banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 08:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2009, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Prije 30 godina u glasu je izasao clanak koji je govorio o tome da je potrebno da se unaprijedi saradnja roditelja i skole. Tj. da roditelji cesce dolaze u skolu i da se interesuju za djecu i rad skole. Ono sto ce ova tehnologija omoguciti je da ce se isti clanak pisati vec za par godina. Koja je potreba da roditelji uopste dolaze u skolu ako imaju pristup dnevniku preko telefona ili racunara. Koja je potreba da dolaze na roditeljske sastanke... Zbog ove tehnologije cemo se svi pretvoriti u robove masina i necemo ni imati potrebu da izlazimo iz kuce, da uzivo komuniciramo sa ljudima i sl. Mislim da ce koristenjem ovoga i povjerenje, u smislu roditelj-dijete, postati nepotrebno. Sto se tice nastavnika samo masa dodatnog posla. A klinci ko klinci, samo cekam dan kad mali hakeri pocnu sami sebi da upisuju ocjene...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 15:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Nov 2009, 11:04
Evo na kraju price sve vece skole u Banja Luci su dobile ovaj servis. Cini mi se da se pravimo mnogo pametni na forumima a nemamo pojma kako to funkcionise u praksi. U svakoj skoli vise od 70% roditelja koristi ovu uslugu jer zeli da zna ocjene svog djeteta sto je potpuno prirodno. Roditelja kosta oko 9 KM na godisnjem nivou sto je manje novca nego sto ga kosta gorivo da dodje dva puta u skolu. Ako je nekome stalo docice posle par losih ocjena, ostali ionako ne dolaze... Pitanje je ko je bio u pravu u ovoj diskusiji na forumu... Mada to nije ni vazno... Vazno je da su roditelji zadovoljni ovom uslugom sto je u praksi i najvaznije... Sve u svemu pokazalo se da vecina postova na ovu temu nema veze sa realnim zivotom...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
WiseGuy je napisao:
Evo na kraju price sve vece skole u Banja Luci su dobile ovaj servis. Cini mi se da se pravimo mnogo pametni na forumima a nemamo pojma kako to funkcionise u praksi. U svakoj skoli vise od 70% roditelja koristi ovu uslugu jer zeli da zna ocjene svog djeteta sto je potpuno prirodno. Roditelja kosta oko 9 KM na godisnjem nivou sto je manje novca nego sto ga kosta gorivo da dodje dva puta u skolu.

Koje skole, konkretno? Taj, iskljucivo SMS servis, mislim da je samo u Elektro skoli.

Citiraj:
Ako je nekome stalo docice posle par losih ocjena, ostali ionako ne dolaze... Pitanje je ko je bio u pravu u ovoj diskusiji na forumu... Mada to nije ni vazno... Vazno je da su roditelji zadovoljni ovom uslugom sto je u praksi i najvaznije... Sve u svemu pokazalo se da vecina postova na ovu temu nema veze sa realnim zivotom...

@WiseGuy, prilicno ste neinformisani za jednog prosvetnog radnika, barem sto se tice ove teme, konkretno, elektronskog dnevnika i SMS servisa, a pisete ovakve stvari. :-?

Talija je napisao:
Bilo je priče prije nekoliko godina da će roditelji preko interneta imati pristup ocjenama i izostancima svog djeteta ali od toga ništa ne bi.
Odgovor je bio da treba vremena da se profesori / nastavnici obuče da bi znali da se služe i unesu sve podatke...

Tali, taj pristup postoji, vec godinu dana, ali je jos uvek u testnoj fazi i nije implementiran u sve skole vec samo u nekoliko osnovnih/srednjih skola u RS.

