banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 10:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10268 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460 ... 514  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2023, 07:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
A možda ni jednima ni drugima nije cilj da ne bude sukoba.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 08:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Može se i tako gledati, ali ipak medjutim, jedni su tražili da se implementiraju Minski sporazumi a drugi su rekli da su im pregovori služili da dobiju na vremenu da naoružaju Ukrajinu. Eto pa sam izvazi. Ako ne vjeruješ meni eno pitaj Merkel.

Je li Stoltenberg neki dan izjavio da nikako nisu mogli da prihvate da se nato ne širi, jbga jače od njih.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Sukob BRICS i NATO je neizbježan. Ovo je samo uvod. Kao 1939. u II sv.ratu. Ostaje da se vidi kako će se provesti Kina u svemu ovome.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Brics nije vojni savez.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Tabako Pit je napisao:
Kako pa nema,u cije ime se ulaze u Ukrajinu, ko cijenu placa? Ta nesretna bijeda zivi na ulici da bi onaj pametni prao pare u Ukrajini i jos tvrde da im je jeftino. :lol: Ta bijeda sto nema za ajfon u Filadelfiji kao i ta sto zivi na ulici u Gradu andjela a ima dolara za granate je isto strana u sukobu. Drugo stvar u Ukrajini je sukob samo eskalirao.

Sve su prilike ovo ce postati moje omiljeno pitanje. :D

Po onom što sam čuo od naših ljudi koji su baš dugo u Njemačkoj (o decenijama se radi) i dobro pamte njene bolje dane, situacija ni tamo nije više zlatna, pogotovo za penzionere, jer mnogo para ide na Ukrajince. Naravno, nije dostiglo Filadlefiju, ali kod Švaba se to i ranije drugačije manifestovalo. Uz to, migranti, LGBTABCD ideologija...
A Švabo ne voli dugo da trpi pad standarda, da ne kažem, nemaštinu.
S padom mogućnosti za zaposlenje i uz ove sumanute ideologije, određen broj naših ljudi tamo, već razmišlja o povratku u postojbinu, kakva god da je.
Dakle, nije moje mišljenje, već samo prenosim.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 11:42 
Veteran
Veteran

Hoće li demokrate zabraniti AFD. Koliko sam ispratio postoji malo problem kud sad usmjeriti gladnog Švabu kojem je do juče dok se grijao na jeftinom Ruskom plinu glavna briga bila kako zaštiti planetu. Ne izgleda mi da je Švabo spreman za istočni front, bar nije još.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Kako pa nema,u cije ime se ulaze u Ukrajinu, ko cijenu placa? Ta nesretna bijeda zivi na ulici da bi onaj pametni prao pare u Ukrajini i jos tvrde da im je jeftino. Ta bijeda sto nema za ajfon u Filadelfiji kao i ta sto zivi na ulici u Gradu andjela a ima dolara za granate je isto strana u sukobu. Drugo stvar u Ukrajini je sukob samo eskalirao.

Po onom što sam čuo od naših ljudi koji su baš dugo u Njemačkoj (o decenijama se radi) i dobro pamte njene bolje dane, situacija ni tamo nije više zlatna, pogotovo za penzionere, jer mnogo para ide na Ukrajince. Naravno, nije dostiglo Filadlefiju, ali kod Švaba se to i ranije drugačije manifestovalo. Uz to, migranti, LGBTABCD ideologija...
A Švabo ne voli dugo da trpi pad standarda, da ne kažem, nemaštinu.
S padom mogućnosti za zaposlenje i uz ove sumanute ideologije, određen broj naših ljudi tamo, već razmišlja o povratku u postojbinu, kakva god da je.
Dakle, nije moje mišljenje, već samo prenosim.
Oni su u kandžama Amera i moraju ih slušati, kao i Japan npr. Naši ljudi razmišljaju u 95% slučajeva o povratku , kad zarade penziju. Jer se puno bolje prođe sa 2-2,5 k € kod kuće nego u DE. A kad njima bude frka za poslove, šta misliš šta će biti kod nas, kojim je 80% para za život ta ista EU, da ne kažem Njemačka.
Činjenica koliko nisu mislili na crne dane, se ogleda evo u jednoj od situacija. Dan danas gro firmi i stanovništva u DE ima kablovski net, o optici se sanja. I kad su bili najjači, prije 10 do 15 godina, nisu htjeli da ulažu masovno u prelazak na bolju infrastrukturu, nego kad dođe frka onda će. Sad, Finska i Estonija imaju bolju uslugu po glavi stanovnika od njih.
Slično je sa željeznicom. Kad su trebali da plaćaju i izgrade mrežu pruga za brze vozove (300-350 km/h) , rekoše da će koristiti postojeće kolosijeke i da pare provuku kroz guzice, socijalne programe , migrante itd. Sad kroz Francusku pičiš poprilično brzo zato što su oni ulagali i imaju odvojenu mrežu brzih vozova, a Nijemcima DB u rasulu. I sad na sve moguće probleme, moraju da zahuktaju vojnu industriju i plaćaju Ukrajinu. Idu malo ružnija vremena , čini mi se....

