banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 16 Jan 2010, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
kim deal je napisao:
samo što su svi muslimani i hrvati bili u ustašama, a bosna u sastavu NDH, au NDH srbi su bili poput jevreja u minhenu, četnici su imali jedan osvetnički pohod u ist. bosni i to nakon stravičnih pokolja muslimana i hrvata nad srbima. šta su četnici mogli pljačkat kad su u bosni bili gerila koja je bila po planinama i šumama, jedino do čega im je bilo stalo je hrana i da prežive i oni i narod koji je bio u njihovoj zaštiti, a to je u NDH bio pothvat vrijedan svake hvale i danas bi tim junacima trebali podizat spomenike širom srbije i RS, a komunističke zločince poslat na smetlište istorije.

Jednostavno nije istina da su svi muslimani i hrvati bili u ustašama. Kakve ti to knjige čitaš i ko te puni ovakvim glupostima?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 23:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Mišo je napisao:
kim deal je napisao:
samo što su svi muslimani i hrvati bili u ustašama, a bosna u sastavu NDH, au NDH srbi su bili poput jevreja u minhenu, četnici su imali jedan osvetnički pohod u ist. bosni i to nakon stravičnih pokolja muslimana i hrvata nad srbima. šta su četnici mogli pljačkat kad su u bosni bili gerila koja je bila po planinama i šumama, jedino do čega im je bilo stalo je hrana i da prežive i oni i narod koji je bio u njihovoj zaštiti, a to je u NDH bio pothvat vrijedan svake hvale i danas bi tim junacima trebali podizat spomenike širom srbije i RS, a komunističke zločince poslat na smetlište istorije.

Jednostavno nije istina da su svi muslimani i hrvati bili u ustašama. Kakve ti to knjige čitaš i ko te puni ovakvim glupostima?

sigurno ne čitam one koje su partizani pisali. moraš znati da su muslimani i hrvati podlijegali mobilizacij u NDH, hrvati su se rado odazvali, a ni muslimanima nije bilo mrsko, nakon 1918 dobit priliku da se uz nečiju pomoć riješe "vlaha", ako misliš da su bih hrvati i muslimani bili u partizanima, onda obiđi partizanska groblja pa ćeš vidit koliko ih je bilo u partizanima, taj broj je zanemariv, ali što su komunjare nakon rata, a zbog bratstva i jedinstva istinu drugačije prikazivali i srbima zabranjivali da obilježe svoja stratišta i jame po hercegovini i širom bosne to je druga stvar.
sinko pogledaj i neku drugu literaturu osim komunističke i njihovih ideoloških i propagandnih filmova.
92' se upravo desilo što i 41', muslimani i hrvati su pokušali da nas se riješe, u hrvatskoj su to uspjeli, a u bosni zamalo.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 23:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
Prvi grad u Evropi koji se je hvalio da je potpuno cist od Jevreja je bio Beograd!
Mosa Pijade je bio Jevrej. Nije bio u Beogradu vec u partizanima.

(Until the 'Final Solution' The Jews in Belgrade 1521–1942
by Jennie Lebel)
Citiraj:
Belgrade was the first major European city to become “Judenrein”—free of Jews. It started in December 1941, before the Wannsee Conference where the Final Solution was formally adopted, and, by May, 1942, there were no more Jews left in Serbia.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 23:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BrozTvrtko je napisao:
Prvi grad u Evropi koji se je hvalio da je potpuno cist od Jevreja je bio Beograd!

otiđi malo u izrael i pronjuškaj, pa ćeš vidjet koji od naroda bivše juge tamo nejviše gotive ustvari koji jedini narod iz bivše juge gotive.
zapitaj se zašto su se hvalili da su čisti od jevreja, upravo zato jer su mnogi izvučeni na sigurno i da se smanji pritisak na preostale, ti samo čitaj ustaško muslimansku propagandu umjesto da saznaš stav i mišljenje samih jevreja.
a o beogradu i srpskom narodu govori i način na koji su njemci ušli u njega, za razliku od zagreba, sarajeva, ljubljane... gdje su njemci ušli kao oslobodioci kojima je priređen svečani doček.
tokom cijele okupacije bivše juge nikad njemci nisu izvršili ni jednu odmazdu nad hrvatima i muslimanima niti su ikad spalili neko njihovo selo ili grad, i to dovoljno govori ko je bio ko.
zato ne pričaj gluposti.

