banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: da li je moguce
PostPoslato: 10 Feb 2010, 22:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Feb 2010, 22:05
Ovako studiram fakultet vec 3 godine,prve dvije sam prokockao izlazeci sa rajom po kaficima itd.Sada sam odlucio promjeniti stvari tacnije nakon raskida dugogodisnje veze.Odlucio sam se posvetiti fakultetu i postavio za cilj zavrsenje godine.Medzutim desilo mi se to da su mi oji nasli posao djelom zato sto nisiu sigurni da cu zavrsiti fax djelom zato sto misle da je vrijeme da se osamostalim.Posao je ok i sve to ali se bojim da necu uspjeti sa faxom koji mi je jako bitan.U velikoj sam dilemi jel ako odbijem posao krenem samo sa faxom necu dobiti ni posao ni ista sa druge strane mozda necu uspjeti uskladiti te dvije stvari pa cu izgubiti i jedno i drugo,naravno imam motiva da radim novac ostamostaljenje i vodzenje nekog vlastitog zivota sa druge srane ako sa faxom neuspijem tesko da mogu na nesto vce planirati u zivotu.Zsista nezz sta da radim.............

a da posao je 6 sati rada a vandredan sam student ali obnavljam vec 2 god

Poslednji put menjao archy dana 11 Feb 2010, 21:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: da li je moguce
PostPoslato: 10 Feb 2010, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
archy je napisao:
Ovako studiram fakultet vec 3 godine,prve dvije sam prokockao izlazeci sa rajom po kaficima itd.Sada sam odlucio promjeniti stvari tacnije nakon raskida dugogodisnje veze.Odlucio sam se posvetiti fakultetu i postavio za cilj zavrsenje godine.Medzutim desilo mi se to da su mi oji nasli posao djelom zato sto nisiu sigurni da cu zavrsiti fax djelom zato sto misle da je vrijeme da se osamostalim.Posao je ok i sve to ali se bojim da necu uspjeti sa faxom koji mi je jako bitan.U velikoj sam dilemi jel ako odbijem posao krenem samo sa faxom necu dobiti ni posao ni ista sa druge strane mozda necu uspjeti uskladiti te dvije stvari pa cu izgubiti i jedno i drugo,naravno imam motiva da radim novac ostamostaljenje i vodzenje nekog vlastitog zivota sa druge srane ako sa faxom neuspijem tesko da mogu na nesto vce planirati u zivotu.Zsista nezz sta da radim.............

pa probaj i posao i fax i vidi kako ti ide, ako das maksimalno sve od sebe nema razloga da ne uspije..

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
upisi privatni i nemoj se brinuti... imaces i jare i pare :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
archy je napisao:
U velikoj sam dilemi jel ako odbijem posao krenem samo sa faxom necu dobiti ni posao ni ista sa druge strane mozda necu uspjeti uskladiti te dvije stvari pa cu izgubiti i jedno i drugo,naravno imam motiva da radim novac ostamostaljenje i vodjenje nekog vlastitog zivota sa druge srane ako sa faxom ne uspijem tesko da mogu na nesto vce planirati u zivotu.Zsista nezz sta da radim.............

Nije nimalo lako raditi i studirati. Trebace ti puno volje da uspijes oboje. Novac koji zaradis ce te vuci na drugu stranu, a u isto vrijeme ce te gristi savjest sto ne ucis. Dobra strana je sto si samostalan, losa strana je sto ne znas gdje udaras 90% vremena. :lol: :lol:

Ako postoji opcija da radis part-time, onda je to mozda rjesenje. Sretno.
:wink:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
djelom zato sto nisiu sigurni da cu zavrsiti fax

Nema boljeg nacina da ih ubjedis u suprotno od polaganja par ispita ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 23:56 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto bi ja volio da sam na tvom mjestu, da imam ponudu za posao odmah bi napustio skolu..

izgleda da ces morati malo duze provesti vremena pricajuci sa sobom i vidjeti sta ti je najbolje..sto rece ruza ako je izvodljiva opcija part time vezano za posao onda zaboravi na brige..

