banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2010, 09:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Doctor je napisao:
Pitbull je pas koji je po svojim karakteristikama borbeni pas...

Ima ubacene ocne duplje, usi, i ima nesto sto je jako vazno za agresivne pse a to je ceona kost...

Poznato je da sa vremenom ta ceona kost krene urastati i pritiska lobanju a samim tim i mozak, pa ti psi u svojoj starosti dozive ludilo..

Tako da nije nepoznato da pas ubije svog vlasnike bez razloga, ali nije poznato da vecina tih pasa zivi sa vlasnikom 10-ak godina i onda ih napadnu...

Ja mislim da ovakav pas moze koristiti u civlnim svrhama i sl. ali kao kucni ljubimac nikako.

nz... u s i.. usi kao helikopterska krila, koje covjek kupira! kupira da u borbama rivalni pas ne hvata za usi. imaju dva nacina kupiranja. ergo fight i show-style.

ubacene ocne duplje? mi pisemo ovdje o istom psetu?

Slika

Citiraj:
Tako da nije nepoznato da pas ubije svog vlasnike bez razloga, ali nije poznato da vecina tih pasa zivi sa vlasnikom 10-ak godina i onda ih napadnu...

no comment. u pitbull klubu gdje sam, ljudi vec decenijama zive sa pitovima i staffordima.
imamo dosta pitbull deda i baki sa 13/15 godina koji mene drugome uce. a najvise vastitom iskustvu i razvijanju - vlastitog - misljenja, koje kroz aktivan zivot sa ovom rasom odudara od prica rekla/kazala.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 11:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Rikas je napisao:
Јој тебе да ниси случајно керећи психијатар , [

Pa ne moras biti kako ti kazes ,,kereci psihijatar'' da bi shvati da se desavaju neke promjene u ponasanju tvog psa! :D
Jednostavno receno,ne moze svako imati kojeg god psa hoce,pa ne moze djete od 13-14 god.da se sam brine o pitu :roll: -nikako.E tu treba donijetu zakon!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 19:33 
Veteran
Veteran

danas..

http://www.youtube.com/watch?v=gPuONEs6 ... re=channel

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Da se gazde pitbulova ne bi vredjali, kao sto se vredjaju svaki put kad se kaze da je to krvolocna rasa, a i gazde drugih rasa pasa, koje spadaju u krvolocne, predlazem da se raspitate kod veterinara ili nekog drugog strucnjaka o njihovoj pitomosti i sl.

Stavi pitbula sa decom i retrivera (npr.) sa decom, pa ces da vidis koji ce da "popizdi"! Izvinjavam se na recniku, ali stvarno, ko kaze da je pitbul pitom kao retriver, ili skotski ovcar,ili neka druga mirna rasa, taj ne da nema pojma, vec je glup! :angry4:

Pitbul nije pas kog posto poto treba imati uz decu! TACKA!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 20:51 
Veteran
Veteran

sorry, no nijednog psa ne treba - ne smije! ostaviti samog sa djecom. i chihuahua, kako kazes popizdi, i ima zube. thema nije, da li se smije pit ostaviti sam sa djecom.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bennet je napisao:
sorry, no nijednog psa ne treba - ne smije! ostaviti samog sa djecom. i chihuahua, kako kazes popizdi, i ima zube. thema nije, da li se smije pit ostaviti sam sa djecom.

Retriveri su psi koji su potpuno bezopasni. ATema nisu deca, ali je tema psi, pa mi reci, da li bi da imas psa koji je sposoban da ubije?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 21:08 
Veteran
Veteran

ja - imam pitbulla, te uzgajamo mopsa i stafforda. ja - zivim iz dana u dan sa tim psima.
i da, imam dijte, i da - ni sa retriverom ga necu ostaviti samo u kuci. izjava da je retriver totalno bezopasan - je naivna.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bennet je napisao:
ja - imam pitbulla, te uzgajamo mopsa i stafforda. ja - zivim iz dana u dan sa tim psima.
i da, imam dijte, i da - ni sa retriverom ga necu ostaviti samo u kuci. izjava da je retriver totalno bezopasan - je naivna.

