banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Bradonja,

Za ovako briljantan i nadasve intelektualan odgovor koji odražava tvoj mentalni sklop fakat zaslužuješ jedno odlikovanje:

http://i30.photobucket.com/albums/c342/ ... lovcen.jpg

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
BOSANSKI_NOVI je napisao:
Bradonja,

Za ovako briljantan i nadasve intelektualan odgovor koji odražava tvoj mentalni sklop fakat zaslužuješ jedno odlikovanje:

http://i30.photobucket.com/albums/c342/ ... lovcen.jpg

handžarovac imate li vi muslimani išta svoje, antifašistička borba kojom se dičite je skoro prošla bez vas, kako objašnjavaš da muslimana u partizanima je bio zanemariv broj, a najbrojnij ste narod u BiH, ja ću ti odgovorit ne može se bit na dva mjesta istovremeno i u ustašama i u partizanima, više je muslimana bilo u četničkim redovima nego u partizanima, eno ti u sarajevu dva partizanska spomenika sa imenima poginulih jedan na vracama, drugi na ilidži, muslimanskih imena na njima skoro da i nema iako je sarajevo bilo većinski muslimansko, vjerovatno je ista situacija i na ostalim pomen spomenicima, prema tome vi o antifašizmu tišu i poklopite se, a tu priču pričaj na džumi u petak.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:36 
Pripravnik
Pripravnik

Bradonja,s tobom se ne može razgovarti činjenicama niti u duhu civiliziranih normi jer vi bradonje pristalice te bolesne ideologije ne znate za civilizacijska dostignuća.
Bihaćka republika kao prvi veći slobodni teritorij je realizirana upravo na području gdje većinski žive muslimani.(današnji Unsko-sanski kanton)
Jel ti ikad bradati đed pričao za partizane Pozderce iz Cazina što su mu zadavali glavobolju po grmečkim šumama?
Jesi ikad čuo za Džemala Bijedića koji je bio Titova desna ruka a trebao je da bude i njegov prvi nasljednik da ga tvoji nisu smaknuli u isceniranoj „nesreći“?
Zasjedanje AVNOJ-a i ZAVNOBIH-a je bilo u većinski muslimanskim sredinama.
Ja kao Bošnjak i musliman sam ponosan na svojih 4 amidža što su bili u partizanima ali i na sve svoje komšije Srbe koji su zajedno s njima mlatili njemce,ustaše i tvoja bradata čudovišta!

Svim antifašistima poginulim u 2 sv.ratu rahmet duši te laka crna zemlja!
Komunizam i KP sa ove distance je neprihvatljiva ali u onom vremenu mi je razumljiva te se divim partizanskoj borbi.

Partizani će vječni biti IN & COOL!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Bosanski novi nemoj se nervirati...opusteno...
nema se tu sta raspravljati oko toga ko je bio bolji a ko nije...ja sam ponosan na taj pokret sto je bio i za novo nastalu jugu posle nje...
sada su druga vremena, drugi ljudi ali niko nije zasluzio ono sto su ti normalni ljudi zasluzili u WW2...oni su dali svoju dusu,srce,zivote da oslobode zemlju bez obzira ko je sta a oni danas samo pricaju kako su veliki srbi,hrvati,muslimani a kad se krene sa puskama onda su samo sposobni svercovati i zaradjivati na tudji racun....

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:
Bihaćka republika kao prvi veći slobodni teritorij je realizirana upravo na području gdje većinski žive muslimani.(današnji Unsko-sanski kanton)
!

pa o tome ti i govorim, srbi su to oslobodili od vas muslimana i hrvata, kao i svugdje drugo gdje su muslimani i hrvati bili većina tu su ustaše i to su srbi trebali osvojit i oslobodit, činjenica je da je u partizanima bio zanemariv broj muslimana iako su činili većinu stanovništva, a i taj zanemariv broj su uglavnom poražene ustaše koje su partizani rehabilitovali i primali u svoje redove radi tobožnjeg bratstva i jedinstva ali ti muslimani uglavnom i nisu učestvovali u borbama već su služili kao dekoracija i za neke prljave poslove, zato ih na spomen obilježjima poginulih partizana skoro da i nema, to su ti činjenice koje za vas muslimane nisu lijepe ali su činjenice.
eto učio si partizansku istoriju i gledao njihove filmove kaži mi bar jednog partizanskog komadanta sa kozare, sutjeske, neretve, iz drvara, niđe vas nema.
ponavljam s obzirom da ste većinski narod u bih zanemariv broj vas je bio u partizanima, upravo zato jer je vaša ideologija u to vrijeme bila ustašstvo, tad vam je imponovalo da budete "hrvatsko cvijeće" isto ko što ste vezali zastave 91', istorija se i tad ponovila potomci antifašista protiv muslimana i hrvata odnosno ustaša.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:59 
Pripravnik
Pripravnik

