banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 14 Jan 2010, 22:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Mišo je napisao:
Alo, ima li ovdje Moderatora?????

Šta treba moderator da radi ? Normalno se raspravlja o temi, jedino što ti nisi u toku, to je druga stvar :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 22:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
FireKeyboard je napisao:
Mišo je napisao:

Šta treba moderator da radi ? Normalno se raspravlja o temi, jedino što ti nisi u toku, to je druga stvar :)

ma naučili ljubitelji partizana kad su bili na vlasti da samo oni imaju pravo na mišljenje i istinu, pa ih sad pucaju isti filmovi i nostalgija za mrakom i jednoumljem.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Mišo je napisao:
FireKeyboard je napisao:
Acrobatico je napisao:
U kraju iz kojeg potiče moja porodica, četnici su bili na zlu glasu, znali su da počine zločine teže od Bugara (a, poznato je kako su Bugari bili surovi) ...

Naravno, svako ima svoje mišljenje, svako ima svoj način razmišljanja i ja ne želim da se petljam u to, ali hoću da ukažem na nešto što je pozitivno uticalo na moje mišljenje o Četnicima koje se zadržalo i dan danas.

Naime, radi se o mom djedu koji je rođen 1929 godine u Dubravama kod Brčkog (još uvjek je živ) i koji mi je pričao o Ustaškim zlodjelima i strašnom zločinu koji su učinili nad njegovom porodicom (tok zbivanja - II svijetski rat). Njih je bilo devetero u porodici. Ustaše su krenule od Čelića pa naprijed prema Mirosavcima, Mrtvici i ostalim srpskim selima i došli su do Dubrava gdje su pobili svu mog djeda porodicu. Majku, oca, petoro braće i sestru. Sve su ih poubijali bez premca i bez ikakvog razloga, jedino je djed preživio sakrivši se u magazi, tačnije sijenu.

Poslije dva mjeseca, Četnici na čelu sa Živoinom Ostojićem krenuli su u osvetu srpskog življa na području gdje je stradalo srpsko stanovništvo bez ikakvog razloga, tačnije samo sa jednim razlogom - stradali su samo zato što su Srbi.
Četnici su Koraj sravnili sa zemljom (muslimansko naselje), a Gorne i Donje Dubrave poklali sve moguće Muslimane i nisu birali sredstvo i razlog, nastavili su dalje prema Čeliću - pali su Mirosavci i Mrtvica (koji su bili pod Ustaškom kontrolom) - sve poklali i poubijali. Čelić, nažalost nisu mogli da osvoje, to su osvojili Partizani.

Jedino što sam ovom kratkom pričom htio da kažem jeste - Ustaše su ubijale bez razloga i bez ikakvog povoda, a Četnici su ubijali sa razlogom i to sa jednim i glavnim povodom - KRVAVA OSVETA!

Mislim da je ovdje svaki komentar suvišan.

"Zlo cineci od zla se braneci, tu zlocina nema nikakvoga."
P.P. Njegos

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 01:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
P.P. Njegos

Scenario da ti ubiješ 1.000 ljudi bez razloga je neopravdano, ali kada ubiješ sa razlogom i želiš osvetu, e to je potpuno druga priča i kontekst.

Autor: FireKeyboard

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 01:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
FireKeyboard je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
P.P. Njegos

Scenario da ti ubiješ 1.000 ljudi bez razloga je neopravdano, ali kada ubiješ sa razlogom i želiš osvetu, e to je potpuno druga priča i kontekst.

Autor: FireKeyboard

Važi li to i za one na drugoj strani?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 01:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
FireKeyboard je napisao:
Mišo je napisao:

ma naučili ljubitelji partizana kad su bili na vlasti da samo oni imaju pravo na mišljenje i istinu, pa ih sad pucaju isti filmovi i nostalgija za mrakom i jednoumljem.

