banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 07:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2010, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Citiraj:
Sretna kuća je ona u kojoj nema svađe i sukoba, u kojoj se ne čuje drzak govor, niti gorko međusobno suprotstavljanje. Međutim, ovim tekstom želimo da objasnimo kako žena svojom dosjetljivošću, mudrošću i lijepim ophođenjem može usrećiti muža, što će na kraju dovesti do porodične sreće. Mnogo je toga što žena može učiniti kako bi postigla i održala bračnu harmoniju, a prije svega to će uspjeti činjenjem svega onoga što njen muž voli. U bračnom životu muž voli:

1-da je njegova žena pokorna Allahu i Allahovom Poslaniku, alejhis-selam, i tajno i javno;
2-njegova žena čuva svoju čast i imetak svoga muža u njegovom odsustvu;
3-da ga žena razveseli kada je pogleda, što ona postiže svojom fizičkom, moralnom i intelektualnom ljepotom. Sve što više žena drži do svog izgleda, u tolikoj će mjeri biti privlačna svome mužu;
4-da žena ne izlazi iz kuće bez njegovog dopuštenja;
5-vidjeti svoju ženu stalno nasmijanu;
6-da mu je žena zahvalna na njegovom dobročinstvu;
7-da žena svoja prava i potrebe traži u odgovarajuće vrijeme i da prilikom toga koristiti nježne riječi koje muškarca ''bacaju s nogu'';
8-da je njegova žena lijepog ponašanja;
9-da njegova žena iz kuće izlazi propisno obučena;
10-kada njegova žena ne podiže glas na svoga muža kada sa njom vodi raspravu;
11-strpljivost svoje žene u neimaštini i zahvalnost Allahu kada se nađu u izobilju;
12-da ga žena podstiče na očuvanje rodbinskih veza i prijateljstva;
13-dobročinstvo svoje žene i njenu požrtvovanost u činjenju dobra drugima;
14-da mu je žena iskrena, a ne lažljivica;
15-kod svoje žene da odgaja djecu na pokornosti Allahu i Allahovom Poslaniku, alejhis-selam, i da ih odgaja da vole i poštuju svoga oca, te da ih ne podržava u onome što njen muž prezire;
16-da je njegova žena smirena i da se ne uzrujava;
17-da se njegova žena ne ismijava i ne izigrava sa ostalim ljudima;
18-da mu žena obara pogled kada izađe izvan kuće;
19-skromnost svoje žene koja je daleko od oholosti i hvalisanja;
20-skromnost svoje žene prema dunjaluku i njenu požrtvovanost ka ahiretu i susretu sa Allahom;
21-kod svoje žene čvrst oslonac na Allaha i u tajnosti i u javnosti, bez da se žalosti i gubi nadu u Allahovu milost;
22-da mu žena precizno izvršava sve farzove i vadžibe koje joj je Allah naredio;
23-da čuje od svoje žene kako je on muškarac njenih snova;
24-da njegova žena spozna da muž kod nje ima najveće pravo, veće od onoga koje ona ima kod njega;
25-da žena prizna svoje pogreške uz pojašnjenje razloga koji su uzrokovali grešku;
26-da mu žena stalno spominje Allaha i da joj stalno jezik bude vlažan od zikra;
27-da mu žena udovolji da imaju odnos onako kako on voli i na način koji želi, osim odnosa u analni otvor;
28-da žena svoje potrebe uskladi sa mogućnostima svoga muža bez pravljenja poteškoća svome muži i otežavanja svojim stalnim zahtjevima;
29-da se njegova žena ne zavarava svojom ljepotom, mladošću, znanjem i imetkom, jer sve je to prolazno;
30-pedantnost svoje žene u svakom pogledu;
31-pokornost svoje žene u stvarima koje u sebi ne sadrže nepokornost Allahu i Allahovom Poslaniku, alejhis-selam;
32-da mu ne prigovara zbog dobra koje mu učini ili poklona koji mu daruje;
33-da njegova žena posti dobrovoljni post samo uz njegovo odobrenje;
34-da u njegovu odsustvu u kuću pušta samo one osobe koje on dozvoli, jer ulazak u kuću ljudi koji nisu mahrem proizvodi kod ljudi sumnju;
35-da mu ne opisuje druge žene jer je to jedna od stvari koja predstavlja opasnost po brak.
36-stid kod svoje žene, jer stid uvijek donosi dobro;
37-da mu se žena odazove kada je pozove u postelju;
38-da žena ne traži razvod braka bez šerijatski opravdanog razloga, jer joj je to haram (zabranjeno);
39-da žena izvrši prvo njegove potrebe i naredbe, a zatim potrebe drugih, pa makar se radilo i o njenoj majci;
40-da mu žena ne otkriva osim u njegovoj kući;
41-kod svoje žene da ne oponaša ljude;