:D ma jesi li to ti aa?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Acrobatico je napisao:
Fire,...

Bez losih namjera prema tebi, ali ipak mislim da si se malo pogubio u ovom velicanju cetnika... I nije tacna tvoja tvrdnja da Srbi nikada nisu ubijali bez razloga... Zaboga, razmisli malo o tome sta si napisao... Cetnicke su ruke prilicno krvave. Jedan djed mi je bio u cetnickom pokretu za vrijeme rata (drugi u partizanima),... ovaj u cetnicima je ratovao u Podrinju, istocnoj Bosni... i sjecam se njegovih prica i svih onih groznih stvari koje su tamo ucinjene, ... veoma cesto bez posebnog razloga, osim zelje za pljackom i ubijanjem pripadnika druge vjere ili nacije...

Ovakav način izražavanja mišljenja prihvatam i ovo je pravi način "demantovanja" i kako se treba voditi rasprava o vrlo kompleksnoj temi. Poštovanje!

Ja prijatelju nikoga ne veličam, ali govorim o onome što je učinjeno i kako je učinjeno. Za spasavanje srpskih porodica tokom II svijetskog rata veoma važnu ulogu odigrali su Četnici. Ne želim da govorim o Hrvatima i Muslimanima jer su oni svoje pravo lice pokazali preko NDH i njihovog shvatanja "čovječnosti".
Ne mogu jednostavno da marginalizujem stvari koje su bile realne i vidljive i da je kraljevska vojska pokazala zašto je prava i jedina srpska vojska tokom II svijetskog rata. Priča o mom djedu je samo jedna u nizu zašto "poštujem", a ne "veličam" Četnike.
Ja bi, evo iskreno želio da znam gdje su Četnici (kroz II svijetski rat) počinili strašni zločin nad civilima bez ikakvog razloga i povoda i da su jednostavno bili toliko surovi "da nisu sažaljevali tuđi život". Nikada nisam u raznim literaturama našao da su ikada Četnici na čelu sa Dražom Mihajlovićem počinili neki zločin koji je učinjen bez jasnog razloga.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Fire ,car si, stvarno -nisi napadan , postujes tudje misljenje, ali jednostavno ne mozes da zakljucujes sve sto se desilo u ww2 samo na osnovu onoga sto se desilo tvojoj familiji, a uostalom ne mozes ni to da dokazes, jer je ipak, vecina tvoje porodice stradala prije nego sto su cetnici ista ucinili, ako su bili neki faktor - zasto nisu zastitili te ljude?
Moj post od prije par dana ocito nisi procitao, pa da se ponovim :
Citiraj:
U kraju odakle dolazi rodbina sa mamine strane - najvise je Srba stradalo od cetnika, nesto manje od Ustasa, Nijemaca i Folksdojcera(bilo citavo naselje naseljeno Nijemcima), dok se cetnici nisu borili ni sa kim sem s partizanima.To je sve dokumentovano i poimenicno su navedeni svi poginuli i nestali,mjesta pogibje i nacin.
Sa oceve strane ista prica , s jos vecim procentom stradalih od cetnika.
Govorim samo o onome sto znam iz prve ruke, a ne sto sam procitao i rekla- kazala price.

Ah da ,i svi smo Srbi 100% , original Levi's, u najmanje 200 godina sigurno nije bilo mijesanja sa drugim nacijama.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 00:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
laoce je napisao:
Fire ,car si, stvarno -nisi napadan , postujes tudje misljenje, ali jednostavno ne mozes da zakljucujes sve sto se desilo u ww2 samo na osnovu onoga sto se desilo tvojoj familiji, a uostalom ne mozes ni to da dokazes, jer je ipak, vecina tvoje porodice stradala prije nego sto su cetnici ista ucinili,

