Utopija je napisao:
Sto se tice primjera sadrzaja SMS poruke, htio sam da naglasim da je to povreda privatnosti. Bar je ja tako vidim. Meni sigurno, a posebno djetetu, nikad ne bi bilo ugodno da se privatni podaci o njemu/njoj razmjenjuju putem SMS-a. To je povreda ljudskih prava djeteta kao i svake osobe.
^^piZZdek^^ je napisao:
U potpunosti se slazem sa tobom......Msm nigdje veze..... uznemiravati roditelje na privatni mob...
Na koji nacin je to povreda prava dece? Pa roditelj je taj koji se izjasnjava, zakonski, za bilo koje pitanje i donosi odluke u vezi svog deteta do njegove 18. godine.
SMS usluga je na zahtev roditelja, tacnije, samo oni roditelji koji se prijave za uslugu dobijaju izvestaj o upisima u dnevnik.
SMS se naplacuje 0,22KM, i svaki puni sat sistem salje poruke na one brojeve koji su prijavljeni za primanje SMS-a, ako je bilo nekih unosa za taj JMB(svako dete se u sistemu vodi iskljucivo po JMB), tako da cak ni ta prica o tome kako neko iz m:tel-a moze nadgledati te poruke nema bas puno smisla.
Neko je napisao da se ne slaze sa idejom da svaki nastavnik ima pristup svim svim ucenicima.
Samo oni nastavnici koji predaju odredjenim razredima imaju pristup ucenicima tog razreda u sistemu.
majstorovic je napisao:
Koja je potreba da roditelji uopste dolaze u skolu ako imaju pristup dnevniku preko telefona ili racunara. Koja je potreba da dolaze na roditeljske sastanke... Mislim da ce koristenjem ovoga i povjerenje, u smislu roditelj-dijete, postati nepotrebno. Sto se tice nastavnika samo masa dodatnog posla. A klinci ko klinci, samo cekam dan kad mali hakeri pocnu sami sebi da upisuju ocjene...
Ovo sluzi samo kao stura informacija, a onaj roditelj, koji je dolazio ranije na detaljne informacije o svom detetu, dolazice i dalje. Nikakvi elektronski izvestaji ne mogu zameniti detaljan razgovor sa razrednikom ili nekim predmetnim nastavnikom/profesorom.
Price o nacinu vaspitanja i 100% poverenju izmedju roditelja i dece, to neki mogu da se samo tese time, jer to se u praksi cesto desava ovima koji tvrde "moje nece nikada
ovo ili
ono, ja znam kako sam vaspitao/la svoje dete..."
Jos da dodam, da ce malim
hakerima biti znatno otezan posao, jer ce prvo morati fizicki da provale u prostoriju gde se nalazi racunar sa pristupom, pa onda da provale u sistem, te i da preprave ocenu u klasicnom dnevniku jer i oni ostaju i dalje u upotrebi.

Eto... a sve se suzdrzavah da se izjasnim na ovu temu.