banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 00:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Bec
PostPoslato: 10 Jan 2005, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Vi koji ste tamo ili koji poznajete grad... Sta bi ste preporucili kao najljepse znamenitosti koje se ne smiju preskociti prilikom posjete ovom gradu? Neke prakticne savjete kako bi sve uspjeli vidjeti sto bolje?

Dosta toga ima na netu, i dosta toga sto istorijski znam ... no interusuju me iskustva onih koji su turisticki vec bili u ovom gradu?

danke schon :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2005, 07:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2004, 15:19
Mene samo zanima zasto svi vi patite za inostranstvom????
Ja imam rodjaka koji je u Svajcarskoj i kad dodje u Republiku Srpsku sav se ozari, kaze nigdje nije ko kod nas....

I mislim da vecina ovih na forumu ovde pati sto nije sad u Srpskoj ili sta ja znam gdje...

CCCC

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2005, 11:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
ja patim najvise :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2005, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Nered je napisao:
Ja imam rodjaka koji je u Svajcarskoj i kad dodje u Republiku Srpsku sav se ozari, kaze nigdje nije ko kod nas....

I mislim da vecina ovih na forumu ovde pati sto nije sad u Srpskoj ili sta ja znam gdje...

CCCC

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2005, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Nered je napisao:

CCCC

Zavisi kako se taj tvoj rodjak uklopio vani.Ako se on OZARI kad dodje u RS ( u ovu bijedu)mogu misliti kako mu je tamo.Ako tamo radi po petnaest sati dnevno naravno da nema vremena ni zasto i onda kad stigne ovdje i docepa se jeftine brlje i pecenice naravno da se ozari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2005, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Nered je napisao:

CCCC

Mislim da si definitivno promasio temu.
Moje pitanje nema uopste veze sa nostalgijom,dijametralno je suprotno i odnosi se na turisticke atrakcije Beca i Austrije.
Molim moderatora da ovo izbrise kao i ovu moju poruku :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2005, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
I moju.

Vrh

Tema posta: Re: Bec
PostPoslato: 17 Jan 2005, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
gipsy_girl je napisao:
Vi koji ste tamo ili koji poznajete grad... Sta bi ste preporucili kao najljepse znamenitosti koje se ne smiju preskociti prilikom posjete ovom gradu? Neke prakticne savjete kako bi sve uspjeli vidjeti sto bolje?

Dosta toga ima na netu, i dosta toga sto istorijski znam ... no interusuju me iskustva onih koji su turisticki vec bili u ovom gradu?

danke schon :wink:

kad dodjes u bec,obavezno obidji Stephans dom-to ti je velika gotska katedrala u samom centru Beca,pored toga ne smije se propustiti ni Schonbrünn-palata Marije Terezije,onda imas ogroman broj gradjevina u uzem centru koje su zaista fascinantne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2005, 08:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
- Schönbrunn
- Belvedere
- Kahlenberg
- Hundertwasserhaus
- Stephansdom
- Museums Quartier sa nekoliko muzeja, mada imas ihahaj muzeja po citavom gradu
- Donauturm (toranj na kojem se na visini od oko 160 m ima restoran i kafic, koji se okrece polako i mozes da vidis citav Bec ispred sebe)

... ima toga jos, al mi sad ne pada na pamet :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2005, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 22:23
Pa ovako,....mnogo toga je vec pomenuto,ja ti mogu samo jos reci da je Bec zaista veliki i prelijep grad naime on se sastoji od 22 bezirka i u svakom od njih imas barem po jednu znamenitost da posjetis.....
zelim ti prijatan boravak i lijepo se provedi....i posjeti Rathaus(vjecnicu) klizaliste koje je danas otvoreno sa malim kucicama internacionalne kuhinje...