crni_bl je napisao:
Bosanski novi nemoj se nervirati...opusteno...
nema se tu sta raspravljati oko toga ko je bio bolji a ko nije...ja sam ponosan na taj pokret sto je bio i za novo nastalu jugu posle nje...
sada su druga vremena, drugi ljudi ali niko nije zasluzio ono sto su ti normalni ljudi zasluzili u WW2...oni su dali svoju dusu,srce,zivote da oslobode zemlju bez obzira ko je sta a oni danas samo pricaju kako su veliki srbi,hrvati,muslimani a kad se krene sa puskama onda su samo sposobni svercovati i zaradjivati na tudji racun....

U pravu si jarane. :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 15:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kome treba zahvaliti sto ni jedno selo nije spaljeno sto ni jedna familija nije zaklana i opljackana na podrucju Manjace: Stricici, Golesi, Han Kola, i ima tu jos mnogo podrucja koje ne spada pod Manjacu kao Bronzani Majdan, Cakorska polja... a znamo ko je vladao tim podrucjem 41-45. Te price da su Cetnici klali iz zabave okacite macku o rep. Poslije rata je to sve Tito iselio i napravio kasarnu na kojoj se danas turske zastave viore.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Vuk_samotnjak je napisao:
Kome treba zahvaliti sto ni jedno selo nije spaljeno sto ni jedna familija nije zaklana i opljackana na podrucju Manjace: Stricici, Golesi, Han Kola, i ima tu jos mnogo podrucja koje ne spada pod Manjacu kao Bronzani Majdan, Cakorska polja... a znamo ko je vladao tim podrucjem 41-45. Te price da su Cetnici klali iz zabave okacite macku o rep. Poslije rata je to sve Tito iselio i napravio kasarnu na kojoj se danas turske zastave viore.

Четницима и војводи Урошу Дреновићу.

Slika

Раселио је ћопко много тога али гроб није нашао.

Иначе, ким дил не знам што се примаш на овог обрезаног. Њега боли што су партизани ИН а њему су дидо и амиџа били у усташама,па сад нема чиме да се похвали.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 15:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
urbana_extravaganca je napisao:
Четницима и војводи Урошу Дреновићу.

Slika

Znam ja al postavljam pitanje drugima.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
КИМ ДЕАЛ само опуштено.

Трагикомично је кад ови што мјењају страну (у последње вријеме и нацију) кад год вјетар дуне на другу страну крену да расправљају по оној из вица: партизани су били добри момци који су нам донијели слободу, а усташе дедо, амиџа, даиџа........

А свим Србима на овом форуму који тако жестоко расправљају око тога ко је био добар партизани или четници, поручујем да су били и једни и други добри јер су били Срби. Нажалост други су успјели да нас посваћају и подјеле (и изврше геноцид).
Слава драгом Богу да у последњем рату нисмо насјели на све њихове махинације и нисмо дочекали агресију на наш народ подјељени на 2 или више страна.

Слава свим палим антифашистима у 1., 2. свјетском рату и последњем рату

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
crni_bl je napisao:
...ali eto ...sad smo svi srecni...imamo drzavu, tj. nemamo bas drzavu...imamo para, tj. nemamo ni para, ...slobodni smo da putujemo gdje god hocemo, opss...nismo slobodni da putujemo,...postuju nas svi u svijetu, opss...vidi vidi ...ne jebe nas niko ni 1%...al neka imamo biste draze svugdje i njegovog pokreta tooo je vazno.
ajd zdra'o

Pa ovo su tekovine najnovijeg srpskog ustanka.
Zar ne?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 21:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ovo su tekovine nob-a i ovog zadnjeg pokušaja potomaka ustaša koje su komunisti rehabilitovali, odnosno muslimana i hrvata, da istjebe srbe.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 21:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BrozTvrtko je napisao:
crni_bl je napisao:
...ali eto ...sad smo svi srecni...imamo drzavu, tj. nemamo bas drzavu...imamo para, tj. nemamo ni para, ...slobodni smo da putujemo gdje god hocemo, opss...nismo slobodni da putujemo,...postuju nas svi u svijetu, opss...vidi vidi ...ne jebe nas niko ni 1%...al neka imamo biste draze svugdje i njegovog pokreta tooo je vazno.
ajd zdra'o

Pa ovo su tekovine najnovijeg srpskog ustanka.
Zar ne?