Konkretno, u Trebinju, Centar srednjih skola Trebinje je ukljucen u ovaj projekat koji se zove eDnevnik.
Sistem nudi roditeljima pristup preko interneta, pristup na poziv-putem govornog automata i SMS izvestaj.
Koristenje je maksimalno pojednostavljeno, tako da nema price o tome da treba dugo nastavnicima da se obuce. Trebas biti mentalno zaostao da ne znas prijaviti na sistem posle obuke, jer pristup je maksimalno pojednostavljen za krajnje korisnike, tj. nastavnike.
Potrebno je samo obezbediti internet prikljucak i jedan kvalitetan racunar i svaka skola moze se ukljuciti u program.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
Sto se tice primjera sadrzaja SMS poruke, htio sam da naglasim da je to povreda privatnosti. Bar je ja tako vidim. Meni sigurno, a posebno djetetu, nikad ne bi bilo ugodno da se privatni podaci o njemu/njoj razmjenjuju putem SMS-a. To je povreda ljudskih prava djeteta kao i svake osobe.
^^piZZdek^^ je napisao:
U potpunosti se slazem sa tobom......Msm nigdje veze..... uznemiravati roditelje na privatni mob...

Na koji nacin je to povreda prava dece? Pa roditelj je taj koji se izjasnjava, zakonski, za bilo koje pitanje i donosi odluke u vezi svog deteta do njegove 18. godine.
SMS usluga je na zahtev roditelja, tacnije, samo oni roditelji koji se prijave za uslugu dobijaju izvestaj o upisima u dnevnik.
SMS se naplacuje 0,22KM, i svaki puni sat sistem salje poruke na one brojeve koji su prijavljeni za primanje SMS-a, ako je bilo nekih unosa za taj JMB(svako dete se u sistemu vodi iskljucivo po JMB), tako da cak ni ta prica o tome kako neko iz m:tel-a moze nadgledati te poruke nema bas puno smisla.

Neko je napisao da se ne slaze sa idejom da svaki nastavnik ima pristup svim svim ucenicima.
Samo oni nastavnici koji predaju odredjenim razredima imaju pristup ucenicima tog razreda u sistemu.

majstorovic je napisao:
Koja je potreba da roditelji uopste dolaze u skolu ako imaju pristup dnevniku preko telefona ili racunara. Koja je potreba da dolaze na roditeljske sastanke... Mislim da ce koristenjem ovoga i povjerenje, u smislu roditelj-dijete, postati nepotrebno. Sto se tice nastavnika samo masa dodatnog posla. A klinci ko klinci, samo cekam dan kad mali hakeri pocnu sami sebi da upisuju ocjene...

Ovo sluzi samo kao stura informacija, a onaj roditelj, koji je dolazio ranije na detaljne informacije o svom detetu, dolazice i dalje. Nikakvi elektronski izvestaji ne mogu zameniti detaljan razgovor sa razrednikom ili nekim predmetnim nastavnikom/profesorom.

Price o nacinu vaspitanja i 100% poverenju izmedju roditelja i dece, to neki mogu da se samo tese time, jer to se u praksi cesto desava ovima koji tvrde "moje nece nikada ovo ili ono, ja znam kako sam vaspitao/la svoje dete..."

Jos da dodam, da ce malim hakerima biti znatno otezan posao, jer ce prvo morati fizicki da provale u prostoriju gde se nalazi racunar sa pristupom, pa onda da provale u sistem, te i da preprave ocenu u klasicnom dnevniku jer i oni ostaju i dalje u upotrebi. :wink:

Eto... a sve se suzdrzavah da se izjasnim na ovu temu. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 08:04 
Početnik
Početnik

"@WiseGuy, prilicno ste neinformisani za jednog prosvetnog radnika, barem sto se tice ove teme, konkretno, elektronskog dnevnika i SMS servisa, a pisete ovakve stvari..."

Hugolina...

nazalost, u potpunosti ste promasili temu. Radi se o potpuno drugoj usluzi, sa potpuno drugacijim nacinom funkcionisanja i nema apsolutno nijednu dodirnu tacku sa E-Dnevnikom, koji je u praksi cisti promasaj kakav se vec dugo nije vidio. Tako da bih toplo preporucio prije ovakvih komentara da jednostavno uzmete obican flajer koji se djeli roditeljima kao informativni materijal pa da onda ovako komentarisete temu.

