionalnu ligu moraju ici klubovi.
Ko nece ne mora, samo nema izlaska u Evropu. Stisali bi se ti "ultrasi" za par mjeseci da se stvari tako postave.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko nece ne mora, samo nema izlaska u Evropu. Stisali bi se ti "ultrasi" za par mjeseci da se stvari tako postave.
Ili recimo da kažu "prva dva idu direktno u ligu šampiona"... Vidio bi trke :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

live je napisao:
Ili recimo da kažu "prva dva idu direktno u ligu šampiona"... Vidio bi trke :lol:

Kako da ne... UEFA bi baš dala grupi klubova koji se skoro nikad ne kvalifikuju u LŠ dva direktna mjesta :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Walker je napisao:

Mislim da "svoj kurac" znaci "svoja liga", tj. hrvatska, i da se bave njome koliko god jadna bila, a ne da se zajebavaju sa zlim Srbima.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
nek' rade šta hoće samo da više ne gledamo ovu propast...napraviti ligu sa 10 najboljih klubova i trokružni sistem takmičenja...a po uzoru na košarku osmisliti neki sistem kako da se posle zajedničke lige odigraju domaća prvenstva...sve u svemu ovo za sada je go ku*ac!!! a što se tiče eventualni sukoba navijača i nereda, nek i murija radi nešto korisno...osim što svaki pandur ima po 100 kg.a i 2 bureka rezerve u autu :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]