banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Mar 2024, 04:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 495 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2010, 18:00 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
19 January, 2010
Nasilje dece nad životinjama: Saopštenje koje nijedne novine nisu prenele, valjda nije "zgodna" tema, a danas se čudimo nasilju među decom! Da jesu, možda bi neko "reagovao" i možda danas ne bi bilo nasilja u tom obimu? Sklonost, ovde, da se stvari stavljaju pod tepih "najskuplja" je!
Beograd, 20. septembar 2006.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Hronologija krvavog septembra u Beogradu

Dečje “igre”

Početkom septembra o.g. ćerka saradnice EI17, J.P., lepog i toplog jesenjeg popodneva odlučila je da sa drugaricom ode na sok u kafić na Tašmajdanu. Jedva da su se približile kafiću, čule su strašno mjaukanje, tragom očajničkog vapaja, pošle su da vide o čemu se radi. Slika koju su ugledale bila je čisti “nadrealizam”! Malo crno mače, ne starije od 3 meseca, zapomagalo je i stajalo nevino i bespomoćno pred dečakom i devojčicom , ne starijim od 7/8 godina, a devojčica je bacala kamene blokove na malu macu!!!

Užasnuta J.P. je potrčala sa drugaricom ka maloj maci, a devojčica je samo izustila da “moli da se to ne sazna” i pobegla sa svojim drugom sto je brze mogla! J.P. je krvavu i izubijanu macu uzela u naručje, odvela u privatnu veterinarsku ambulantu “La Mamma” u nadi da će, možda, ipak moći maci život da spase. No, spasa nije bilo, te je platila veterinarima da je eutanaziraju!

Kao "sveže" punoletna mlada bića, J.P i njena drugarica da dana današnjeg, ne mogu da se oporave od šoka koji su doživele, niti uspevaju tu traumu da zaborave, a verovatno i nikad neće! Nečije zapušteno dete ih je obeležilo za čitav život!

Takođe početkom septembra, u naselju Medaković III, u ulici Braće Srnić, 25-39, maloletni S., učenik petog razreda, sa svoja druga NN maltretirao je malog psa “Simu”, tako što je, između ostalog, pucao metkiće u uši psa, sto su očevici videli! Kada su njegovi roditelji dobronamerno opomenuti, sutradan je isti pas “Sima” nađen u jezivom stanju! Polni organ mu je bio izvučen i sav u ranama od heftalice, a pas je bio sav u lokvi krvi. Nastupila je infekcija i urađena je hirurška intervencija, ali sve je bilo uzalud , organ nije mogao da se vrati i umro bi od sepse, zato je, nažalost, na kraju pas eutanaziran!

“EI17” kao Organizacija koja je posredstvom mreže svojih staratelja uličnih BB i drugih sterilisanih pasa, kao i drugih saradnika na ulicama ovog grada prisutna skoro 24 sata dnevno, ovim povodom saopštava i upozorava na zaista devijantno ponašanje brojne dece mlađeg uzrasta od 5 do 12 godina kojima je jedina "zabava" iživljavanje nad jadnim uličnim životinjama. Bilo bi utešno da su gore navedeni primeri izolovani, ali, nažalost, nisu jer se radi o pojavi koja je toliko rasprostranjena da izaziva našu duboku zabrinutnost i alarmantno upozorava da svi učesnici u procesu vaspitavanja i obrazovanja dece, od roditelja do škole i svih pratećih nadležnih institucija i službi, moraju pod hitno da preduzmu sve neophodne mere! Naše iskustvo svedoči o tome da roditelji najčešće pojma nemaju šta im deca rade satima slobodno pušteni na ulice ovog grada. Takođe znamo, da brojni ujedi dece nastanu kao rezultat maltretiranja tih pasa, međutim sigurno da neće priznati ni svojim roditeljima šta su zapravo radili, a kamoli nekom drugom!