Skole koje vec koriste SMS-Info Skolu su:

1. Elektrotehnicka skola Banja Luka
2. OS Dositej Obradovic Banja Luka
3. OS Desanka Maksimovic Trn
4. Gimnazija Derventa
5. OS Nikola Tesla Derventa
6. OS Georgios Papandreu Aleksandrovac
7. Tehnicka skola Banja Luka
8. Ugostiteljska skola Banja Luka
9. Tehnoloska skola Banja Luka
10. OS Mladen Stojanovic Laktasi
11. OS Holandija Slatina
12. OS Jovan Cvijic Banja Luka

btw, cijena kostanja je 0,09 KM po primljenoj poruci gdje roditelj dobija informaciju samo onog momenta neposredno po unosu. U praksi roditelja ova usluga za sve informacije nece kostati vise od 9 KM godisnje jer je to prosjecan broj dobijenih ocjena(100 ocjena godisnje). Potrebno je da se roditelj registruje samo jednom i to za citavo skolovanje djeteta a sistem ga kasnije automatski, bez prethodnog zahtjeva obavjestava o promjenama. Naravno ukoliko mu je usluga skupa jednostavno se odjavi sa sistema.

Bilo bi jako fino da se javi neko ko koristi ovaj servis da nam kaze svoje misljenje. Hugolina sada znate malo blize o cemu se radi i malo ste vise informisani, pa ce Vasi slijedeci postovi mozda imati nekog smisla.

Ja kao korisnik ovog servisa dajem ocjenu 10/10.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 08:11 
Početnik
Početnik

Izvinjavam se Hugolini... zaboravio sam da dodam da je jedina postavila tacne i realne komentare vezane za privatnost i prava djeteta, povjerenje na relaciji djete-roditelj, malih hakera i da ovakva vrsta usluge jednostavno nema losih strana. Prvi realan post u tom smjeru. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
WiseGuy je napisao:
U mnostvu slicnih servisa konacno nesto sto funkcionise normalno i nema zavlacenja i lupanja gluposti, registrovanja na netu itd... Nema velike filozofije. Momci razbijaju. Ovo je kod nas novi SMS servis. Posaljete recimo poruku sadrzine "TIP" na broj 065 1225 i dobijete tri predloga sta odigrati danas. Ukoliko ih pratite imaju uspjesnost pogodaka preko 70% sto je extra.

WiseGuy je napisao:
posaljete poruke sadrzine:

TIP na broj 065 1225 i dobijete 3 tipa za danas (ukoliko na kraju poruke pise recimo (1/3) onda posaljete ponovo i dobijete druge tipove.
TIKET i dobijete tiket za danasnji dan.
TIKET KOLA i dobijete tiket za citavo kolo
GOLOVI i dobijete predloge sta da odigrate na golove
OSTALO i dobijete predloge iz kosarke,hokeja itd...

stvarno su dobri. Svaki dan do 09.00 ujutro postavljaju nove tipove za taj dan.

nadam se da cete dobiti nesto na kladionici pomocu ovoga :)

WiseGuy je napisao:
Ja juce dobio sa 5KM 117KM. Prepisao TIKET DANA sa onog novog SMS servisa SMS-TIP

WiseGuy je napisao:
pocinje sa radom neki SMS servis gdje ces dobijati na mobilni poruke o svemu sta se desava u gradu

evo da i ja postavim nešto tačno i realno.
mudri, svi tvoji postovi se odnose na reklamiranje nekog SMS servisa, sve kao neke različite usluge a sasvim slučajno sve na isti broj.
nije problem što se ti reklamiraš, ali fino to reci a ne ovako ko fol nisam ja odavde, čuo ja slučajno i slični šuc-muc fazoni...

ajd me sada iznenadi pa reci da taj ocjene fazon ne ide na taj 065 1225.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 10:33 
Početnik
Početnik

Servis SMS Info Skola kratki kod 065 1223
Servis SMS TIP kratki kod 065 1225
Servis SMS Info City kratki kod 1355

