Kome smeta sto se ''s ove strane Drine'' prica i ekavski, neka uzme pistolj ili paliju pa neka rjesava problem. jbg. Najbolje da preko ''Glasa'' pokrene neku takvu akciju ''izbacimo ekavski bona ba 2009''. A mozda prodje i u Skupstini. U najmanju ruku, treba zmireci pobjeci kad neko kaze nesto na ekavskom, pa se baciti kamenom sa 50ak metara..
A malo sam citao tekstove iz Patriota. Ovaj Babic, sa kojim sad drzi Stav, prozvan je X puta u Patriotu, za ''Tajfun'' i septembar 93. vjerovatno zato nema arhive i sajta. Dalje, jedina osoba koju je prozivao vise od Milana Jelića je Bosic iz SDS'a, a prije svega toga, stalna meta mu je bio Kalinic. Ovo sad sto proziva Dodika i Grigorija je ''Vesela sveska'' u odnosnu na prozivanje Kalinica i njegovih ministara. Samo, tad ga niko nije zvao ''destabilizatorom'', a i ovde su mnogi za njega culi tek kad je udario po Dodiku. Ja sam licno prvi njegov tekst procitao kada je objavio seriju tekstova sa pokojnim Vukelićem i onda sam nastavio da pratim sta pise o tom, prije i poslije ubistva. Sto se ostalih tema tice, jbg. covjek ima novinu i prilicno bezobrazno iznosi neke svoje licne frustracije umiksane sa postojecim problemima o kojima niko drugi nece, ne smije ili ne moze da prica. i naravno, prolupava zesce.
Mene manje intersuje sta pise u Stavu. Vise me interesuje ovaj zivotinjski strah ''crvenih'' od jednog pojedinca koji nema uticaj ni sam na sebe. I njihove reakcije i svinjske preplasene oci, kao da ce SDS sutra doci na vlast.