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 01:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Ne budali i ne budi lud. Stotine, tacnije hiljade ljudi sa zavrsenim fakultetom cekaju godinama na biruo posao. Ako si se mogao zezati 2 godine, prihvati posao pa vidi, mozes se zezati jos dvije. Fakultet ti je samo papir, u zivotu su bitne veze, ciji si i kako se snalazis, koliko ih je u 50-oj upisalo faks jer im treba papir da zadrze radno mjesto, samo se drzi posla, lako je za fakultet!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 01:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
spavac je napisao:
sto bi ja volio da sam na tvom mjestu, da imam ponudu za posao odmah bi napustio skolu

Ali uzmi u obzir da je posao (danas) varljiva roba. Danas ga imaš - sutra ga nemaš. Posebno ako nemaš papir na kojem piše "diploma".

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 01:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2008, 20:53
zidarR je napisao:
Ne budali i ne budi lud. Stotine, tacnije hiljade ljudi sa zavrsenim fakultetom cekaju godinama na biruo posao. Ako si se mogao zezati 2 godine, prihvati posao pa vidi, mozes se zezati jos dvije. Fakultet ti je samo papir, u zivotu su bitne veze, ciji si i kako se snalazis, koliko ih je u 50-oj upisalo faks jer im treba papir da zadrze radno mjesto, samo se drzi posla, lako je za fakultet!

slazem se sa zidarR-om u potpunosti!da je ovo neka druga drzava mozda bi i trebao razmisliti!nemoj uciniti gresku kao vecina nas!od same diplome se ne zivi vec od poznanstava i novca!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 02:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
archy je napisao:
Posao je ok i sve to ali se bojim da necu uspjeti sa faxom koji mi je jako bitan.

archy je napisao:
prve dvije sam prokockao izlazeci sa rajom po kaficima itd.

:lol: :lol: :lol:
E sad da odgovorim. Pa, ja ne bih stigla radit i studirat... Ako ti se studira, pa ti studiraj.. Al bih prihvatila posao i probala uskladiti vrijeme. Ako ne može, ostavila bih posao. Al možda ti se i pare oslade, ko će ga znati... :evil3: :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 03:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Vader je napisao:
spavac je napisao:
sto bi ja volio da sam na tvom mjestu, da imam ponudu za posao odmah bi napustio skolu

Ali uzmi u obzir da je posao (danas) varljiva roba. Danas ga imaš - sutra ga nemaš. Posebno ako nemaš papir na kojem piše "diploma".

ni diplome nisu sto su bile...danas moras imati prvo vezu pa onda tek diplomu.na zapadu se diploma cijeni, al samo dok ne odes na razgovor.. :lol: eh tu ciko pita "a radno iskustvo"..

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 07:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
zidarR je napisao:

Slažem se u potpunosti.
Može se i raditi i studirati.
Sama sam sebi svjedok da može.
A u mojoj firmi postoji više slučajeva, od kojih ću izdvojiti jedan interesantan:
Čovjek je išao u mašinsku tehničku školu, završivši treći razred i vanredno položio i četvrti (prije je moglo u jednoj školskoj godini da se završe dva razreda) i zaposlio se. Radio je kao maš. tehničar i odluči da upiše vanredno mašinstvo u Mostaru. Radio i studirao i završio.
Donio u firmu diplomu i uz gunđanje da je mostarski fakultet "š" kategorije daju mu neko rukovodeće radno mjesto (neki šef u proizvodnji). Pošto se to i dalje provlačilo (od kolega sa bg faksa), da je mostarski fakultet manje vrijedan, nakon godinu dana rada upiše postdiplomske studije u Beogradu i završi i to i pokaže papire "beogradskim" kolegama. U međuvremenu je prešao na mjesto direktora (manje više nebitnog sektora) to mu je dalo vremena da sprema i doktorat. Doktorira i u periodu koji je uslijedio se više dokazao (van firme) u branši koja nema veze sa mašinstvom.
A prije toga takođe tuđe omalovažavanje ga je "natjeralo" da kupi knjige i ploče (nije tada bilo cd) i uči njemački jezik. Kao kruna svega je uspješno obavljen razgovor sa stranim partnerom i zaključen ugovor.
Napisao je nekoliko knjiga, psihološkog karaktera, koje su bile dobro prodavane.
Sve ovo navodim kao dokaz da se sve može ako se hoće.