Svaki pas se brani kad je u opasnosti. Ali ne mozes da poredis retrivera sa svojim rasama, tvoji pso spadaju u krvolocne pse. A ti se ljuti kolik god hoces, a najbolje je da popricas sa veterinarom.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 23:33 
Veteran
Veteran

ne ljutim se :wink:
mozda ti nije bas jasno, no uzgajaci rassnih pasminasu cesce u kontaktu sa strucnim veterinarom, nego neko ko svake pete ide na vakcinu sa svojim psetom.

pas ne mora da bude u opasnosti, te odbranom da ozlijedi dijete.
vjerovatno znas kako pas reaguje kad se igra i veseli. pas velicine i tezine da ga ponovo navedem, retrivera takodjer je u stanju da ozlijedi dijete, jednostavnim ponasanjem.
zasto se ozljede - samo vide u ugrizu. bilo koji veliki pas je u stanju da obori slabijeg jel s namjerom il bez.

nemam namjere dalje kilometarske postove pro pitbull da pisem. nisam missionar. reagovala sam na vecinu - cula kazala mislim znam itd. bez fundiranog znanja.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 10:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
veverushka je napisao:

Retriveri su psi koji su potpuno bezopasni. ATema nisu deca, ali je tema psi, pa mi reci, da li bi da imas psa koji je sposoban da ubije?

Ovo o bezopasnosti nije tačno.Nema potpuno bezopasnog psa.Ima samo pasa sa dužim fitiljom i veselijom ćudi.A svaki pas je sposoban da ubije.Prije dvije godine,otprilike,u Francuskoj je izvršena prva transplantacija lica,ženi koju su sopstveni labradori izgrizli do te mjere.
Pitovi i slične rase imaju kraći fitilj i neke genetske predispozcije da budu opasni ali veći je problem njihova nesreća da je većina njihovih vlasnika nezrela,te da su te pse kupili da bi oni bili žestoki.Ako se pravilno radi sa psom od svakog psa se može napraviti bebica.....ili dobar službeni pas.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 11:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_zoka je napisao:
veverushka je napisao:

Ovo o bezopasnosti nije tačno.Nema potpuno bezopasnog psa.Ima samo pasa sa dužim fitiljom i veselijom ćudi.A svaki pas je sposoban da ubije.Prije dvije godine,otprilike,u Francuskoj je izvršena prva transplantacija lica,ženi koju su sopstveni labradori izgrizli do te mjere.
Pitovi i slične rase imaju kraći fitilj i neke genetske predispozcije da budu opasni ali veći je problem njihova nesreća da je većina njihovih vlasnika nezrela,te da su te pse kupili da bi oni bili žestoki.Ako se pravilno radi sa psom od svakog psa se može napraviti bebica.....ili dobar službeni pas.

Sa ovim se slazem u potpunosti!
Eto neko vece setam retrivericu,nailazi maladji decko,kao lijep pas ali bi on prije nabavio onog opasnog staforda!!
Isto tako jedno djete od svega 12god mi govori kako bi nabavio one opasne pse,kao i pit bulla bi htjeo, pa da mu bude agresivan!

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bennet je napisao:
ne ljutim se :wink:
mozda ti nije bas jasno, no uzgajaci rassnih pasminasu cesce u kontaktu sa strucnim veterinarom, nego neko ko svake pete ide na vakcinu sa svojim psetom.

pas ne mora da bude u opasnosti, te odbranom da ozlijedi dijete.
vjerovatno znas kako pas reaguje kad se igra i veseli. pas velicine i tezine da ga ponovo navedem, retrivera takodjer je u stanju da ozlijedi dijete, jednostavnim ponasanjem.
zasto se ozljede - samo vide u ugrizu. bilo koji veliki pas je u stanju da obori slabijeg jel s namjerom il bez.

nemam namjere dalje kilometarske postove pro pitbull da pisem. nisam missionar. reagovala sam na vecinu - cula kazala mislim znam itd. bez fundiranog znanja.

Sad mi je i jasno zasto toliko zestoko branis tu rasu. A ko vodi psa svakih 5 god. na vakcinaciju, taj bi do sad odgovarao krivicno.

