Јагодић најавио казнеDatum: 26.08.2010 21:00
Autor: Глас Српске
БAЊA ЛУКA - У контролној утакмици пред суботњи првенствени окршај са Славијом фудбалери Борца побиједили су друголигаша Врбас са 4:1 (0:1). Тим из Српских топлица водио је послије првих 45 минута, али су у наставку изабраници Владе Јагодића успјели да преокрену резултат и славе убједљиву побједу. Због тога је кормилар чете са Градског стадиона најавио казне играчима.
Иначе прилику на овом сусрету добили су фудбалери који нису играли на "Билином пољу".
- Фудбалери којима сам дао прилику против Врбаса изгледа да нису схватили да су овакве утакмице за њих веома битне, јер им је то прилика да се приближе стартној постави. Због тога сам одлучио да све оне који су играли у првом дијелу сусрета казним, а на који начин, видјећемо са челницима клуба - нагласио је Јагодић.
Штопер Бојан Петрић је приликом постизања изједначујућег гола задобио ударац у кољено, али се не ради о тежој повреди.
- Два пута сам повриједио лијево кољено у само неколико дана. На срећу није ништа озбиљно и спреман сам да се ставим на располагање стручном штабу за меч са Славијом - рекао је Петрић.
У дуелу са Врбасом тројица играча била су на проби: Ирман Хоџић (Јединство, Бихаћ), Драган Михаљевић (Ливно) и везиста Марио Дармопил (Међимурје).
- Хоџића ћемо наставити да пратимо, јер је млад и вријеме ради за њега. Михаљевић и Дармопил у овом тренутку нису нам потребни, а прилику коју су добили против Врбаса нису искористили - истакао је Јагодић.
Веома близу повратка на Градски стадион је некадашњи играч Борца Дарко Малетић. Он је љетос раскинуо сарадњу са Кобленцом из Њемачке и сљедећих дана требало би да потпише уговор. Aко се то деси, био би на располагању стручном штабу за меч шестог кола Премијер лиге БиХ против Сарајева на "Кошеву", који се игра 11. септембра.
Бањалучани су у суботу домаћини Славији у петом колу, а овај сусрет игра се од 19 часова.
Послије овог кола услиједиће пауза од двије седмице у првенству због наступа бх. репрезентације у квалификацијама за Европско првенство. Због тога је шеф стручног штаба Владо Јагодић од управе тражио да се тиму обезбиједи одлазак на седмодневне припреме, а челници клуба трагају за дестинацијом у којој Бањалучани треба да бораве од уторка. Дарко Љубојевић
Некадашњи фудбалер Борца Дарко Љубојевић и званично је именован за спортског директора клуба са Градског стадиона. Он ту функцију обавља како се вратио у Борац, али се као спортски директор службено водио Мухамед Ибрахимбеговић Фишер, који је сада пребачен на мјесто координатора за спортска питања.
Vlado dominira!