To je SMS provajder. Kao sto vidis svi kratki kodovi su razliciti. Nema veze sa reklamom mada je i to OK. Ne razgovaramo o reklami vec o tome koliko je dobar ili nije servis pod nazivom SMS Info Skola. Takodjer ne vidim nista lose ni u ostalim servisima jer su svi na dobrovoljnoj bazi. Da sam to htio sakriti postovao bi pod razlicitim nalozima, to je bar jednostavno. Opet smo ostali bez konretne price o servisu. Zato na forumu postoje razlicite diskusije. Btw sve ovo je javna informacija koju dobijate na info broj Mtel-a. Reklama nema funkciju jer od toga nemam koristi a vrlo je interesantno da je poceo sa radom jedan normalan SMS provajder na ovim prostorima. A i sam broj postova na ovu temu kaze slicno..

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WiseGuy je napisao:
Hugolina...
nazalost, u potpunosti ste promasili temu. Radi se o potpuno drugoj usluzi, sa potpuno drugacijim nacinom funkcionisanja i nema apsolutno nijednu dodirnu tacku sa E-Dnevnikom, koji je u praksi cisti promasaj kakav se vec dugo nije vidio.

Vala bas, promasila sam, ja pisem o necemu puno ozbiljnijem, a ne o nekoj sarlatanskoj-komercijalnoj, iskljucivo SMS usluzi, radi profita.
Naravno da nema nikakve veze sa eDnevnikom, koji je nesto potpuno drugacije i iza kojeg stoji min. prosvete i kulture.

Citiraj:
Bilo bi jako fino da se javi neko ko koristi ovaj servis da nam kaze svoje misljenje.
Ja kao korisnik ovog servisa dajem ocjenu 10/10.

Grohotom se smejem! Prosvetni radnice! :lol:
Sto ne rece da se prica o tom tvom SMS servisu, sa konkretnim nazivom, a ne o "SMS pracenju svega sto se desava u skolama", uopsteno?! :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znači i ovaj sms dnevnik je na 065 1225...

Citiraj:
Reklama nema funkciju jer od toga nemam koristi

radiš to iz humanizma? :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:03 
Početnik
Početnik

balkanski špijun je napisao:
znači i ovaj sms dnevnik je na 065 1225...

Citiraj:
Reklama nema funkciju jer od toga nemam koristi

radiš to iz humanizma? :lol:

Servis SMS Info Skola kratki kod 065 1223
Servis SMS TIP kratki kod 065 1225
Servis SMS Info City kratki kod 1355

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja jedno a on drugo :lol:

eksplicitno pitanje, da li taj eDnevnik koristi 065 1225 ?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:14 
Početnik
Početnik

Hugolina da li ste probali elektronski dnevnik? Vidjeli u praksi? Da li ste probali SMS Info Skolu? Vidjeli u praksi?

Ne razumijem pozivanje na prosvjetnog radnika...

Ima li iko ista konkretno da kaze povodom servisa ili nema?

Prosvjetni radnik sam prilicno kratko (tek 9 godina) i sticajem okolnosti probao sam i EDnevnik i SMS Info Skolu pa mozda imam neke argumente za razliku od Vas (nazalost).

Za vasu informaciju a to ste vec vjerovatno znali, EDnevnik ima modul slanja SMS-a koji roditelja kosta 0,22 KM po poruci, nema kratki kod i saradnju sa MTel-om, nego roditelji moraju ostavljati broj telefona. SMS Info Skola roditelja kosta 0,09 KM po poruci i u potpunosti je automatizovana pa mi je malo nejasno koja prica ovdje je komercijalna. A da, to vjerovatno znate posto ste "dobro" informisani da je EDnevnik kostao 360 000 KM za 6 skola. SMS Info Skola je potpuno besplatna za skolske ustanove. Ne opterecuje profesore jer oni ne unose ocjene u racunar itd...

Da li stvarno mislite da bi ovo skole prihvatile da ne postoji saradnja sa Ministarstvom? Da li Ministarstvo moze da zabrani roditelju da se informise o ocjenama svog djeteta, na koji god on nacin izabere? Kako onda komentarisete veliko interesovanje roditelja za ovaj servis?

Glas Srpske mislim od prije par dana je imao intervju sa direktorom elektroehnicke skole Banja Luka, procitajte tekst i izjave roditelja i direktora skole...

