ivaanaa je napisao:
Azalea je napisao:
NE jedno ogromno NE ... znam kako je kad ti se nesto svidi , ali ako nesto stvarno nije uredu ondra treba znati kada odustati. Samo malo procackas po netu i saznas sve sto ti treba. Licno ja , sam zeljela zlatnu ribicu u okruglom akvarjumu... ali kada sam saznala da u toj vrsti akvarjuma ne moze da se prikljuci pumpa i da je sami pakao za ribicu jednostavno sam odustala. Tako i za ovu pasminu kazu da je losa, da se treba kastrirati, da se nesmije razmnozavati, da vlasnik prije uzimanja ovog psa treba da preda dokaze o nekaznjavanju i da su oglasi puni kojekavih jeftinih stenadi koji su mjesavina svega i svacega jednostavno nije prihvatljivo i trebalo bi zakonom zabran.
Imam njemackog ovcara, kojeg sam usvojila iz azila za pse i svima ih toplo preporucujem. :wink:
A nije bilo sanse za drugu vrstu akvariju,jer ako tako lako odustajes od necega sto volis,hmm,ne znam bas da imaju bajne uslove u pet shopovima.
Da imas pit bula isto bi ovo napisala.

,svakome je njegv pas naj naj

!!
Od zlatne ribice sam odustala iz prostog razloga sto nisam u stanju da se ukljucim u sveopstu tiraniju nad zivotinjama, a sto se tice druge vrste ...ipak ne jbg. zeljela sam nju ali nije humano to sto sam zeljela pa sam savim lako odustala,

valjda me mama naucila da ne mogu imati sve sto pozelim

a pored toga imam i macu tako da...

to bi bas bio spoj, pas , maca, i zlatna ribica

Znam da je svakome njegov pas naj naj ali moj primjer je namjenjen tome da navedem kako se ljudi brzo umore od zivotinja i daju ih na usvajanje, od kojih rijetko koja bude usvojena. Moj pas ima sve, i porijeklo i papire a za njega sam dala samo 50KM za usvajanje. Tamo se mogu naci veoma dobri psi po smiejesnim cijenama a pri tome jos napravis i dobro dijelo