Konačno, ta deca su budućnost svih nas i naše zemlje, pa šta nas to onda čeka?

http://evropskainicijativa17.blogspot.c ... tenje.html

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 18:14 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Nasilno ponašanje prema životinjama već dugo je poznato kao indikator opasne psihopatologije koja se ne odnosi samo na životinje. 'Svatko tko je stekao naviku gledanja na život bilo kojeg živog bića kao bezvrijednog, u opasnosti je da dođe na ideju da su ljudski životi također bezvrijedni', napisao je humanist dr. Albert Schweitzer. 'Ubojice … vrlo često počinju ubijanjem i mučenjem životinja kad su bili djeca', kaže Robert K. Ressler, koji je radio na razvoju profila serijskih ubojica za FBI. Istraživanja su uvjerila sociologe, donositelje zakona i sudove da nasilno ponašanje prema životinjama zaslužuje našu pažnju. Ono može biti prvi znak patološkog nasilja koje dovodi do ljudskih žrtava.
Zlostavljanje životinja nije rezultat samo neke sporedne mane u osobnosti, nego je puno vjerojatnije simptom dubokog mentalnog poremećaja. Istraživanja u psihologiji i kriminologiji pokazuju da se ljudi koji su okrutni prema životinjama ne zaustavljaju na tome; mnogi od njih postanu okrutni i prema ljudima.
U FBI-u je otkriveno da je okrutnost prema životinjama jedna od značajki koja se redovito pojavljuje u računalnim zapisima o serijskim silovateljima i ubojicama, a standardni priručnici za dijagnostiku i liječenje psihijatrijskih i emocionalnih poremećaja navode okrutnost prema životinjama kao dijagnostički kriterij za obradu tih poremećaja.
Istraživanje koje su proveli Northeastern University i SPCA iz Massachusettsa pokazalo je da za ljude koji zlostavljaju životinje postoji pet puta veća vjerojatnost da će počiniti nasilnički zločin prema ljudima. Prema upravitelju zatvora San Quentin u Kaliforniji, većina zatvorenika osuđenih na smrt zbog ubojstva, 'vježbala' je svoje zločine na životinjama.
Zloglasni ubojice
Kao dijete je, serijski ubojica i silovatelj Ted Bundy – kojemu je dokazana krivnja za dva ubojstva, ali se sumnja da je ubio više od 40 žena – bio svjedokom očevog nasilja nad životinjama, a i on sam je kasnije mučio životinje.
Earl Kenneth Shriner, koji je silovao i probo nožem sedmogodišnjeg dječaka, u svom je susjedstvu bio poznat po vješanju mačaka i mučenju pasa.
David Berkowitz, osuđen zbog 13 ubojstava i jednog pokušaja ubojstva, ustrijelio je susjedovog psa labradora.
Brenda Spencer, koja je počela pucati iz vatrenog oružja u kalifornijskoj školi, ubivši dvoje djece i ozlijedivši devetoro drugih, opetovano je zlostavljala životinje, često im paleći repove.
Serijski ubojica i kanibal Jeffrey Dahmer je glave pasa i mačaka nabijao na kolac.
Okrutnost prema životinjama i nasilje u obitelji
Istraživanja su pokazala da je zlostavljačeva prva žrtva često životinja koja živi u vlastitom domu, a druga bračni partner ili dijete. Često, zlostavljači kontroliraju svoje žrtve, poput npr. bračnog partnera, pomoću prijetnji, mučenja i/ili ubijanja žrtvinih kućnih životinja.
Istraživanje 'Nasilje nad ženama', objavljeno u veljači 2000., pokazuje da je od 111 zlostavljanih žena s kućnim životinjama u skloništu u Južnoj Karolini, gotovo polovica izjavila da je njihov prijašnji ili sadašnji muški partner prijetio njihovoj životinji ili je zlostavljao.