Ja nikada nisam zaključivao na osnovu onoga što se desilo mojoj familiji, nego kroz cijeli tok II svijetskog rata. Četnici tj. ljudi iz prave kraljevske vojske su se borili na strani pravde i slobode za naš srpski narod, napadan od strane svih: NDH, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Njemačke. Oni su branili naš ponos i identitet, a ne kao Partizani koji su se borili za komunistički i kasnije diktatorski i totalitaristički režim od kojeg smo praktično mi Srbi najveći gubitnici, gdje smo kroz prolongiranje 6 decenija izgubili nacionalni identitet.
Da, tačno, moja dalja familija (ne porodica) je stradala prije nego što su Četnici uopšte i postojali kao jedan vid odbrambene srpske moći jer su se "navodno" vodili različiti pregovori o tome "da li kraljevska vojska i komunisti" mogu da pronađu zajednički jezik protiv Ustaša i Nacista i da time odbrane naše teritorije. Kasnije, pošto od toga nije bilo ništa, Kraljevska vojska raspuštena i po svuda razbacana se polako ujedinjavala i svaki put i svaki dan udarala po šavovima Ustaša.

laoce je napisao:
Moj post od prije par dana ocito nisi procitao, pa da se ponovim :
U kraju odakle dolazi rodbina sa mamine strane - najvise je Srba stradalo od cetnika, nesto manje od Ustasa, Nijemaca i Folksdojcera(bilo citavo naselje naseljeno Nijemcima), dok se cetnici nisu borili ni sa kim sem s partizanima.To je sve dokumentovano i poimenicno su navedeni svi poginuli i nestali,mjesta pogibje i nacin.
Sa oceve strane ista prica , s jos vecim procentom stradalih od cetnika.
Govorim samo o onome sto znam iz prve ruke, a ne sto sam procitao i rekla- kazala price.

Koje je to mjesto ako nije tajna?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 11:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
kim deal je napisao:
....otiđi malo u izrael i pronjuškaj.... :D ma jesi li to ti aa?

Pa jesam, njuskao. Naveo sam Izraelski izvor. Jennie Lebel je Jevrej. A i Aaron je Jevrej.
A ja, eto, nisam. Ali sam u stanju da budem objektivan i ne patim od syndroma WANABEE SRBSTVA i ne padam na stosove ravnogorske propagande.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 11:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
kim deal je napisao:
BrozTvrtko je napisao:

otiđi malo u izrael i pronjuškaj, pa ćeš vidjet koji od naroda bivše juge tamo nejviše gotive ustvari koji jedini narod iz bivše juge gotive.

Evo,Madlen Olbrajt.........što na ona gotivi.......u pm...

@Fire.......
Ovo je autentično svjedočanstvo,osobe koje je bila dječak u to vrijeme i samo pustom srećom preživjela.....
Citiraj:
U noći između 20. i 21. decembra 1943. godine, četnici Draže Mihailovića okupili su se u susednom selu Jasenku i, podeljeni u tri grupe, mučki su upali u selo Vranić i zverski, na spavanju, poklali čitave porodice parti-zanskih saradnika. U četrnaest porodica, ko god se te noći zatekao u kući - nije preživeo.

Te stravične noći, zločinci su zaklali sedamdeset dva rodoljuba, među kojima trideset pet žena i devojaka i desetoro nedužne dece, od kojih dvoje u kolevkama. Četiri devojke, bolje reći devojčice, bile su pred roditeljima silovane pa zaklane, a jedan mladić je bio kastriran pa zaklan.

Pored toga, četnici su zarobili sedam boraca NOR-a iz Vranića. Četvoricu su, posle strahovitih mučenja, zaklali u selu, a tri borca su ustupili nemačkom Gestapou. Posle mučenja u logoru na Banjici, obešeni su u selu Čumiću kod Kragujevca.

Međutim, ovo nije kraj četničkog divljanja. Oni su doveli još jedanaest građana, koji nisu bili iz Vranića i nad njima izvršili pokolj.

Iz ovih podataka se vidi da je u selu Vraniću, od četničke kame, zaklano ukupno devedeset građana, što je najveći četnički zločin učinjen prema stanovnicima jednog sela u Srbiji, i po broju i po strukturi žrtava i po svireposti.

