shoole je napisao:
Ти ниси схватио поенту. Ја ти пишем о маркетингу једног клуба, ти о губитницима и побједницима.
Шта значи "неки клињо у БЛ навија за Манчестер"? Купиће његов оригинални дрес? Отићи ће на градски дерби у Манчестер? Ако Манчестер пропадне (као што је рецимо пропао други европски великан Нотингем Форест), биће и даље уз Манчестер?
Нема у БЛ навијача великих европских клубова. Неко симпатише сад Манчестер због Видића, неко Интер јер је првак Европе, неко Ливерпул због традиције. Ако неко из БЛ стварно воли неки клуб, то су или Партизан или ФКЦЗ или Борац (барем велика већина).
Али да вам не кварим тему...
Mislim da je uopšte ne kvariš, nego baš lijepo diskutujemo, ali mislim da smo pobrkali lončiće...
Marketing bez dobre podloge (čitaj armije navijača) ne znači ništa, a to možeš da shvatiš i sam, kako posluju šopovi u sklopu trgovačkog centra u Banjaluci, znači ako nemš dovoljan broj pristalica marketing je samo razbacivanje novca, a prisatlice u fudbalu možeš da stekneš tako što ćeš imati prepoznatljiv stil i dobre rezultate... Borac sa malo truda može da ima dobre rezultate u BIH jer je on u ovim okvirima sazreo da svake godine igra evrokupove, to znači da će imati solidne rezultate u okviru BiH, a to opet znači da će djeca početi da navijaju za njega, nadalje, Beograd je daleko od Banjaluke koliko i Udine u Italiji pa recimo ako to tako posmatraš, trošak je otprilike u stotinjak eura veći, ali tamo možeš da vidiš Juventus, Inter, Milan itd itd itd itd, a u Beogradu od dobrog fudbala možeš samo da vidiš reprezentaciju, a od veličine Zvezde i Partizana, je ostalo samo ime, sa tendencijom da i ona sve manje sijaju,dakle, mislio sam da kažem, da je sada povoljen trenutak da se Borac brendira u Banjaluci i stekne armiju navijača kao što su ih nekada ovdje imali Zvezda i partizan...