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 11:59 
Veteran
Veteran

Hajd da iskoristimo njihovu terminologiju,
treba da se oslobodimo zavisnosti od njemačke :lol:

Dobro znam nije to jednostavno ali i Švabo će da istrpi da bi se oslobodio zavisti od Rusije i Kine

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 12:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ko ima penziju u Njemačkpj od 2-2.5k evra? Masa ih ni platu toliku nema.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Doktori i advokati sigurno imaju, zatim malo bolje plaćeni zdravstveni radnici (da nisu obične sestre, njegovateljice i sl.) zatim inženjeri svih tehničkih profila/struka, knjigovođe u biroima za porez, i da ne nabrajam dalje.
A to što kažeš, jbg kad je našeg svijeta po pečalbi uglavnom majstora i nižih stručnih profila kojima su se 25-30 godina uplaćivali minimalci, pa im penzije po 1000 do max 1500 €. Što opet nije malo za naše ex yu prilike ...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 16:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Prosječna penzija za muškarca u Njemačkoj u 2021. godini je bila između 1200 i 1300 evra. Ne penzija za jugoviće nego prosječna penzija. Prosječna plata za informatičara, programera je oko 4000 bruto tako da penziju od 2500 možda ima 1% Njemaca.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2023, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://t.me/intelslava/51510

Ovi smrtni krici ukrajinskog vojnika bi i kamen doveli na ivicu suza.
Nadam se propasti "liberalnog" zapada makar mi konjska kola opet vozali.

A evo još nešto da se život zgadi, neka nesrećna djeca u Estoniji maltretiraju rusku staricu: https://t.me/intelslava/51486

Ovo je već čisti nacizam, kad su i djeca ovoliko zadojena mržnjom da starce napadaju. Ovo je ustašluk.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 01:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Tabako Pit je napisao:
Kako pa nema,u cije ime se ulaze u Ukrajinu, ko cijenu placa? Ta nesretna bijeda zivi na ulici da bi onaj pametni prao pare u Ukrajini i jos tvrde da im je jeftino. :lol: Ta bijeda sto nema za ajfon u Filadelfiji kao i ta sto zivi na ulici u Gradu andjela a ima dolara za granate je isto strana u sukobu. Drugo stvar u Ukrajini je sukob samo eskalirao.

A prije rata nije bilo ovakve sirotinje u USA? Amerika je oduvijek imala ovakve rupcage tj geto dijelove. Plus ovi clanci su iz 2021, prije pocetka rata.

E sad, tacno je da je globalno ekonomska situacija u svijetu gora od kad je poceo rat, zbog vise faktora, ali ovo sto si objavio nema nikakve veze sa ratom.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 05:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Sve statistike govoro o povecanju broja beskucnika u USA. Imperija je prosla svoje zlatno doba 90ih, sad ide silaznom putanjom.

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 08:50 
Veteran
Veteran

lemi_93 je napisao:
Tabako Pit je napisao:

A prije rata nije bilo ovakve sirotinje u USA? Amerika je oduvijek imala ovakve rupcage tj geto dijelove. Plus ovi clanci su iz 2021, prije pocetka rata.

