crni_bl je napisao:
cuj gledo....ja glumio....
nije stvarno, ok druze, imas svoje vidjenje o cetnicima i ostalim fasistima, i to nije problem!
mozemo mi ovdje provesti ako hoces i godine pisajuci o tome ko je bio bolji ovi ili oni i nagadjati sta bi bilo da je bilo...ali covjece partizani su pobjedili, donjeli slobodu,izgradili jednu jaku zemlju, i to su cinjenice...a u tom momentu kad je KPJ dala previse slobode, i rekla ok mozemo mi i demokratiju dati ovoj zemlji...onda se vidjelo ko je kakav i na sta su nas doveli...na to da nemamo ni za bureka...zdrao
kakvu su zemlju izgradili i na kakvim temeljima to smo vidjeli 90-tih, ta zemlja je bila toliko jaka da su uvjek za nešto bili redovi, nestašice i redukcije i opet kažem partizani su pobjedili samo zbog slijepe ljubavi i vjere srba u ruse pa kad su rusi komunisti i za nas je to dobro i vidi sad gdje nas je ta zabluda dovela i dan danas ratujemo za svoju državu i još je nemamo, zapitaš li se zašto je ustaša iz kumrovca crtao sap-ove po srbij, a ne po bosni ili hrvatskoj, odakle ideja za neku izmišljenu makedoniju, ali polako osvjestit će se i srbi koji to još nisu kad budu opet morali ratovat za biološki opstanak ili kad budu u traktorima za tamo daleko, da nisu bili slijepi danas bi imali svoju državu i bili poput svih normalnih evropskih država, a ovako su tu gdje jesu zahvaljujući samo svom izboru, izabrali su i sad imaju posljedice svog izbora.
kažeš kad je kpj dala previše slobode vidjelo se kakav je ko, ja kažem vidjelo se koliko su srbi bili naivni i s kim su bili u tzv. bratstvu i jedinstvu, ustvari sve što su komunisti radili, od avnoja do ustava iz 74' bilo je usmjereno protiv srba i priprema za ono 90-tih.