Rider on the storm je napisao:
Našao danas ovo (nikad čuo) i morah kupiti samo zbog imena, a košta 0,99 KM.
Ovi slogani i riječ "srednjovijekovno" mi je najjače, srednjovijekovno se odnosi na bavarski zakon o "čistoći" piva iz 1516. god. a pivo se proizvodi možda godinu-dvije.
Imaju solidan sajt i sponzori su futsal igrača i klubova iz BiH:
https://www.bosansko-pivo.com/A najjače što se proizvodi u Beču, a Bosansko pivo.
Danas ovo, takođe se proizvodi u Beču, ne znam otkud ovdje, ali valjda je fora da se prodaju u dijaspori i da se ljudi lože na etničko-nacionalno gorivo.
Oba piva su 0,99 KM i nikakva su.. nivo ispod Apatinskog piva, nisu odvratna, daju se popiti, ali ništa posebno osim retardiranog imena.
Najjači su natpisi na limenci, teški krindž.
Postoji li neko HZHB pivo?
Pa da kompletiramo cirkus.
Kad smo kod loših piva, našao sam u Bingu dva random piva iz Tuzlanske pivare koja su takođe ispod marke pa rekoh da i to sranje probam.
Vrlo slično ovim iznad, jako loše ali može se popiti ako niste izbirljivi.. kao što ja nisam.
Hajdemo na nešto bolje.
Prošle sedmice u Tropiku uočim Paulaner Oktoberfest Bier koji se prodaje samo u septembru i oktobru.
Probam ga ponovo nakon godinu dana i mogu reći da je vrlo dobar zlatni lager u pitanju, blag, nije gorak, sladak je i pitak, odličan je i ima preporuku ako ne volite gorko.
Ambalaža tj. boja je slična mom omiljenom Paulaner Weissbier-u.
Malo poziranja.
Boja je tipična za klasu piva.
Da, ima 6% alkohola tako da je u pitanju jedan od jačih lagera dostupnih kod nas.
Ne pijem radlere često.. ali ovaj je poseban.
Nije zato što je Paulaner.
Piše "beer mix" i tačno se osjećaju dvije odvojene arome, limun i pivo, kao da su pomiješani, ali se nisu uspjeli sjediniti.
Nije kao domaći radleri gdje se osjeća brljotina sa ukusom limuna sa puno šećera.
Puno je bolje.
Ali džaba, ništa mi nije ni blizu Weissbier-u.
Znam da sam subjektivan jer sam već navikao na njega, ali jednostavno nijedno drugo pivo mi nije tako lijepo, iako se mnogim ljudima, koje sam nagovorio/častio ih da probaju, ne sviđa.
Od punog, blagog, slatkastog, pšeničnog ukusa, do gustine, narandžaste boje, neprozirnosti, jednostavno mi je TOP pivo.
Tako da.. još malo poziranja.
Vidite tu prekrasnu boju, koja je jedinstvena, ni Benediktiner Weiss, ni Erdinger Weiss nemaju ovako jarku i moćnu boju.
Rider on the storm je napisao:
I konačno mogu da oformim listu top 5 piva i završim sa ovom temom.
Paulaner Weissbier
Tomislav (Srednjobosanski kanton, jbg)
Paulaner Oktoberfest Bier (sezonski se pojavljuje, opet jbg)
Kronenbourg 1664 Blanc
Estrella Damm
Ok, ipak nisam završio sa temom.
A i top listu moram revidirati nakon što sam opet probao neka navedena piva.
Prvo mi je i dalje Paulaner Weissbier (ok, znam da je subjektivno).
Dalje ne znam.. Benediktiner Weissbier bih vjerovatno stavio u top 5 a izbacio Estrellu jer je Oktober ipak malkice bolji (ali i skuplji i dostupan samo na jesen).
Megabyte je napisao:
Evo Rajderu zadaća - da isproba i rangira top 5 bezalkoholnih!
Ne bih mogao rangirati ta pića, nije moguće.
Ako bi mi neko dobro platio, onda bih se možda i upustio u takvu blasfemiju.
Ali definitivno najbolje bezalkoholno pivo je voda česmovača.
Ima sličnosti sa pivom isto koliko i bezalkoholno pivo.
Bezalkoholno pivo mi zvuči kao posna jagnjetina ili bezklipni četvorocilindraš.. nespojivo sa logikom.