Nadam se da ce slijedeci post imati nesto konkretno o samoj usluzi. Malo je bezveze da imamo pricu rekla-kazala-mislim povodom ovakve teme.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:18 
Početnik
Početnik

balkanski špijun je napisao:
ja jedno a on drugo :lol:

eksplicitno pitanje, da li taj eDnevnik koristi 065 1225 ?

eDnevnik nema kratki servisni kod. Morate ostaviti broj kod razrednog staresine koji Vas kasnije rucno selektuje i salje poruku.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sa osobama koji se lazno predstavljaju, nemam sta da diskutujem vise.
Kad mi se bude dalo, otvoricu temu, pa da narod moze diskutovati a ne raditi na promociji necega sto nudite.

Neko ko se predstavlja kao prosvetni radnik i ko je "nacuo" nesto o tome o cemu je otvorio temu, a posle se ispostavi da se reklamira po forumu sa razlicitim servisima tog tipa.

Zbilja zalosno.

Citiraj:
Morate ostaviti broj kod razrednog staresine koji Vas kasnije rucno selektuje i salje poruku.

Ne lupaj dalje, Boga ti, kad ne znas.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:29 
Početnik
Početnik

Hugolina kako funkcionise EDnevnik ako nemorate da ostavite broj mobilnog telefona kod razrednog staresine?

Ovdje komentarisemo na temu a ne o tome ko je pise. Reklama na forumu? lol i vise nego amaterski od Vas poslije toliko postova na istom. S obzirom da necete vise komentarisati ovu temu prosvijetlite nas molim kako funkcionise EDnevnik? Kao korisnik eDnevnika zeljno ocekujem da mi kazete kako da ga koristim a vezano je za slanje SMS obavjestenja roditeljima...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Otvoricu temu vezano za eDnevnik, a informacije su iz prve ruke, a ti se mozes ukljuciti kao korisnik, da pitas strucno lice sve sto ti nije jasno, jer vidim da nisi shvatio kako se koristi sistem na obuci koju si morao proci. :D

Pojasni ovo, drugim ljudima, koje mozda zanima:
Citiraj:
btw, cijena kostanja je 0,09 KM po primljenoj poruci gdje roditelj dobija informaciju samo onog momenta neposredno po unosu. U praksi roditelja ova usluga za sve informacije nece kostati vise od 9 KM godisnje jer je to prosjecan broj dobijenih ocjena(100 ocjena godisnje). Potrebno je da se roditelj registruje samo jednom i to za citavo skolovanje djeteta a sistem ga kasnije automatski, bez prethodnog zahtjeva obavjestava o promjenama. Naravno ukoliko mu je usluga skupa jednostavno se odjavi sa sistema.

Kakva je to matematika, da nece kostati vise od 9KM godisnje, za sve informacije, uzimajuci u obzir da je prosek 100 ocena? Gde su tu izostanci?
Da li je cena sa PDV-om ili bez?
Na koji nacin funkcionise taj SMS? Konkretno, korak, po korak?
Cemu kratki broj? Da li roditelji salju SMS sa zahtevom na koji stize povratni SMS sa informacijama?
Daj ljudima neki link na tu vasu uslugu. Imate li prezentaciju na internetu? Gde pise da stoji ministarstvo prosvete ili bilo ko ko stoji iza vas? Kako se zove firma koja je implementirala taj servis u skole?
Kad se reklamiras, daj se potrudi, evo ti dajem priliku, kad vec sam nisi neki marketinski strucnjak. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 12:05 
Početnik
Početnik

Rado cu pojasniti sve sto je meni prezentovano kod instalacije ove aplikacije.