To je samo danasnja istina...nista drugo nego crna i teska istina jednog naroda!!! Koliko god se neko, da tako kazem k....o, i uvelicavo svoje, i ovdje na forumu, i na ulici, i u tudjini, sve je to 0...jedna velika 0!! Realnost je ono sto fali...i ne samo to, fali i pameti, pa da se malo pokrenu stvari na jedan drugi nacin...nekada smo bili uzeti u obzir za bilo sta i od bilo cije strane, a vidis to je bilo zahvaljujuci pobjedom nad fasizmom...da,da...sta vi mislite da je mogla da pobjedi fasisticka ideja u srcu evrope '45, kada se ta ista evropa (bila ona istocna ili zapadna) borila 4 godine protiv fasizma i zavrsila jednom zauvjek sa time?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 22:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

crni_bl je napisao:
kada se ta ista evropa (bila ona istocna ili zapadna) borila 4 godine protiv fasizma i zavrsila jednom zauvjek sa time?

zar i komunizam nije fašizam i jednoumlje, druga strana iste medalje.
zar staljin nije ubio više ljudi od hitlera, zar tito nije ubijao svoje političke neistomišljenike poput hitlera.
da nije bilo tvojih komunista odnosno lijevih fašista opet bi hitler bio pobjeđen, a mi bi danas bili normalna evropska država i ne bi bilo ratova 90-tih.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
crni_bl je napisao:
kada se ta ista evropa (bila ona istocna ili zapadna) borila 4 godine protiv fasizma i zavrsila jednom zauvjek sa time?

zar i komunizam nije fašizam i jednoumlje, druga strana iste medalje.
zar staljin nije ubio više ljudi od hitlera, zar tito nije ubijao svoje političke neistomišljenike poput hitlera.
da nije bilo tvojih komunista odnosno lijevih fašista opet bi hitler bio pobjeđen, a mi bi danas bili normalna evropska država i ne bi bilo ratova 90-tih.

e tu grijesis...vidis hitlerova politika jeste bila ta da on stvori jednu nacisticku drzavu sastavljena od raznih drzava u kojoj bi njemacka bila glavna (samo se malo preracunao i otvorio na sve strane frontove)...zato su oni podrzavali i prodali svoj "patent" ustasama, cetnicima i ostalim fasistima, da bi imali podrske u svim drzavama, jer brate nije lako imati pola evrope u rukama i jos udarati po rusima!!!
mi ovdje ne govorimo o komunizmu...ako hoces otvori temu i tamo cemo pricati koliko hoces o komunizmu i fasizmu...ovdje je rijec o partizanima...znaci o obicnim ljudima, koji nisu bili u partiji, nego koji su prepoznali prave ideale za koje vrijedi i zivot dati i koji su uzeli puske u ruke i jurisali na bagru okupatorsku!!! e o tome pricamo..

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 22:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ti si previše gledao partizanske filmove pa misliš da nije bilo partizana hitler ne bi bio pobjeđen.
i saveznički i njemački izvori potvrđuju da je oružana borba partizana bila zanemariva i beznačajna.
partizanima je bila važnija politička borba i indoktrinacija naroda, te podmetanje i i prljavi rat svim sredstvima sa četnicima koji su bili glavni politički konkurenti za vlast nakon rata, jer se znalo da će kad tad hitler biti potučen i da ako ne unište četnički pokret zapad će legalizovat vlast koja i jeste legalna.
u toj borbi komunjare su se služile najgorim sredstvima kao što su namjerno izazvani pokolji, poput pokolja koji su izazvali u kragujevcu, cilj im je bio na teritorij koju su zauzeli mobilisat što više srpskih mladića i poslat ih u smrt, sjetimo se bespotrebnog probijanja sremskog fronta, cilj partizana je bio oslabit što više srpski korpus koji je realno jedini predstavljao opasnost za njihove ideje i njihovu vlast.
ustvari svi danas relevantni istoričari tvrde da su partizani za vrijeme okupacije vodili uglavnom građanski rat protiv konkurencije četnika, jer su im oni kao legalni nasljednici vojske jugoslavije i dokazani antifašisti bili jedina politička konkurencija.
mnogo temeljitije su komunisti nakon rata progonili četnike odnosno srpski narod nego ustaše koje su uglavnom ostavljali na miru.
ali danas sve te komunističke rabote su izašle na vidjelo, a i stalno se otkrivaju novi detalji te komunističke zavjere. na sramotu mnogih srba koji su bili dio te zločinačko komunističke falange.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cuj gledo....ja glumio....
nije stvarno, ok druze, imas svoje vidjenje o cetnicima i ostalim fasistima, i to nije problem!
mozemo mi ovdje provesti ako hoces i godine pisajuci o tome ko je bio bolji ovi ili oni i nagadjati sta bi bilo da je bilo...ali covjece partizani su pobjedili, donjeli slobodu,izgradili jednu jaku zemlju, i to su cinjenice...a u tom momentu kad je KPJ dala previse slobode, i rekla ok mozemo mi i demokratiju dati ovoj zemlji...onda se vidjelo ko je kakav i na sta su nas doveli...na to da nemamo ni za bureka...zdrao

