banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 04:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ATP/WTA Tour
PostPoslato: 08 Feb 2010, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nema ničeg lošeg u slavljenju svakog poena. To je jednostavno bodrenje i pružanje moralne podrške samom sebi i nema veze sa uzrastom već prije sa psihološkim profilom. Ostatak posta je pretpostavljam u redu, mada sam već odavno digao ruke od praćenja naših teniserki, tako da nisam sasvim u toku :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Nema ničeg lošeg u slavljenju svakog poena. To je jednostavno bodrenje i pružanje moralne podrške samom sebi i nema veze sa uzrastom već prije sa psihološkim profilom.

Pa vjerovatno si u pravu, ali meni se nekako čini da kad uklopimo to njeno radovanje, potom neki infantilan pristup koji ima poslije meča i generalno, slabu procjenu sopstvenih trenutnih sposobnosti, odnosno nemogućnost da se pomiri sa kritikom i prihvati činjenično stanje, da sve to nekako upućuje na neku nezrelost. Mislim da ona nije baše spremna da se nosi sa pritiskom koji joj se nameće, kao jednoj od trenutno najpopularnijih sportistkinja svijeta i da se ona poprilično zagubila u tome. Uz sve to, nije zanemarljiv ni pritisak koji joj se nameće kao sportskoj perjanici zemlje, gdje ogroman broj stanovnika, utjehu za nagomilane socijalne i društvene probleme, traži upravo kroz uspjehe svojih sportista... U takvoj situaciji, u uspjehu te glorifikuju do neslućenih razmjera, a u neuspjehu, maltene si psotavljen u poziciju izdajnika.
Njoj je potreban kompletan remont... Od psihičke, preko fizičke do taktičke pripreme, kako se meni čini...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Njoj je samo potreban povratak samopouzdanja..Ona sad misli da ne moze dobiti nijednu igracicu iz top 100, i svaki mec izgubi prije nego sto izadje na teren. Kako je igrala Fed, Boze pomozi..Znam bar 10 ljudi iz grada koji bi je dobili ladno sa onakvom igrom..Ruka se skratila do minimuma, i to vise ni na sta ne lici..Valjda ne moze gore. Mora poceti igrati poene kao prije, taman gubila sa 12:0. Nek izgubi 10 meceva, 11. ce dobiti. Nema drugog rjesenja..

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 01:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Njoj je samo potreban povratak samopouzdanja..

Misliš da je samo to?
Ona je meni izgledala grozno na terenu, u pogledu igre naravno... Počev od slabog kretanja, servisa. lošeg izbora udaraca i taktički lošeg odigravanja poena. O koncentraciji i da ne govorim. Zato kažem da joj je nasušno potreban trener, koji će kompletno da remontuje njenu igru. Sve to naravno, pod uslovom da je i dalje fokusirana na tenis.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Serva joj je bila katastrofalna.....xy puta se desilo da joj je loptica skliznula iz ruke...njoj treba rad, rad i samo rad.

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 12:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Igranje tenisa, je kao i voznja bicikla. Jednom kad naucis, to je to, ne moze se zaboraviti. Ono sto je za tenis specificno, na kojem god nivou da igras, ako napravis pauzu duzu od 4-5 dana, treba ti u najboljem slucaju pola sata da se vratis u udarac, ali zaboraviti ne mozes, osim mozda kod bas pocetnika. Ne bih rekao da joj fali rada.

Ona nikad nije imala specijalno dobar servis, prosjek. Ovi sada problemi, su kombinacija manjka samopouzdanja, i ako se ne varam, novog trenera.

Samopouzdanje je najveci problem. Dok sam se aktivno bavio tenisom, ako 2-3 turnira zaredom odigram lose, na cetvrtom se ruka refleksno skrati, odustajem od svoje igre, cekam greske, i tome slicno, sto je u 90% situacija pogresna varijanta za vracanje samopuzdanja. Nije da poredim
svoj nivo igre sa vrhunskim igracima, samo pricam o principu, koji se desava skoro svima, osim mozda igracima iz top 40.

Misljenja sam da ona ima 2 izbora. Ili da nastavi sa svojom starom igrom, taman ispala na 7 turnira zaredom u prvom kolu, dok se igra ne vrati, ili da igra ziceraski, eventualno malo slabije turnir, korak po korak.. Ja bih izabrao ovu prvu varijantu.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 13:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Sa njenim kretnjama, druga varijanta pada u vodu... :) Čim se pomjeri, ispada iz poena i mora završiti igru što prije, ali je problem što joj više ne prolazi onaj forehand iz trka, a ni onaj iz mjesta koji joj je i donio sve dobre rezultate koje je imala... J.J. može čekati grešku protivnice jer je veoma pokretna, a i pokazala je da ne zna drugačije igrati... Kad god je trebala završiti meč, ušla je u porbleme jer nije imala hrabrosti i samo je čekala greške. Srećom, može joj se... Ana, s druge strane, mora dominirati u svakom poenu ili ispada... nešto kao Šarapova...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 13:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad god ide na forhend iz trka, ili neku kontra dijagonalu, ona sama sebi govori," Ovo nece proci"...Ubjedjen sam. To mora izbaciti, promasiti takvih 50, 51 ce upasti, i onda ne smije nazad.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
J.J. može čekati grešku protivnice jer je veoma pokretna, a i pokazala je da ne zna drugačije igrati... Kad god je trebala završiti meč, ušla je u porbleme jer nije imala hrabrosti i samo je čekala greške.