Ja nisam rekla da bi pas u samoodbrani povredio dete, vec da bi u samoodbrani reagovao agresivno, pa sad prema kome,... zavisi od toga ko ga maltretira. Ja jos ne cuh da je ijedan retriver ikada povredio nekoga, pogotovo svog gazdu.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 23:14 
Veteran
Veteran

onda malo otvori oci!

i ponavljam - ozlijediti se mozes i u igri sa psom. pogotovo dijete!

da, branit cu - bilo koju rassu - citajuci nebuloze o njima, kao npr da je retriever a p s o l u t n o bezopasan.

sa mojih 20 godina iskustva u odgoju pasa, imam obraza reci da je to vise nego plavooko.

juni 2009, zlatni retriver charly napao vlasnicu i tesko ozlijedio. videoisjecak iz tadasnjih vijesti.
http://www.bild.de/BILD/news/2009/06/24 ... leser.html

Isabelle Dinoire Photos – Labrador Dog Attack Face Transplant http://www.bestgore.com/medical/isabell ... ransplant/

da, plavooko - jer pas, ma koliko ga covijek lomio i udomio ostaje jednim dijelom divlji, i stim ne uracunljiv!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2010, 22:56
NE jedno ogromno NE ... znam kako je kad ti se nesto svidi , ali ako nesto stvarno nije uredu ondra treba znati kada odustati. Samo malo procackas po netu i saznas sve sto ti treba. Licno ja , sam zeljela zlatnu ribicu u okruglom akvarjumu... ali kada sam saznala da u toj vrsti akvarjuma ne moze da se prikljuci pumpa i da je sami pakao za ribicu jednostavno sam odustala. Tako i za ovu pasminu kazu da je losa, da se treba kastrirati, da se nesmije razmnozavati, da vlasnik prije uzimanja ovog psa treba da preda dokaze o nekaznjavanju i da su oglasi puni kojekavih jeftinih stenadi koji su mjesavina svega i svacega jednostavno nije prihvatljivo i trebalo bi zakonom zabran.
Imam njemackog ovcara, kojeg sam usvojila iz azila za pse i svima ih toplo preporucujem. :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

veverushka-i ja sam isto cula za jedan slucaj da je retriver bio jako agresivan,da ga se vlasnik na kraju rjesio!
Najveca greska je ta sto ovi psi,koje mnogi nazivaju, ,, opasnim rasama,, , dospjevaju u pogresne ruke,sto ih mnogi zele jer hoce da pored sebe setaju opasnog psa,da im niko nista ne moze,to je razmisljanje ovih mladjih,dda kazem nafuranih klinaca.
Ako pogledate malo bolje,odgajivacnice npr.staforda,tesko je naci medju njima agresivnog.
isto tako i ljudi koji imaju pit bulla,ne zbog toga sto im je pas ,,mocan,, , nego zbog toga sto vole tu rasu,zbog toga sto im se svidja njihov karakter,njima nije stalo do toga da ih neko gleda na ulici kako setaju pit bula,nego im je stalo do toga da uzivaju sa svojim kucnim ljubimcem,pit bul koji ima takvog vlasnika nije niti ce biti agresivan!
O napadima retrivera,labradora i ostalih kako kazete bezopasnih rasa se ne prica,uvjek su na losem glasu stafordi,pit bul jer se mnogima ne svidja njhov izgled,I na osnovu izgleda oni procjenjuju tu rasu.A preporucila bih tim ljudima druzenje sa ovim rasama bar jedan dan,misljenje bi se promjenilo za 360 stepeni-sigurna sam u to!
Ali vjerujem da je dosta vas imalo bar malo iskustva u svom zivotu,da je zaljucilo da IZGLED VARA!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 00:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Azalea je napisao:
NE jedno ogromno NE ... znam kako je kad ti se nesto svidi , ali ako nesto stvarno nije uredu ondra treba znati kada odustati. Samo malo procackas po netu i saznas sve sto ti treba. Licno ja , sam zeljela zlatnu ribicu u okruglom akvarjumu... ali kada sam saznala da u toj vrsti akvarjuma ne moze da se prikljuci pumpa i da je sami pakao za ribicu jednostavno sam odustala. Tako i za ovu pasminu kazu da je losa, da se treba kastrirati, da se nesmije razmnozavati, da vlasnik prije uzimanja ovog psa treba da preda dokaze o nekaznjavanju i da su oglasi puni kojekavih jeftinih stenadi koji su mjesavina svega i svacega jednostavno nije prihvatljivo i trebalo bi zakonom zabran.
Imam njemackog ovcara, kojeg sam usvojila iz azila za pse i svima ih toplo preporucujem. :wink:

A nije bilo sanse za drugu vrstu akvariju,jer ako tako lako odustajes od necega sto volis,hmm,ne znam bas da imaju bajne uslove u pet shopovima.
Da imas pit bula isto bi ovo napisala. :D ,svakome je njegv pas naj naj :D !!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 08:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Bennet je napisao:
onda malo otvori oci!

da, branit cu - bilo koju rassu - citajuci nebuloze o njima, kao npr da je retriever a p s o l u t n o bezopasan.

sa mojih 20 godina iskustva u odgoju pasa, imam obraza reci da je to vise nego plavooko.

juni 2009, zlatni retriver charly napao vlasnicu i tesko ozlijedio. videoisjecak iz tadasnjih vijesti.