Istraživanje napravljeno 1995. u skloništima u Wisconsinu gdje su smještene žene zlostavljane u obitelji, pokazuje da je 80 posto njihovih zlostavljača bilo nasilno prema njihovim životinjama.
Istraživanje napravljeno 1997. pokazalo je da su djelatnici u 85 posto najvećih skloništa za zlostavljane žene u 48 država SAD-a primili prijave žena o incidentima zlostavljanja životinja.
Istraživanje koje uspoređuje 101 ženu koja je živjela s kućnim životinjama u pet skloništa u Utahu, sa 120 žena koje su također živjele sa životinjama, ali nisu doživjele nasilje u obitelji, otkriva skoro 50 postotnu razliku u prijavljenim slučajevima zlostavljanja kućnih životinja.
Okrutnost prema životinjama, okrutnost prema djeci
Kako je zlostavljanje u obitelji usmjereno prema slabijima, zlostavljanje životinja i zlostavljanje djece često idu ruku pod ruku. Roditelji koji zanemaruju potrebe životinje ili je zlostavljaju mogu također zlostavljati ili zanemarivati i vlastitu djecu.
Iako je zlostavljanje životinje važan pokazatelj zlostavljanja djece, roditelj nije uvijek taj koji nanosi zlo životinji. Djeca koja zlostavljaju životinje mogu to raditi zato jer su tu lekciju naučili u vlastitom domu; kao i njihovi roditelji, oni na ljutnju ili frustraciju reagiraju nasilno. Njihovo nasilje je usmjereno na jedino živo biće u obitelji koje je ranjivije od njih samih - na životinju. Jedan stručnjak kaže: 'Djecu u nasilničkim domovima karakterizira… učestalo sudjelovanje u hijerarhijskom zlostavljanju', u kojem ona mogu osakatiti ili ubiti životinju. Zaista, nasilje u vlastitom domu je najčešći razlog za dječju okrutnost prema životinjama.
Od 57 obitelji u New Jerseyu koje zlostavljaju djecu, u 88 posto njih su i životinje u kući bile zlostavljane. Neobjavljena studija Franka Ascionea sa Sveučilišta u Utahu ukazuje na vrlo česti obrazac prema kojemu djeca koja su žrtve nasilja imaju veću vjerojatnost da postanu zlostavljači životinja. Ascione je otkrio da je prema životinjama okrutno 25,5 posto fizički zlostavljane djece, 13,2 posto seksualno zlostavljane djece te 34 posto i fizički i seksualno zlostavljane djece, dok je samo 4,7 posto djece koja nisu zlostavljana okrutno prema životinjama.
Međusobno obavještavanje: pristup preko različitih službi
Zlostavljanje životinja se često otkrije prije nego zlostavljanje djeteta ili zlostavljanje u obitelji, jer se tako često događa na očigled. Dok skrivaju nasilje koje se vrši nad njima samima, žene često otvoreno govore o zlostavljanju ili zanemarivanju životinje u obitelji. Kako se zakoni koji reguliraju istragu zlostavljanja životinja i djece razlikuju, tako djelatnici za nadzor postupanja sa životinjama često mogu ući u kuću, dok socijalni radnici ne mogu. Radeći zajedno i međusobno se obavještavajući, različite službe mogu pomoći jedna drugoj, dobivajući informacije o mogućem zanemarivanju i zlostavljanju.
Od baltimorske se policije, koja evidentira slučajeve nasilja u obitelji, zahtijeva da zabilježi prisutnost i stanje kućnih životinja. Policija u Philadelphiji planira dodati seminar o međusobnom obavještavanju između različitih službi u novi program obučavanja istražitelja. Koalicija za zlostavljane žene iz New Jerseya radi zajedno sa službom za nadzor postupanja sa životinjama da bi otkrila znakove nasilja u obitelji. Donositelji zakona u Floridi su predložili zakon koji zahtijeva od istražitelja za zlostavljanje djece da izvještavaju o okrutnosti nad kućnim životinjama i djelatnike za nadzor postupanja sa životinjama da izvještavaju ako posumnjaju na zlostavljanje djece.
