Citiraj:
U Evropi se u 20. vijeku javlja ideja o ujedinjenju, kod nas opet ideja o rastavljanju.
Вјештачком уједињењу,гдје ће велики тлачит мале овај пут неће пушка бити оруђе него банкарски систем.
Citiraj:
Evropljani gledaju da nauče svi bar 2-3 svjetska jezika da se mogu što bolje razumjeti a kod nas od jednog jezika napraviše 3 "totalno različita" valjda da se što manje razumijemo.
ми се нисмо разумјели ни кад смо сви причали српско-хрватским (то јест ви старији,ја никад нисам причао тим језиком). Дакле нису направљена три језика,јер трећи језик нема своју историјску ни било какву другу вриједност,ради се о српско-хрватском језику због пропаганде прозваном босански.
Citiraj:
Evropa uvozi stručne kadrove a mi ih izvozimo jer kod nas nije bitno da li si stručan nego koje si vjere.
То је нажалост жива истина, с тим што је код нас од вјере дакако битнија штела и корупција, вјера је тек по страни.
Citiraj:
Evropljani se mahom udaljuju od uticaja crkve na svakodnevni život kod nas je to čak i ispred razuma.
Свугдје има фанатика,али си у праву. Додуше и европским народима је испиран мозак манипулативним путем,па сада све више њих се моли сатани него Богу. Што опет свак има право на опредјељење,али ја бирам вјеру у Бога.
Citiraj:
U Evropi političar koji je optužen za korupciju sam podnosi ostavku i bude krivično gonjen, kod nas isti taj postaje omiljen kod naroda(nek krade bolje da nas naš krade nego njihov) te mu je pobjeda na sljedećim izborima zagarantovana.
Ово је генерализовање,мораш признат. Доста је корумпираних политичара у Европи (што директно што индиректно,само се то скрива ради интереса ЕУ). Баросо,Браун,Саркози,Проди,Берлускони итд итд, су важни ликови својих земаља,баш као и Папандреу и још неки, дакле схваташ да је то заблуда како је у Европи све под конац по овом питању.
Citiraj:
O krivičnom gonjenju ni pomisliti. Naučili smo da živimo od pomoći a ne od svog rada.
Научили смо да живимо од помоћи зато што су нам средства и све остало одузели моћници тзв. Међународне заједнице истог оног дана када су рекли да је распад Југославије једини прави пут и да Југославија у тадашњем стању никако не треба да опстане, да је много за њих битнија Трепча и остали ресурси него срећа и радна снага бивше државе.
Citiraj:
Važnije nam je da komšiji "crkne krava" nego imamo li mi šta jesti.
То је сурова истина овог подручја.
Citiraj:
Uživamo živjeti u 18 vijeku jer BiH i jeste trenutno tu negdje.
БиХ није ни постојала у 18. вијеку ако ћемо реално,бар не у оваквом смислу,стога је добро ако је достигла тај 18. вијек по било чему. Велики проблем је што и дан данас постоје идеолози заљубљеници у Калаја,стога тешко да ће изаћи из тог 18. вијека.
Citiraj:
Uživamo se patiti, kukati po TV-u, djeliti se, krasti, uživamo u štelama, namještanju ispita, podmićivanju doktora, sređivanju kazni u policiji. Uživamo biti naoružani, klati jedni druge proljevati krv svakih 50 godina, živjeti u mitovima u istoriji.
Нико од нас не ужива у патњи,неимаштини, сиромаштву, неазпослењу, корупцији,мислим на обичан свијет,али нам управо та идеална Европа је све то својим поступцима и ради својих интереса не марећи за животе људи наметнула и усадила. Дакле ми смо такође кривци,али зато што смо испали будале и појели внаго.
Citiraj:
Ložimo se kada neko na TV-u psuje, ponaša se kabadahijski, prijeti. Uživamo se kititi raznim obilježima. Sve ono čega se jedan normalan evropski čovjek stidi mi se time ponosimo. Daleko od toga da je i taj "evropski način života" savršen ali za nas je i takav nažalost bio i ostaće nedosanjani san...
Далеко смо ми нормалнији од нормалног европског човјека,јер тај "нормалан европски човјек" је исти онај који је имао логику да за једног свог убије 100 других,да тек рођену дјецу баца под возове, да баца у креч старе и изнемогле,да бомбардује и убија невин народ због својих интереса, да скрнави свете споменике и културе, да чини зла, једном ријечју да живи на рачун патње другог. Нека хвала боље бити цијели живот сиротиња и паћеник, за европске прилике и сељак и дивљак а не живјети на рачун патње других.