A slažem se da je diploma bez iskustva jedno veliko ništa. U prvi mah pomaže da se dođe do zaposlenja ali iskustvo je presudno da bi se ostalo na tom radnom mjestu, pogotovo kod privatnika.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
spavac je napisao:
ni diplome nisu sto su bile...danas moras imati prvo vezu pa onda tek diplomu

Ustvari moraš imati oboje, podjednako.
Ako se na određeno mjesto traži osoba sa diplomom tu se neće moći primiti soba bez diplome bez obzira kakve veze ta osoba imala.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ради и студирај.

Тачно је да притом можеш да заборавиш на слободно време и зајебанцију али то је живот.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa zavisi koji je fakultet. Ako si na nekom na kome imaš vježbe (laboratorijske) poslije predavanja, pa ostaneš od jutra do mraka, onda ne vidim kako bi mogao uskladiti posao i fakultet. Od ove godine po novom zakonu uvode i vanredno studiranje, možda ti u tome leži rješenje.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 20:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
filozof sa vrbasa je napisao:
Od ove godine po novom zakonu uvode i vanredno studiranje, možda ti u tome leži rješenje.

Taman htjedoh komentarisati.Po trenutnom zakonu o obrazovanj,zbog obaveze prisustvovanja predavanjima,ne možeš i studirati i raditi.Jedino ako imaš neki super fleksibilan posao.Nindže su ukinule vanredno studiranje.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 20:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
_zoka je napisao:
Od ove godine po novom zakonu uvode i vanredno studiranje, možda ti u tome leži rješenje.

Taman htjedoh komentarisati.Po trenutnom zakonu o obrazovanj,zbog obaveze prisustvovanja predavanjima,ne možeš i studirati i raditi.Jedino ako imaš neki super fleksibilan posao.Nindže su ukinule vanredno studiranje.... :roll:

Ne skrnavi ime casnih boraca.
Da, zbog ovog idiotluka trecu godinu cekam da upisem fakultet koji zelim a ne mogu redovno, ovo je uradjeno zasigurno da bi se natjeralo sto vise ljudi u privatne fakultete, jer oni mahom imaju predavanja i vjezbe i u poslijepodnevnim i u vikend terminima, a ruku na srce, ne moras se uopste pojavljivati na 90% privatnih fakulteta = zagarantovan upis zaposlenih osoba, jer ne mogu na drzavni.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 21:11 
Početnik
Početnik

zidarR je napisao:
_zoka je napisao:

Ne skrnavi ime casnih boraca.
Da, zbog ovog idiotluka trecu godinu cekam da upisem fakultet koji zelim a ne mogu redovno, ovo je uradjeno zasigurno da bi se natjeralo sto vise ljudi u privatne fakultete, jer oni mahom imaju predavanja i vjezbe i u poslijepodnevnim i u vikend terminima, a ruku na srce, ne moras se uopste pojavljivati na 90% privatnih fakulteta = zagarantovan upis zaposlenih osoba, jer ne mogu na drzavni.

alo kralju prvo nasao sam posao 6 sati rada,drugo obnavljam godinu vec 2 put3 fkt me zanima jel mi godina ovisi od toga

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 21:12 
Početnik
Početnik

_zoka je napisao:

pa vadreda sam student al obnavljam godinu vec 2 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 03:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
momak, ako ides na npr. gradjevinu, arhitekturu, elektro, medicinu ili neke u rangu tog faxa (masinstvo mi jos pada na pamet), 90% su sanse da neces zavrsiti pored posla od 6h.

ako nisi ni na jednom od ovih par pomenutih evo jednostavnog recepta, ako hoces da zadrzis posao:

- sa rajom izlazi iskljucivo kad proslavljas polaganje ispita, ostatak vremena - zna se.
- raskinuo si vezu, ne ulazi u drugu vezu dok ne budes 1 ispit do kraja faxa.

"Man UP!" i dokazi roditeljima da mozes.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]