banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2009, 07:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
Aluminium zirconium tetrachlorohydrex je ime jedinjenja koje sadrži gotovo svaki antiperspirant stik. Ja sam ga prvi put vidio na Mennen gelu i isti je odmah letio u kantu. Posebno što nisam osjetio efekat (čitaj: smrdio sam isto kao i bez njega).

E sad aluminijum je poznati neurotoksin, a za ovo specifično jedinjenje ne znam da li je kancerogeno. Više se sumnja na Aluminium chlorohydrate.

Uglavnom sama pomisao da unosim aluminijum pod kožu za mene je bila jeziva.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
na nivea silver protect nema napisanih sastojaka nikako. golemo.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 14:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2009, 16:30
Meni je zaista najbolji ALOE EVER-SHIELD, imam osjetljivu kozu i zaista sam se namucila dok sam pronasla idealan dezodorans, ovaj je na bazi aloe, nema nikakve teske hemije :) jedina mana je sto se mora narucivati i malo je skuplji od ostalih, ali je fantastican, ja sam prezadovoljna :o

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2009, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
PINKisTHEnewBLACK je napisao:
Meni je zaista najbolji ALOE EVER-SHIELD, imam osjetljivu kozu i zaista sam se namucila dok sam pronasla idealan dezodorans, ovaj je na bazi aloe, nema nikakve teske hemije :) jedina mana je sto se mora narucivati i malo je skuplji od ostalih, ali je fantastican, ja sam prezadovoljna :o

Aloe Ever Shield....najbolji
Mislim da je to najbolji koji ima, barem sto se mene tice! Jeste malo skuplji i mora se narucivati ali nista to nije kad je u pitanju zdravlje.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2010, 18:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Сазнала сам да не постоји ниједна озбиљна научна студија што се канцерогености алуминијум хлорохирата тиче, и да је нелогично да комплекси, које он награди на површини коже, могу продријети у њене дубље слојеве. Не би био први пут да су приче потекле од недовољно упућених новинара... А опет, с друге стране, гдје има дима има и ватре... Мислим да ћемо ова супстанца и ја бити у контакту повремено :D, јер заиста нема конкуренцију што се ефикасности тиче.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Neki dan kupila Nivein dezodorans u stiku i tu veče na RTL-u na veliko pričaju o aluminijumu kao o potencijalnom izazivaču raka dojke.
Pošto rak dojke u današnje vrijeme poprima razmjere epidemije normalno je da se uzrok traži u nekom od modernih preparata koji se nanose na kožu.
I tako ja taj Nivenin dezodorans bacim (nije mi palo na pamet da u marketu pogledam od čega je) i na kraju kupim nekakav rollon koji nema miris, a koji je od nekog prirodnog minerala??? i na njemu piše velikim slovima da je bez aluminijuma. :-?

Kada sam kasnije bacila pogled, bukvalno svaki dezodorans ima taj prokleti aluminijum.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 14:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
nemoj tako, nije on proklet... da nije njega znas koliko bi se smanjio profit farmaceutskom lobiju i zdravstvu, koliko milijardi godisnje ljudi dadnu na lijecenje raka dojke... znas li ti koliko to usta hrani?

taj mineral koji koristis sadrzi Potassium Alum, potpuno neskodljivo formu Aluminijuma koja se ne moze apsorbovati u tijelo i stvarati probleme, a jednako je efikasna u uklanjanju neugodnih mirisa. licno preferiram koristenje minerala, u onda samo mali sloj stavim, nesto kasnije, nekog dezodoransa bez aluminijuma (nabrojao sam ranije koji su to - old spice, macho)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam, piše na njemu velikim slovima "bez aliminijum deks... bla bla" i na čepu ima onu mašnicu koja simbolizuje borbu protiv raka.

Spoiler:
Slika

A vidjela sam da taj isti dezodorans postoji i kao sprej i kao kamen.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
e ovako,nazalost moja mama je tri puta imala rak dojke,tetke...rak dojke nema veze s dezodoransima,ja povremeno koristim ciste aluminij soli koje mi je preporucila doktorica,a kad bi se okrenuli sta je sve oko nas potencijalno kancerogeno...zivjeli bi pod staklenim zvonom,ne bi disali ,jeli...
uostalom,od neceg se mora umrijeti,al' necu da smrdim,uostalom,te sve smrdljive kojih je nazalost jako puno bih palila na lomaci na gradskom trgu :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 07:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aždajice, kakve čiste aluminijume ti je preporučila doktorica? :confused1:

