Da, znam da mora biti uza, a i bice uza jer sada je 215/55 R16, a na ovo auto ne mogu da stavim manju felugu od R16 (valjda zbog kocnica) tako da je najuza guma koju mogu da nadjem za ovu felugu 205! Ja sam htio 195 i R15 jer bi na taj nacin ustedio i do 100KM po gumi (mislim na esktra zimske gume tipa michelin, dunlop, goodyear...), ali nazalost to nije moguce, a i ovi za par milimetara siru-vecu gumu naplacuju vise preko 100KM, ocigledno samo zato da oderu ove koji imaju bolje auto, sumnjam da je tu nesto do kvaliteta jer se radi o istom modelu gume...
Pa, hocu da nabacim zimske gume na celicne feluge i na taj nacin cu da cuvam i ljetne i zimske gume (montiranje/demontiranje), a i feluge od ostecenja prilikom montiranja, a isto tako aluminijsku od ostecenja tokom zime...i na kraju, manje mi je mucenje kada moram da ih promjenim ljeto-zima mada i tada sve moram da vozim do vulkanizera i vracam kuci ako necu ja sam da mijenjam....
Takodje, ovdje kod nas sve poznate marke guma 205/55 R16 dimenzije su vecinom preko 300KM, najeftinije sto sam nasao je michelin primacy alpin pa3 za 278KM i ova guma je pobjedila na adac.de testu zimskih guma, druga je dunlop sp winter sport 3d i nju za sada samo mogu da nacem kod ICM-a za 309KM tj. u ovom trenutku ni kod njih ih nema...
Dok recimo sava s3 ove dimenzije je ispod 200KM i sada se pitam da li se isplati dati +100KM pa i vise po gumi? Da li su ove poznate marke bas toliko bolje?
Ja sam davno imao michelin zimsku gumu i to samo dvije prve i to bile su polovne i auto je zimi islo nenormalno dobro, moj prijatelj je imao neke druge zimske nove i imao je isto auto kao ja i on nije mogao da dodje do pola uzbrdice, a ja sam uzlazio bez problema iz prve i to polako...ne znam da li je i sada takvo stanje i da li je takav odnos sava-michelin/dunlop jer bi na osnovu ove cijene trebao biti takav...
Pa eto, ako neko ima neke komentare, neka komentarise

ili mozda gdje mogu kupiti ove gume, ali sa boljom cijenom