42-da podsjeti muža na dovu koja se uči prije odnosa, ako je on zaboravi;
43-da žena ne priča o njihovom intimnom životu i da drugim ženama opisuje intimne radnje;
44-da ga žena ne uznemirava;
45-da ga žena zavodi i da se igra sa njim. Allahov Poslanik, alejhis-selam, rekao je Džabiru, radijallahu anhu: ''Zašto nisi oženio djevicu pa da se igraš sa njom, a ona sa tobom'';
46-zajedničko kupanje sa ženom nakon odnosa. To je gest kojim se povećava ljubav među njima. Kaže Aiša, radijallahu anha: ''Kupala sam se zajedno sa Poslanikom, alejhis-selam iz jedne posude nakon odnosa, tako da su nam se ruke preplitale, govorila sam ostavi meni malo vode, a on je govorio ostavi ti meni malo vode'';
47-da njegova žena udjeljuje njegov imetak samo sa njegovim dopuštenjem;
48-da žena bude strpliva zbog nekog lošeg ponašanja te da se zadovolji onim dobrim osobinama koje posjeduje, jer ako je prvi razvede, možda nađe muža sa mnogo lošijim ponašanjem;
49-da njegova žena čuva svoje stidno mjesto osim od svoga muža;
50-da žena zna koju hranu voli i želi pa da mu je priprema;
51-da njegova žena bude prava vjernica koja izvršava Allahove naredbe, vodi računa o pravima muža, bračnoj postelji i djeci. Da bude njegov pomoćnik u pokornosti Allahu, ako zaboravi da ga podsjeti, ako se ulijeni, da ga morališe i ako se rasrdi da ga utješi;
52-da mu žena da do znanja da ga ona treba i da joj je on najbitniji, bitniji od hrane i pića. Kada muškarac uvidi da ga žena treba, on joj se još više približi i posveti, međutim kada uvidi da ga žena ignoriše, tada počinje da je prezire i izbjegava;
53-da mu žena ne spominje njegove pogreške i propuste u životu, nego da se prisjeća lijepih trenutaka njihovog života, kojih kada se prisjete, ostave lijep trag na njihove duše;
54-da žena poštuje i respektira njegovu rodbinu. Voli da vidi da je ona sretna zbog toga što je upoznala njegovu rodbinu, dok loše ophođenje prema muževoj rodbini stvara između muža i žene velike probleme koji ugrožavaju bračnu zajednicu;
55-da žena posvećuje pažnju onome što on voli, bez obzira da li se radi o odjeći, hrani ili ponašanju, jer su to stvari koje povećaju ljubav i jačaju vezu;
56-da ga isprati do izlaznih vrata sa najljepšim riječima, jer je to jasan znak da ga žena pazi i voli;
57-da ga žena dočeka na kućnom pragu uz osmijeh na licu, da mu izrazi dobrodošlicu i posveti maksimalnu pažnju;
58-da mu žena iskaže ljubav bilo riječima ili ponašanjem ili na bilo koji drugi način;
59-Voli da ga žena voli i respektuje najviše na svijetu, pa makar se radilo i o njenim roditeljima;
60-da ga žena sasluša dok govori i da mu gleda u oči, jer na taj način ona pokazuje da ga poštuje i uvažava;
61-da žena ne ponavlja jednu te istu grešku više puta, jer kada žena ponovi više puta jednu te istu grešku gubi ugled kod svoga muža;
62-da njegova žena ne opisuje druge ljude u njegovom prisustvu, osim ako se radi o vjerskim osobinama, jer to kod čovjeka stvara ljubomoru i dovodi do velikih bračnih problema i čini ženu odbojnom svome mužu;
63-da žena čuva njegove tajne, jer je to osobina povjerljivih osoba;
64-da njegova žene ništa ne radi u njegovom prisustvu, bez obzira da li se radi o čitanju časopisa ili slušanju predavanja, naprotiv treba da bude sa svojim mužem kako fizički tako i psihički;
65-da njegova žena što manje priča i da ne bude tračara. Davno su rekli da je pričanje vrijedno srebra, a šutnja zlata;
66-da žena provodi vrijeme u onome od čega će imati koristi i na dunjaluku i na ahiretu, a da se udalji od čula-kazala i ogovaranja te prenošenja tuđih riječi;
67-da se njegova žena ne hvali onim što ne posjeduje;
68-da njegova žena uči Kur'an i čita naučne knjige, što treba da bude stalna praksa jedne vjernice;
69-da mu se žena ne ukrašava i miriše kada napušta kuću, što spada u zabranjene stvari u islamu;
70-da njegova žena bude daijka (ona koja poziva u Allahovu vjeru), gdje će prvo pozivati svoga muža, zatim svoju porodicu, zatim rodbinu bližnju i daljnju, zatim komšinice i prijateljice;
71-da njegova žena uvažava njegovo mišljenje, što spada u znake poštovanja;