Nekoliko dana je trajala sahrana. Poklane žrtve nisu imale u šta da se obuku i po narodnom običaju sahrane, jer su četnici, prilikom pokolja, opljačkali sve vredne stvari, odela, nameštaj i novac, čak su iz mnogih domaćinstava oterali i stoku, koju su kasnije klali i pekli za proslave, koje su organizovali u čast uspešno izvršenog pokolja nad nedužnim stanovnici Vranića.

http://www.znaci.net/00001/22_2.htm

Citiraj:
KNjIGA POSLATIH DEPEŠA ŠTABA DRAŽE MIHAILOVIĆA:
„Seged, Kiš (Živan Lazović, komandant Smederevskog korpusa), Ras-Ras (Nikola Kalabić), Dog-Dog i Romel. Naš avalski korpus sa srezovima Grocka, Vračar, Umka spava dubokim snom. Na svim oblastima u neposrednoj blizini Beograda, nakotili su se komunisti i njihovi simpatizeri. Naređuje se komandantima, i to: majoru Mihailu Jovanoviću, kapetanu Lazoviću, kapetanu Nikoli Kalabiću, dalje Komarčeviću i rudničkom korpusu da najenergičnije sa juga na sever... čisteći usput i sve srezove, naročito srez kosmajski, naročito je važno što pre očistiti srezove Grocka i Umka. U isto vreme čestitam čin kapetana Živojinu Lazoviću i Nikoli Kalabiću. Ukaz je izvršio 1. decembra, a biće unapređenja još za zasluge. O preduzetim akcijama izveštavati stalno i ostale.“

Citiraj:
- KNjIGA PRIMLjENIH DEPEŠA ŠTABA DRAŽE MIHAILOVIĆA:
„Br. 13.007 od Georgija, (potpukovnik Milutin Radojević, delegat Draže Mihailovića za područje Jablanice i Toplice) Br. SS 58 od 28 - XII-1943. Zbog toga što srpski izrodi pomažu proletarijatski ološ u pojedinim selima naredio sam uništenje celih porodica, palenje domova i celih sela, tamo, gde partizani nalaze svoja uporišta. Ovako sam naredio zato, što gubimo cvet naših nacionalista zbog izroda našeg roda.“

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Ciljevi četničkog pokreta u Drugom svjetskom ratu uglavnom su definirani memorandumom »Homogena Srbija« Stevana Moljevića iz 1941. Moljević je planirao da bi sve do Pakraca i do Maslenice bila Velika Srbija, s dvije male hrvatske oaze oko Zagreba i sjeverozapadno od Slavonskog Broda. U Proglasu srpskom narodu Mihailović traži stvaranje etnički čiste Velike Srbije čiji prostor treba očistiti od svih narodnih manjina i »nenacionalnih elemenata«. Jesu li sve to bili »antifašistički« ciljevi o kojima danas govore apologeti četništva poput našeg kim deala?

Evo odlikovanja koje su od firera dobile kim dealove "junačine":

http://i30.photobucket.com/albums/c342/ ... lovcen.jpg

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 11:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sad bi trebali vjerovat komunističkim falsifikatima i lažima. zašto je onda draža i četnički pokret rehabilitovan u srbij.
tebi se zoka i ne čudim jer koliko mi se čini ti si iz porodice oficira jna i normalno je da si indoktriniran antisrpskom propagandom. na sreću ta priča više "ne pije vode" i uskoro se zločinački komunistički pokret i partizani više neće ni spominjat, jer već danas djeca o tome nemaju pojma niti te gluposti i laži uče u školama.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 11:51 
Pripravnik
Pripravnik

kim deal je napisao:
sad bi trebali vjerovat komunističkim falsifikatima i lažima. zašto je onda draža i četnički pokret rehabilitovan u srbij.
tebi se zoka i ne čudim jer koliko mi se čini ti si iz porodice oficira jna i normalno je da si indoktriniran antisrpskom propagandom. na sreću ta priča više "ne pije vode" i uskoro se zločinački komunistički pokret i partizani više neće ni spominjat, jer već danas djeca o tome nemaju pojma niti te gluposti i laži uče u školama.

