Ilić vratio pištolj
Lider Nove Srbije Velimir Ilić vratio pištolj i dozvolu za nošenje oružja jer ga kako kaže "narod čuva".Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić vratio je večeras pištolj i dozvolu za nošenje oružja koje je dobio u vreme vladavine DOS-a od tadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića.
Ilić je pištolj i dozvolu predao službenicima Policijske uprave u Čačku.
Tom prilikom Ilić je novinarima rekao da vraća pištolj i dozvolu jer nema potrebu da nosi pištolj pošto ga, kako je rekao, "narod čuva".
"Ne želim da budem ubica i da pucam u nekoga. Bolje biti žrtva nego ubica", rekao je Ilić.
Ilić je 5. februara napadnut u centru Beograda. Napadač Dejan Stojadinović udario je Ilića pesnicom u glavu.
"Smejali ste se, mnogi od vas, kad sam rekao da nosim oružje. Evo sad nisam poneo pištolj. Zar je greh ovakvog huligana lišiti života, je li greh to, kad on mene rešava mog života? On me udara javno pred policijom i to mučki u rez gde sam operisan", rekao je Ilić nakon napada.
Na konferenciji za novinare destak dana kasnije, odnosno prvom pojavljivanju posle incidenta u Beogradu, Ilić je rekao da je "video spisak ljudi koji imaju dozvole i oružje" i da mu se sada "gadi da nosi pištolj". Tada je i najvio da će ga vratiti, što je i učinio.
Izvor: RTS