banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 10:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2011, 14:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Bude cak i publike.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Ne iscudjavam se ja Nikole, nego treba bojkotovati tog lika bas zato da se pokaze kako je investicija na nacin kako to oni hoce da ukradu pare neisplativa. Da ne znam kakvu vezu da ima, prestace primati platu ako ne bude imao clanova...

Problem je upravo u ovome sto muskobre govori - prica se O PLATI za covjeka iz Italije. Halo?! Cuj plata.
Ako hoce momak da vodi macevanje - be my guest, ali vodi ga na nacin da se finansiras iz clanarina, radis to pored svog zaposlenja, a grad i drzava da te putem regularnih tendera finansiraju kao i sve ostale...
Da nece mozda jos uprava floor-balla ili slicnih sportova jos traziti da ima platu od ministarstva?
Pa ionako su nam svi bitniji sportisti glavnih sportova na budzetu drzave.

PS
Slazem se za Carling, ima potencijala za taj sport jer smo imali klizalista po BL (ne znam sta je sa posljednjom klizalackom aktivnoscu), ali u zemlji koja ima potencijal za sportove na ledu bar 5 mjeseci godisnje, a to smo mi, treba i takav sport. Ali opet, sve regularno, a ne sa interesom da se opljacka drzava.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
MuskoBre je napisao:
Bude cak i publike.

ima i raznih disciplina
ekipno
pojedinacno
solo vjezba
a ovi pocetnici prvo moraju da smirglaju i poliraju maceve starijim sportistima
i onda nama dodje talijan da uvodi macevanje

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
Macevanje, karling i sl.sportovi djeci nisu toliko interesantni.

Posebno odgovor za ovo:
nikad ne mozes znati sta djecu moze privuci ili otjerati od sporta. Nedavno sam prisustvovao teniskom treningu, znaci klinci i jos neki rekreativci.
Za klince se jasno vidi da im to nije toliki prioritet u zivotu, cim trener okrene ledja, oni bi se igrali nesto drugo. Standardna djeca.
ALI, veliko ALI - te klince tjeraju roditelji, placaju ogromne pare za te treninge. Taj trener se nesto posebno ne obraca ministarstvu ili gradskoj upravi, jer ima dovoljno finansija da pokrije sebe, iznajmljivanje prostora i sl. I to je sve ok, njemu dobro, ako iznjedri nekog prosjecnog sportistu jos bolje... bitno da djeca nisu na ulici. Tako da sadrzaja treba imati, pa nek djeca biraju, ali ne po svaku cijenu, a pogotovo ne na ledja drzave.
Ok, neko ce reci da je tenis skup i da to tako moze u tenisu. Slazem se, ali zato manji sportovi ako su perspektivni dobijaju kakvu takvu pomoc od nadleznih. Medjutim kod ovog Macevanja ne govorimo o kakvoj-takvoj pomoci nego: odmah sve iz prve spremno na tanjiru...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Pa kolika je plata tom macevaocu mater mu jbm?
Kako smo svi ovako glasni kad treba pljunuti na nesto majko draga..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa kolika god da je, to jednostavno ne moze tako.
ja ne poznajem nikog (a mnogo poznajem ljudi u sportu) a da su po osnivanju kluba odmah poceli dobijati platu za to sto rade.
mislim da u BL postoji 3-4 streljacka kluba i postoje tipa 30-40 godina i nikad niko nije primao platu za to... mozda nekad nesto sitno, neki povremeni honorar, ali to je to.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ja mislim da bi država ne bi trebalo da daje pare bilo kom klubu u bilo kom sportu. Ako nema zainteresovanih sponzora, ako nema dovoljno navijača da bude finansijski održiv, onda klub treba da bude amaterski, jer nema nikakve logike za suprotno. Opet,ako klub ne može živjeti od članarina, znači da nema interesovanja, i nema razloga ni da postoji.