Pa ne može silna dokumentacija četničkog pokreta biti falsifikat!Na kraju krajeva i danas ravnogorci poput tebe na svojoj oficijelnoj web stranici zagovaraju takve ideje!
Kraj Drugog svjetskog rata bio je samo vojna pobjeda antifašista. Pobijeđene su bile fašističke države i njihove vojske. Ali nije bio pobijeđen fašizam kao historijska praksa, politička metoda, ideološka mreža i misaoni obrazac po kojem ti je deda živio i koliko vidim dobro te zatrovao.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
kim deal je napisao:

Jok,ti vjeruj četničkim flasifikatima i lažima.....

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
kim deal je napisao:

pa covjece sta ti pises? mislim ja mogu da shvatim da si simpatizer jedne fasisticke organizacije i tu nije problem jer danas je to IN ali covjece ne mozes tako da pricas o jednom pokretu koji je prvi u evropi ustao protiv fasizma i nacizma!!! pa u cijelom svijetu dan danas kad ucis istoriju pominje se jugoslovenski antifasisticki pokret kao prvi u evropi koji se borio protiv svaba&Co...ne mozes brate porediti jedan takav pokret koji ima kao osnovu da su svi ljudi isti i za to se bore sa nekim koji je klao i ubijao SVOJ narod samo zato sto su MISLILI da su simpatizeri partizana...haaaalllooo!!!!!
kazem ti nikada mi nece biti jasno kako neko moze to i da poredi...!!!!!
mene ne zanima ko je sta danas i ko koga uvelicava ali morate biti realni i pisati sta su ti ljudi dali za slobodu svih naroda na ovim prostorima....i tome se ne treba stidjeti nego ponositi.... :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik

Ima kod našeg naroda ona stara izreka:"pametnom i išaret dosta" ,,,,a budali moraš forografije pokazivati:

http://www.metkovic.stammtisch1.net/cet ... _1942..jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c342/ ... jlovic.jpg

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Citiraj:
ali covjece ne mozes tako da pricas o jednom pokretu koji je prvi u evropi ustao protiv fasizma i nacizma!!!

Bez da sam simpatizer jednih ili drugih, ali negdje sam pročitao da su četnici oslobodili Loznicu i da je to bio prvi oslobođeni grad od Švaba u porobljenoj Evropi. Čisto hronologije radi, a neko može a potvrdi ili negira, vidim da se barata podacima. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

prvi antifašistički i ustanički pokret je onaj draže mihajlovića, zato je čiča i dobio od saveznika epitet "prvi gerilac evrope", prve partizanske jedinice i jesu bile formirane na teritorijama koje su oslobodili četnici i u koje su se sklonili komunisti da bi kasnije onima koji su ih prihvatili kao braću srbe i naoružali ovi zabili nož u leđa, šta očekivat drugo od srba koji su se odrekli svoje vjere, nacije i prihvatili jožu hrvata iz kumrovca za vođu.
era laži je završena smrću komunjarske pogani miloševića, danas je istina dostupna, a moderna i evropska srbija je rekla šta misli o draži i četnicima, rehabilitacijom istog.
hvala bogu da se ona nakaradna i komunjarska jugoslavija raspala i da je više niko nikad neće sastavit. srbi su evropski narod koji zaslužuje da bude dio evropske kulture i tradicije i da što prije zaboravi komunističku diktaturu i traume tog vremena.
btw
partizani ne samo da su u ratu ubijali srbe, i činili sve da njemci čine odmazde nad srbima već su nastavili sa ubijanjem i progonom srba i nakon rata te ih na hiljade pobili i utamničili, a što je najgore žrtve koje su pobile ustaše i njemci, seljake koji su bili srbi i slavili slave pripisivali su kao svoje, čak nisu dozvoljavali da se ta stratišta dostojno obilježe, čak i danas preživjeli fosilci zločinačkog partizanskog pokreta se bune protiv onih koji hoće na kozari da istaknu krst i da jasno kažu ko je i zašto tu ubijen.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:15 
Pripravnik
Pripravnik