72-da se žena brine o njegovom imidžu i izgledu, a posebno van kuće. Jer kada ga prijatelji i ostali ljudi vide sređenog i urednog na ulici, to će pripisati njegovoj hanumi, koja se potrudila da njen muž bude pedantan;
73-da žena izvršava svoje obaveze koje joj Allah naređuje prema svome mužu uz potpuno zadovoljstvo i bez imala lijenosti i mrzovolje;
74-da njegova žena bude što dalje od novotarija, sihra, sihirbaza i proroka, jer su to stvari koje izvode iz vjere, i vode do gubitka i propasti kako na dunjaluku tako i na ahiretu.
75-da mu žena osobno priredi hranu i servira je, te da se ne oslanja na služavku ili neku drugu osobu, jer su to stvari koje ruše porodicu i dovode do njenog raspada;
76-da žene napusti sve oblike mode koji je izvode van granica islamskog bontona i adaba.
77-da ga žena utješi kada se uzruja što je prije moguće, kako se problemi ne bi uvećali;
78-da se njegova žena na prvom mjestu lijepo ponaša prema svome mužu, a zatim i prema drugim ljudima;
79-da mu žena bude uzor među ženama sa kojima se druži, na koju će se prstom pokazivati u njenom govoru, ponašanju i izgledu;
80-da njegova žena nosi islamsku nošnju;
81-da mu žena bude jednostavna i skromna, a ne zahtjevna kada se radi o odijevanju i uljepšavanju;
82-da njegova žena ne dozvoli miješanje u bračni život trećih lica, bez obzira da li se radi o rodbini ili prijateljima, nego treba da pokuša riješiti problem sama sa svojim mužem;
83-kod svoje žene da moli za dobro i spas svoga muža kada on izađe na bilo koje putovanje i da čuva svoju čast u njegovom odsustvu. Tako kada je nazove putem telefona neće mu ispričati ono što će ga nasekirati, nego se od nje traži da ga razveseli i utješi i da mu kaže najljepše riječi zbog kojih će jedva čekati da se susretnu;
84-da se njegova žena savjetuje sa njim u stvarima koje se tiču nje. Ona treba da ulije samopouzdanje u svoga muža, tako što će se sa njim savjetovati o pitanjima trgovine kojom se ona bavi (ako posjeduje svoj privatni imetak), jer će je u tom slučaju muž više cijeniti i poštovati;
85-da poštuje osjećanja svoga muža, izbjegavajući sve što ga iritira, od govora, postupaka i ponašanja;
86-da mu žena kaže volim te i da pokaže pravu i iskrenu ljubav, jer nepostojanje slatkih i lijepih riječi upućuje da u braku ne postoji sreća;
87-da njegova žena razmišlja i sudjeluje u stvarima koje će ojačati bračnu vezu;
88-da njegova žena svoje ljepote i ukrase ne pokazuje pred drugima ljudima, pa makar se radilo o njenom ocu ili braći;
89-da mu žena izrazi zahvalnost i pažnju onog momenta kada joj uruči neki poklon bez obzira o njegovoj vrijednosti, što vodi ka povećanju ljubavi među njima, dok odbijanje poklona proizvodi odbojnost i mržnju među supružnicima;
90-da njegova žena spozna narav svoga muža i da se shodno tome i ponaša jer će u tom slučaju biti sačuvana mnogih problema u braku;
91-da čuje od svoje žene savjet ili preporuku, koje će prihvatiti, ugledajući se u tome na Allahovog Poslanika, alejhis-selam, koji je prihvatao savjete svojih žena, kao što je slučaj koji se desio na Hudejbiji;
92-kod svoje žene preciznost i tačnost bez požurivanja ili kašnjenja;
93-kod svoje žene da prizna svoje mahane i njen pokušaj da ih popravi te da dozvoli mužu da joj pojasni njene mahane što se ne smatra nedostatkom, naprotiv u tome je korist za brak i porodicu. Omer b. Hattab rekao je: ''Allah se smilovao čovjeku koji mi ukaže na moje mahane'';
94-da njegova žena bude kompletna ličnost te da se ne povodi za drugim ljudima, bez obzira da li je riječ o oblačenju, govoru ili ponašanju uopće;
95-da žena realno pristupa svim životnim segmentima, daleko od života prepunog mašte i iluzija;
96-da njegova žena izađe sa njim u šetnju, da odu zajedno na izlet uz poštivanje šerijatskih propisa;
97-da njegova žena bude ta koja će unositi radost i veselje među članove svoje porodice.
Lijepa riječ je ono što plijeni ljudsko srce. Kada god žena uputi ljepu riječ svome mužu, njegova ljubav prema njoj se poveća, pogotovo ako se radi o riječima koje imaju posebnu poruku, koje su iskrene i koje dolaze iz srca koje ga voli!!!

