Citiraj:
Kako ne mjenja?!
Znas li sta je neto a sta bruto plata?
Ali ne bitno, i da mu daje i taj dio sto bi mu trebao uplacivati za penziono, ko ce mu dati penziju kada dodje vrijeme za to?
Ma ne znam, kako bih znala pored vas tolikih stručnjaka - ekonomista. Zašto ne pitaš svog druga _zoku da ti objasni on se bavi s tim, ono, registruje preduzeća, radi biznis planove, prijavljuje i plaća ekološke takse u Laktašima... to sve kad ne radi kao trgovac i ne spamuje, ups, ne piše na forumu.
Postavljaš glupa pitanja i onda daješ isti takav odgovor. Zašto mene pitaš, a ti odgovaraš?
Nije meni nikad bio problem objasniti onome ko ne razumije a hoće da razumije, ali kad se neko pravi blesav i provocira ne zaslužuje da mu bude objašnjeno.
Citiraj:
Narod je kriv!
Kada je moja koleginica trazila posao, moj muz joj nadje i odvede je na razgovor, i kaze muz, ona tamo, kao iz topa, bez da ju je iko ista i pitao: ne morate me ni prijaviti, samo da radim

Ne treba imati u životu mnogo toga, ali dostojanstvo je jedna od stvari koju bi svaki čovjek trebao imati. Takvu osobu ne bih nikad primila na posao, daleko joj kuća. Oni što ne cijene i ne vole sebe nemaju taj osjećaj ni za druge. Više znam radnika - neradnika, bahatih i nezahvalnih nego takvih poslodavaca. Niti šta znaju niti žele da nauče.
Bennet je napisao:
mnogo ih ima koji rade a sa druge strane su broj na birou - zbog zdravstvenog osiguranja. tako ni ne zele da ih poslodavac prijavi, jer im je nesigurno hoce li isti placati obaveze.
Prava osoba za pitanje: možeš li ti uslišiti želju djevojci koja radi kod tebe da je plaćaš na crno? Bojiš li se imati takvog radnika, i da li joj je plata veća kad radi na crno nego da je prijavljena ili je ista? Ili joj plaćaš zakonom propisani iznos na račun a ostalo na ruke?
PS Znam da je malo nezgodno pitanje, pa ću razumjeti ako ne odgovoriš