kim deal je napisao:
prvi antifašistički i ustanički pokret je onaj draže mihajlovića, zato je čiča i dobio od saveznika epitet "prvi gerilac evrope", prve partizanske jedinice i jesu bile formirane na teritorijama koje su oslobodili četnici i u koje su se sklonili komunisti da bi kasnije onima koji su ih prihvatili kao braću srbe i naoružali ovi zabili nož u leđa, šta očekivat drugo od srba koji su se odrekli svoje vjere, nacije i prihvatili jožu hrvata iz kumrovca za vođu.
era laži je završena smrću komunjarske pogani miloševića, danas je istina dostupna, a moderna i evropska srbija je rekla šta misli o draži i četnicima, rehabilitacijom istog.
hvala bogu da se ona nakaradna i komunjarska jugoslavija raspala i da je više niko nikad neće sastavit. srbi su evropski narod koji zaslužuje da bude dio evropske kulture i tradicije i da što prije zaboravi komunističku diktaturu i traume tog vremena.
btw
partizani ne samo da su u ratu ubijali srbe, i činili sve da njemci čine odmazde nad srbima već su nastavili sa ubijanjem i progonom srba i nakon rata te ih na hiljade pobili i utamničili, a što je najgore žrtve koje su pobile ustaše i njemci, seljake koji su bili srbi i slavili slave pripisivali su kao svoje, čak nisu dozvoljavali da se ta stratišta dostojno obilježe, čak i danas preživjeli fosilci zločinačkog partizanskog pokreta se bune protiv onih koji hoće na kozari da istaknu krst i da jasno kažu ko je i zašto tu ubijen.

Bradonja,umjesto što lupaš nebuloze bolje da pročitaš malo o Bihaćkoj republici i da prostudiraš zašto su sve značajnije ofanzive bile u Bosni odnosno zasjedanja AVNOJ-a!

Iskreno se nadam da će se srpski narod distancirati od te bolesne ideologije koju propagiraš i da će ponovo antifašizam i partizani imati zasluženo mjesto u srpskoj historiji.Izjednačavanje četništva sa antifašistima je moralno posrnuće Srbije i Srba!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
kim, imaj misljenje koje god hoces i uvelicavaj slobodno koga god hoce, mi smo jedna demokratska drzava a time i jedan smo demokratski forum....srecom ona strasna vremena gdje su se i djeca jela od strane komunista su prosla...ma ja covjece stalin je bio mala maca za Jozu...ali eto ...sad smo svi srecni...imamo drzavu, tj. nemamo bas drzavu...imamo para, tj. nemamo ni para, ...slobodni smo da putujemo gdje god hocemo, opss...nismo slobodni da putujemo,...postuju nas svi u svijetu, opss...vidi vidi ...ne jebe nas niko ni 1%...al neka imamo biste draze svugdje i njegovog pokreta tooo je vazno.
ajd zdra'o

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:
Bradonja,umjesto što lupaš nebuloze bolje da pročitaš malo o Bihaćkoj republici i da prostudiraš zašto su sve značajnije ofanzive bile u Bosni odnosno zasjedanja AVNOJ-a!

Iskreno se nadam da će se srpski narod distancirati od te bolesne ideologije koju propagiraš i da će ponovo antifašizam i partizani imati zasluženo mjesto u srpskoj historiji.Izjednačavanje četništva sa antifašistima je moralno posrnuće Srbije i Srba!

normalno da se u bosni najviše ratovalo jer u bosni je bilo dosta srba koji su digli ustanak i ratovali protiv muslimana i hrvata potpomognutim njemcima, srbi su ti koji su oslobodili taj fucking bihać i nije u bosni i hrvatskoj bio nikakav ustanak "naroda" već ustanak srba u NDH, a ta NDH vojska su bili hrvati i muslimani koji su imali zajednički cilj isti onaj kao 92', a to je istrebljenje srba.
a ti handžarovac brini svoju brigu, a ne srba i srbije i ni jedan musliman nije dostojan da srbima priča o bilo čemu, a pogotovo o wwII i srpskoj istorij i moralu jer ste se vi muslimani dokazali ko ste i šta ste, koji je god okupator došao od turske preko austrije do NDH vi ste poletili njima da uz njihovu pomoć istrebljujete srbe, zato se pokrij ušima i šuti, jer mi srbi znamo sve o vama i vašoj istorij.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]