banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I to _zoka sto kazes, ali ces priznati da i dalje imas vise od onih sto trenutno imaju ta neka skuplja kola, a nigdje ne rade...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne znam baš...da sam iznad prosjeka onda bih imao i kola i kompjuter,ne bih se vezao za mrežu dvije godine zbog malo boljeg telefona.....Imao bih pasoš,na kraju krajeva.... :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jbg-a, ja ti kazem da si na stabilnijim nogama od mnogih sa Golfom 4...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
The_new_Statesman je napisao:
Goci, poenta je u tom da je ogromnoj vecini ljudi ovih godina komp prilicno nedostupna igracka...

Znam da ima takvih ljudi, ali kompjuter nije vise toliki luksuz kao sto je bio prije 6, 7 god. kada je recimo u mom razredu u gimnaziji kompjuter imalo dvoje troje ljudi, a danas ima 90% a ne bi se moglo reci da svih 90% ili vise da su u odlicnoj materijalnoj situaciji. Mislim nije komp pokazatelj ekonomske situacije. Imas polovnjake, slabije masine koje ne kostaju mnogo. Mozda je to sada laptop :D sad kad me napadnu ovi sa laptopom

Руjа je napisao:
Гочи, ниси у праву. Људи деле своје искуство са другима. Наравно, они пишу о томе шта jе битно.

Mislio sam vise na to da ce ljudi reci, npr, kupio sam nove cipele, bio sam na strava koncertu, a nece spomenuti da te godine nisu isli na ljetovanje ili im je usfalilo novca za nesto. Ako sam te dobro shvatio.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Forumas je svemocno bice!
Isto kao i "moja baba". :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Racunar, ma koliko jeftin bio + broadband internet (koji koristi 95% forumasa) = sasvim dovoljno da nas stavi iznad socijalnih slucajeva. Sve ostalo su manje-vise nijanse. Nisam primjetio nikoga na forumu da posebno odudara od nekog prosjeka sto na forumu, sto uopste u zivotu (barem sto se tice ljudi koje ja licno poznajem).

To da smo pametniji od ostatka ljudske populacije .. se podrazumijeva :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
V@nja je napisao:
Racunar, ma koliko jeftin bio + broadband internet (koji koristi 95% forumasa) = sasvim dovoljno da nas stavi iznad socijalnih slucajeva. Sve ostalo su manje-vise nijanse. Nisam primjetio nikoga na forumu da posebno odudara od nekog prosjeka sto na forumu, sto uopste u zivotu (barem sto se tice ljudi koje ja licno poznajem).

Zlatno forumasko pravilo!!!! :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The Forumas-definition

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
V@nja je napisao:

U tome je poenta - mene kad bi neko pitao koliko ljudi studira, ja bi rekao 99% , jer one sto ne studiraju/bez fakulteta - gotovo da i ne poznajem nikoga,tako ispade da stvarno svako studira, dok stvarnost govori drugacije...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Otkako su se pojavili kojekakvi Posjedoni, Prometeji i Apeironi ta cifra se ozbiljno priblizava i 100%, al' to nije tema danasnje price.

Istina je takva kakva je, al' to da smo mi nesto iznad prosjeka i nismo. Svi ovde, bez obzira na broj zimovanja i(li) ljetovanja imaju ovakve ili onakve zivotne probleme - to sto se o njima ne raspreda po forumu ne znaci da isti ne postoje. Jednostavno je stvar izbora o cemu ce se diskutovati. I logicnije mi je da se prica o 'light' temama koje ukljucuju putovanja/izlete/kupovinu nego o nekim teskim zivotnim mukama koje su nas snasle. Ako vec i imam problem, ove ili one prirode, podjelicu ga sa svojim bliznjim jer mi forum sluzi kao razbibriga. Prica o problemima i trazenje rjesenja pod okriljem anonimnosti na internetu na ovom konkretnom forumu pada u vodu jer je u pitanju mali forum gdje 'svak svakoga zna', ali opet rijetko ko je s kim dovoljno dobar da bi podjelio ono sta ga muci, a cak ako to i jeste slucaj uradice to privatno a ne otvarajuci temu na nekom od podforuma.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mi koji smo prosjecni i ne pisemo na turizmu, lifestyleu i ostalim stvarima gdje se radi o skupim putovanjima ili opremi. I ako napisemo ponekad nesto, onda je to uglavnom skromno ili prosjecno, evo ja sam prvi primjer. Dok tamo pisu oni koji imaju, pa se onda stice privid da svi imaju, ali si zanemario nas puno koji ne pisemo tamo sto znaci i da ne uzivamo luksuzne stvari.

