Popokatepetl je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
Sarvan je napisao:
A neprijatelji su svi oni koji nisu Srbi?

Па непријатељи су нам нпр. у ФБиХ, па у Хрватској (ево већ скоро па окружени), па онда можемо да проширимо ту сферу на нпр. шиптаре са Косова или у даљем значењу на Албанију.
Zašto? Pogotovo Šiptari, ja sa njima nisam imao dodira dosada. Jedno je što ne priznajem nezavisno Kosovo, ali naročitog emocionalnog naboja prema njima nemam.
Normalno je da svako malo neko spomene rat, kad ljudi vrše ovakve projekcije jedni prema drugima. Ne kažem da treba da se ludo volimo, niti da je to u ovom trenutku (ili ikad) moguće ili čak potrebno. Kažem da treba zadržati hladnu glavu, ne biti paranoik, ne podmazivati pušku samo zato što misliš da to onaj drugi radi. I ne gubim se kad govorim o NATO-u. I meni je ta ideja bila odbojna, ni sad nisam načisto, ali ne mislim ni da je to nešto što treba kategorički odbaciti. Ovo je vrijeme kada nam treba mudrost, svijest o tome koliko smo mali i beznačajni, te u skladu sa tim manje busanja u prsa a više promišljenih odluka od koje ćemo koristi imati, ako ne mi, onda oni poslije nas.
Problem je sto tebi (a ni ostalima ovde) nije poznato da kada se kaze neprijatelj, ne misli se na licnog neprijatelja vec na politickog neprijatelja. A mi ovde govorimo o vojsci koja je sastavni deo drzave a drzava je glavni politicki akter, znaci i neprijatelj moze biti samo politicki.
Zar ti stvarno mislis da tamo neki Stjepan, Ramus i Halil provode ceo dan razmisljajuci kako da naskode nekom Milanu i obrnuto? Ja verujem da o tome ne razmislja niko (mislim da bar ja ni jedan jedini trenutak svog dana ne provedem u takvim razmiljanjima). Znaci, izbacujumo pricu o licnim neprijateljstvima iz igre. Ostaju nam samo politicka neprijateljstva a cinjenica je da su FBiH, Hrvatska i Albanije politicki neprijatelji srpskog naroda. Tu nije potrebno nikakvo dokazivanje vec samo jednostavno posmatranje desavanja u i oko nas.