Istraživanja koja su pokazala da do 40 posto žena odgađa odlazak na sigurno od svojih zlostavljača zbog brige za svoje životinjske prijatelje, dovela su do suradnje socijalnih službi i vladinih agencija, kako bi se razvili programi koji bi omogućili zbrinjavanje tih životinja. U SAD postoji najmanje 113 takvih programa, koji se već provode ili su u planu.
Najstariji program je Colorado Spring’s Domestic Violence Enhanced Response Team (DVERT). Dvadeset šest službi, uključujući ured javnog tužitelja, sudske branitelje, humanitarne službe, grupe za obiteljsko nasilje i lokalno humanitarno društvo rade zajedno s policijom, kada u domu, u kojemu se istražuje obiteljsko nasilje, živi i životinja. Humanitarno društvo može zbrinuti životinje koje žive u takvoj sredini.
Istraživanje javnog mišljenja koje je u SAD provelo Humanitarno društvo pokazalo je veliku potporu međusobnom obavještavanju: više od četiri petine Amerikanaca podržava da učitelji, socijalni radnici, pripadnici službe za dobrobit životinja i provoditelji zakona međusobno dijele informacije o maloljetnicima koji zlostavljaju životinje. Četiri petine odraslih Amerikanaca podržava zahtjev da socijalni radnici, pripadnici službe za dobrobit životinja i službenici za provođenje zakona međusobno dijele informacije o slučajevima zlostavljanja životinja, kako bi se pomoglo u identifikaciji mogućeg zlostavljanja djece. Sedamdeset sedam posto sklono je uspostavljanju sistema za praćenje odraslih zlostavljača životinja, kako bi se otkrila i njihova druga moguća nasilna zlodjela.
Nadalje, uključivanjem lokalnih veterinara u međusobno obavještavanje, mnogi od njih mogu se pobrinuti za kućne životinje žrtava obiteljskog nasilja.
Zlostavljači ne poznaju granice među vrstama
- Leonard Kritz iz Wisconsina osuđen je na zatvorsku kaznu za odsijecanje glave trima kakaduima, papigi, činčili, pitonu i boi constrictor te još jednoj zmiji, nakon što mu je žena priopćila da je napravila pobačaj. Kritz je uzeo sablju iz Drugog svjetskog rata i odrubio glave životinjama. Izjavio je da je to učinio zato 'da bi ženu naučio svetosti života'.
- Sandru Ruotolo iz Pennsylvanije je 13 godina tukao njen muž. Posljednji put je napravio predah od mlaćenja žene s cijevi od usisavača pa je udario njenog psa u lice, upozoravajući je da će je on pronaći i prerezati grla njena četiri psa pred njezinim očima, ukoliko ga ona napusti. Nakon što je neko vrijeme razmišljala o samoubojstvu, Ruotolo je pogledala svojega psa i pomislila 'što će se dogoditi s tobom Duchess ako ja umrem?' i, umjesto toga, ustrijelila svojeg muža.
- Nakon što se Melissa Davis iz Ocale na Floridi preselila prijateljici, jer ju je muž učestalo tukao, muž ju je pronašao i zaprijetio da će joj ubiti pse ako se ne vrati kući. Davis je to odbila i kasnije toga dana pronašla glavu svog četveromjesečnog psića.
- Prije nego što je velečasni Javan M. McBurrows iz Pennsylvanije bio optužen da je na smrt pretukao četverogodišnjeg dječaka, u dva okruga je optužen za okrutnost prema životinjama zbog maltretiranja dva psa i osuđen za davljenje svoje žene koja je svjedočila da je McBurrows tukao svo osmero djece koje je živjelo u njihovu domu. Iza kuće je policija pronašla zapuštenog psa, koji je bio zatočen u uskom prostoru, pothranjen i prekriven ranama.