Rece ovo, pa onda napisa kako je krkn'o 120KM za fitness opremu :confused3: Po cemu je kupovina kvalitetnijih/skupljih pantalona (lupam .. nebitno ste je od 'luksuza' u pitanju) manje skromna od davanja novca na fitness opremu? Kad se vec hvatamo za slamke ..

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Joj teme, analiziramo imovinsko stanje forumasa na osnovu toga gdje pisu :-?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bezveze .. al' ajd .. kao sto rekoh .. kad se krene hvatati za slamke .. i furati na neku kvazisocijalu/skromnost :-?
Po tome, nas par koji vecinu postova ostavismo na automobilima pricajuci o automobilima od 100+ hiljada eura prosto ne znamo sta bi smo sa silnim novcima koje imamo :roll: :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
može biti, a i ne mora. ali se mora u obzir itekako uzeti standard ljudi koji ne žive u banjaluci, vec u rogatici, vlasenici, foči, ljubinju, srbinju...- odnosno kako žive ljudi u ostatku naše jadne države, kojih ipak, ima daleko više nego u banjaluci. a i u banjaluci ima dosta ljudi koji žive jako teško. od tih ljudi ja mislim da je prosječan forumaš daleko iznad prosjeka. što dalje znaši da je prosječan forumaš iznad prosjeka.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jos samo cekam da pocne prozivka. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
goci master je napisao:
prije 6, 7 god. kada je recimo u mom razredu u gimnaziji kompjuter imalo dvoje troje ljudi, a danas ima 90% a ne bi se moglo reci da svih 90% ili vise da su u odlicnoj materijalnoj situaciji. Mislim nije komp pokazatelj ekonomske situacije. Imas polovnjake, slabije masine koje ne kostaju mnogo. Mozda je to sada laptop :D sad kad me napadnu ovi sa laptopom

Naravno. Prije 6, 7 godina pentium 3 sa 256mb rama je bio 3500km, a sad ga mozes naci za 50km. Znaci jeftiniji je 70 puta. osim toga, ljudi imaju vise para jer je plata veca oko 3 puta nego prije 6, 7 godina sto znaci da je ovaj kompjuter jeftiniji 210 puta. A i laptopi. Laptop je prije par godina bio 2000km ,a sad isti mozes naci za 500. Slicno je i sa autima, samo malo manje je pojeftinjenje. Sta hocu reci. Da su tehnicke stvari pojeftinile, ali je hrana, gorivo, odjeca i osnovne zivotne potrepstine kao struja , voda itd poskupilo i zato je pao standard. Danas vise ljudi moze priustiti kompjuter jer je jeftiniji 200 puta, ali zato je teze priustiti osnovne namirnice koje su poskupile visestruko.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hristove - preostala je samo direktna prozivka. Indirektna je, itekako, bila u uvodnih par postova :?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To ti sad dodje kao kad bih ja krenuo da analiziram mentalno stanje ljudi koji pisu samo na SiE, ili kad bih otisao na Psihologiju i otvarao teme o psihickom stanju vjernika koji pisu na DiR

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
goci master je napisao:
prije 6, 7 god. kada je recimo u mom razredu u gimnaziji kompjuter imalo dvoje troje ljudi, a danas ima 90% a ne bi se moglo reci da svih 90% ili vise da su u odlicnoj materijalnoj situaciji....Mozda je to sada laptop :D sad kad me napadnu ovi sa laptopom

Naravno. Prije 6, 7 godina pentium 3 sa 256mb rama je bio 3500km, a sad ga mozes naci za 50km.

Gde vi zivite?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zasto Hugolina? Sjecam se da je 2002 pentium 3 bio oko 3500km. A tacno je i to da je u prosjeku svaki 10-i mladji covjek imao kompjuter, dok danas ima skoro svaki. Ni ja nisam 2002 imao kompjuter, a 2005 sam pentium 4 platio 1100km koji danas ne vrijedi ni 200km. Zar nije ocigledno pojeftinjenje. Vjerovatno si mlada pa se ne sjecas.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]