E sad, tacno je da je globalno ekonomska situacija u svijetu gora od kad je poceo rat, zbog vise faktora, ali ovo sto si objavio nema nikakve veze sa ratom.

E Perice, evo da se korigijem, ima veze sa ratom u Ukrajini i sa ratovima koje Amerika finansira i finansirala je širom svijeta a milioni Amerikanaca žive na ulici i nemaju za ajfon.

Evo dali su 80 meleona dolara za borbu protiv ruskog uticaj samo u bejha dali su 5 milijardi da naprave puč u Ukrajini.

Koliko je to šatora vise u gradu Andjela

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 09:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
"Koliko je to šatora vise u gradu Andjela"

A koliko ruskih grobova?

Klasna nejednakost je bila u porastu i prije rata, to je poenta. Tom logikom ovde se moze objaviti i povecanje cijene parizera u Srbiji, povecanje cijena goriva u Njemackoj 2019, jer eto ne zivi se ni u Njemackoj kao prije 20 godina...

A sto se tuce silaznje putanje, Rim je propadao 300 godina prije nego sto je Zapadno Rimsko carstvo propalo, a Istocno je opstalo jos 1000 godina nakon toga. Ne kazem da ce i Amerika opstati jos 1000 ali me ovo sve podsjeca na citat Zeljka Pervana iz Vecernje skole (parafraziram) "Nas su u skoli, na casovima Marksizma, ucili da je zapad pred raspadom, da im je ostalo jos 10 godina do totalnog raspada. Ako 10!"

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 09:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Sad je brzi zivot, sve se brze krece.

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Prosječna penzija za muškarca u Njemačkoj u 2021. godini je bila između 1200 i 1300 evra. Ne penzija za jugoviće nego prosječna penzija. Prosječna plata za informatičara, programera je oko 4000 bruto tako da penziju od 2500 možda ima 1% Njemaca.

Tačno si rekao za statistiku. Te cifre govorim pošto znam par ljudi iz okruženja, pa zato griješim. Kao i kod nas, prosječna penzija 800 i kusur maraka za 40 godina staža, ali koliko ih znamo da imaju toliko i više?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 10:36 
Veteran
Veteran

lemi_93 je napisao:
"Koliko je to šatora vise u gradu Andjela"

A koliko ruskih grobova?

Klasna nejednakost je bila u porastu i prije rata, to je poenta. Tom logikom ovde se moze objaviti i povecanje cijene parizera u Srbiji, povecanje cijena goriva u Njemackoj 2019, jer eto ne zivi se ni u Njemackoj kao prije 20 godina...

A sto se tuce silaznje putanje, Rim je propadao 300 godina prije nego sto je Zapadno Rimsko carstvo propalo, a Istocno je opstalo jos 1000 godina nakon toga. Ne kazem da ce i Amerika opstati jos 1000 ali me ovo sve podsjeca na citat Zeljka Pervana iz Vecernje skole (parafraziram) "Nas su u skoli, na casovima Marksizma, ucili da je zapad pred raspadom, da im je ostalo jos 10 godina do totalnog raspada. Ako 10!"

Jbte koji je ovo kontekst, daj još dolara za granate vidi koliko Ruskih grobova su na dobitku, ovi beskućnici, pa oni i tako rastu

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2023, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Da zapad tone to je sad ocigledno i neupitno. Rat u Ukrajini je samo ubrzao neke procese.
Medjutim ili ali
Ne zaboravit da zapad i Dojcija nece pod vodu sve dok moze da podbaci nekog ispod nogu da stane malo iznad povrsine.
Tesko pogodit gjde smo mi u tom scenariju.

Govorio sam to TNS jos prije Ukrajine da je standard u padu drasssticno....al zalud.

Slusam u programu u jednoj zapadnoj zemlji u vecem gradu tip izdaje dusek u podrumu za $300. Ne sobu, ne krevet vec obicni dusek na podu... :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10268 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460 ... 514  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]