Gospode Boze! :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Citiraj:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Citiraj:

a nema u islamu ono "boli me glava večeras"
Citiraj:
43-da žena ne priča o njihovom intimnom životu i da drugim ženama opisuje intimne radnje;

vjerovatno i sam allah zna da je ovo naprosto nemoguće....žene miaju "trač" gen

Sve u svemu ljepo se nasmijah...ovo je skoro pod humor moglo zapasti....
I da ne bih se složio bar sa 90% stvari (onako na prvu), ako ne i sa svim....al uljepša mi dan ovaj spisak...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 19:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
ubilo se za podforum duhovnost i religija :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
97 osobina koje muskarav voli kod svoje supruge....hm

Neki ovdje vjerovatno ne vole
Dzontra Volta je napisao:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:

S toga se u profil doticne osobe mogu napisati potpuno suprotne osobine...

23- da ne cuje od svoje zene kako je muskarac njenih snova ( vjerovatno zeli cuti kako su drugi muskarci-muskarci njenih snova)

37- da mu se ne odazove kad je pozove u postelju ( jer sto bi ima on malo parica a blue hausa koliko god hoces...za sitnu lovu uvjek se kupi zadovoljstvo)

43- naravno da zena svakom prica o njihovom intimnom zivotu sto prelazi domen kulture i morala cak i kod najokorijelih ateista

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Pa eto.. Haman 100 osobina koje opisuju idealnu ženu. Pošto muškarac po islamu ima više obaveza vjerovatno bi ga okarekterisale nekih 146 osobina sličnih manira.

A tebi hugolina preporučujem da se udaš za jednog pravog muslimana. Ne onog što ga deklariše samo tradicija ili ime nego onog kome je islam način života i ja ti garantujem sreću .

Ozbiljno ! :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
114_AhmeD je napisao:
A tebi hugolina preporučujem da se udaš za jednog pravog muslimana. Ne onog što ga deklariše samo tradicija ili ime nego onog kome je islam način života i ja ti garantujem sreću .

