banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 11:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2008, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Danas me je veoma prijatno iznenadila vijest da se u Banjaluci planira izložba gljiva, i to za par dana :D . Izgleda da je ponovo aktivirana Asocijacija Gljivara RS (AGRES). Moj stari je član Asocijacije pa su njemu javili (i ja sam htio da se učlanim ali su sve aktivnosti misteriozno zamrle prije nekoliko godina)...

U petak očekujemo detaljnija uputstva, uglavnom, u subotu će se ići na teren po gljive, naveče je determinacija i postaljanje a sutradan otvaranje. Izložba će se održati u novom studentskom gradu (bivši centar vojnih škola). U svakom slučaju, planiram da učestvujem u svemu (i, nadam se, da postanem "drug član" :D ).

Dodatne informacije:

Citiraj:
Poslije pet godina pauze, na radost velikog broja gljivara, Asocijacija gljivara Republike Srpske ponovo je aktivna! Danas je Organizacioni odbor na Poljoprivrednom fakultetu u Banjaluci dogovorio detalje oko velike izložbe u kompleksu studentskog kampusa. Pored izložbe gljiva, biće organizovan i veliki broj predavanja na temu gljiva! Vremenske prilike se stabilizuju, gljive niču, gljivari se okupljaju... Sigurni smo da će izložba biti odlična! Za više informacija pročitajte saopštenje Organizacionog odbora u nastavku vijesti.

Poštovani,
Pod pokroviteljstvom Univerziteta u Banjoj Luci, Poljoprivredni fakultet Banja Luka i Asocijacija gljivara Republike Srpske, te funkcionalno zainteresovanih ministarstava Vlade RS, a u saradnji sa medijskim pokroviteljima i ostalim sponzorima organizuju zajedničku manifestaciju:

«GIjive i gljivarstvo Republike Srpske»

Ciljevi manifestacije su:
- Utvrđivanje biodiverziteta gljiva u vremenu najintenzivnijeg plodonošenja
- Organizovanje izložbe gljiva nađenih u prirodi u datim ekološkim, klimatskim i vremenskim uslovima.
- Prikaz trenutnog stanja proizvodnje gajenih gljiva po asortimanu i kvalitetu, te mogućnosti korištenja raspoloživih resursa za proizvodnju gljiva.
- Edukacija stanovništva, prvenstveno mlađih populacija (đaci i studenti) sa značajem gljiva u prirodi i ishrani, te opasnostima po zdravlje i život stanovništva radi nepoznavanja ili površnog poznavanja ove materije.

Aktivnosti povodom ove manifestacije su započele već krajem septembra, dok se najvažniji dio planira za sledeće dane:

11.10.2008. - izlazak na teren, prikupljanje eksponata za izložbu, postavljanje izložbe, eksponata i gajenih gljiva i prerađevina, te gljivarska večera za pokrovitelja, organizatore, sponzore i goste.

12.10.2008. - svečano otvaranje izložbe u 10 časova u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci, a zatim u 12 časova tribina sa odabranim temama.

13.10.2008. - organizovane posjete za studente, školsku i predškolsku djecu.

Takođe vas obavještavamo da smo voljni učestvovati u otvorenim emisijama na radiju i televiziji, te vam se stavljamo na raspolaganje. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije ili želite da potvrdite svoje učešće na ovoj manifestaciji, molimo vas da to učinite na kontakt telefon sekretara Asocijacije gljivara RS +387 65 497-318 (Sanja Stupar) ili na e-mail sanjabl@blic.netOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
S poštovanjem,

Organizacioni odbor

http://www.gljive.com/novosti/vijesti/izlozba_gljiva_u_banja_luci_12._i_13._10._2008./

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Otvaranje sutra u 10 h

Dobrodošli u čudesni svijet gljiva :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
A magic mushrooms?

:P

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Da mi je najesti se vrganja :cry:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ehhh kakvu smo večeru imali večeras nakon postavljanja izložbe... nisam pojma imao da se onoliko različitih vrhunskih jela može spremiti od gljiva :fadein: :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li je istina da se gljive ne smiju podgrijavati?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 12:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Istina je..nazalost!

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hmmm, ne znam, čuo sam za puno hrane da se ne smije podgrijavati, ali ja podgrijavam sve, vjerovatno sam nekad podgrijao i gljive...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veca_vestica je napisao:
Istina je..nazalost!

A razlog je sta? Ako moze medicinsko naucno objasnjenje :D Koje stetnosti, koji radikali/otrovi i sl...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 09:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
do kad to traje, tj. do koliko je sati izlozba? ako sam dobro razumio to je u bivsoj kasarni Vrbas?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam tačno, do danas popodne ili predveče.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 10:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hm znaci u najboljem slucaju mogu stici na zatvaranje :(

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
check this out!
viewtopic.php?f=48&t=39456

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2008, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svaka čast :D a i ja sam dosta fotografisao ali bez umjetničkih pretenzija, samo foto-dokumentacija 8) 8) 8)
Evo nešto slika ovdje:
http://www.mfsforum.com.ba/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=42&t=578&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Danas nisam išao, osjećam se totalno skršeno čitav dan :angry3: , zna li iko do kad je izložba trajala?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
ajkula je napisao:
veca_vestica je napisao:
Istina je..nazalost!

A razlog je sta? Ako moze medicinsko naucno objasnjenje :D Koje stetnosti, koji radikali/otrovi i sl...

Iskreno nisam dublje ulazila u tu problematiku, ali generalno, gljive su tesko probavljiva hrana u pogledu bjelancevina, kojih pored vode ima dosta. A sa druge strane i lako kvarljiva hrana opet zbog tih bjelancevina. Meni je to bilo sasvim dovoljno da ne pokusavam da ih jedem podgrijane. Mada ovako kako si me pitala, mozda malo nepromisljeno izletih sa odgovorom :oops:

Eto za radni zadatak cu si uzeti da ispitam...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]