Iskreno, mislim da bi za dobrobit naroda nekim osobama trebalo zakonski zabraniti da iznose svoje mišljenje. Nisam mislio na tebe direktno da nebude zabune. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 01:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kaze Canak :" Ako zelimo bilo kakav prosperitet u ovoj drzavi, trebamo ograniciti pravo na misljenje i ukus svakoj budali" :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 02:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
"Oko za oko i cijeli svijet ce biti slijep."
Gandi

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mišo je napisao:

Pa koje na drugoj strani, ako ne Četnici ? Da nije bilo Četnika, Brčko bi bilo danas bošnjačka mahala. Naravno da sam im zahvalan i ostaću do kraja života. Spasili su mog djeda kome su Ustaše poubijali sve (tok II svijetski rat) oca, majku, petoro braće i sestru.. i naravno da je to bila jedina PRAVA srpska kraljevska vojska.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 15:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
laoce je napisao:
"Oko za oko i cijeli svijet ce biti slijep."
Gandi

:thumbright: :thumbright: ...tako je!!

MuskoBre je napisao:
Kaze Canak :" Ako zelimo bilo kakav prosperitet u ovoj drzavi, trebamo ograniciti pravo na misljenje i ukus svakoj budali" :lol: :lol:

i ovo je dobro napisano...kakva demokratija...nije to za nas...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
eto za čanka je :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FireKeyboard je napisao:
Mišo je napisao:

Pa koje na drugoj strani, ako ne Četnici ? Da nije bilo Četnika, Brčko bi bilo danas bošnjačka mahala. Naravno da sam im zahvalan i ostaću do kraja života. Spasili su mog djeda kome su Ustaše poubijali sve (tok II svijetski rat) oca, majku, petoro braće i sestru.. i naravno da je to bila jedina PRAVA srpska kraljevska vojska.

Ti tvrdiš da je ubijanje iz osvete opravdano a ja te pitam da li to isto važi i za Hrvate i Muslimane?

I u prijašnjem postu si svoju simpatiju prema četnicima objasnio malo drugačije a i čitavu priču si malo promijenio. :roll: Rekao si da je tvoj djed se sakrio u magazi i da je zato preživio, a četnike voliš zato što su izvršili osvetu, tačnije poubijali i poklali su sve muslimansko ne birajući ni sredstva ni razlog. Sad tvrdiš da su ga oni spasili i da jih zato voliš. Da li ti uopšte znaš zašto voliš četnike, osim što je to sada IN?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 21:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mišo je napisao:
Ti tvrdiš da je ubijanje iz osvete opravdano a ja te pitam da li to isto važi i za Hrvate i Muslimane?

Da, ubijanje iz osvete je opravdano. Ne važi za Hrvate i Muslimane jer Srbi nikada nisu ubijali bez razloga.

Mišo je napisao:
I u prijašnjem postu si svoju simpatiju prema četnicima objasnio malo drugačije a i čitavu priču si malo promijenio. :roll: Rekao si da je tvoj djed se sakrio u magazi i da je zato preživio

Ti si zaista specifična individua, koja slabo konta (sorry takav si utisak ostavio). Sad ću detaljno da ti ispričam ne bi li skontao cijelokupnu priču, pošo vidim da te zanima.
Prvi napad i nalet je bio Ustaša koji su u selu Dubrave kod Brčkog (u II svijetskom ratu) poubijali sve što su našli i sve što je živilo (inače, to je čisto srpsko selo). Tako i djedovu porodicu, a on se uspio spasiti zato što se sakrio u magazi. Dalje su Ustaše nastavile prema Mirosavcima, Mrtvici itd..
Poslije zauzimanja ovih sela, Četnici su došli u Brčko na čelo sa Živoinom Ostojićem i želili da osvete srpski živalj koji je stradao. Osvetili su ga i došli do Čelića kojeg su kasnije zauzele Partizanske snage.
Djeda su prebacili u Ražljevo gdje je bio skoro dva dana, gdje su ga i ostavili na bezbjednom mjestu (gdje su bile stacionirane srpske odnosno Četničke snage). Tako je poslije on otišao u Vojvodinu kod svog teče i preživio II svijetski rat, na veliko zadovoljstvo.