Pa ne bih se složila..ne znam da li si uopšte gledao mečeve, dosta je izlazila na mrežu i osvajala poene...

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ja kad vidim kako ove danasnje zene kako igraju voleje mene muka uhvati (cast izuzecima) gore su i od Davydenka od prije godinu i vise dana :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 19:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Ja kad vidim kako ove danasnje zene kako igraju voleje mene muka uhvati (cast izuzecima) gore su i od Davydenka od prije godinu i vise dana :lol:

Mozda najgori primjer je ona Kleybanova. Potpuno nevjerovatno, ama bas nikakvu taktiku nema, niti prati poen, niti gleda na protivnicku stranu, samo buba, pa sta udje udje..I takvih je 80%...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kad god ide na forhend iz trka, ili neku kontra dijagonalu, ona sama sebi govori," Ovo nece proci"...Ubjedjen sam. To mora izbaciti, promasiti takvih 50, 51 ce upasti, i onda ne smije nazad.

Znači ipak psihološka priprema, ali meni se čini da bi mogla da poradi dosta i na taktici, odnosno na pronalaženju nekih rezervnih rješenja, kad standardna igra ne daje rezultate... Sad kad se malo prisjetim, mislim da si u pravu, za njenu nesigurnost pri udarcima. Protiv Klejbanove je recimo u par navrata odigrala vrlo lucidne skraćene dijagonale, koje ova nije mogla da stigne ni u snu, ali bi poslije toga sve usrala lošim servisom ili potpuno nerezonskim izborom rješenja u narednom poenu. Vrhunac je, po meni, bio kad joj je loptica praktično ispala iz ruke pri servisu i to pred kraj meča...
Ono bi i moj stari, vidio kao loš izbačaj pri servisu. Dotični inače tenis prati od prije dva mjeseca, i izjeda moje vitalne organe, komentarima i konstatacijama. Naravno, on se uklopio u opštu euforiju, gdje tenis naglo prerasta segment običnog sporta i postaje pitanje nacionalnog ponosa i opšteg interesa. Fudbal mu očito više nije zanimljiv, a košarka mu je problem zbog složenijih pravila... Tako da ovo dođe kao idealno za njega, a za mene kao potencijalni uzročnik čira...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 00:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vidjecemo koju opciju ce izabrati.Ovo ocigledno nije klasican pad forme, koji se manje vise javi kod svakog vrhunskog sportiste. Samo da ne gubi meceve prije izlaska na teren. Mora forsirati svoju igru, taman ispala sve i jedan turnir u prvom kolu ove godine.

Ja kad god napravim veliku pauzu, prvi mec forsiram kao da sam u top formi. Naravno, pogodim maximalno 20%, izgubim od prosjecnog rekreativca, oni presretni, meni ne smeta :D ..Drugi mec je druga prica.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
MuskoBre je napisao:
Igranje tenisa, je kao i voznja bicikla. Jednom kad naucis, to je to, ne moze se zaboraviti. .

Da, samo sto je nebo i zemlja igrati profesionalno u odnosu na rekreativno...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ала мене то нервира, та као мода, сви сада играмо тенис...
Ма бре до пре 3-4 године о тенису нико није ни причао а камоли играо а сад све сами тенисери...

Ана се сликала у бикинију за неки часопис. Јеееее... А можда би боље било да почне да игра.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Meni je draža u bikiniju... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
MuskoBre je napisao:
Igranje tenisa, je kao i voznja bicikla. Jednom kad naucis, to je to, ne moze se zaboraviti. .

Da, samo sto je nebo i zemlja igrati profesionalno u odnosu na rekreativno...

Princip je isti. Koliko god da si naucio, ne mozes to zaboraviti.

Silvio Dante je napisao:
Ала мене то нервира, та као мода, сви сада играмо тенис...
Ма бре до пре 3-4 године о тенису нико није ни причао а камоли играо а сад све сами тенисери...

Ана се сликала у бикинију за неки часопис. Јеееее... А можда би боље било да почне да игра.

Zasto je toliko cudno da na ovom forumu postoji odredjeni broj ljudi koji poznaju tenis jako jako dobro?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 20:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Slika

Slika

...
http://www.mondo.rs/tg3005/Foto/Ana_Iva ... rated.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=st21OHPZfbU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja mislim da je za nju teniska karijera tuto finito. Živi bili pa videli.

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Nole protiv Kjudinelija

Slika

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra na turniru u Roterdamu meč osmine finala protiv Švajcarca Marka Kjudinelija. Zimonjić i Nestor u konkurenciji dublova sastaće se sa Španskim parom Felisijano Lopes i Tomi Robredo.

Mark Kjudineli je 54. teniser sa ATP liste. Novak se sa njim sastao samo jednom, prošlog meseca na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, gde je Srbin pobedio rezultatom 3:1 u setovima - 3:6, 6:1, 6:1, 6:3.

Novak Đoković sa uspehom je započeo teniski turnir u Roterdamu, pošto je Ukrajinac Sergej Stahovski zbog povrede predao meč pri rezultatu 6:2, 4:1 za srpskog asa.

Titulu u Roterdamu brani Britanac Endi Marej.

Slika

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u konkurenciji dublova sastaće se sa Španskim parom Felisijano Lopes i Tomi Robredo.

Zimonjić i Nestor sastali su se u prvom kolu sa Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim u konkurenciji dublova. "Srpski" derbi pripao je Zimonjiću i Nestoru (7:6, 6:1), dok su Lopes i Robredo bili bolji od Slovaka Polašeka i Čeha Dama (6:4, 7:6).

Izvor: RTS

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]