- Guillermo Lerma iz Edinburga u Texasu, koji služi doživotnu kaznu zbog ubojstva dvogodišnje kćeri svoje djevojke, odrubio je glavu živom psiću pred očima druge djece svoje djevojke, upozoravajući ih da će i njima odrubiti glave ako kažu svojoj majci nešto o tome.
- Rebecca M. Byrd iz Brunswicka u Maineu je optužena jer je pretukla svoje dvoje djece, slomivši devet kostiju u tijelu svoje četveromjesečne kćeri i izudaravši svog sina po glavi. Kratko prije nego što je uhićena zbog tih zločina, njezin pas je pronađen mrtav na kraju lanca privezanog za naftni rezervoar, ostavljen da umre od gladi, bez ikakve zaštite od vremenskih prilika.
Dugačak put nasilja
Prečesto se na okrutnost prema životinjama gleda kao na dječju psinu. No, lakomisleno je ignorirati statistike koje pokazuju da djeca koja muče životinje mogu doći na opasan put koji može ići samo prema još gorem, ako se takvo ponašanje ne popravi. Studije su pokazale da postoji puno veća vjerojatnost da su nasilni i agresivni kriminalci u djetinjstvu zlostavljali životinje, nego kriminalci koji se ne smatraju agresivnima.
Kanadsko istraživanje provedeno 1999. na 63 osumnjičena za okrutnost prema životinjama – u rasponu od zanemarivanja životinje pa do namjernog ubijanja – pokazalo je da je 78 posto njih također bilo optuženo za prijestupe koji su uključivali nasilje ili prijetnju nasiljem prema ljudima. Istraživanje iz 1997. je pokazalo da je 46 posto kriminalaca osuđeno zbog seksualnih ubojstava, prije toga napravilo čin okrutnosti prema životinjama. Anketa među psihijatrijskim pacijentima koji su opetovano mučili pse i mačke otkrila je da svi također imaju visok stupanj agresivnosti i prema ljudima. Sva su djeca, uključena u ubojita pucanja iz vatrenog oružja u školi posljednjih godina, prvo 'vježbala' na životinjama.
Djeci koja pucaju u školi zajedničko je nasilje nad životinjama
- travanj 1999. Littleton, Colorado. Eric Harris i Dylan Klebold iz vatrenog su oružja ubili učitelja i 12 svojih kolega učenika, a ranili više od 20. Oba tinejdžera su se navodno hvalila osakaćivanjem životinja.
- svibanj 1998. Springfield, Oregon. Petnaestogodišnji Kip Kinkel je ubio roditelje i pucao iz vatrenog oružja u restoranu svoje srednje škole, ubivši dvoje te ranivši 22 ljudi. Bio je poznat po mučenju životinja, hvalivši se kako je raznio kravu te ubijao mačke i vjeverice tako da bi im stavio petardu u usta.
- ožujak 1998. Jonesboro, Arkansas. Trinaestogodišnji Mitchell Johnson i jedanaestogodišnji Andrew Golden povukli su školski protupožarni alarm i tada ubili četvero svojih razrednih kolega i učitelja. Golden je navodno imao običaj ubijanja pasa pištoljem.
- prosinac 1997. West Paducah, Kentucky. Četrnaestogodišnji Michael Carneal ubio je iz vatrenog oružja troje učenika tijekom školske molitve. Carneala se čulo kako priča o bacanju mačke u lomaču.
- listopad 1997. Pearl, Mississippi. Šesnaestogodišnji Luke Woodham je iz vatrenog oružja ubio dvojicu svojih razrednih kolega i ranio sedmero njih, nakon što je svoju majku izbo nožem na smrt. Woodhamov dnevnik je otkrio da su u trenutku 'istinske ljepote' on i njegov prijatelj izudarali, zapalili i mučili njegovog vlastitog psa Sparklea do smrti.

