banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 02:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jan 2011, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sad sam ga pogledao. Sasvim pristojan, da ne kažem dobar, tim prije što tako nešto uopšte nisam očekivao. Nema tu ništa posebno ali je dobar. Naravno, nije kao Inception, da i ja napravim to poređenje kad su ga i ostali na ovoj temi pravili, mada ne znam zašto uopšte poredite ta dva filma.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Vader je napisao:
Sad sam ga pogledao. Sasvim pristojan, da ne kažem dobar, tim prije što tako nešto uopšte nisam očekivao. Nema tu ništa posebno ali je dobar. Naravno, nije kao Inception, da i ja napravim to poređenje kad su ga i ostali na ovoj temi pravili, mada ne znam zašto uopšte poredite ta dva filma.

Zato što većina nas zna i vjeruje da je Inception bolji film od njega, pa naravno da čudi otkuda tolike kritičarske i ostale pohvale za film koji je isprva izgledao kao prvo osrednje Fincherovo djelo, kojeg je iz ko zna kakvih razloga snimio.
S druge strane, istina je da je Zuckenberg sa svojom pošasti jedna od najomraženijih osoba danas na svijetu, a ovo je kao film gdje ga i ne osuđuju pretjerano, samo pokazuju prevrtljive stvari u američkoj industriji, u ranijim filmovima viđane toliko i toliko puta.
Dakle, angažirani film. A Inception je vizionarski rad krcat inovativnim rediteljskim i scenarističkim rješenjima, filmskom čarolijom, sjajnom muzikom, dizajnom, efektima, odličnom glumom...

U zadnje vrijeme Oscara dobivaju mali angažirani filmovi čiju režiju potpisuju respektabilna imena, prvo Boyle sa Slumdog Millionaireom, pa Bigelow sa The Hurt Lockerom, sada će Fincher. U prva dva slučaja to je i opravdano, ali više bih volio da Fincher osvoji tog dugo priželjkivanog Oscara s nekim ''primjerenijim'' filmom.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 14:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
eption.inc
sFn
:) :) :)

Ovaj clip u kom Zuckenberg govori o najvecem odstupanju izmedju filma i onoga sto se zaista zbivalo je ujedno i najgora stvar u cijeloj prici oko ovog filma. Ne mozes koristiti stvarne osobe, pisati dramu koja treba da bude shvacena kao susta realnost a bukvalno ubacivati lazi kao dramaturske elemente koji ce da pojacaju sukob izmedju i unutar likova. How lame is that? K'o zuta stampa. Koja je razlika? Vise (pametnih) ljudi radi na projektu?

Inception sam gledao na nekom snimku iz kina, pa nisam imao taj problem da ce me raskos slike kupiti :D ... Prica je 0, i vidio sam samo da su se trudili da ubace sto vise modernih filmskih fora u film (time fazoni, no gravity fazoni, poremecno sjecanje fazoni, itd...). Film sklopljen od fazona. Umalo sam zasp'o.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Citiraj:
NEKADAŠNJI PREDSEDNIK FEJSBUKA, Šon Parker, uživao je gledajući film „Društvena mreža“ (The Social Network) u kome ga je glumio Džastin Timberlejk, ali je celu priču nazvao „potpunom izmišljotinom“.

Parker je u filmu predstavljen kao tip koji visi po žurkama i makijavelistički lik koji je impresirao Marka Zakerberga time što je izlazio s devojkom koja je bila model kompanije Victoria's Secret, a kasnije je uhapšen, jer je na žurci povodom obeležavanja milionitog člana Fejsbuka kod njega nađen kokain.

„Film je u potpunosti plod mašte“, izjavio je Parker u razgovoru s piscem Paulom Koeljom za vreme medijske konferencije Digital Life Design (DLD), koja se od 23. do 25. januara održava u Minhenu, odgovarajući na pitanje da li je uživao u filmu. „Kamo sreće da mi je život bio tako zanimljiv. U Silicijumskoj dolini nema modela iz Viktorijine tajne.“

„Deo koji me je najviše frustrirao je onaj u kome lik s mojim imenom, kojeg glumi Džastin Timberlejk, ispisuje ček Eduardu (Severinu) – s kojim sam i dalje u kontaktu – baca mu ga u lice i izbacuje iz zgrade. Taj filmski lik je moralno za svaku osudu.“

Mada se žali na film, Parker je na sceni u Minhenu pokazao da je i dalje opušten u pogledu toga kako je u njemu predstavljen, ponajviše zbog toga što Timberlejkov lik nema veze sa stvarnošću. Ovo znači da su onda u pravu i oni koji su još u oktobru 2010, kad se film pojavio, optužili scenaristu filma da je njegova izmišljotina i odbojni odnos kompjuteraša prema ženama.

Parker je bio suosnivač Napstera, servisa za razmenjivanje muzičkih snimaka koji je zatvoren odlukom suda, zatim mrežnog adresara Plaxo i platforme Causes koja podržava aktivizam Fejsbuka. Trenutno je rukovodeći partner investicione kompanije The Founders Fund iz San Franciska.

Film Društvena mreža osvojio je prošle nedelje tri nagrade Zlatni globus – za najbolju dramu, najbolju režiju (DejvidFinčer) i najbolji scenario (Aron Sorkin) – a veruje se da će pokupiti i nekoliko Oskara. (M.V.)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Eisenberg izvodi svoj nastup na Saturday Night Live, i u kadar mu upadne Andy Samberg obučen kao Mark Zuckenberg, a nedugo potom i pravi Mark Zuckenberg.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JA9QMgeyKR4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Da li je nekome ovo zapelo za uši:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yE1fIn64pjI[/youtube]

they don't have roads but they have facebook....

Spoiler:
psovao sam, jako.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa, nisu toliko silno pogriješili...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]