Mišo je napisao:
a četnike voliš zato što su izvršili osvetu, tačnije poubijali i poklali su sve muslimansko ne birajući ni sredstva ni razlog. Sad tvrdiš da su ga oni spasili i da jih zato voliš. Da li ti uopšte znaš zašto voliš četnike, osim što je to sada IN?

De pročitaj svoju prvu rečenicu, jel` primjetiš kontradiktornost ? "izvršili osvetu - poubijali ne birajući sredstvo i razlog" ?
To je samo jedan od razloga zašto volim Četnike i to je povod zašto sam ih volio, a glavni razlog ljubavi prema Četnicima jeste pravedni i hrabri Draža Mihajlović koji je bio srpski ponos u II svijetskom ratu, spasivši srpski narod, američke pilote i mnoge druge..
Pa da li ti kontaš čovječe šta pričaš ? Pa naravno da ću ih voliti čim su spasili mog djeda, jer da njega nije bilo, moja sadašnja loza bi bila uništena ? I to je sitni detalj koji možeš povezati sa onim kada su ga spasli i odveli na bezbjedno mjesto.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FireKeyboard je napisao:
Acrobatico je napisao:
U kraju iz kojeg potiče moja porodica, četnici su bili na zlu glasu, znali su da počine zločine teže od Bugara (a, poznato je kako su Bugari bili surovi) ...

Naravno, svako ima svoje mišljenje, svako ima svoj način razmišljanja i ja ne želim da se petljam u to, ali hoću da ukažem na nešto što je pozitivno uticalo na moje mišljenje o Četnicima koje se zadržalo i dan danas.

Naime, radi se o mom djedu koji je rođen 1929 godine u Dubravama kod Brčkog (još uvjek je živ) i koji mi je pričao o Ustaškim zlodjelima i strašnom zločinu koji su učinili nad njegovom porodicom (tok zbivanja - II svijetski rat). Njih je bilo devetero u porodici. Ustaše su krenule od Čelića pa naprijed prema Mirosavcima, Mrtvici i ostalim srpskim selima i došli su do Dubrava gdje su pobili svu mog djeda porodicu. Majku, oca, petoro braće i sestru. Sve su ih poubijali bez premca i bez ikakvog razloga, jedino je djed preživio sakrivši se u magazi, tačnije sijenu.

Poslije dva mjeseca, Četnici na čelu sa Živoinom Ostojićem krenuli su u osvetu srpskog življa na području gdje je stradalo srpsko stanovništvo bez ikakvog razloga, tačnije samo sa jednim razlogom - stradali su samo zato što su Srbi.
Četnici su Koraj sravnili sa zemljom (muslimansko naselje), a Gorne i Donje Dubrave poklali sve moguće Muslimane i nisu birali sredstvo i razlog, nastavili su dalje prema Čeliću - pali su Mirosavci i Mrtvica (koji su bili pod Ustaškom kontrolom) - sve poklali i poubijali. Čelić, nažalost nisu mogli da osvoje, to su osvojili Partizani.

Jedino što sam ovom kratkom pričom htio da kažem jeste - Ustaše su ubijale bez razloga i bez ikakvog povoda, a Četnici su ubijali sa razlogom i to sa jednim i glavnim povodom - KRVAVA OSVETA!

Obrati pažnju na boldovani dio. Toliko si se izgubio u ovoj debati pa ćak ni vlastite upise ne pratiš više.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 22:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mišo je napisao:
Obrati pažnju na boldovani dio. Toliko si se izgubio u ovoj debati pa ćak ni vlastite upise ne pratiš više.

De pogledaj šta si napisao i zbog čega sam ti rekao da imaš kontradiktornost.

Citiraj:
Rekao si da je tvoj djed se sakrio u magazi i da je zato preživio, a četnike voliš zato što su izvršili osvetu, tačnije poubijali i poklali su sve muslimansko ne birajući ni sredstva ni razlog. Sad tvrdiš da su ga oni spasili i da jih zato voliš.