Jesu li "pravi" muslimani vehabije? Nije provokacija, samo me zanima misljenje. Posto su za Mary-a pravi hriscani Jehovini svjedoci i subotari, pitam jesu li za tebe pravi muslimani mozda vehabije ili slicno, obzirom na slican mentalni sklop i nacin razmisljanja. Jer meni su Bosanski muslimani u redu, samo ovi arapski bas mi se ne cini da su u skladu sa osnovnim ljudskim pravima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Jesu li "pravi" muslimani vehabije? Nije provokacija, samo me zanima misljenje. Posto su za Mary-a pravi hriscani Jehovini svjedoci i subotari, pitam jesu li za tebe pravi muslimani mozda vehabije ili slicno, obzirom na slican mentalni sklop i nacin razmisljanja. Jer meni su Bosanski muslimani u redu, samo ovi arapski bas mi se ne cini da su u skladu sa osnovnim ljudskim pravima.

Musliman je samo musliman, ne proziva se nikad po nacionalnosti ili grupaciji. Kad vidis nekog ko te svojim ponasanjem podsjeca na ashabe Allahovog poslanika a.s , to je pravi musliman.

Salah ad Din (rhm) je digao cijelu vojsku na noge da nađe dijete koje se izgubilo ( i to od kršćanke iz Jeruzelema ) ...... eto ti jedan mali primjer

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nekoliko riječi Muhammeda salallahu alejhi ve sellem:

Najbolji medju vama su oni koji su najbolji prema svojim zenama.(Ahmed)

Najsavrsenija je vjera kod onih muslimana koji su najljepse cudi, a najbolji su medju vama oni, koji su najbolji svojim zenama.(Ibn Hibban)

Prema zenama su velikodusni i pazljivi samo plemeniti ljudi, a zene ponizuju i zlostavljaju samo oni koji su losi i niske naravi.(Ibn Asakir)

Najbolji medu vama su oni koji lijepo postupaju sa svojim zenama i kcerkama.(Ibn Hibban)

Oporucujem vam lijep postupak sa svojim suprugama.(Buhari)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SrnjYYuDfXs[/youtube]

:lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ovo me podsjeća na onaj spisak gdje je neki sveštenik (pop) smišljao isto ovako slične mudrosti.
Kanite se ćorava posla, život i ljubav se ne konzumiraju po pravilima, nego po osjećaju na obostrano zadovoljstvo.
Ako dvoje vole da dube na glavi, pa neka dube, šta kome trećem to ima da smeta?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Oficir s ruzom je napisao:
97 osobina koje muskarav voli kod svoje supruge....hm

Neki ovdje vjerovatno ne vole
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:

S toga se u profil doticne osobe mogu napisati potpuno suprotne osobine...

23- da ne cuje od svoje zene kako je muskarac njenih snova ( vjerovatno zeli cuti kako su drugi muskarci-muskarci njenih snova)

37- da mu se ne odazove kad je pozove u postelju ( jer sto bi ima on malo parica a blue hausa koliko god hoces...za sitnu lovu uvjek se kupi zadovoljstvo)

43- naravno da zena svakom prica o njihovom intimnom zivotu sto prelazi domen kulture i morala cak i kod najokorijelih ateista

Jel pokušaj ovo neke provokacije, podbadanja ili šta...jer je jako loše
1.NE POSTOJI MUŠKARAC SNOVA BILO ČIJIH, samim tim žena ne mora lagati, a i da ima iz dana u dan ponavljati je besmisleno, a i muškarac bilo čijih snova bi, kao takav, zahtevao da mu se to ne govori... (meni lično ne mora govoriti iz već navedenih razloga)
2. Ima i žena jadnica svoja prava. To što je muškarac dvadeset četiri sata dnevno, sedam dana u nedelji, trideset dana mjesečno i dvanaest mjeseci godišnje konstantno napaljen ne znači da je i žena. (opet, ja lično i mogu prihvatiti ne kao odgovor, bez ljutnje...velike)
3. kako kome...znam ljude (oba pola) koji ne prestaju drobitio svojim podvizima (ili manjku istih), i onih koji svoje stvari ne djele... to nema veze sa ateizmom, moralom ili bilo čim, jer ukoliko neko želi pričati, a neko to želi slušati, to je razgovor... (meni ne smeta ako iko mene trača, jer sve što radim radim zato što hoćću i ničeg se prema tome ne bih trebao da se stidim, bilo nešto opšta kultura ili ne, inače sam netračam svoje podvige (ili manjak istih), jer nemam potrebu, a ne da mi neki "zakon-smjernica" brani)
Kako nema svaršenog muškarca iz snova tako ni žena ne može sve ovo poštovati, a da li ja te osobine volio (ili ne volio) to je nebitno, jer su većina ako ne i sve nedostižne i manje više nemoguće...pogotovo u današnje vrijeme