Nismo dobili konkretan odgovor na moje pitanje kako se koristi modul SMS slanja kod eDnevnika. Pitanje je vrlo prosto i jednostavno. S obzirom da ste strucno lice jos jednom molim da nam objasnite sistem funkcionisanja eDnevnika. Unaprijed Hvala :D

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uf, uf, uf....
Najlakse se sada praviti blesav, ne odgovoriti na postavljena pitanja i postavljati kontra pitanja.
Al si se opr'o, svaka ti cast! :lol:

Ja nisam strucno lice, ali uputicu strucno lice na temu o eDnevniku, koju sam otvorila na ovom PDF-u, pa tamo izvoli pitati sve sto te zanima, te kopiraj sve sto si pitao na ovoj temi.
Isto tako nastavi ovde da pises o prednosti sistema koji reklamiras, iako kazes da i ti, ustvari, koristis eDnevnik. Tragikomicno! Sudbina nekada zna biti zbilja zla! :cry:

A, sada te pozdravljam, nepristrasni, prosvetni radnice, koji reklamira razlicite SMS servise na forumu i saljem ti jos i pusu, pride. lol :D
Pa-pa.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 12:21 
Početnik
Početnik

HugoLina je napisao:
Otvoricu temu vezano za eDnevnik, a informacije su iz prve ruke, a ti se mozes ukljuciti kao korisnik, da pitas strucno lice sve sto ti nije jasno, jer vidim da nisi shvatio kako se koristi sistem na obuci koju si morao proci. :D

Pojasni ovo, drugim ljudima, koje mozda zanima:
Citiraj:

Kakva je to matematika, da nece kostati vise od 9KM godisnje, za sve informacije, uzimajuci u obzir da je prosek 100 ocena? Gde su tu izostanci?
Da li je cena sa PDV-om ili bez?
Na koji nacin funkcionise taj SMS? Konkretno, korak, po korak?
Cemu kratki broj? Da li roditelji salju SMS sa zahtevom na koji stize povratni SMS sa informacijama?
Daj ljudima neki link na tu vasu uslugu. Imate li prezentaciju na internetu? Gde pise da stoji ministarstvo prosvete ili bilo ko ko stoji iza vas? Kako se zove firma koja je implementirala taj servis u skole?
Kad se reklamiras, daj se potrudi, evo ti dajem priliku, kad vec sam nisi neki marketinski strucnjak. :D

Evo pojasnjenja kako sve funkcionise...

zakonska obaveza nastavnika je da dodijeli 3 ocjene po polugodistu. Znaci 6 za skolsku godinu iz svakog predmeta. Prosjecan broj predmeta je 13 sto daje 78 obavjestenja za godinu dana. Zakon takodjer propisuje maksimalan broj izostanaka koji bi u ovom slucaju bili max 30 (dana ili pojedinacnih casova)gdje bi ukupan broj poruka poruka bio 108. Znaci to roditelja kosta nesto vise od 9 KM na godisnjem nivou sa uracunatim PDV-om sa maksimalnim brojem obavjestenja sto je rijedak slucaj. Roditelj se registruje samo jednom slanjem SMS sadrzine START (razmak) sifra ucenika (koju dobija od razrednog staresine). Jedna registracija vazi za citavo skolovanje i nije potrebno vise slati nikakve zahtjeve. Svako dobijeno obavjestenje ce mu skinuti 0,09 KM. ukoliko ne zeli da koristi servis posalje STOP. Kratki kod je reper ozbiljnosti koju MTel daje provajderu. Link ne postoji jer nije web aplikacija niti ima bilo kakve veze sa web-om. Nije "nasa" aplikacija. Ja sam samo otvorio temu a ovdje razgovaramo samo o ljudima koji postuju a ne o sadrzaju tema. Firma koja je implemetirala ovo u skole se zove SMS VISION i iz Banja Luke je. Koliko sada vidim na netu stranica im je u fazi izrade jer je to firma registrovana prije par mjeseci.
Sto se tice odobrenja sumnjam cisto da nemaju neku vrstu saradnje sa Ministarstvom. Znate da kratki kod mozete dobiti samo ukoliko imate odobrenje i dozvolu od Ministarstva saobracaja i veza koje je nadlezno u ovom slucaju. Ministarstvo prosvjete je potpuno nova tema ovdje i moje misljenje je da je apsurdno da Vam neko dozvoljava ili ne dozvoljava uvid u ocjene djeteta.
Eto to bi bilo o u kratkim crtama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]