Pa, malo, mora se
Elem, od pocetka - hladan motor je relativno glasan ali kada se ugrije ne cuje se skoro uopste. Takodje kada se u visoj brzini ubrzava iz nizih obrtaja, na sekundu dvije se cuje tipicno tandrkanje. Ja, doduse, tako ne ubrzavam, ali mladoj se desi
Na auto-putu nisam htio da forsiram ali sam na kratko vozio 180 i jednom sam isprobao ubrzavanje od 120 do 190. Sasvim korektno za tu masu i snagu

Mjenjac je veoooma dugacak (u VI je ~55km/h na 1000rpm) tako da ispod 140 treba prebaciti u V ili cak IV ako zelis dinamicnije da ubrzas. Potrosnja na auto putu je bila 9,4l kada smo isli u planine da bi se ukupna spustila na 8,2 poslije povratka. U obe strane sam vozio konstatnih 140-150 samo sto sam u povratku koristio tempomat, tako da nije bilo cestih ubrzavanja i kocenja

Na pravcu se drzi odlicno, u krivinama solidno, a nagle promjene trake mu bas i ne prijaju - osjeti se da "pliva" na gumama, koje su ruku na srce prilicno visoke (215/65R16).
Na snijegu se vozi fenomenalno i stvarno ga je tesko izbaciti iz ravnoteze ako to bas ne zelis. Znaci - trzaj volanom i gas u pod, i tek tada ide "poprijeko". Uslov je iskljucen ESP jer se inace brzo smiri.
Meni licno je izuzetno udoban - poslije nekoliko sati sna (u petak smo bili na balu

) i predjenih 350km u subotu nisam bio ni malo umoran.
Sva oprema je veoma intuiciona i nema perioda navikavanja - sjedas i skoro odmah znas gdje se sta nalazi.
Vec u subotu se isplatio - zakopao sam se Abarthom ispred garaze jer mi se nije dalo da razgrnem snijeg. Mislio sam da cu da budem pametan i probijem sebi put ali 30cm snijega je reklo da nisam u pravu

Sajla zakacena za kuku i jedan dobar trzaj (bojao sam se da ne spalim kvacilo a kada sam pokusao lagano proklizavao je u snijegu) i vec je bio izvucen