pozzz 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2005, 23:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
TT je napisao:
...,ja ti mogu samo jos reci da je Bec zaista veliki i prelijep grad naime on se sastoji od 22 bezirka i u svakom od njih imas barem po jednu znamenitost da posjetis.....
Mala ispravka - Bec ima 23 Bezirka (okruga, kvarta i sl.).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 03:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
gipsy evo i mene u becu pa mogu da ti dam par savjeta ;)
ovde sam tek 2-3 mjeseca i nisam imao vremena da obilazim pa cu ti reci ono sto znam i sto sam vidio...
kao sto su svi rekli grad je prelijep ima strava lijepih, velikih, velicanstvenih gradjevina.
grad se sastoji od 23 bezirka(kvarta, naselja), ovde se obiljezavaju brojevima a ne imenima ;). od 1-9 to je kao uzi dio grada. od 10-23 su uglavnom sve novije gradjevine.
sta trebas da obidjes to je naravno najuzi centar grada u kojem je stephanova katedrala koja je velicanstvena i ogromna... ali istovremeno i zastrasujuca iznutra... zbog svih kipova zivotinja blabla... vidjet ces! oko katedrale su uglavnom setalista tj ulice zatvorene za saobracaj vozila ima dosta exluzivnih kafica i restorana... sa naravno exluzivnim cjenama. kao sto neko rece treba da posjetis muzeje... ja sam do sada bio samo u naturhistorische muzeju... originalan prevod na nas neznam jer mi u bl nemamo takav muzej... :( btw odusevio me je... narocito skeleti dinosaurusa. ako uskoro dolazis, u feb. treba da posjetis rathaus ispred je postavljeno montazno klizaliste predivno je.
posjetio sam i zoo vrt... nije bash nesto u ovo doba godine jer su mnoge zivotinje unutra. ogroman je potrebno je 2-3 sata da se sve obidje i pogleda, a nalazi se odmah pored schonbruna.
takodje, ako te zanima mogla bi da pogledas vivarium, morski akvarijum. u njemu nisam bio ali cu sigurno i to pogledati. nalazi se nedaleko od mariahilfer str. neznam tacno adresu.
ako hoces nesto da kupujes ili mozda samo da gledas cijene ? ;) onda se prosetaj ulicom Mariahilfer str. takodje imas i SCS (shoping city süd), ogroman shoping centar gdje sa na jednom mjestu nalazi vise robnih kuca to je van grada ali se jednostavno i brzo dolazi gradskoprigradskim prevozom. to bi bilo sve cega mogu da se sjetim sada u 3h ujutro... ako mi josh nesto padne napamet javljam se ;)

kad dolazis? mogli bi da se nadjemo ako hoces?;)

pozdrav

p.s.
nikako nemoj da zaboravis ISSEC karticu i index jer su ti na svakom mjestu cijene za studente 50% jeftinije! jedino je pitanje da li priznaju nash index ali to te nista ne kosta, zar ne? ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2005, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Nered je napisao:

CCCC

Kakvi sve primitivci dolaze ovdje....
Ne znam druze da li si ikada cuo za pojma turizam ?
Turista je covjek koji putuje po zemljama i gradovima i obilazi razne znamenitosti i vrijednosti pojedinog grada. E sada,ne radi se tu o tome da neko pati za inostranstvom vec o tome da covjek zeli da ode i da vidi sto vise.Vidis,mnogo ljudi to voli.... Mogao bi i ti da probas ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2005, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Astor_Piazzolla je napisao:
Nered je napisao:

CCCC

Kakvi sve primitivci dolaze ovdje....
Ne znam druze da li si ikada cuo za pojma turizam ?
Turista je covjek koji putuje po zemljama i gradovima i obilazi razne znamenitosti i vrijednosti pojedinog grada. E sada,ne radi se tu o tome da neko pati za inostranstvom vec o tome da covjek zeli da ode i da vidi sto vise.Vidis,mnogo ljudi to voli.... Mogao bi i ti da probas ....

Pusti ga...ipak je patnja kad covjek nije u RS.Muke Isusove,kazem ti ja... :roll: :oops: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
kefalo je napisao:
.. ja sam do sada bio samo u naturhistorische muzeju... originalan prevod na nas neznam jer mi u bl nemamo takav muzej... :(

Prirodno- istorijski muzej ili kako se to kod nas zvalo - Zemljani muzej :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]