Slika

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 19:28 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Postovi: 547
Lokacija: Banja Luka
Pa da o nasiljima nad zivotinjama,pogotovo lutalicama se ne prica.Sta sam sve vidjela svojim ocima,i stalno mi se te slike vrte.
Dok smo bili mali mi smo stalno u mojoj ulici imali nekog psa,napravimo mu kucicu od dasaka,hranimo svaki dan,trcimo iz skole da se igramo sa njima a i njhova radost kad vide nas je ogromna bila.
Sve je bilo lijepo,imali smo mi jedom 4 psa,svi imali svoja imena,veseli psi,siti,stalno se igrali sa nama,ma oni nisu znali sta je agresivnost,sta znaci ujesti...i jednom po povratku iz skole imali smo sta i vidjeti,bile su lokve krvi svuda,pratili smo krvave tragove sapica nebili nasli kojeg u zivotu,tu su bili djelovi koze,organa,uzasna jedna scena za djecu od 7-8 godina.Roditelji mi nisu odma to htjeli reci,ali kasnije sam saznala da je to bilo u nekom periodu kad smo mi bili u skoli,dosli su sinteri i sve ih poubijali. :( ,i sada mi suze idu samo kad ih se sjetim.
Bilo je js mnogo groznih situacija,hvatali su macke i stavljali im petarde u analni otvor,ili ih vezu za rep spagom pa vrte i onda objese na neko drvo.
Sjecam se isto jedne situacije,ja sam imala svega 7 god mozda,a djeca nesto malo starija od mene su uhvatili malu macu,imala je mozda 2 mjeseca,gadjali su je kamenjem i ko zna cime,stjerali su je u cosak i opkolili,a ona je jadna mjaukala i bila sva preplasena,krvava,kad sam to vidjela ja sam uzela dasku i stavila ispred nje a ja stala ispred daske,pocela sam da placem i molim da odustanu,ali oni su se samo smijali i gurali mene.Kad su se napokon razisli,pogledala sam jel maca ok,ali na zalost ona je podlegla povredama.
I evo moj sadasnji pas,bila je prije napolju,stalno sa djecom iz ulice,skoro svi su je hranili,a djecu je obozavala.I jednog dana dolaze djeca donose je meni,jer su znali da je obozavam,a ona lezi pogodjena iz vazdusne puske.A prica je bila,djeca se igrala na livadi,a i ona sa njima,a neki je covjek iz dvorista pucao na nju jer se kao plasio da ona nece povrijediti njegove kucice koji su bili sa druge strane ograde.Pred ocima djece on je to uradio.
I eto kad mi kazu pas agresivan,ma ko je ovde agresivan,pas ili covjek.
Citavo djetinjstvo sam provela sa zivotinjama,najvise sa psima lutalicama,al nikad me pas lutalica nije napao,pa mogla sam sjediti pored njega dok jede,bez trunke straha da ce me napasti.
Eto ugrizao me pas od rodjaka,kojeg sam hranila i setala povremeno,jer niko nije,imalo je krov nad glavom,hranu ali je cesto bio vezan,i malo ljubavi je imao.Ali to nije bio razlog da ih se pocnem plasiti,na pocetku mi je bio problem prici,ali uz pomoc mojih roditelja,i uz moj trud i ljubav prema njima,i mala trunka straha je nestala. :D


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 19:50 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
Mnogo nas je dozivjelo traume i razocarenja jer smo bili svjedoci zlostavljanja i mislim da bi se ovom problemu trebala posvetiti mnogo veca paznja jer je problem zaista veliki i u poslednje vrijeme alarmantan :cry:
Oni koji nemaju mnogo pozitivnih osjecanja prema zivotinjama treba dobro da razmisle o ovoj recenici -
- Nasilno ponašanje prema životinjama već dugo je poznato kao indikator opasne psihopatologije koja se ne odnosi samo na životinje. 'Svatko tko je stekao naviku gledanja na život bilo kojeg živog bića kao bezvrijednog, u opasnosti je da dođe na ideju da su ljudski životi također bezvrijedni', napisao je humanist dr. Albert Schweitzer.

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 20:21 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Postovi: 489
Ја мислим да тај проблем није на некој листи приоритета у нашем друштву , тако да ако неко жели нешто да промијени треба да покуша кроз неку организацију са својим истомишљеницима сигуран сам да би такав пројекат био занимљив странцима и да би га финансијски подржали ,ако истински желите нешто да промијените на вама је да се организујете и да покушате, ништа се неће ријешити само.

_________________
Тромо се вријеме вуче, и ничег новог нема, данас је као јуче, сутра се исто спрема.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 20:32 
OffLine
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2009, 20:59
Postovi: 34
SAMO pravi zakon treba...
Da ima zakona ne bi se smjelo to raditi jadnim zivotinjama ili ako vece nema zakona treba primjeniti talionsko pravo "oko za oko-zub za zub"... :(


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 20:38 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
Rikas je napisao:
Ја мислим да тај проблем није на некој листи приоритета у нашем друштву , тако да ако неко жели нешто да промијени треба да покуша кроз неку организацију са својим истомишљеницима сигуран сам да би такав пројекат био занимљив странцима и да би га финансијски подржали ,ако истински желите нешто да промијените на вама је да се организујете и да покушате, ништа се неће ријешити само.

