Evo posto vidim da se dosta toga prica o Alfi i problemima sa elektronikom pa bi volio cuti vasa misljenja. Ja sam licno vozao alfu 1-2god. i za to vreme nikada nisam imao problema sa doticnim. Medjutim cesto sa strane cujem price tipa "Dalje ruke od alfe ili ces svaki drugi dan biti u servisu"...
A evo i zanimljivog posta sa elite security foruma:
U pitanju je Alfa 156
Citiraj:
'98 god.
perfektan izgled i nista lupano al se kvario bukvalno non-stop, ne znam jesam li povezao 5 dana bezbrizne voznje, uvek sam imao zakazano kod majstora ili je vec bio kod majstora ili sam cekao da neki deo stigne iz italije..
za ~5 meseci oko 1400-1500e ulozeno, auto je ii dalje ostao g**** i kvario se, prodao sam ga jednom liku koji ga se otarasio 2 meseca kasnije jer nije mogao da ga servisira, sad ga vozi neki taxista koji je isto pukao dobre pare na odrzavanje..
ono sto kaze pouzdanost, treba da preformulise na (ne)pouzdanost..
e da - nije moja alfa jedina takva, od majstora (elektricara i drugih koji rade sve a ne samo alfe) sam cuo da im gomila njih dolazi i da se sve tako kvare, od elektronike do enormne potrosnje itd.. a alfisti ih naravno hvale.. sto se mene tice - nikad vise.
i odrzavanje je jezivo skupo.. mada dobro oni u bg imaju ok servise a kod nas u NSu su idioti sto verovatno doprinosi ukupnom utisku..
meni je upravo elektronika otkazivala, na kraju je ceo kompjuter crkao ali smo prepakovali sa slupane alfe tako da je kostalo oko 500eur, umesto ~1300 + kod kljucevi i brave na vratima.. ma jezivo.
rekli su mi u servisu da je potrosnja od 22litre na 100km normalna jer "alfa je alfa, ne moze da ide onako a da ne trosi!", a auto je 1800ccm 145ks.. Ovlasceni i najveci servis u NSu
22 litre na 100km ne trosi ni moj merc, koliko se sjecam alfa je trosila oko 12 litara sto jeste puno za 1.4 motor ali opet to nikad nije bila normalna voznja vec non stop cepanje....