Sudoku, u pravu si, onaj rollon (Naturally fresh) o kome sam pisala ima taj "potassium Alum" đavo da ga nosi. :angry1:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
azdajica-ny je napisao:
e ovako,nazalost moja mama je tri puta imala rak dojke,tetke...rak dojke nema veze s dezodoransima,ja povremeno koristim ciste aluminij soli koje mi je preporucila doktorica,a kad bi se okrenuli sta je sve oko nas potencijalno kancerogeno...zivjeli bi pod staklenim zvonom,ne bi disali ,jeli...
uostalom,od neceg se mora umrijeti,al' necu da smrdim,uostalom,te sve smrdljive kojih je nazalost jako puno bih palila na lomaci na gradskom trgu :lol:

Jel mislis na onaj kruti (lol) dezodorans sto se kvasi pre upotrebe?
Tzv. kristal?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 10:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
http://care2.greenhome.com/products/bat ... re/102209/

u pitanju je so,a ne metal. KAl(SO4)2, sto drasticno mijenja njihov moguci uticaj na zdravlje korisnika
alumijium cirkonijum tetrahlorid ima formulu Al36Zr(OH)116Cl3.2 X H2O

DESCRIPTION: White powder, dissolved in water and glycerin, a slowly corrode to Iron, copper and Aluminum; and more easily absorbs moisture.
APPLICATION: Be used as Antiperspirant Actives, the additive for bath preparation, and the additive for cosmetics.

http://www.yotech.com/prod1_e2.html#06

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nađoh na netu
Citiraj:
Sodium je Natrij a Potasium Kalij. Daklem Sodium alum je natrijev hidroksid (NaOH) a potasium alum je kalijev hidroksid (KOH).
Inace, prije tridesetak i vise godina su se obje kemikalije koristile u čeličnim akumulatorima u rudnicima širom bivše Juge.

kao i...

Potassium Alum is not Aluminum
And is not Dangerous

Potassium Alum and Aluminum are two different substances, with distinct chemical signatures. They possess different chemical properties which create different chemical attributes.

Thai Crystal Deodorant products are made from potassium alum. It is a pure mineral product made without the addition of chemicals, fragrances, oils or alcohol. The chemical formula for potassium alum is K2SO4Al2(SO4). 324 H20. Potassium alum is a colorless substance that forms octahedral or cubic crystals. It is a powerful astringent.

Bauxite is the ore from which alum is drawn. It is formed by the rapid weathering of granite rocks in warm, humid climates and can be purified and converted directly into alum.

Potassium alum is soluble in seven times its weight of water at room temperature and is very soluble in hot water. When crystalline potassium alum is heated, some of the water of hydration becomes chemically separated, and the partly dehydrated salt dissolves in this water, so that the alum appears to melt at about 90 degrees C (approx. 392 degrees F), potassium alum swells up, loses all water, and becomes a basic salt called burn alum. Potassium alum has a density of 1.725.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
http://www.odaban.com/
e nesto poput ovog,mada sam koristila i neki no name medicinski

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Citiraj:
Sodium je Natrij a Potasium Kalij. Daklem Sodium alum je natrijev hidroksid (NaOH) a potasium alum je kalijev hidroksid (KOH).
Inace, prije tridesetak i vise godina su se obje kemikalije koristile u čeličnim akumulatorima u rudnicima širom bivše Juge.

ala ljudi lupaju...

Incidenca raka dojke je zaista u porastu, a ako antiperspiranti imaju veze sa time, onda bi uzrok tome mogli biti parabeni (konzervansi koji se koriste u većini kozmetičkih preparata -šamponima, gelovima, kremama...), a ne siroti aluminijum.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 07:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

balkanski špijun je napisao:
ala ljudi lupaju...

Incidenca raka dojke je zaista u porastu, a ako antiperspiranti imaju veze sa time, onda bi uzrok tome mogli biti parabeni (konzervansi koji se koriste u većini kozmetičkih preparata -šamponima, gelovima, kremama...), a ne siroti aluminijum.

Vau, onda nam predstoji da se porazbolijevamo ili da se usmrdimo... il mutiramo kao eksperimentalni miševi :(

Znam da se čovjek ne može danas odbraniti od svega (svakog zagađenja) ali bar svesti na minimum uzimanje tih "otrova"... ali kako?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 08:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
povratak prirodnom ljudskom mirisu je jedini spas :thumbup:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]