Umjesto razbacivanja para na sve strane, ulagati u poboljšanje infrastrukture u školama, zaposliti dodatni nastavni kadar fizičkog vaspitanja, i većinu sportova upražnjavati preko škola, u vidu sekcija i školskih klubova. Time bi se i umanjila mogućnost za mešetarenja. Mislim da je ovo, dugoročno gledano, daleko bolje i isplativije rješenje.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
dajte ljudi kakvo macevanje, treba svi da se okrenomo raftingu i kakaju. svjetska prvenstva su nam na domacem terenu, a mi ni jedne medalje.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Ja mislim da bi država ne bi trebalo da daje pare bilo kom klubu u bilo kom sportu. Ako nema zainteresovanih sponzora, ako nema dovoljno navijača da bude finansijski održiv, onda klub treba da bude amaterski, jer nema nikakve logike za suprotno. Opet,ako klub ne može živjeti od članarina, znači da nema interesovanja, i nema razloga ni da postoji.

Umjesto razbacivanja para na sve strane, ulagati u poboljšanje infrastrukture u školama, zaposliti dodatni nastavni kadar fizičkog vaspitanja, i većinu sportova upražnjavati preko škola, u vidu sekcija i školskih klubova. Time bi se i umanjila mogućnost za mešetarenja. Mislim da je ovo, dugoročno gledano, daleko bolje i isplativije rješenje.

Slazem se, ali imamo jedan sicusni problem, a to je da je jos iz vremena visokog predstavnika Karla Bilta sponzorisanje udruzenja (sto ukljucuje i sportske klubove) sve stopirano. Volio bih da me neko ispravi, ali ne postoji zakonski regulisan nacin I POVRAT dijela POREZA onima koji su ne samo sponzori, nego se bave i raznim drugim donacijama.
Tipa imas firmu, das 5000km nekom klubu, a onda ti se na kraju godine izvrsi povrat poreza u odredjenom iznosu, npr. 2500KM. Tako si u stvari klub sponzorisao sa samo 2500KM, dok je fakticka pomoc bila 5000.
Ali jasno je zasto su na pocetku stvari postavljene tako da je to onemoguceno, inace bi svaki drugi "biznismen" imao 10ak fiktivnih klubova koje podrzava, te na taj nacin LEGALNO prao novac.
Sigurno je da se moze stvoriti efikasan mehanizam koji bi ovo kontrolisao, ali za to izgleda niti ima volje niti sposobnosti.

Ukratko, nema nikakve postavke u ovoj drzavi koja bi imalo gurala ka tome sportovi dobiju ozbiljnija sponzorstva.

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 03 Nov 2011, 15:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

batica je napisao:
dajte ljudi kakvo macevanje, treba svi da se okrenomo raftingu i kakaju. svjetska prvenstva su nam na domacem terenu, a mi ni jedne medalje.

Aha BAS! Najbolje rafting! Daj da malo ulozimo desetine hiljada KM u RASVJETU TERENA, pa da ta rasvjeta nestane u mraku dan nakon takmicenja. Nemoj biti naivan. Rafting je jedan privatni biznis koji podmazuje jos par glavesina u gradskoj upravi i ministarstvu, te taj jedan mali krug ljudi kupi kajmak i steti gradsko/drzavnom budzetu vise nego iko do sad.
I ako moze sljedeci put Karleusa da bude na Otvaranju Galaksijskog Prvenstva u Rekreativnom Raftingu?

I... Treba li spomenuti da rafting nikad nije, niti ce ikad biti Olipmijski sport?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Decko je samo pitao gde ima macevanje u BL a mi smo kao i sve babetine okrenuli temu na drugu stranu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
batica je napisao:

Aha BAS! Najbolje rafting! Daj da malo ulozimo desetine hiljada KM u RASVJETU TERENA, pa da ta rasvjeta nestane u mraku dan nakon takmicenja. Nemoj biti naivan. Rafting je jedan privatni biznis koji podmazuje jos par glavesina u gradskoj upravi i ministarstvu, te taj jedan mali krug ljudi kupi kajmak i steti gradsko/drzavnom budzetu vise nego iko do sad.
I ako moze sljedeci put Karleusa da bude na Otvaranju Galaksijskog Prvenstva u Rekreativnom Raftingu?

