banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 13:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Divna milost
PostPoslato: 18 Nov 2010, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Leona je napisao:
...
Zanima me samo gdje je to procitao da je Isus bio plavokos i plavook, jer to nigdje ne pise.

Vjerovatno je gledao one vjerske sličice u kome je nadrislikar dao maha mašti. Kao npr. ovo:
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... 24&bih=590

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 16:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Sestre,
biće da je pozadina svega toga sasvim drugačija i da je Muhamed Ali poznavao dobro ko šta radi i zašto.
Kao prvo-Taj rezon o plavoj naciji potiče iz jedne specijalne kuhinje koja sad ima svoja predstavništva u svim gradovima bivše nam lepe Juge.
Oni su pokrenuli nauku o evoluciji koju je njihov eksponent lepo progurao i mnogi prihvatili jer su mnogi predsednici slučajno bili članovi to tima.
Kasnije Hitler vodi rat koristeći šablon o plavoj rasi kao ,superiornoj, u odnosu na druge to naravno nije slučajno.
Oni su želeli prikazati da je Isus bio plav sa zelenim očima i da su svi takvi superiorni dok oni ljudi ,drugog reda, samo smetaju i to je način da se Afrika očisti a bogarstvo će već nekako plavokosi podeliti u svoje banke.

Muhamed Ali je to znao i odbija rat koji je izmontiran od onih što im je Bog plav.
U Srbiji ima pesma koja sasvim slučajno i ,naivno, kaže:,,moj Bog ima plave oči,, Ko je samo autor tako dubokoumne pesme?

Činjenica je da Isus uopšte nije bio plav. Muhamed je poznavao bolje neke stvari negop danas mnogi Hrišćani.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Leona je napisao:
Halpert je napisao:
Poznata je njegova izjava, kada su ga pitali zašto pristaje na islam, ''da ne uviđa zašto bi se kao crnac klanjao plavookom i plavokosom Isusu''.

A gdje to pise da je Isus bio plavook i plavokos? :-s
A prorok Muhamed je bio cisti crnac ili kako...?

Taj covjek je totalno pogresno shvatio pojam vjere i religije. Lakse bi bilo da je aboniaro casopis pod nazivom "Casopis za crnce - nema nista plavo ".

Ako mu je to bio razlog, onda ne znam... taj covjek je pun predrasuda. Zanima me samo gdje je to procitao da je Isus bio plavokos i plavook, jer to nigdje ne pise.

Cassius Clay je u ondašnjem gradskom američkom društvu svjedočio i direktnoj i indirektnoj okrutnosti bijelaca kao i njihovim predrasudama, npr. bijela žena znala se vrlo često okoristiti onim klišejem da ju je silovao crnac (što je ponekad znalo biti i istina, ''ljudi su kvarljiva roba'') i na taj način napakostiti cijeloj crnačkoj zajednici, a sve je to itekako nadgledala i Crkva koja je, naravno, više šutjela nego delala. Naravno, pod tim ''Crkva'' ne mislim na ustanove afroameričkih Hrišćana koju su, između ostalih, pohodili Forrest Gump i Benjamin Button :D , jer je ona do Martina Luthera Kinga bila takođe okrutno ponižavana.
U prihvatanju muslimanske vjeroispovjesti kod crnaca najviše je pomogao spomenuti aktivist Malcom X koji je Claya i privatno nagovorio na promjenu vjere, a ovaj se na to odlučio kada mu je karijera u povojima već počela blistati.

Talija je napisao:
Leona je napisao:
...
Zanima me samo gdje je to procitao da je Isus bio plavokos i plavook, jer to nigdje ne pise.

Vjerovatno je gledao one vjerske sličice u kome je nadrislikar dao maha mašti. Kao npr. ovo:
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... 24&bih=590

Svaka čast Talija što si na ovo skrenula pažnju, ovakve lijepe i oku ugodne sličice su prikazi Isusa od strane rimokatolika, plavo-zelene oči, plavo-smeđa kosa, visok rast, manekenska građa... Tako Isusa otprilike prikazuju i pravoslavci (u vizantijskom stilu), ali svi ti načini prikazivanja važnih istorijskih ličnosti i to posebno svetinja vrlo su opasni jer vode u idolopoklonstvo. To govorim iz vlastitih iskustava, ja sam skupljao takve slike i osjećao sam opaku grižnju savjesti i pitao sam se o ovome što sad raspravljamo. Šta nam je potrebno da znamo izgled nekoga koga ćemo (nadajmo se uskoro) vidjeti kad je puno bolje i manje stresno čitati njegovu riječ.
Usput, neka ovjekovječenja biblijskih trenutaka od strane legendarnih slikara iz perioda humanizma i renesanse zaista su neukusna za današnje prilike.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
lavić je napisao:
Sestre,
biće da je pozadina svega toga sasvim drugačija i da je Muhamed Ali poznavao dobro ko šta radi i zašto.
Kao prvo-Taj rezon o plavoj naciji potiče iz jedne specijalne kuhinje koja sad ima svoja predstavništva u svim gradovima bivše nam lepe Juge.
Oni su pokrenuli nauku o evoluciji koju je njihov eksponent lepo progurao i mnogi prihvatili jer su mnogi predsednici slučajno bili članovi to tima.
Kasnije Hitler vodi rat koristeći šablon o plavoj rasi kao ,superiornoj, u odnosu na druge to naravno nije slučajno.
Oni su želeli prikazati da je Isus bio plav sa zelenim očima i da su svi takvi superiorni dok oni ljudi ,drugog reda, samo smetaju i to je način da se Afrika očisti a bogarstvo će već nekako plavokosi podeliti u svoje banke.

Muhamed Ali je to znao i odbija rat koji je izmontiran od onih što im je Bog plav.
U Srbiji ima pesma koja sasvim slučajno i ,naivno, kaže:,,moj Bog ima plave oči,, Ko je samo autor tako dubokoumne pesme?

Činjenica je da Isus uopšte nije bio plav. Muhamed je poznavao bolje neke stvari negop danas mnogi Hrišćani.

Rasizam i fašizam je rak-rana svijeta i dokaz da se brojni ljudi zapravo nemaju straha od Boga, Biblija je trebala do svijuh u svijetu doprijeti i posebno naglasiti Hristove riječi o tome da u Sudnji Dan Bog neće gledati rasu i porijeklo ama baš svakog čovjeka.
I mnogi su bijelci dobro znali da je rat u Vijetnamu dobro osmišljena igra ''ljudi iz sjene'' ali zbog vlastite bojazni da će biti trpani u koš sa ostalim ''bijelim smećem'' ipak su slali sinove u tu samoubilačku akciju protiv Vijetnamaca i Rusa.

Ja mrzim tu glupu kretensku pjesmu koju su otpjevali glumci iz Ateljea 212, primjećuju se neki kontroverzni detalji obzirom da je snimljena tamo negdje tokom rata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]