banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 08:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jan 2006, 13:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Treba mi novi 17" incha CRT monitor. Ima li neko neki dobar prijedlog sta bi bilo best buy? Nemam para za TFT/LCD tako da to ne dolazi u obzir. Vidio sam u radnjama standardna ponuda LG, Samsung, neki kineski krshevi... Vidio sam na temi konfiguracije da ima dosta DTK monitora. To prodaje Lanaco valjda? Kakva su iskustva sa njima? Njihove cijene su uvijek bile vece od ostalih. Neki dobar prijedlog?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pazi se Samsungovog modela SyncMaster 793DF, vidim da ga naše radnje još uvijek imaju. Njega zaobiđi ako je moguće, jer su cijele neke serije imale probleme. Ja imam taj monitor iz te crne serije i imao sam probleme, poslije reklamacije i popravke nemam tih problema, tačnije pojavili su se dva puta (mjesec i po nakon popravke) vrlo kratko i u vrlo malom intenzitetu. Nadam se da neće opet početi zezati.

A moj glas inače ide za CRT, ispred TFT-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
samsung je i dalje prvi izbor jer jedini nije napustio razvoj crt tehnologije a to što najpopularnije 17" modele na našem tržištu sklapaju 3 porodice kineza negde u laktašima... :cry: najbolje uzeti 19" ili 21" pošto nije velika razlika u ceni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2006, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
kao prvo ne isplati ti se uzimati novi 17" crt, jer mozes uzeti polovan za 60-70 maraka, koji cesto bude kvalitetniji od novi mambo-dzambo monitora - takodje sam imao losa iskustva sa df samsungovom serijom...uzmi polovnog kompaka, sonija, vidi po oglasima ili u bozicu...

Vrh

Tema posta: ----------
PostPoslato: 23 Jan 2006, 22:28 
Veteran
Veteran

Ne volim bas polovne stvari, ali ne treba odbaciti ni tu ideju. Vjerovatno se moze i tako ubosti neki dobar primjerak koji ce raditi dugo. Ako se odlucim na polovnjaka to ce biti zbog ocajne ponude kod nas, u najboljem slucaju se moze naci neki monitor srednje klase po visokoj cijeni. Ali ima i to neke logike jer bi ovi brand name prvoklasni bili preskupi za nas standard.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
samsungovu DynaFlat tehnologiju u sirokom luku zaobilaziti!!!!!!!!!! u tu grupu spadaju i monitori koji na sebi nose oznaku MB (magic bright) da li su to namjerno izveli da prikriju oznaku df ili ne nemam pojma ali ovo je ozbiljno upozorenje! ali su za najvecu ocjenu i pohvalu monitori sa NF oznakom... neznam kako se cijene krecu sa 19" ali pogledaj u svakom slucaju 19" samsung 959NF. moja preporuka neces se zeznuti... ako naletis i na polovan stavi ga u obzir! u svakom slucaju moja ti je preporuka da kupis polovan monitor koji je nekoliko godina star ali je kvalitetan... pa bi u obzir mogao da uzmes NEC i SONY i ovaj samsung model... naravno trazi da ga testiras kad ga budes kupovao... zagledavaj se u sve coskove, piksele, kako reaguje slika na podesavanja menija... naravno to moze malo da te i slaze jer svaki reaguje razlicito na razlicite graf kartice... ali su razlike skoro neprimjetne...
ovakve preglede prije kupovine bi se trebale sprovoditi i kad se kupuje nov monitor... meni je monitor jedan od najvaznijih uredjaja moje konfiguracije.. jer pobogu moje oci su mi najbitnije... 4-8h dnevno nije malo da bi se blejalo u monitor koji nemoze min 75Hz da tjera. da ne tupim dalje trazi monitor koji moze min 85Hz refresh rate-a da postigne u rezoluciji u kojoj ces da radis... i u toj rez i pri tom osvjezavanju ga i testiraj.

pozdrav i srecno! ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 14:25 
Veteran
Veteran

Skoro svi novi monitori koji se kod nas mogu kupiti su zasnovani na Samsung Dyna flat cijevima. Nisam nigdje vidio u ponudi taj 19 incha Samsung sa Nec/Mitcubishi cijevi. Alternativa DF tehnologiji koja se kod nas moze naci je LG Flatron, ili da se ne kupuje flat panel monitor. Nisam jos odlucio sta cu, hvala vam na odgovorima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2006, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
naravno da su svi zasnovani na DF, zato sto su ti modeli najjeftinij...
i dalje sam pri stavu, a tako bi uradio i kad bi sebi kupovao monitor, da treba pogledati sta ima na ponudi od polovnih monitora. a ako si bash zagrizao za nov monitor onda nije los ni LG kao izbor.

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]