I... Treba li spomenuti da rafting nikad nije, niti ce ikad biti Olipmijski sport?

samo sam pokusao biti ironican. izgleda mi ne ide... :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Slazem se, ali imamo jedan sicusni problem, a to je da je jos iz vremena visokog predstavnika Karla Bilta sponzorisanje udruzenja (sto ukljucuje i sportske klubove) sve stopirano. Volio bih da me neko ispravi, ali ne postoji zakonski regulisan nacin I POVRAT dijela POREZA onima koji su ne samo sponzori, nego se bave i raznim drugim donacijama.
Tipa imas firmu, das 5000km nekom klubu, a onda ti se na kraju godine izvrsi povrat poreza u odredjenom iznosu, npr. 2500KM. Tako si u stvari klub sponzorisao sa samo 2500KM, dok je fakticka pomoc bila 5000.
Ali jasno je zasto su na pocetku stvari postavljene tako da je to onemoguceno, inace bi svaki drugi "biznismen" imao 10ak fiktivnih klubova koje podrzava, te na taj nacin LEGALNO prao novac.
Sigurno je da se moze stvoriti efikasan mehanizam koji bi ovo kontrolisao, ali za to izgleda niti ima volje niti sposobnosti.

Ukratko, nema nikakve postavke u ovoj drzavi koja bi imalo gurala ka tome sportovi dobiju ozbiljnija sponzorstva.

Vjerovatno si u pravu, ne znam kakva je regulativa, ali se to da prepisati od neke dobro uređene države. Mene fascinira način na koji je u SAD organizovan sport. Ovi profesionalci se poklaše, velike pare su u pitanju, lokauti, sranja, ali je zato školski i amaterski sport tako dobro organizovan, da im omogućuje čak uzimanje olimpijskih medalja, iako nemaju profesionalne lige u nekim sportovima.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
batica je napisao:

Pa dobro, ima vremena, samo nek' se ulaže u naše mlade nade raftinga, dok nam fudbaleri/košarkaši kao tinejdžeri odlaze u zapadnu Evropu. Federalci su šampioni u sjedećoj odbojci, krajnje je nepravedno da i mi ne budemo šampioni.. bar u nečemu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I streljastvo je isto govno kao i sve drugo, otimaju pare od drzave i kao cine korist drustvu i gradu... Sve to u isti kos mozes strpati

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog, u jednom od izgleda rijetkih momenata, slazem se s tobom. Streljastvo na nivou RS, a pogotovo grada BL, je na tako niskom nivou upravo zato sto tamo sjede ljudi koji ganjaju samo licni interes.

Popokatepetl:
- prepisati iz drugih drzava? Pa evo, prepisuje ti npr. ostra nula, ili 99% NVO-a u zadnjih 15 godina, a sta imamo? Nesto sto funkcionise na zapadu jako dobro, kod nas kroz taj NVO promovise ili samo licne interese ili teznju da se samo "sad uzmu pare" od stranaca ili drzave, i to je to...
Nisam neki podrzavalac Visokih Predstavnika, ali da Bilt nije to stopirao za vrijeme svog mandata, pa tek tad bi se drzava rastocila na sastavne dijelove (u ekonomskom smislu).

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 20:43 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ma kažem ja vama... NFL, Banjalučke ovce... :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 02:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ulinsky je napisao:
Može li mi neko reći nešto više o ovom sportu ?

I da li ima gdje da se trenira u gradu ili barem rekreativno ?

I da li je kasno da se u 14 godini počnem baviti ovime ?

Hvala svima,ćao :)

ne znam na koji tip macevanja mislis.kod nas imas ovo http://www.sojobodojo.rs.ba/...to ti je nesto najblize kendo-u sto mozes naci na nasim prostorima....
mozes i par knjiga naci(biblioteka,internet) i jos to nadopunis sa youtube,i bices ekspres samuraj(ako imas dovoljno prostora u sobi da se razmases,i spusti roletne da ti se komsije ne smiju)...i da boken moras nabaviti :)
chils je napisao:
MuskoBre je napisao:
Bude cak i publike.

ima i raznih disciplina
ekipno
pojedinacno
solo vjezba
a ovi pocetnici prvo moraju da smirglaju i poliraju maceve starijim sportistima
i onda nama dodje talijan da uvodi macevanje

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 22:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Apr 2012, 16:22
I gdje ovo, na kraju, moze da se trenira u BL?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]