Citiraj:
Sto se tice Ezana ja trenutno imam toliko posla da mi Evropa dolazi na noge. Mozda zvuci prepotentno ali zaista je tako. Necu reci sta radim jer to nije ni bitno ali cu samo reci da se radi o porodicnoj firmi koja posluje mnogo bolje nego vecina slicnih po Evropi (ako ih ima uopste). Dakle sasvim solidno zivim. Sto se tice vremena koje je proslo, moze proci i 100 godina ali fukara ostaje fukara.
Dobro si rekao fukara ostaje fukara ....
Fukare nisu samo ljudi bez para ... imaju i fukare u dusi, sto bi se moglo reci za osobe koje daju omalovazavajuce komentare, bez ikakve "zaledjine" i podloge. To su fukare - i to one prave. Takvi se ne mijenjaju, a pare se nekada mozda i "naprave".
Ti to kao kazes nama ... JA DOBRO ZIVIM ... a vi ste socijalni slucajevi.
Mislim da nema potrebe da citiram tvoje rijeci iz proslog posta. Tvoj stav i razmisljanja prema bosancima u svijetu, njihovom polozaju, zivotu i navikama, je blago receno smijesan.
Citiraj:
Nece vas gledati kao dio Evrope sve dok se ne pocnete ponasati tako.
Nemas ti pojma.
Mi necemo biti dio Evrope, ne dok se mi ovdje ne podjemo ponasati tako ... VEC DOK SE VI DOLE NE DOZOVETE PAMETI.
Ti ili si slijep ili je nesto drugo u pitanju.
DOK SE TO NE SHVATI - nema VAMA biti dio Evrope, jer mi, doseljenici, smo vec tu.
Citiraj:
ako si skolovan i pjevas posalji mi svoj materijal da oslusnem
Ne pjevam lose ... ali kad to radim, onda "NA UVCE PEVAM"
Sto se beba tice .... katastrofa je i velika sramota da se koriste u politicke svrhe.
Koliko ja znam, tih prvih godina rata Srbi su se hvalili da su "imali" 70% teritorije pod svojom kontrolom, mozda grijesim ali ni letovi nisu bili zabranjeni. Kako je u jednom gradu, Banjaluci kao drugom najvecem gradu u BiH, gdje nije bilo ratnih dejstava moglo zafaliti uopste kisika, za te svrhe. Municija je stizala uvijek - a ni hrana nije manjkala tih godina (bila je skupa, ali je bilo svega), i to nije cudno zar ne.
Kako to da se nista slicno nije desilo u Sarajevu, Bihacu (bar ne u tolikoj mjeri) koje je bilo pod opsadom pune cetiri godine, gdje se i pucalo i granatiralo i sta ti ja sve znam ....
U pocetku, kad sam istom cuo za taj slucaj, moram reci iskreno nisam povjerovao ... mozda upravo zbog gore nabrojanog, mozda sam mislio da je "patka" kojom se pravdaju bestijalna granatiranja, ubistva i protjerivanja koja su desavala tih dana i godina.
I danas mi je tesko da u to povjerujem.
Zalosno je sve to sto se desilo i potpuno se slazem sa godfatherom - ostavimo ih da pocivaju u miru.