Vjevoricinus je napisao:
@Fenikx
Znaci, zene ne kupuju muskarcima automobile zato sto bi oni mogli da se razidju i onda bi... to sam i mislio.
Znaci, opet ja ne valjam, na silu pokusavam da stvorim uslove za nesto cega uopste nema ili je u startu uguseno mojom navalentnom prirodom i potrebom da ubrzavam procese u prirodi i drustvu.
Ovo prvo, oko kupovanja auta, stana i ostalog. Gledala sam ljude, meni prilično bliske, koji su poslije rastave braka pravili jedno drugom frku oko toga ona je njemu kupila košulju od 100 km on njoj hlače od 150, pa ona njemu treba da vrati 50 km ili obrnuto, svejedno. (Zamisli tek šta je nastalo kada je trebalo da podijele stan i auto.) A isto znam parove koji su nakon raskida sravnjivali račune. "Ja sam tebi platio ljetovanje, ti meni tako!!!" "Šta hoćeš some jedan, ko ti je onu vješticu od mame u bolnici njegovao, prao i obilazio, to mi nisi platio!" Mislim, grozno je. Nisam nikad živjela ni sa kim, ali mislim da je na samom početku potrebno postaviti neka pravila i neke dogovore. Tj. to planiram da uradim kad bude prilika. Inače, imala sam frku sa frajerima oko tih osnovnih stvari. Ulazimo u crkvu i on hoće meni da plati svijeće. Aman!

Onda se ja ljutim zbog toga, on se ljuti što se ja ljutim i što mu ne dozvolim da plati, šou. Dok fino nismo sjeli i podvukli neke stvari.
A priznaj da bi i većina muškaraca (ako ne i svi) ako bi kupili auto curi i ona ih ostavila, govorili "Kurva, otišla je drugom sa mojim autom. Ili varala me je sa drugim u autu koji sam ja krvavo otplaćivao." To je jednostavno ljudska priroda, Ricinuse, kako god okreneš i ne zavisi od pola.
A za ovo drugo. Hm, ne znam sigruno, ali mislim da između vas dvoje postoji prilično veliki jaz. Ili ga zakopajte (sa obe strane, ako se jedno samo trudi nema vajde) ili pa-pa. Uvijek jedno više voli, jedno se više trudi, to je činjenica iako bismo svi voljeli da je sve jednako. Jednakost je utopija, zlatna ptica, ali ako već ne možeš da je uhvatiš, to ne znači da treba da prestaneš da pokušavaš da je bar na trenutke dodirneš.
Žene su nesigurne u sebe. Nije samo ono što radiš nego to moraš i da kažeš. Džaba ako joj svijet prostreš pred noge, dok ne kažeš "vlim te" i "udaj se za mene" ili "želim ozbiljnu vezu", ne vrijedi. Jednostavno, tako je. Žene se zaljubljuju slušanjem i često više vjeruju lažljivcima zbog slatkorječivosti nego poštenim djelima i namjerama ako nisu izrečene.