Isabelle Dinoire Photos – Labrador Dog Attack Face Transplant http://www.bestgore.com/medical/isabell ... ransplant/

da, plavooko - jer pas, ma koliko ga covijek lomio i udomio ostaje jednim dijelom divlji, i stim ne uracunljiv!

ovo - neuracunljiv -mislim da nema smisla nikakvog :roll:
pas se ponasa prema svojim instiktima i zakonima copora uvijek a to sto ljudi neznaju govor tijela i ne razumiju hijerarhiju copora pa izazovu reakciju te je tumace kao neuracunljivost je problem ljudi .
Zar zaista mislis da su psi neuracunljivi i nepredvidivi ?
Mislim da je upravo problem u LOMLJENJU kako ti kazes , jer ako lomis psa nemas prijatelja ali ako ga razumijes i postujes onda je to pravo prijateljstvo :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 09:24 
Veteran
Veteran

DARIUS LAND je napisao:
Bennet je napisao:
onda malo otvori oci!

ovo - neuracunljiv -mislim da nema smisla nikakvog :roll:
pas se ponasa prema svojim instiktima i zakonima copora uvijek a to sto ljudi neznaju govor tijela i ne razumiju hijerarhiju copora pa izazovu reakciju te je tumace kao neuracunljivost je problem ljudi .
Zar zaista mislis da su psi neuracunljivi i nepredvidivi ?
Mislim da je upravo problem u LOMLJENJU kako ti kazes , jer ako lomis psa nemas prijatelja ali ako ga razumijes i postujes onda je to pravo prijateljstvo :wink:

upravo tako. i u rukama nerazumne osobe, kojoj je pas samo cool stvar jer je trenutno IN neka rassa - je pas neuracunljiv. Jer taj sigurno nece ni pokusati psa da razumije. nego kad mu postane nekomotan - odbaciti.. sto u slucaju pitbulla zavrsi sa pricom - nap'o me...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 10:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2010, 22:56
ivaanaa je napisao:
Azalea je napisao:

A nije bilo sanse za drugu vrstu akvariju,jer ako tako lako odustajes od necega sto volis,hmm,ne znam bas da imaju bajne uslove u pet shopovima.
Da imas pit bula isto bi ovo napisala. :D ,svakome je njegv pas naj naj :D !!

Od zlatne ribice sam odustala iz prostog razloga sto nisam u stanju da se ukljucim u sveopstu tiraniju nad zivotinjama, a sto se tice druge vrste ...ipak ne jbg. zeljela sam nju ali nije humano to sto sam zeljela pa sam savim lako odustala, :) valjda me mama naucila da ne mogu imati sve sto pozelim :wink: a pored toga imam i macu tako da... :cat: to bi bas bio spoj, pas , maca, i zlatna ribica :D

Znam da je svakome njegov pas naj naj ali moj primjer je namjenjen tome da navedem kako se ljudi brzo umore od zivotinja i daju ih na usvajanje, od kojih rijetko koja bude usvojena. Moj pas ima sve, i porijeklo i papire a za njega sam dala samo 50KM za usvajanje. Tamo se mogu naci veoma dobri psi po smiejesnim cijenama a pri tome jos napravis i dobro dijelo :fadein:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

E ma ja sam mislila na drugu vrstu akvariijuma,jer si rekla da ne moze stati pumpa u okrugli,a nisam mislila da uzmes drugu vrstu ribice! :wink:
A i ja stalno govorim ljudima da ako hoce psa samo za kucnog ljubimca,ako ih vec toliko vole,radije da uzmu onog sa ulice(tako sam i ja). :D
A cekaj,platila si psa 50km?!?? :confused4:
Pa ja koliko znam to je bilo besplatno,jos i dobijes te nazovimo papire gdje pise da je pas dobio neke silne vakcine,i onda bi trebalo kod Slavena da imas jelte besplatne preglede,sterilizacije...
Sa ovim smo potpuno skrenuli sa teme,ali me ovo zivo zanima za azil!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]