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
114_AhmeD je napisao:

Najsavrsenija je vjera kod onih muslimana koji su najljepse cudi, a najbolji su medju vama oni, koji su najbolji svojim zenama.(Ibn Hibban)

Prema zenama su velikodusni i pazljivi samo plemeniti ljudi, a zene ponizuju i zlostavljaju samo oni koji su losi i niske naravi.(Ibn Asakir)

Najbolji medu vama su oni koji lijepo postupaju sa svojim zenama i kcerkama.(Ibn Hibban)

eto slazem se s tobom. skroz. zenu treba voljeti i postovati i ljubiti i maziti i paziti...
a haj mi onda objasni kako po "muslimanskom" zakonu (ili kako se drugaciej vec zove) jedan muskarac moze imati vise zena?
u nacelu odmah sve ove gore definicije i pravila padaju u vodu!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
114_AhmeD je napisao:

eto slazem se s tobom. skroz. zenu treba voljeti i postovati i ljubiti i maziti i paziti...
a haj mi onda objasni kako po "muslimanskom" zakonu (ili kako se drugaciej vec zove) jedan muskarac moze imati vise zena?

Evo ti video jedan... Da se o tome pricati 10 dana, neda mi se pisati sad

http://www.youtube.com/watch?v=G4upefLQStg

http://www.youtube.com/watch?v=4er5a4TV ... re=related

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SrnjYYuDfXs[/youtube]

:lol: :lol:

to je konvertit, oni su uvjek najjači definitivno :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Zena koja je ovoliko sposobna i ima barem pola ovih osobina, sto joj treba u zivotu da bude rob nekom muskarcu?
Jel to svrha postojanja? Ne treba nista u zivotu da radi vec da se brine za muza i ugadja njemu?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
cicak je napisao:

sreca tvoja ne zivis u Afganistanu:

Citiraj:
Death sentence was imposed on twenty-three year old Sayed Perwez Kambakhsh, a journalism student from Balkh University, by a court in Mazar e Sharif for distributing an article that questioned why men are allowed to have four spouses in Islam while women may only have one.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
google lazarević je napisao:
Citiraj:
Death sentence was imposed on twenty-three year old Sayed Perwez Kambakhsh, a journalism student from Balkh University, by a court in Mazar e Sharif for distributing an article that questioned why men are allowed to have four spouses in Islam while women may only have one.

Prosta matematika govori da ce 3/4 ili 75% muskaraca onda ostati bez zene :confused1:
Ovo me podsjeca na zivotinjski svijet gdje najjaci muzjak ima mnogo zenki dok ostali nemaju ni jednu. Strasna religija. Ako zbog niceg drugog, zbog ovog nebi vjerovao u tu religiju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 04:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2010, 03:18
ne kapiram kako to da u dvadeset prvom veku jos nikom nije stiglo u glavu zasto je to dopusteno.takve su tad bile okolnosti,mnogo muskaraca je ginulo u ratovima i trebalo je zbrinjavati te silne udovice.ali da se danas jos neko normalan vodi propisom iz sedmog veka,katastrofa....cemu bre?!vi ste sad frajeri pa vam nije dosta jedna?
do kad ce se neka dopustenja od pre vise od 1000 godina i danas koristiti,a svi znamo zasto je to nesto dopusteno?uzaaaaaaas
o spisku ne vredi trositi reci
samo cu se slatko nasmejati :lol: :lol: :lol:
naravno,jedva cekam spisak svih pozeljnih osobina dobrog muskarca

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 04:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2010, 03:18
39-da žena izvrši prvo njegove potrebe i naredbe, a zatim potrebe drugih, pa makar se radilo i o njenoj majci;
verovatno i pre potreba njihove dece na primer
genijalno!kako je lepo biti muskarac u islamu :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 07:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ovo bi mnogi primjenili, bez obzira jesu li vjernici, koji su vjernici ili su ateisti:
Citiraj:

Jer se boje da će njihove žene kroz priču drugih žena shvatiti da njen muž ima malu pišu i da je "Uroš nejaki" po pitanju seksa. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]