U mom postu nema kontradiktornosti kako si ovdje htio da manifestuješ.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 23:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FireKeyboard je napisao:
Mišo je napisao:

De pogledaj šta si napisao i zbog čega sam ti rekao da imaš kontradiktornost.

Citiraj:
Rekao si da je tvoj djed se sakrio u magazi i da je zato preživio, a četnike voliš zato što su izvršili osvetu, tačnije poubijali i poklali su sve muslimansko ne birajući ni sredstva ni razlog. Sad tvrdiš da su ga oni spasili i da jih zato voliš.

U mom postu nema kontradiktornosti kako si ovdje htio da manifestuješ.

U tvom postu ima dosta nečovječnosti. Osveta, ubijanje sa razlogom... svako ubistvo van direktnih borbenih dejstava je zločin i za to ne može postojati opravdanje. Zločin se zločinom ne pravda. Razmisli malo, kad bi svi razmišljali na ovaj način kuda bi nas to odvelo.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 01:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mišo je napisao:
U tvom postu ima dosta nečovječnosti. Osveta, ubijanje sa razlogom... svako ubistvo van direktnih borbenih dejstava je zločin i za to ne može postojati opravdanje. Zločin se zločinom ne pravda. Razmisli malo, kad bi svi razmišljali na ovaj način kuda bi nas to odvelo.

Naravno, samo je pitanje "zašto neko čini zločin ako za to nema razloga" ili "zašto neko ubija bez povoda" ? To još nisam uspio da otkrijem, ali i ne mogu, jer je zagonetka sama po sebi teška da bi to shvatio ljudski um i razum. Zašto bi jedna strana patila i zašto bi stalno ona govorila da je izgubila.. zašto, dok se druga strana obliće govoreći "nije to učinjeno u ime našeg naroda" ?

Da li je moja patnja i da li je ljudski život vrijedan nečega, ako ti samo tako uđeš u tuđu kuću sa mitraljezom i pobiješ sve što hoda ? Nije vrijedan, ali za to postoji razlog i osveta. Taj ko je prvi ubijao, je ubijao bez razloga, a ovaj drugi što je ubijao - je ubijao sa razlogom i zato što je vapio za osvetom.

Ja nisam autor teze "Zločin se zločinom pravda ili vraća", ali je to kroz istoriju pokazano kao jedan segmenat života i društva koji se ponavlja i neće prestati ni u 21. vijeku.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Fire,...

Bez losih namjera prema tebi, ali ipak mislim da si se malo pogubio u ovom velicanju cetnika... I nije tacna tvoja tvrdnja da Srbi nikada nisu ubijali bez razloga... Zaboga, razmisli malo o tome sta si napisao... Cetnicke su ruke prilicno krvave. Jedan djed mi je bio u cetnickom pokretu za vrijeme rata (drugi u partizanima),... ovaj u cetnicima je ratovao u Podrinju, istocnoj Bosni... i sjecam se njegovih prica i svih onih groznih stvari koje su tamo ucinjene, ... veoma cesto bez posebnog razloga, osim zelje za pljackom i ubijanjem pripadnika druge vjere ili nacije...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 22:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
samo što su svi muslimani i hrvati bili u ustašama, a bosna u sastavu NDH, au NDH srbi su bili poput jevreja u minhenu, četnici su imali jedan osvetnički pohod u ist. bosni i to nakon stravičnih pokolja muslimana i hrvata nad srbima. šta su četnici mogli pljačkat kad su u bosni bili gerila koja je bila po planinama i šumama, jedino do čega im je bilo stalo je hrana i da prežive i oni i narod koji je bio u njihovoj zaštiti, a to je u NDH bio pothvat vrijedan svake hvale i danas bi tim junacima trebali podizat spomenike širom srbije i RS, a komunističke zločince poslat na smetlište istorije.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Slazem se sa kim_dealo-om ; umjesto da razbojnike trpamo u zatvor, trebamo ih slaviti i podizati im spomenike.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]