Svi problemi koje ima jedno drustvo su na istoj listi prioriteta !!! Ocito da ste povrsno procitali tekst i povrsno shvatili problem NASILJA u drustvu koje pocinje NASILJEM nad zivotinjama a zavrsava se uzasnim tragedijama, ubistvima,silovanjima i sl. Ako problem NASILJA ne treba da ima prioritet u nasem drustvu onda mi ne treba ni da postojimo :cry:
Mene ne interesuju nikakve organizacije niti programi koji uglavnom sluze za pranje i uzimanje novca / cast izuzecima/ mene jedino zanima konstantna edukacija i ukazivanje na problem a to bi svima nama trebao da bude prioritet :D

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 20:51 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Postovi: 489
DARIUS LAND je napisao:
Rikas je napisao:
Ја мислим да тај проблем није на некој листи приоритета у нашем друштву , тако да ако неко жели нешто да промијени треба да покуша кроз неку организацију са својим истомишљеницима сигуран сам да би такав пројекат био занимљив странцима и да би га финансијски подржали ,ако истински желите нешто да промијените на вама је да се организујете и да покушате, ништа се неће ријешити само.

Svi problemi koje ima jedno drustvo su na istoj listi prioriteta !!! Ocito da ste povrsno procitali tekst i povrsno shvatili problem NASILJA u drustvu koje pocinje NASILJEM nad zivotinjama a zavrsava se uzasnim tragedijama, ubistvima,silovanjima i sl. Ako problem NASILJA ne treba da ima prioritet u nasem drustvu onda mi ne treba ni da postojimo :cry:
Mene ne interesuju nikakve organizacije niti programi koji uglavnom sluze za pranje i uzimanje novca / cast izuzecima/ mene jedino zanima konstantna edukacija i ukazivanje na problem a to bi svima nama trebao da bude prioritet :D

Укључен сам у сличну организацију и не сједим скрштених руку бар покушавам нешто да урадим ,и покушавам да ти објасним да ако ти је до нечега стало више него другима треба да се бориш за то јер као што видиш и сам друштво нам је труло ,закони се не спроводе а људе треба неко да едукује и да им подиже свијест.

_________________
Тромо се вријеме вуче, и ничег новог нема, данас је као јуче, сутра се исто спрема.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 06 Feb 2010, 22:13 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
Rikas ocito se nismo razumjeli :D postujem tvoj trud ali ja sam malo razocarana u tzv organizacije koje naprave program,uzmu novac i ne rade nista ili skoro nista... a o podizanju svijesti ljudi i jeste tema a to mozemo svi da radimo na svakom mjestu u svako vrijeme i za to nam ne trebaju organizacije i donacije :wink:

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2010, 10:11 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
Da li se napadi zivotinja/manje inteligentnih bica ???/ mogu porediti sa zvjerstvom covjeka - svjesnog,inteligentnog bica :angry4: :cry: :cry: :cry:
Slika

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2010, 10:39 
OffLine
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Postovi: 39393
Lokacija: Месечева икра
Ja znam da ove slike imaju svrhu........ali mene toliko potresu da te molim da ih više ne postavljaš :cry: .Molim......

_________________
Bubi frubi


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2010, 11:31 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
Zoka razumijem te potpuno...zbog ovakvih prizora nocima ne spavam..srce mi se cijepa ali ljudi moraju da shvate kakav problem imamo i da ovako nesto ne shvate kao problem zivotinja nego problem svijesti a na tom problemu moramo svi raditi i svaku sekundu svog zivota posvetiti borbi protiv nasilja !!!

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2010, 12:04 
OffLine
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2009, 20:59
Postovi: 34
Ja ne mogu da shvatim te ljude sto ubijaju zivotinje...a jos ono sto se desilo sa NjO...no comment :( :( :(


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2010, 12:57 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Postovi: 547
Lokacija: Banja Luka
Ja sam jednom odgledala jedan uzasan snimak o tome kako se dobijaju krzna,sociva u raznim bojama,sminka,nakit,itd,itd...Da bi se dobio sto bolji proizvod a bilo sto manje gubitaka to se onda radi na zivim zivotinjama!!Ja poslije toga nisam mogla mirno da spavam!
Ti ljudi sto to rade su montrumi,ja ne znam kako neko bice koje se vodi kao razumno moze da radi nesto takvo.
Jos kad sam vidjela ovu sliku davno,da stenci sisaju mrtvu zenku,ma ne znam vise kako ljudsko bice moze ovako nesto da napravi!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2010, 13:49 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
http://video.google.com/videoplay?docid ... nja&hl=en#

sa prevodom :cry:

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2010, 16:40 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Postovi: 547
Lokacija: Banja Luka
DARIUS LAND je napisao:
http://video.google.com/videoplay?docid=1264621349401144790&ei=n7PQSefqPKi02wL86NC6Cg&q=ubijanje+zivotinja&hl=en#

sa prevodom :cry:

Jel to taj snimak...Jer ja to ne mogu da gledam vise! :( :( :cry: :cry:


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 15 Feb 2010, 16:36 
OffLine
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2008, 08:58
Postovi: 26
Svima nama,ljubiteljima životinja,će se i dalje
cijepati srce od užasnih prizora nasilja,ali
ništa se neće promijeniti dok god svako prvo
ne preispita vlastite stavove i postavi pitanje:
"Šta ja kao pojedinac mogu da učinim?"
Što je više osviještenih ljudi sposobnih da primijete
okrutnost i spremnih da prijave nadležnima one koji
su okrutni prema životinjama situacija će se mijenjati
na bolje.
1.Za početak razmisliti kako postupamo sa vlastitim
ljubimcem.Da li je njegov život onakav kako bi on to želio
ili je počovječen i u skladu sa našim shvatanjem lijepog
života.Ponekad i ljubav ako je pretjerana ugrožava.

2.Zaviriti malo u komšijino dvorište.U kakvim uslovima
živi njegov ljubimac?
Bezbroj je primjera okrutnosti nad životinjama u našem
gradu koje ljudi i ne prepoznaju kao okrutnost.
Dok se god banjalučki Zoo-park bude smatrao dobrim
mjestom za edukaciju mladih teško da će biti značajnih
pomaka.
Edukacija je značajna i treba je provesti od najranije dobi
ali prvo treba educirati tete u vrtiću.I priča o Cvenkapici
je dijelom zaslužna da je vuk jedna od najproganjanijih
divljih životinja.Sajtovi Lovačkih Udruženja su prepuni
video klipova ponosnih lovaca sa svojim plijenom i niskim
ljudskim strastima.
Ipak, sve je više ljudi koji dižu svoj glas jer su sigurni u ispravnost
svojih stavova.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:32 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Postovi: 547
Lokacija: Banja Luka
Trebalo bi sprijeciti da se vrse eksperimenti na jadnim zivotinjama,pa postoji i drugi nacin da se ispita da li je kozmetika i ostali proizvodi stetno po ljudski zivot.a 21 vjek je,razvija se tehnologija iz dana u dan,pa valjda se moze ispitati nesto a da se ne oduzima nikome zivot.
I ovo je isto vrsenje nasilja tj.mucenje zivotinja
http://www.abolicija.com/vivisekcija.html

evo liste koji ne vrse eksperimente na zivotinjama,treba to podrzati:
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=80

a ovi vrse eksperimente:
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=81

Tvrtke koje se nisu u potpunosti ili uopće očitovale o svojoj politici testiranja ili ne obraćaju pozornost na to jesu li sastojci koje nabavljaju testirani na životinjama.
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1064

preuzeto sa: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=79


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 23 Feb 2010, 08:12 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Postovi: 120
Lokacija: BiH
:x :cry:

_________________
www.newfoundlandkenneldariusland.com
Happy Newf-family


Poslednji put menjao DARIUS LAND dana 12 Mar 2010, 12:20, izmenjena 2 puta

Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 23 Feb 2010, 10:02 
OffLine
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2010, 15:31
Postovi: 22
DARIUS LAND je napisao:
Da li se napadi zivotinja/manje inteligentnih bica ???/ mogu porediti sa zvjerstvom covjeka - svjesnog,inteligentnog bica :angry4: :cry: :cry: :cry:
Slika

Suze mi idu na oci! Da sam znao da cu ovo videti nebih ni ulazio na ovu stranicu.Kakav je to covek koji je mogao ubiti kuju koja ima stence.Pogledajte jadnicke traze da sisaju.Dosta mi je ovoga!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 495 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs