banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 07:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2009, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Sarvan je napisao:
Ko hoće, nek ratuje. Pa i u Zambiju ako treba. Al da mu se dobro plati.

ma jok, bolje zakonom zabranit :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Bolje da umjesto obavezne vojske uvedu obaveznu obuku rada na računarima, engleskog jezika i gimnastike. Onda bi ljudi mogli širiti vidike, više bi se radilo, a manje pričalo o novom ratu. Kad čovjek vidi nepravdu koja se dešava borcima, pogotovo invalidima proteklog rata, ne može da ostane ravnodušan. Ja u nekom budućem ratu, koji neki maltene priželjkuju, vrlo vjerovatno neću učestvovati. Dezertiraću, pobjeći, izdati, kako god se to naziva, i to ne zbog straha od gubitka svog ili oduzimanja tuđeg života, koliko zato što kod nas nema tog ideala, više vrijednosti za koju se vrijedi boriti. Porodica je jedino što je bitno, a ''otadžbina'', ''vjekovno ognjište'', ''srpstvo'', ''hrvatstvo'', ''božanstvo'', itd, su, iako značajne stavke u kreiranju i osjećanju identiteta, ne i one bez kojih se ne može.

Mislim da se treba priključiti NATO-u, pa nek se onda oni brinu za našu sigurnost. Profesionalna vojska od hiljadu, dvije ljudi, čisto da mogu da idu u misije, i za to im se dobro plati.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 13:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Samo treba biti dovoljno hrabar da možeš da podneseš to što ispadaš prava pička, da bi mogao jednostavno da pobjegneš od svakog oblika angažovanja pri vojsci.
BEKOZ, ARMIJA SAKS I NIJE KUL!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Mislim da se treba priključiti NATO-u, pa nek se onda oni brinu za našu sigurnost. Profesionalna vojska od hiljadu, dvije ljudi, čisto da mogu da idu u misije, i za to im se dobro plati.

Мислим да се опасно губиш.
И да нажалост ми не живимо у интернету нити у виртуалном свету веж искључиво у реалном где се ратује на све стране. Приде смо ми окружени непријатељима. Жалосно јесте али је чињеница.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sarvan je napisao:
A neprijatelji su svi oni koji nisu Srbi? :lol:

Па непријатељи су нам нпр. у ФБиХ, па у Хрватској (ево већ скоро па окружени), па онда можемо да проширимо ту сферу на нпр. шиптаре са Косова или у даљем значењу на Албанију.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
urbana_extravaganca je napisao:
Sarvan je napisao:

Па непријатељи су нам нпр. у ФБиХ, па у Хрватској (ево већ скоро па окружени), па онда можемо да проширимо ту сферу на нпр. шиптаре са Косова или у даљем значењу на Албанију.

Zašto? Pogotovo Šiptari, ja sa njima nisam imao dodira dosada. Jedno je što ne priznajem nezavisno Kosovo, ali naročitog emocionalnog naboja prema njima nemam.

Normalno je da svako malo neko spomene rat, kad ljudi vrše ovakve projekcije jedni prema drugima. Ne kažem da treba da se ludo volimo, niti da je to u ovom trenutku (ili ikad) moguće ili čak potrebno. Kažem da treba zadržati hladnu glavu, ne biti paranoik, ne podmazivati pušku samo zato što misliš da to onaj drugi radi. I ne gubim se kad govorim o NATO-u. I meni je ta ideja bila odbojna, ni sad nisam načisto, ali ne mislim ni da je to nešto što treba kategorički odbaciti. Ovo je vrijeme kada nam treba mudrost, svijest o tome koliko smo mali i beznačajni, te u skladu sa tim manje busanja u prsa a više promišljenih odluka od koje ćemo koristi imati, ako ne mi, onda oni poslije nas.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
evo jedan film, medju najboljim koje sam ikad gledala: http://www.imdb.com/title/tt0065528/

ko poslije ovog moze da ide u rat, svaka mu cast. svaki rat se svodi na ispiranje mozga prostom narodu koji gine da bi se drugi obogatili, nikakvih tu drugih plemenitih ciljeva nema..zato prezirem profesionalne vojnike koji "idu u misije", dabogda ebolu svi dobili..opstepoznata stvar je da se regrutuju ocajnici koji nemaju nikakav drugi izbor u zivotu, koji nemaju svoje ja te im je lako isprati mozak..taj proces se u potpunosti odvija u nesvjesnom, i trebalo bi ga zakonom zabraniti, kao krsenje osnovnih ljudskih prava..doci ce i taj dan valjda jednom..

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
google lazarević je napisao:
evo jedan film, medju najboljim koje sam ikad gledala: http://www.imdb.com/title/tt0065528/

ko poslije ovog moze da ide u rat, svaka mu cast. svaki rat se svodi na ispiranje mozga prostom narodu koji gine da bi se drugi obogatili, nikakvih tu drugih plemenitih ciljeva nema..zato prezirem profesionalne vojnike koji "idu u misije", dabogda ebolu svi dobili..opstepoznata stvar je da se regrutuju ocajnici koji nemaju nikakav drugi izbor u zivotu, koji nemaju svoje ja te im je lako isprati mozak..taj proces se u potpunosti odvija u nesvjesnom, i trebalo bi ga zakonom zabraniti, kao krsenje osnovnih ljudskih prava..doci ce i taj dan valjda jednom..

Potpisujem!!
Jeb*s rat!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
Sarvan je napisao:

Zašto? Pogotovo Šiptari, ja sa njima nisam imao dodira dosada. Jedno je što ne priznajem nezavisno Kosovo, ali naročitog emocionalnog naboja prema njima nemam.

Normalno je da svako malo neko spomene rat, kad ljudi vrše ovakve projekcije jedni prema drugima. Ne kažem da treba da se ludo volimo, niti da je to u ovom trenutku (ili ikad) moguće ili čak potrebno. Kažem da treba zadržati hladnu glavu, ne biti paranoik, ne podmazivati pušku samo zato što misliš da to onaj drugi radi. I ne gubim se kad govorim o NATO-u. I meni je ta ideja bila odbojna, ni sad nisam načisto, ali ne mislim ni da je to nešto što treba kategorički odbaciti. Ovo je vrijeme kada nam treba mudrost, svijest o tome koliko smo mali i beznačajni, te u skladu sa tim manje busanja u prsa a više promišljenih odluka od koje ćemo koristi imati, ako ne mi, onda oni poslije nas.

Problem je sto tebi (a ni ostalima ovde) nije poznato da kada se kaze neprijatelj, ne misli se na licnog neprijatelja vec na politickog neprijatelja. A mi ovde govorimo o vojsci koja je sastavni deo drzave a drzava je glavni politicki akter, znaci i neprijatelj moze biti samo politicki.

Zar ti stvarno mislis da tamo neki Stjepan, Ramus i Halil provode ceo dan razmisljajuci kako da naskode nekom Milanu i obrnuto? Ja verujem da o tome ne razmislja niko (mislim da bar ja ni jedan jedini trenutak svog dana ne provedem u takvim razmiljanjima). Znaci, izbacujumo pricu o licnim neprijateljstvima iz igre. Ostaju nam samo politicka neprijateljstva a cinjenica je da su FBiH, Hrvatska i Albanije politicki neprijatelji srpskog naroda. Tu nije potrebno nikakvo dokazivanje vec samo jednostavno posmatranje desavanja u i oko nas.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
crni_bl je napisao:

Potpisujem!!
Jeb*s rat!

ko ga zelio, dabogda mu u kuci bio!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 16:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sarvan je napisao:
Da nije bilo nedavnih (srećom, neuspešnih) osvajačkih pohoda Srbije, sve bi bilo drugačije. Međusobnih sukoba ne bi ni bilo.

Pa Srbi su lijepo govorili da je Jugoslavija najbolje resenje, ali ne naravno pametnjakovici hoce "nezavisne" drzave i Srbima da oduzimaju prava, e sad smo svi lijepo otisli u tri pm.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 16:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Sarvan je napisao:
Da nije bilo nedavnih (srećom, neuspešnih) osvajačkih pohoda Srbije, sve bi bilo drugačije. Međusobnih sukoba ne bi ni bilo.

:lol: :lol: :lol: joj arone, ovaj sarvane :lol: od kad si ekavicu počeo govorit :-?

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 16:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
LemiGO je napisao:
Sarvan je napisao:

Pa Srbi su lijepo govorili da je Jugoslavija najbolje resenje, ali ne naravno pametnjakovici hoce "nezavisne" drzave i Srbima da oduzimaju prava, e sad smo svi lijepo otisli u tri pm.

Imas veoma simplisticko vidjenje blize istorije.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 16:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Nov 2009, 19:22
crni_bl je napisao:

Potpisujem!!
Jeb*s rat!

a, bilo je i lijepih trenutaka.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 18:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Nov 2009, 19:22
Sarvan je napisao:
Kime ne prdi u ladnu vodu. Sa Slobom je sve počelo na Kosovu, sa Slobom se sve završilo. I sa Kosovom taođe.

znači kraj je nema više, falim te bože...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Sarvan je napisao:
Kime ne prdi u ladnu vodu. Sa Slobom je sve počelo na Kosovu, sa Slobom se sve završilo. I sa Kosovom taođe.

:roll: kad već spominješ ono sa kosovom nije bio ni prdež, kakvo će sranje tek da bude 8)
:D arone mislim sarvane da ti nije šta u rodu asim sarvan :oops:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:

Молим те... Све jе почело са Титом. Он jе переселио 400 000 Албанаца у Косово након Другог Светског рата, он jе переселио 200 000 Срба из Косово, он је дао аутономију Косову...

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Sarvan je napisao:
Руjа je napisao:
Молим те... Све jе почело са Титом. Он jе переселио 400 000 Албанаца у Косово након Другог Светског рата, он jе переселио 200 000 Срба из Косово, он је дао аутономију Косову...

A koja si sad pa ti? Lupetaš s tim ciframa ko nezdrava. Tito je Miloševiću dao odobrenje da stvara veliku Srbiju i čisti pred sobom sve što nije srpsko?

I šta onda što je dao Albancima autonomiju. Trebao je valjda da ih pobije?

Видим да уопште немаш поjма...Тито jе водио отворену антисрпску политику. Он није дао аутономију Србима у Крајини, али jе дао Албанацима. Милошевић је покушао да исправи "грешку" Тита према Косова, али је било касно. У 70е година почела је национална нетрпељивост према Срба на Косову. Емигранти из Албаније су били сиромашни и желели да заузме место Срба.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ruja, ne moras dzaba da se trudis, ne pomaze.

Турое остает тупое, и тут ничего не поменаешь :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Sinny je napisao:
Руjа je napisao:
_zoka je napisao:
Žene u vojsci.........ne znam,možda u nekakvom sanitetu,jedinicama veze,biroktatskom aparatu,onda da.U jedinicama za borbena dejstva ne.

Да ли знаш, Зока, да у рату жене су најбољи снајперисте?

Citiraj:
Profesionalna vojska + vojna obuka za sve.

Шинни, слажем се!

Я не Шинни а просто Сини :D

Sve sve samo ne ono što imate vi u Rusiji!!!!!

Dvogodišnjo iživljavanje nad vojnicima.
Ne znam koliko ljudi u RS znaju, ali ovde u Rusiji roditelji su na sve, ali bukvalno na sve spremni samo da im djeca ne idu na služenje vojnog roka. Internet je pun snimaka iživljavanja nad mladim vojnicima, ili kako to oni nazivaju "dedovšina". Prošle godine su napokon smanjili vojni rok sa 2 na jednu godinu, ali to ništa ne pomaže, i dalje je odziv nikakav.

Gledao sam russia today gdje je neki momak pobjegao nakon pola godine sluzenja roka jer su se nadredjeni izivljavali na njemu. Nema roditelja pa prica njegova baba kako je dosao kuci sav uplakan a kada ga vidis na slici nikada ne bih rekao da ta osoba moze puci-popustiti. U svakom slucaju ide u vojni zatvor, bez obzira na sve...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]