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

crni_bl je napisao:
cuj gledo....ja glumio....
nije stvarno, ok druze, imas svoje vidjenje o cetnicima i ostalim fasistima, i to nije problem!
mozemo mi ovdje provesti ako hoces i godine pisajuci o tome ko je bio bolji ovi ili oni i nagadjati sta bi bilo da je bilo...ali covjece partizani su pobjedili, donjeli slobodu,izgradili jednu jaku zemlju, i to su cinjenice...a u tom momentu kad je KPJ dala previse slobode, i rekla ok mozemo mi i demokratiju dati ovoj zemlji...onda se vidjelo ko je kakav i na sta su nas doveli...na to da nemamo ni za bureka...zdrao

kakvu su zemlju izgradili i na kakvim temeljima to smo vidjeli 90-tih, ta zemlja je bila toliko jaka da su uvjek za nešto bili redovi, nestašice i redukcije i opet kažem partizani su pobjedili samo zbog slijepe ljubavi i vjere srba u ruse pa kad su rusi komunisti i za nas je to dobro i vidi sad gdje nas je ta zabluda dovela i dan danas ratujemo za svoju državu i još je nemamo, zapitaš li se zašto je ustaša iz kumrovca crtao sap-ove po srbij, a ne po bosni ili hrvatskoj, odakle ideja za neku izmišljenu makedoniju, ali polako osvjestit će se i srbi koji to još nisu kad budu opet morali ratovat za biološki opstanak ili kad budu u traktorima za tamo daleko, da nisu bili slijepi danas bi imali svoju državu i bili poput svih normalnih evropskih država, a ovako su tu gdje jesu zahvaljujući samo svom izboru, izabrali su i sad imaju posljedice svog izbora.
kažeš kad je kpj dala previše slobode vidjelo se kakav je ko, ja kažem vidjelo se koliko su srbi bili naivni i s kim su bili u tzv. bratstvu i jedinstvu, ustvari sve što su komunisti radili, od avnoja do ustava iz 74' bilo je usmjereno protiv srba i priprema za ono 90-tih.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 23:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
crni_bl je napisao:
mozemo mi ovdje provesti ako hoces i godine pisajuci o tome ko je bio bolji ovi ili oni i nagadjati sta bi bilo da je bilo...ali covjece partizani su pobjedili, donjeli slobodu,izgradili jednu jaku zemlju, i to su cinjenice...

Pobjedili sa bilansom 500.000 do 1.200.000 stradalih Srba. U vojnom žargonu pobjeda jeste ostvarena, ali u civilnom - živi holokaust koji je samo doživio srpski narod što se tiče Balkana.

Izgraditi jaku zemlju ne podrazumjeva samo imati jaku ekonomiju, privredu i socijalu već i nacionalnu uravnoteženost, koju Jugoslavija nikada nije imala. Srbi su prvi narod na Balkanu koji je izgubio svoj nacionalni identitet, samo zato što je bio većina u jednoj socijalističkoj državi sačinjenoj od federalnih jedinica. Kada je izgubio nacionalni identiet podrazumjeva se da je izgubio i svoju istorijsku državu, a to se upravo desilo 1974 godine donesenim ustavom.

crni_bl je napisao:
a u tom momentu kad je KPJ dala previse slobode, i rekla ok mozemo mi i demokratiju dati ovoj zemlji...onda se vidjelo ko je kakav i na sta su nas doveli...na to da nemamo ni za bureka...zdrao

Demokratije nema ni sada, a kamoli onda kada je bio "jedan čovjek - jedan glas" i koji je u državi sprovodio diktaturu i totalitarizam.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
@Kim Deal

Koja si ti budaletina i to zesca. Sa tobom voditi raspravu je isto ko sa drvetom, stoga dosta od mene. Ti i ovaj Urbani hajvan mozete pod ruku komotno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]